Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hollywood nabídne filmy v DivX formátu

Tak hlavni bude cena :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačně palec nahoru<:-)>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena a kvalita - rozlišení, bitrate, velikost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hollywood nabidne filmy v DivX formatu... za cenu originalniho disku BR. :-) A jako premii dostaneme extra DRM. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tématu. Zajímavý vývoj, chce se mi věřit, že se odpíchnou od DivX7 s H264 kompresí a rozumným rozlišením. Na nějaké hokusy pokusy s lowres MPEG4 ASP už je kapánek pozdě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2TV77: Naivo :), videl bych to tak, ze prumerny cam bude mit lepsi kvalitku nez nabizene. Rozliseni tak 320x200, mozna prehrat pouze prehravacem XYZ, alternaticne WinMediaPLayer, nutnost pripojeni k netu pro overeni DRM, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DRM? Takze s Linuxem mam asi smulu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se jedná o SD, nechají plné PAL rozlišení (+DAR), nechají vícekanálový zvuk a komprese i cena budou ucházející, tak to možná bude mít šanci, jinak je to mrtvá záležitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Haleluja, aspoň něco. Na druhou stranu mně překvapuje, že se Hollywood ve svém sisyfovském boji nepokusil obvinit elekro průmysl z toho, že umožňuje rozšiřování formátů, které používají "piráti" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak jsem si to přečetl tak jsem pronesl " Ty vole " načež otec "Zkontumovali i druhy zapas Liberce?" a ja "Ne ale Halici budou davat filmy v DIVX to je jako vanoce v letě" a začal jem čist a vybuchl smíchy znova :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a kde boli doteraz? veď v divx/xvid sa dajú nájsť na internete už snáď všetky filmy čo vyšli. teraz, keď sa rozšírili mkv-čka prichádzajú s divx, to sú trubky na entú :-) dúfam, že budú v rozlíšení NTSC/PAL:-) to som zvedavý, aké pseudoochrany tam navú...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem se tam koukl a rok starý film cca USD 10, letošní Watchmen za 16,-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna na CDRku jsem nečekal, že se dozvím, že DivX je formát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> knizmi:
Mno, tak nám tam holt chybí slovo "media" (a DivX Media Format už existuje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trubky na tnou ? DivX je jediny formatostandard, umoznujici pouziti protikopirovaci ochrany (nutna podminka aby to studia akceptovala)

Vse se da sehnat v xvid ? Jmenuj prosim JEDINY legalni zdroj filmu v xvidu a mkv (pro rypaly stale si myslici ze v CR je stahovani filmu legalni co necetli novelu autoskeho zakona z roku 2006 - legalni ZDROJ, a to rozhodne neni rapidshare - ten povoleni k distribuci nema)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ptc:
Ačkoli rapidshare rád nemám, dlužno dodat, že koncový spotřebitel není povinen zjišťovat, zda šiřitel má nebo nemá nějaké povolení. Je to jakobys nakupoval u Vietnamce a byls povinen si zjišťovat, jestli ten čtyřproužkový adidas je, nebo není originál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc - budete sa mozno divit ale osobne poznam minimalne jednu cesku stranku kde sa ponukaju legalne a free filmy (a podotykam vacsina je pozeratelna a mnoho je dobrych ba vybornych)
- pouzite kontajnery avi a mp4 (mkv si nepamatam)
- pouzite kodeky XVID H264 resp X264
Co sa tyka kontroly legalnosti ZDROJA dat osobne dost pochybujem ze i cesky parlament by odhlasoval podobnu hlupost. To by totiz znamenalo ze zrusil policiu a do urcitej miery aj sudnictvo a odteras si policajta a sudcu bude musiet robit kazdy sam. A ked to bude robit zle (nie podla OSY) tak nejaka OSA ho bude mat pravo potrestat. Pravdepodobne interpretacia tohto zakona je ina ako uvadzate vy. Zaujimala by ma interpretacia pravnicky znaleho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"5 Tdo 234/2009Dále považuje Nejvyšší soud za nutné uvést, že jak také vyplývá ze znění ustanovení § 30 odst. 1 písm. a) autorského zákona, nelze z něj dovozovat, že se omezení autorského práva pro pořizování rozmnoženiny díla pro osobní potřebu vztahuje pouze na pořízení rozmnoženiny z originálu díla nebo z jeho legálně zakoupené kopie pořizovatelem rozmnoženiny, neboť v rámci omezení autorského práva pro pořizování rozmnoženin pro osobní potřebu nestanoví toto ustanovení nic o právní povaze zdroje, ze kterého je možno rozmnoženinu díla pro osobní potřebu pořizovat. Může se tedy jednat jak o originál, tak i o rozmnoženinu díla, přičemž není bez dalšího nikterak vyloučeno, aby zdrojová rozmnoženina, ze které si zhotovitel pořídí vlastní rozmnoženinu pro osobní potřebu, byla pořízena i na základě jednání, které je v rozporu s autorským zákonem. Tato skutečnost nemůže sama o sobě, pokud autorský zákon nestanoví jinak, změnit právní povahu aktu pořízení rozmnoženiny díla pro osobní potřebu, jež je autorským právem aprobované, což samozřejmě nemá žádný vliv na vznik autorskoprávní a případně i trestní odpovědnosti za předchozí porušení autorského práva. Ustanovení § 30 autorského zákona totiž ani nestanoví podmínku ?oprávněného uživatele? jak to činí autorský zákon v jiných ustanoveních, např. § 36 nebo § 66 (srovnej Telec, I., Tůma, P. Autorský zákon. Komentář. 1. vydání. Praha: C. H. Beck, 2007, s. 347, 348)."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soud to vykládá jasně - kopii pro vlastní potřebu si můžete pořizovat bez ohledu na původ zdroje.
 
Uvedené jsem si vypůjčil z příspěvků jednoho uživatele na rozsáhle diskuzi na serveru lupa.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, co k tomu říct...s křížkem po funuse?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lupo450: Ano, ale nesmí tam být žádná ochrana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.