Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Holografie směřuje do výroby

Docela pálka, ale pokud by se dala levně koupit čtečtka, tak si dokážu představit dojít s disky někam, kde mi to smahnou a já to budu jen číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no za 390 000 mám 65 kousků 500GB HDD ...a nebo přihodím dalších 300 a mám pořádný auto.. tak něak nefim.. nefim... asi bych to nekoupil .. i kdybych na to měl, jako že nemám a mít nikdy nebudu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuju prvni CD vypalovacky.Kamos si ji kupoval jako jeden z prvnich v Liberci,nebo alespon co ja vim,a tenkrat stala neco pres 100 tisic,plus SCSI radic k tomu za par tisic ted nevim presne.Byla to DVOUrychlostni vypalovacka,v te dobe silene moderni a hitech vec.Takze tohle bude neco podobneho...za par let ta vypalovacka bude stat par tisic:-)))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Lojza Suchanek: Nebyla náhodou od Yamahy? Kámoš si ji koupil po velké slevě za 60000,- :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj,Yamaha to byla :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Životnost a spolahlivost média ?????????????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celá polovina kapacity pro kontrolní součty a samoopravné kódy .... nezní to moc spolehlivě ..... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Bohumil_vikL: Naopak, evidentne je to urceno pro zalohovani dat a ne pro paleni filmu. Existuje spousta dat, ktera jsou daleko hodnotnejsi nez "par" tisicovek za HW. Ja se spis obavam presne stejneho postupu jako v pripade CD - viz prapuvodni stav, kdy byla placka v krabce "od prirody" a aby se "usetrilo" par centu, tak se krabka zrusila. Tady brzo nekdo bude koumat nad tim, ze medium by vlasstne mohlo mit kapacitu trebas 500G aniz by se zmenilo cokoli krom SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> jjjj:
Vzhledem k tomu, kam je tohle médium určeno, se moc nebojím toho, že by se jednoho krásného dne dostalo z té krabičky ven. A pokud ano, půjde o čistě spotřebitelskou záležitost.
Jinak ale mě samozřejmě taky neuvěřitelně štve, že mechaniky na DVD-RAM se dneska už vlastně "cartridge-compatible" nedělaj (skoro mám chuť koupit první mechaniku, která bude umět 12rychlostní RAMka v cartridgi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jjjjj: ... no ale polovina kapacity je trochu hodně. Vždyť kontrolní mechanizmy mají stejnou velikost jako samotné data. Z toho mi vyplývá že bez těchto kontrolních mechanismů, kdyby na médium byli uloženy čistě data, tak by asi byl problém. No a proto, aby to bylo spolehlivé, když to budou využívat velké společnosti, které si tohle zařízení mohou dovolit a do vývoje se investovalo tolik prostředků obětují celou polovinu kapacity na kontrolní součty a samoopravné kódy. Prostě podle mě technologie není zatím tak spolehlivá nebo vyhytaná, ale za jistou "cenu" použitelná. Aby součty o opravné kody zabírali stejně tolik co data ... je prostě hodně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Bohumil_vikL: heh, v kazdy normalni firme se disky zrcadlej. Mozna ti to prijde jako plejtvani, vzdyt bych moh mit misto 2x 72G to same 4x, ale jaksi ty data jsou daleko cenejsi nez dva usmoleny disky. Navic se to samo jeste backupuje na dalsi podobnej srv (=> vlastne dalsi 4 zbytecny disky, ze) + se to jeste zalohuje trabas na DVD/pasku/... Takze 50% neni vubec moc, je to IMO minimum proto, aby to nekdo s trochou soudnosti byl vubec ochoten pouzit.

Druha vec ovsem, je, kolik tech dat je tam kvuli bezpeci a kolik kvuli zajisteni funkcnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak uz bylo receno, jdou s tim na trh prilis pozde. pred par lety by to bylo jeste zajimave. davam te firme 2 roky na zanik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.