Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Herní notebooky od HP se vracejí na scénu

Po zkusenostech s posledni doby s notebooky od HP s externi grafikou. RUCE PRYC !!! Reklamacni inzenyrstvi dosahlo vrcholu. Na dvou naprosto rozdilnych typech byl chladic navrzen tak aby se vubec nedotykal chipu. Proste tam je 1 - 2mm mezera, kterou vyplnuje teplovodiva pasta. Po cca 2- 3 letech (nekdy hned od zacatku) se cip prehriva a notebook se v dusledku toho vypina. Proste od HP nebrat.
Jo a ty vadne typu jsou ProBook 6550b s externi grafikou a modely G92.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe. Na stejnou věc jsem narazil zrovna minulý týden u Lenova B580. Byla to varianta s pentiem a když jsem sundával chladič, taky jsem se nasmál. Mezi dotykovou plochou a křemíkem chipsetu bylo víc jak 2mm, ale tady se ani nesnažili dávat ty teplovodivý polštářky. Naštěstí jsem to nemusel řešit. Notebook umřel na prolití šťávou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, přítelkyně má zase nějaký sub Toshiba s nějakou i3kou s integrovanou grafikou, takže to vůbec netopí a je tomu třeba pomoct. Tak tam je pro jistotu pasiv na jedné straně a ventilátor na druhé, tak minimálně 5 cm od pasivu, takže tam vůbec nedofoukne a při zátěži teploty letěj okamžitě nad 100 °C. Tak akorát aby to vydrželo dva roky a nazdar, už to při zátěži háže BSOD. Takže to jebou úplně všichni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To já zas na jednom postarším HPčku neviděl pro jistotu pastu na GPU vůbec :) Asi to měl zachraňovat ten čtvereček uprostřed, akorát nevím, jestli to byl přímo hliník, nebo nějaký "teplovodivý" kus alobalu.

https://plus.google.com/photos/118015601801240513083/albums/579288146954...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mně odešel neherní notebook HP ProBook 4125s s externí AMD grafikou taky na chlazení, tři měsíce po záruce. Respektive odešla ta grafika. Věřím vám.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale herní notebook není jenom o hustokrutým čtyřjádru a silnější grafice. Je to především také o tom, aby se vám to neprotavilo stolem nebo nepopálilo ruce položené na klávesnici a tam vidím u HP celkem problém. Navíc to má mít při hraní taky nějaký kultivovanější zvuk a né jako když startuje helikoptéra (viď MSI). Taky by procesor měl v tom Turbo režimu vydržet déle než pikosekundu, jinak je to procesor silný jen papírově(a to prodává, že)a to jsme znovu u chlazení. Pochybuju že tohle HP vychytá hned napoprvé a pokud nebude válčit cenou, druhý pokus nebude. Osobně kdybych si znovu kupoval nějaký herní notebook, tak znovu půjdu do ASUS ROG G série. Mám ho třetím rokem a zatím bez ztráty kytičky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Není příliš obtížné domyslet si, proč k návratu došlo. " a proc tedy,ja se to z textu nedozvedel.
"proti produktům společnosti jako Alienware nebo Dell" nevlastni snad Dell Alienware?
http://www.dell.com/cz/p/alienware-laptops

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi zaplatili tolik, že bylo vhodné je zmínit hned dvakrát. :D Né, legrace. Ale do herních notebooků teď fušuje kde kdo. MSI, ASUS, Lenovo, Eurocom a jiné firmy poskytující "custom" notebooky. Jako by to v jiných vyměnito nešlo, že. Jen se tak nějak nece.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dell nabízí notebooky se samostatnou grafikou jak pod vlastní značkou (Dell), tak v rámci značky Alienware, kterou koupil. Produkty obou jsou navrhované odlišnými týmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Notebooky se samostatnou grafikou ma i ThinkPad rady T, ktery je tedy typicky herni notebook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s no-x. I samotný Dell nabízí herní notebooky. Třeba takový nový XPS 15, který má mimochodem stejné šasi jako Precision M3800, je herní notebook. Dokonce má i dva okruhy chlazení. Zvlášť pro GPU a zvlášť pro CPU.
Dell dělá kvalitní notebooky (jako poslední výrobce), ale nechá si za to pořádně zaplatit. Na druhou stranu, viděl jsem herní ultrabook MSI, který by drahý až běda a měl jeden okruh chlazení.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu se hadat. Kdyz chces nazyvat XPS hernim notebookem, tak OK.
S nv 750m se dela jen s dotykovym QHD displejem (jak na tom bude vypadat hra ve FHD, vice grafika nerozhybe, nevim nemam zkusenost s hranim v "nenativnim rozliseni"). Tloustky 8 -18mm bych se, i pres tebou zminene dva okruhy (na dell strankach o tom nevidim), bal. Headset jack - asi bude nejaka redukce na klasicky 2x jack, ale proc to resit. Nema DVD/DB mechaniku (hry obcas instaluju, ne vse mam na steamu)... Alienware stoji ve stejne konfiguraci s FHD displejem 1700$, XPS 2100$.
Ale ano, XPS ma grafiku se kterou jde hrat - ale neni to herni notebook.

Treba ma ten MSI Intel "Devil's Canyon" CPU a je chlazeny pasivne. Jeden okruh na GK staci... (pro jistotu, joke)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak XPSko vždycky poměrně herní bylo, zahrál si třeba F.E.A.R. a uvidí…

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teda musel jsem celý komentář předělat poté, co jsem si zkontroloval fakta.
XPS už rozhodně není herní řada od DELLu. XPS je výkonnější řada. Herní řada je dle konfigurací už jen DELL Alienware řada.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ze zkušeností s MSI řadou GX vím, že pokud jde o hry, tak dát laptopy stranou a koupit si stolní PC nejen kvůli většímu výkonu a nižší ceně, ale hlavně kvůli chlazení. Na MSI jsem měl teploty až 105°C, tedy teploty, kdy se už podtaktovával procesor a hry byly tedy nehratelné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemam rad souzeni na zaklade jedne zkusenosti. Mel jsem treba fotak, ktery neostril. Vymeneny kus byl v poradku. Treba mel tebou zmineny notebook nejakou vadu, nebo prach uvnitr...
Jeste je dobre zminit, kdy ta zkusenost byla. Acer v roce 2014 neni totoz, co Acer v roce 2004.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, kde jste vylovil, že mám pouze jednu zkušenost. Zkušenosti mám hned dvě (a to ten druhý PC není herní a je nový) a moji přátelé mají s herními laptopy podobnou, ať jde o starší či nové výrobky. Tento laptop zažil asi 8 reklamací z důvodu přehřívání, z toho 6 v Česku, kde pouze jednou vyměnili větrák a další reklamace neuznali (prý vše v pořádku) a dvakrát v Polsku, kde vyměnili 2x větrák bez keců. Vada to určitě nebyla, jinak by mi to neposílali 5x zpátky a od prachu jsem to čistil. Jde o to, že v tom malém prostoru se to nedá uchladit ani chladícími podložkami. Při baterii možná ano, ale když se tomu dá ten pořádný hráčský záhul při napájení, tak to prostě nestačí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

takze jste koupil MSI notebook, ktery se vam prehrival a xkrat jste jej reklamoval a pak jste si pro jistotu koupil jeste MSI PC? Nebo neco spatne chapu?
Marketing funguje skvele... kolik vasich pratel se nachytalo na "herni" notebook/ultrabook? ))

Pritel prijde do baru a povídá: "Jeden rum." Napije se a povídá: "Tohle není Jim Beam."

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte moje MSI herní mašinky jsou tiché a nehřejí se (GT729 GX70). Reklamoval jsem jednou zlomený pant u GT. To že to nemá na desktop je normální, žádný NB nemá na pořádný desktop za zlomek ceny...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ja sice mam s MSI jen jednu zkusenost (konkretne GX710 -ano, dnes uz starsi model, ale kdyz se clovek diva na fora a recenze, nic moc se, co se tyce chlazeni, nezmenilo:-(,
ale nejsem sam, kdo ji ma:
spatne navrzeny chlazeni - opravdu jen jeden okruh a jeste k tomu dost pochybnej - jejich zvykacka sice dolehala na procik a gpu (stejne jsem ji musel vymenit za pastu, abych aspon trochu snizil teploty), ale delala si ambice chladit i dalsi komponenty - tam jim nejaky 3-4 mm mezi heatpipe a komponentou nevadili:-). (o dobrodruzstvi dostat se k samotny grafice, kdy clovek opravdu musel ten notas rozebrat uplne celej a prekonat nekolik vrstev z obou stran, ani nemluve)
Prehrivani - mels jsme dvoujadrovyho turiona a stacilo opravdu jen wowko a hned 85-90°C - a samozrejme hned throttlovani, takze tezko hratelny; grafika mobilni radeon HD2600 - 70° C; prtavej vetracek s neprijemnym zvukem, kterej jeste mel zvyk se rychle zanaset. A byly i dalsi problemy (s integrovanou webkou, cteckou karet atd). ale jen to nejdulezitejsi - ani pri rvoucim chladici neuchladitelny procik pri celkem bezne hre (zadny tyrani se nekonalo) - nejen ze si clovek malem palil prsty o klavesnici, ale jeste diky throttlingu znacny "lagy" a to tak zasadni, ze to vadilo i v tom blbym wowku v PvE. Kdybych nedejboze hral nejakou online strilecku, asi bych si to musel hodit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvím ani o tom, že ten můj laptop měl výfuk větrání na pravou stranu, takže mi i trochu spaloval ruku :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

njn levoruka verze )

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ten muj samozrejme taky - jeste k tomu hned vedle vyfuku byly porty usb, takze to schytavala prava ruka usbcka i mys:-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Shaqu v každý recenzi co jsem četl byl, je a nejspíš bude MSI hodně hlučný. Stěžujou si na to všude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejak mi unika souvislost, tady nekdo resi hluk...?
U herniho stroje je mi hluk ukradeny, tak nejak predpokladam, ze diky HW bude hlucnejsi nez ultrabook.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souvislost by to mělo mít s vyššími teplotami. Přeci mi v IDLE nebude hučet větrák o sto šest.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To dnesni procaky tak topi, mam prvni "icko"... Samostatna grafika je preci vypnuta, jede integrovana v CPU. To notebook neuchladi CPU v IDLE? Ktery...?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.