Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP kupuje firmu 3Com

Mám pocit, že s 3Com to šlo už hodně let od desíti k pěti, tak uvidíme, co s tím HP udělá, i když jejich ProCurve switche moc nemusím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nerozumiem tomuto: "kvalitu těchto prvků necháme posoudit vás, jistě máte nějaké zkušenosti, pokud děláte správce sítí ve firmách ? klidně se svěřte v diskuzi)" - bolo to myslené sarkasticky alebo...?
mam par sieti postavených na HP PRoCurve a bez problémov, mal som kedysi 3COM a tiež to bolo bez vážnejších problémov. ano stava sa ze odíde kus a tak, ale nic tragické....aj ked kedysi bolo pár sérií, ktoré sa vyložene nepodarili :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

veru tak ... ProCurvy se neku*vi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, až budu příště chtít zbytečně drahý switch, už se nebudu muset rozhodovat mezi HP a 3com. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drahe je cisco a nie 3com...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to uz nekolik let zptaky, kdy 3Com spadl z vysluni a sami prohlasili, ze jejich cilem neni byt Hi-end, ale Middle-end. Servis je jenom v Anglii a z velke casti svych vyrobku stahli dozivotni zaruky. jak jiz bylo poznamenano, uvidime, co s tim HP udela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 RockBiter: There isn't any end in the middle. :-) No jo, jsem trochu hnidopich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s 3Comem nicmoc dobré zkušenosti :-/. V jobu jsme jich měly asi 10 velkých switchů (některé i gigové) a strašný. Prostě zdroje na nich odcházeli jeden za druhým :-/. Když byl naplánován nějaký velký výpadek, tak jsme se hrozili, kolik switchů nenaběhne. Když byla smůla, tak jeden nenaběhl, přecvakat 40 kabelů a vyměnit zapuštěný switch v blbě dostupným racku, žádná prdel. Když tohle udělali dva, tak zábava na dost dolouho.
Občas se nám i stalo, že skončil i za ostrýho provozu. Když jsem nastoupil, tak ty switche měly asi naběhaný 4 roky a už od té doby špatný.
Zatím jedeme rok na gigových HP ProCurve a no problémo. Tak uvidíme, jak dlouho ty kousky vydrží :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mame v praci par HP Procurve (do dvaceti) a celkem bezproblemu... Oni snad jsou i zalozeny na modifikovanem IOSu, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ProCurve se casto pouzivaji jako levna nahrada cisco, protoze pokud de jen o klasicke prepinace, kde nehraji roli advanced features iosu od cisco, tak tam se procurve bez problemu da nasadit. Pouzivam je dokonce i na pateri rozsahlich podnikovych siti a odvadi stabilni a dobrou praci. Zatim sem mel je jednu zdechlinu. HW procurve je tedy pomerne kvalitni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MaxDevaine: To ste ťahali elektriku z Ruska 230 +/- 50 volt alebo ste mali "pasívne" chladené racky a grilovali ste v nich ?
Namontoval som 3Com switche do 10 firiem, celkovo mám za sebou po troch rokoch prevádzky už nejakú 100-vku a zatiaľ je počet reklamácií jednociferné číslo. Už ani zďaleka nemôžem takto pozitívne hovoriť o switchoch HP, management je oproti 3Comu niekde ďaleko pozadu, človek strávi mladosť pri nastavovaní kvót zatiaľčo pri 3Com stačí aplikovať jedno nastavenie na všetky výstupy. To že HP zhltlo ďalšiu firmu ma neteší, 3Com už nebude to čo býval ak vôbec ešte nejaký bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My máme od 3comu 7900ku + cca 25ks řady 5500G/EI a naprosto bez problémů. Po několika letech chodu v humus prostředí bez jediné reklamace. Konfigurace je v poho a nevidím jediný důvod, proč platit 3x tolik za Cisco.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K: tak to si stastnej clovek, ale ver ze pride doba kdy si budes klepat na celo :)) jako single box je 5500G dobrej, ale musis po nem chcit jen zakladni veci a nesmis ho stackovat...pak se znej stava fakt hrozna sracka...no a 7900 uz neni zas tak levna a hlavne....zkousel si zni nekdy vymacknout neco poradnyho? nebo ji mas jen na routing pripadne jako root bridge pro ty 5500G - v realu zni nevytahnes ani 1/3 toho co je v papirech a.....nutno taky podotknout ze u cisca platis hodne za support, u 3COMu je to fraška a ne support :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... vynorili sa mi spomienky na rozbehavanie starej dobrej 3C509 (IRQ 5, ine to nezralo, konfigurovalo sa to cez DOSovy program). Stare dobre casy plne zufalstva ked mal clovek este ISA SoundBlaster zvukovku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, HP je jedina firma ktera na switche dava neomezenou dozivotni zaruku a to vcetne zdroju a vetraku. Ani CISCO ani zadna jina firma si na tohle netroufne. Ti co tu vyvolavaji o zbytecne drahych switchich provozuji predpokladam shity typu Planet a pod....
 
Mimochodem, HP je jedna z pouhych dvou firem, ktera pro switche vyviji vlastni prepinaci engine (tedy srdce switche) a rozhodne neni postaveno na IOS - ten je vlastnictvim CISCA....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to aashta: a rozchodit IPX sit na dooma chtelo nadpozemske schopnosti a jedno dlouhe odpoledne.. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to ITSMan: Ale kdežpak. Všechno v rackovně je na UPSkách. Rackovna je větraná a je v ní udržována teplota 21 stupňů. Jednalo se o serii 4xxx od 3comu. Díky těmto problémům jsme už do nových 3Comů (hlavně, když už 3Com vlastní pár let někdo jiný) jít nechtěli, navíc HP má bezkonkurenční záruku a řešení v případě nějaké poruchy.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.