Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme monitor: HP L1902

Tak přesně tenhle monitor mi tu sedí v práci na stole. V Hrbatém Parchantu si tehdy řekli "Nkdo nepotřebuje vyměnitelný VGA kabel, co ho tam připrasit napevno?". Čili hezky mi růžoví a pořád jsem se nedokopal k rozebrání a výměně kabelu :F Jak je uvnitř řešeno to připojení?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že toto jsem úplně nestudoval, ale na snímku těch desek je dole vidět, ten kabel s tím feritovým filtrem. Jako to tak bývá, stínění je uchyceno na kostru (skrz zemnění) jedním šroubkem a pak to myslím bude pod deskou až nahoru, ten horní konektor na signálové desce, s nejvíce piny.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tech 400 pocitas doufam i s praci, ne za par kondenzatoru??? To jsou doufam korunove polozky .... jinak by se to vubec nevyplatilo opravovat takovy stary kram ... no, za 400 se to teda taky moc nevyplati ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proč tolik mínusů? Také mě to zarazilo. Monitorů už jsem opravil víc a součástky jsou opravdu zanedbatelné.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

2 kondenzátory ......................2×10 Kč
Výměna 2 kondenzátorů .......... 30 Kč
Věděl, které vyměnit................ 350 Kč

:)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

+200 jak ho "rozloupnout" bez skrabancu apod...
kond stoji mozna 2-5Kc, ale to postovne, pokud jej nemas doma a objednavas pouze za par haliru....
tj. rek jsem si o neco podobneho, o 400Kc / 200Kc soucastky, ale svezly se s tim i dalsi veci pro me /

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mně to zase přijde nějak levné za tu práci, to by odpovídalo ceně za materiál někdo kolem 10Kč a rychlosti opravy tak 30 minut. A nebo to dělá z altruismu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono pre behemota je to brnkačka.... :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma asi obdobně starý kousek, ale v 17" provedení (s pivotem) a s repráčkama, plus má i DVI s tím, že když jsem ho kupoval, fungovalo jen to DVI (přes VGA byl na displeji jen úzký šum v horní části). Překvapivě stačilo rozebrat a složit a funguje i VGA, dodnes vše OK (samozřejmě kde byl problém, netuším). Model si teď nevybavím (podle hledání na googlu by to mohl být L1730 (edit: ano, L1730).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

HP jich mělo docela ranec dodneška, může toho být docela dost. Poslední dvojčíslí prý nějak +- označuje generaci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Miliontý prvý díl na téma, opravujeme to, co už dávno patří do šrotu.

To nemáte o čem psát? Nechtějí vám půjčovat HW na recenze, že tu poslední dobou žádné nejsou?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ono se něco zajímavého v poslední době objevilo? Neříkám že se tu musí objevit každá oprava, pokud není něčím zajímavější než ty předchozí, ale zase tě nikdo nenutí to číst - vybírej si jen co se ti líbí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že konkurenční weby mají stále nové recenze, i když "nic nového nevyšlo".

Co třeba Z97 desky?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co chcete dělat na deskách? Stejně začnou po třech letech padat jak hrušky, ať je to za litr, nebo za pět. Všechny jsou +- referenční design, není tam nic, co bych nezjistil pohledem na obrázek na webu výrobce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam "najradsej" testy dosiek ala:5 vyrobcov, rovnaky cipset... :D milion grafov uplne rovnakych a vybavu si viem pozriet okom za par sekund... fuj... Prosim, netestujte dosky :D ..... Ja mam pred sebou v sklade starsi monitor HP1740, vyhovuje, pohodicka... ale az sa pokazi, viem kde hladat navod, dakujem :D mal by este nieco vydrzat, nedavno dostal namiesto Intel Pentium4 nove zelezo AMD KABINI X4-5350+SSD a ide to ako hodinky...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hm... Tak raději netestujte vůbec nic, když teda na deskách není co testovat.

A kromě toho, vyšly Haswell Refresh CPU, ale na těch asi taky nebylo co testovat. Zajímavé, že konkurenční weby mají testy pořád, i když údajně žádné novinky nejsou. Mají na testy notebooky, mají na testy chladiče...
A proč by se měla dělat recenze pouze pokud je produkt nový. Proč by se třeba nemohl udělat velký test WiFi routerů?

Ono by se vždycky našlo něco na recenzi. Rozhodně lepší, než když se tu objevují pouze novinky a osobní blogy.

To vám nikdo nechce HW půjčovat, nebo co?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co já vím, zeptejte se jinde. Předpokládám, že to jsou studenti a podobní zoufalci, psaním se v ČR nevydělá ani na slanou vodu a dřív nebo později to dojde všem. Jestli chcete redaktorům dál takhle zlepšovat náladu z toho, co dělají spíš jako koníček, jen tak dál, za chvilku nebude vůbec co číst.

Na testování Wi-Fi tu nikdo nemá. 802.11 je takový balast, že tomu skutečně rozumí pár lidí v republice a jakékoli domácí testování by vyšlo asi tak podle toho, jak by foukal vítr. Takže tak leda se podívat na management a zanadávat si, že sem-tam někde chybí nějaké volby. A otestovat Ethernet, ale Wi-Fi ani náhodou. Osobně bych taky nic důležitého jinam než na kabel nepověsil, takže v tom nevidím ani žádný důvod, wifina je tak na připojení laptopu když s tím člověk chodí po bytě, jinak nic.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, tak jak chcete motivovat čtenáře, aby k vám chodili? Psaním bulvárních článků na téma, která Hollywoodská herečka zažaluje kterého herního vývojáře? Když zanikne web, který píše o takových věcech, tak to nebude žádná škoda.
Docela by mě zajímalo, jaká je pracovní náplň redaktorů DIIT. Články co tu vychází moc práce nedají. Většinou je to jen o přeložení zprávy, co někde vyšla z angličtiny do češtiny + plus připsání nějaké omáčky.

A pak ty příšerné blogy. Čím kontroverznější, tím lepší, jelikož pak je výživná diskuze a čím víc návštěv v diskuzi, tím víc peněz z reklamy.
Lituju redaktory, kteří si s testem dají skutečnou práci a testují i několik dní. Čtenost jejich článků je stejná jako různé osobní blogy s kontroverzními názory, které autor spíchne za necelou hodinu a ještě si stihne uvařit kafe.

Prostě toto jsou od vás jenom výmluvy. Ostatní recenze dělají, jenom DIIT píše o kravinách. Jestli ono není na čase to zabalit.

Mimochodem, tady je web člověka, který to skutečně dělá jako koníček.
http://www.samuraj-cz.com/
Reklamy tam nemá žádné a web je plný zajímavých a užitečných věcí.

Když se chce, tak všechno jde.

-----------
"Na testování Wi-Fi tu nikdo nemá."

Mluv za sebe.

"802.11 je takový balast,"

Já vlastně zapomněl, že se bavím s Behemotem, notorickým stěžovatelem. Co konkrétně je na z normy 802.11 balast? Nebo snad nevíš a jen si střílel od boku?

Testovat se toho dá mnohem víc. Třeba co zvládne procesor. Kolik firewallových pravidel, kolik IPSec tunelů...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vaše neustálá starost o čtenáře je skutečně dojemná. Ovšem ve skutečnosti tady poslední dobou jen trollíte u každého článku. Když jste takový odborník, založte si web a předveďte se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Týjo, ty si borec, napsal jsi chytrý komentář a sám sis k němu dal +. To je dobře, za svým názorem si musíš stát.

Podle reakcí na můj minulý komentář soudím, že nejsem jediný, komu se nelíbí směřování tohoto webu. A jelikož jsem čtenář, tak mám právo se vyjadřovat k obsahu. Redaktoři píšou články právě pro čtenáře a mají psát především o tom, co si čtenář žádá.
Oni nám tím nedělají žádnou milost, že si můžeme laskavě přečíst, co ráčili napsat.

Faktem je, že poslední recenze tu nevyšla alespoň 2 týdny. To je trochu smutné.

Kde bereš jistotu, že svůj web nemám. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, sám si dávám plusy a už jsem si stihnul přidat další :-)
Jako čtenář se klidně můžete vyjadřovat k obsahu, ale když je diskuse pod každým článkem zaplevelená z poloviny vašimi příspěvky kritizujícími prakticky cokoliv, tak to není reakce běžného čtenáře.
Tak se s tím webem netajte, ať se můžeme podívat, jak se to má správně dělat :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Máš nějaký relevantní důkaz na podporu tvého tvrzení, že pod každým článkem je polovina komentářů mých a že si v nich neustále na něco stěžuji?
Bohužel, je co kritizovat. Třeba nechápu účel tohoto článku: http://diit.cz/clanek/lindsay-lohan-zaluje-tvurce-gta-5

Od doby, co skončil WIFT bych tu napočítal zajímavé články na prstech jedné ruky. WIFT to byl jinej machr... Skvělý byl endurance test SSD a nebo jak si udělal odbdobu FCAT s levnou Avermedia kartou.

Tobě snad vyhovuje výběr témat, o kterých se píše? Jaká je přidaná hodnota DIIT? Většinu novinek si můžu přečíst na konkurenčním webu a o články typu, kterak ČPS neuspěla, protože ji všichni hází klacky pod nohy, opravdu nestojím.

Web sem dávat nebudu a mám k tomu své důvody. A kromě toho, já to dělám ve svém volném čase jako svého koníčka. Žádné příjmy z toho nemám, jelikož tam nechci mít reklamy.
DIIT je profesionální web, který vydělává na reklamě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste fakt pošahanej na rozumu, ne? Ten slavnej endurance test, kde se každé dva týdny měnila metodika a nakonec to ani nedoběhlo jestli se dobře pamatuju? Hmm…rozjetý to bylo pěkně, ale nic moc z toho nebylo pokud se dobře pamatuju.

Ten zbytek - nebýt vůl, tak rozlišujete mezi článkem a aktualitou, ať se to tu pitomě jmenuje jakkoli (na což jsem poukazoval hned v prvních týdnech co jsem byl v redakci). Jsou tu aktuality, tak jak všude jinde, sem-tam vyjde článek. Ale to je holt na vás asi moc…

Co se týče těch rádoby „recenzí“ jinde, při tom tempu tomu jako věříte? Pokud výsledky vychází, je to opsané odjinud, pokud nevychází, je to vycucané z řiti. Za něco stojí ještě tak třeba monitory od MJ na EHW, u zbytku ani netroufám odhadovat, u kolika si vymýšlí výsledky, tento trend už zdaleka není doménou jen DD stracha, zbytek to dělá taky, si jako myslíte, že v těch 3-5 lidech ty redakce dokážou ta kvanta obsahu dělat jak? Blábolíte tady o kvalitě a víte o tom velký hnědý. Že v těch redakcích už nejsem neznamená, že občas nedostanu interní informace…hlavně v době, kdy to tam jde tak rychle dolů trubkou, že už i ti s největší výdrží utíkají a něco utrousí.

Skutečné recenze tu dělám třeba u zdrojů, akorát holt víc jak dva měsíčně jsou z různých důvodů na posrání, pominu-li taky fakt, kolik času to zabere a že ho v podstatě nedostanu zaplacen. Nemluvě o tom, že je docela problém vůbec aspoň dva zdroje sehnat, se všema je domluva asi jak s váma.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Obviňuješ kolegy novináře bez důkazů? No fuj, styď se!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Copy paste neni dukaz? vzdyt ty vysledky jsou stejny na desetinku jako u jinych webu, kolikrat i s grafem v podobe obrazku. Hlavne ze to prezentuji jako svoje vlastni mereni. Kdyby napsali prevzato a odkaz, tak to pochopim, ale...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A budeš jen tak plácat do větru a nebo sem hodíš odkaz na recenzi, kterou údajně okopírovali a recenzi ze které údajné kopírovali.

Důkazy, důkazy, důkazy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Důkazy, důkazy, důkazy." Ty dnes nikoho nezajimaji a nikoho nepresvedci. Mame tri prd*le dukazu ze politici rozkradaji stat a sel si nektery sednout do chladku? Dukazy jsou na dve veci kdyz je nikdo nechce slyset a akceptovat

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže důkazy nemáš, to znamená, že je tvoje obvinění lživé. Očekávám, že se redaktorům, které si nařknul z plagiátorství, omluvíš.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš naznačit, která recenze se ti zdá podezřelá? Takhle to vypadá přinejmenším jako očerňování konkurence.

Znamená to, že i vaše recenze jsou vymyšlené? Nebo jste jediní na světě, kteří je poctivě dělají? Nezní takové tvrzení trochu divně?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba to jak jezdili měřit do laborky Be Quiet! nebo koho, protože vlastní výbavu na EHW neměli a mít nebudou. Z toho úplně stříká ta objektivita…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Co je špatného na tom, že využili nabídku na změření? To automaticky znamená, že výsledky jsou vymyšlené? Pokud vím nikde to netajili a spíše se tím chlubili. Jen hlupák by za takových podmínek manipuloval s výsledky. Ani ty výsledky na manipulaci nevypadali.
Existuje jedno rčení: Podle sebe soudím tebe.

Za pochybné můžeš považovat každý test/recenzi, který je proveden na zapůjčeném vzorku...

Zopakuji dotaz:

Můžeš naznačit, která recenze se ti zdá podezřelá? Takhle to vypadá přinejmenším jako očerňování konkurence.

Znamená to, že i vaše recenze jsou vymyšlené? Nebo jste jediní na světě, kteří je poctivě dělají? Nezní takové tvrzení trochu divně?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo, i ty „zapůjčené“ ES vzorky, které si s největší rpavděpodobností mohli jednotliví redaktoři nechat a které neodpovídají tomu, co se dá koupit, mno :-) Ještě když jsem tam byl tehdá já, tak se pokoušel začít uplácet aušus. Víte, jak probíhají ty recenze? Dostanou slíbený HW. který si můžou nechat když „něco napíšou, úplně cokoli, vlastně stačí fotky a pár vět“. Takže se stáhnou výsledky z netu, něco málo přidají a vydávají se články jak na běžícím páse. Já to tehdá okamžitě odmítl, protože i kdybych udělal skutečnou recenzi a výrobek strhal, můžou na mě kdykoli vytáhnout špínu, že jsem něco takového vzal. Jde o princip a tady mám čisté ruce. Akorát si pak člověk musí shánět vzorky sám nebo testovat vlastní HW, no…

Já mám vzorky výhradně z těch prodejních kusů, takže žádná bouda, krom toho to ještě ověřuju. Tuhle naposled mi ze SF posílali fotky s nějakým lepším osazením, už jsem do toho chtěl píchnout, ale pak poslali i s tímtéž, co jem měl, takže pravděpodobně něco byl sample a ten ve výrobě očesali tak, jak jsem to z obchodu z prodejní várky dostal.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Který zapůjčený ES vzorek máš na mysli? CPU? To je poznat na fotce ne? Asi i v CPU-Z. Navíc se tím každý pochlubí.
Ta tvoje největší pravděpodobnost znamená co? Že nic nevíš.

Tvoje představa o vzorku jako úplatku pro každou redakci mi přijde dost zvláštní, když často jeden výrobek proběhl několika redakcemi. Včetně té Vaší. Nebo jste si to taky všechno vymysleli? V tom případě jsi si s výběrem redakce moc nepolepšil :-) A nejen v tomto ohledu.

Napsat cokoli a přidat pár fotek. Co je na tom špatného? Je to reklama pro výrobce. Zajímavý článek pro magazín.

"Já to tehdá okamžitě odmítl, protože i kdybych udělal skutečnou recenzi a výrobek strhal, můžou na mě kdykoli vytáhnout špínu, že jsem něco takového vzal."
To je docela slušnej alibismus. Nebo závist? HW jsi si přece nemusel nechávat nebo tě k tomu někdo nutil? Vždycky je přece možnost ten HW nějak morálně čistě poslat dál (soutěž, charita).

Proto teď úplně všechno pomlouváš, aby tě někdo nemohl nařknout z podlézání? Mně přijde, že jsi jenom opačný extrém než je Stach, který pochválí všechno co má zapůjčený. Ty všechno pomluvíš aby jsi s velkou slávou nabídl vlastní HW, který je samozřejmě ten nej...
Takže v tom zase tak velký rozdíl nebude, každý kope za svůj tým.

"Tuhle naposled mi ze SF posílali fotky s nějakým lepším osazením, už jsem do toho chtěl píchnout, ale pak poslali i s tímtéž, co jem měl, takže pravděpodobně něco byl sample a ten ve výrobě očesali tak, jak jsem to z obchodu z prodejní várky dostal."

Takže máš také vzorky zapůjčené od výrobců. Možná zkontroluješ osazení(u některého HW), ale nikdy nemůžeš vyloučit, že se jedná o pečlivě vybrané vzorky, které mohou snést větší zátěž, mají kvalitnější součástky(parametrově, nikoli typově) a tedy lepší parametry.

Z principu nikdy žádný web nemůže být nezávislý pokud je živý z reklamy!
Hezky to bylo vidět před pár lety, kdy na Nově předstírali, že hackli mail na Seznamu (odposlechli heslo na PC) a reakce Seznamu byla taková, že od nich stáhla reklamy. Myslím, že si přístě sakra rozmyslí co řeknou o svém chlebodárci i kdyby to byla pravda.
I kdyby nefungovala takováto zpětná vazba, vžydycky bude fungovat nějaká autocenzura.

Na to jak jsi byl nahoře plamenný se teď docela vykrucuješ a mlžíš obecnými věcmi, které jsou známé.
(zapůjčené vybavení, kdo dodává vzorky, že se jedná o vzorky atd...)

Zopakuji dotaz:

Můžeš naznačit, která recenze se ti zdá podezřelá? Takhle to vypadá přinejmenším jako očerňování konkurence.

Znamená to, že i vaše recenze jsou vymyšlené? Nebo jste jediní na světě, kteří je poctivě dělají? Nezní takové tvrzení trochu divně?

A doplním:
"Co se týče těch rádoby „recenzí“ jinde, při tom tempu tomu jako věříte? Pokud výsledky vychází, je to opsané odjinud, pokud nevychází, je to vycucané z řiti."
To zní jako že je řeč víceméně o všech, tak sakra jich pár nabonzuj, klidně do mailu. Pár kousků co vychází a pár co nevychází. Ověřím to a klidně zveřejním. Jinak je to sprostý pomlouvání a IMHO je to morálně na stejné úrovni jako falešná recenze.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Takže z toho, že dostali pozvání na měření zdrojů do špičkové vybavené laboratoře usuzuješ, že nemají vlastní výbavu?
To asi pánové z EHW měli nabídku odmítnout, aby nebyli v podezření.

Podtrženo sečteno, jsou to jenom tvoje domněnky. Popravdě, čekal jsem od tebe něco víc. Třeba, že čísla v recenzi jsou naprosto stejná jako v té a té recenzi a jsou jen přenásobená takovým a takovým koeficientem, aby to nebylo tak nápadné...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, budu vynášet do písmene interní informace. A číslo bot lidí, od kterých mám informace, náhodou taky nechceš? Machrovali tam s nějakou über zátěží a dopadli jak obr na PCT. Aktuálně se redakce EHW rozpadá, takže toho bohdá nebude, aby tam nějakou výbavu měli, zatímco já sice zoufale pomalu, ale dělám na lepší. Teď o prázdninách se budou testovat nápady a dělat střídavá zátěž na UPS.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže konkrétní interní informace vynášet nechceš, ale pomlouvání ti nevadí?

Je tedy řeč pouze o EHW nebo žádná jiná redakce nemůže stíhat ta obrovská kvanta recenzí co u nich vychází?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Napíšu to polopatě:
Pan Obr ... vím ale neřeknu
Pan Stach ... známe všechny detaily od tajných zdrojů, ale jsme pod NDA
Pan Behemot ... všechny recenze jsou zfalšované, ale nechci vynášet interní informace

Najdi rozdíl.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je jak bavit se s volem. Jednu polovinu toho, co jsem řekl, úplně ignoruješ, druhou překroutíš. Další diskuse asi nemá smysl.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Výše jsi napsal:
"Co se týče těch rádoby „recenzí“ jinde, při tom tempu tomu jako věříte? Pokud výsledky vychází, je to opsané odjinud, pokud nevychází, je to vycucané z řiti. Za něco stojí ještě tak třeba monitory od MJ na EHW, u zbytku ani netroufám odhadovat, u kolika si vymýšlí výsledky, tento trend už zdaleka není doménou jen DD stracha, zbytek to dělá taky, si jako myslíte, že v těch 3-5 lidech ty redakce dokážou ta kvanta obsahu dělat jak?"

Tímto jsi v podstatě obvinil všechny redakce (pouze v ČR?) z toho, že falšují výsledky. Naznačil jsi, že některé jsou opsané odjinud/mají podobné výsledky. To je snadno dohledatelné a porovnatelné. Mohl jsi na to poukázat a vyvolat diskuzi.
Místo toho jsi všechny označil za podvodníky. Na konkrétní dotaz jsi odpověděl, že máš nějaké interní informace a nechceš je zveřejňovat. Čí jednání mi to připomíná jsem napsal výše.

K osobnímu útoku:
Pokud jen proto, že jsem čekal, že jsi svá tvrzení ochoten a schopen dokázat jsem u tebe za vola nemám ti na to asi co říci...

Snad jen: Pro hlupáka každý hloupý.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Číslo bot psát nemusíš. Ani žádné interní informace. Bohatě mi postačí odkaz na recenzi, ze které kopírovali, odkaz na recenzi, do které použili zkopírované údaje a byl bych vděčný za kraťoučký komentář, co konkrétně tam je podezřelé a co konkrétně je tam zkopírované.
Například, v této recenzi [její URL] vychází hodnoty zvlnění stejně, jako u TomsHardware [URL článku]. Vypadá to, že vzali jejich hodnoty a jenom je přenásobili koeficientem 1,05.

To by mi úplně stačilo.

Pokud se redakce EHW rozpadá, co se děje s redakcí DIIT? Na EHW vychází recenze, tady nic.

Vůbec bych neměl za zlé, kdyby tu nevycházeli recenze. Byl bych šťastný i za nějaké konstruktivní články. Návody na nějaké zajímavé věci, abyste využili svých znalostí s PC.
Na CDR vychází seriál o instalaci OpenBSD. To se mi líbí.
Co takhle zkusit sérii "nastavujeme automatizovanou instalaci windows", "jak si udělat boot ze sítě", "rozjíždíme vlastní mail server na linuxu".

Bylo by mi to daleko milejší, než neustálé psaní o novinkách, což je vlastně jenom přepis tiskové zprávy a nebo překlad zahraničního článku. Přidaná hodnota minimální.

Oceňuji iniciativu testovat UPS a na test se těším.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Mám důvěryhodné informace, že to tehdejší srovnání zdrojů mj. právě s BQ! bylo cinknuté. Je toho mnohem víc, nemám ovšem bližší podrobnosti a nehodlám se v tom šťourat. Mám práce na pos*, tak si kurňa vyberte, chcete recenze, nebo mám dělat vostatním opicajta a žvanit v diskusi?

Nejde ani tak o iniciativu testovat UPS, jakožto být schopen vůbec zatížit enterprise UPS příkonem alespoň 3 kVA. Možnost menší UPS testovat hlouběji je už jen bonus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš důvěryhodné informace, ale nechceš se o ně podělit, bližší informace nemáš, ale šťourat se v tom nehodláš. Stačí jenom pomluvit a odejít. Zbytek nechat na fantazii čtenáře.

Tak to asi zabalíme. Nebudu tě zdržovat od práce, protože těch 5 minut na sesmolení jednoho komentáře tě v práci strašně zdrží.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mělo vadit, že někdo nemá vlastní výbavu?

Jestli věřím nějakému měření, tak tomu které je prováděno na kalibrovaných laboratorních přístrojích.
O tom, že ti pracovníci s nimi umí pravděpodně pracovat ani nepíšu.
Viz kalibrace sondy zde v diskuzi u článku o měření průběhu UPS....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, ale ja mam uz 7 lety desku s Q6600 a stale to slape jako hodinky (celou dobu pretaktovano z 1.4GHz na 3GHz) A to jsem to jednu dobu cca 2 roky trapil v 24h/denne na BOINC vypoctech.

Ale misto desek bych radeji vice recenzi zdroju. Posledni dobou se vsude cpu ty chemicony a ja uz vazne nevim, jaky Gold nebo Platinum zdroj koupit do noveho PC, neco kolem 550W

Mam tech 7 let Seasonic a nestezuju si, tak asi pujdu zase do Seasonic. Ale co kdyz ty dnesni Seasonic stoji taky za prd, s Chemicon kondiky a zivostnosti 3 roky max?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do šrotu patří to, co se nedá rentabilně opravit, nikoli to, co se rentabilně opravit dá.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

a ma to dalsi vyuziti....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A je otázka, jestli zrovna tento monitor cenu 400 korun má. Ano, pokud stojí někde v kanclu a nechce se nic lepšího, tak asi jo, ale je to maximum a možná by dotyčný sehnal nějaký jiný monitor levněji (ano s rizikem toho, že se může také potento, zde aspoň je opravený zdroj).
Měl jsem doma přebytečný HP L1740, loni v dubnu jsem ho dal na aukro a prodal se za 355 korun. A to měl navíc DVI, pivot a USB2.0 hub. Nic mu nebylo, jen jsem prostě doma už jeden záložní monitor měl - Acer, také jen VGA a dával jsem za něj 250Kč ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka, kterou si musel položit majitel, když ho dával opravovat. A protože ho opravit nechal, odpověď je pro něj asi jasná. Pro někoho mají holt některé věci větší cenu než výsledná částka na Aukru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je jasné, ale zrovna na obyčejném 19" LCD s 1280x1024 a VGA není nic mimořádného, co by nenahradil jiný monitor. Já osobně jsem taky dával za opravu LP2475W pětistovku a půl nádrže benzínu, i když jsem si mohl koupit nový monitor. Ale ten původní, co jsem měl od novoty, by mi to za ty prachy nenahradilo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Např. moje drahá polovička má 19" Neovo tuším F419 (s rozl. 1280×1024), které nemíní nahradit ani za zlatý prase. A pro řadu lidí se může jednat o monitor, co nemá cenu ani zlámaných bačkor.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pekný článek. Jen tak dál. Děkuji.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No pekny monitor. mame ich v robote pomerne vela a nahradit ich mozeme az ked umru. Svine a oni nie a nie vykapat.

Behemote: moje elektronicke znalosti su slabe, mozno som niekde nieco (v mynulosti) prehliadol, ale nehodis niekedy detail + vysvetlenie ako vyzera vyteceny kondenzator a podobne? Par krat som lupou studoval rozne dosky a snazil sa zistit ktora suciastka je zla. No velmi som mudry z toho nebol. Mozno by si potesil aj inych ako mna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si prece zadej do gugla "vytekly kondenzator" a prepni na Imges, uvidis jich tam mraky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ony ty obrázky jsou i tady, a dokonce už tak pár desítek. Stačí vždycky porovnat snímky před a po…;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

pekne ďakujem Behemotovi za tieto poučno-náučné články,ja sa o tieto veci zaujímam pretože nie všetko čo sa pokazí treba ihneď vyhodiť a hlavne pokial je to oprava ktorá sa dá zvládnuť ,sám som takto vďaka týmto článkom seba aj svojim známim opravil monitor,budem rád ak sa takéto články budú objavovať častejšie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně přijde hrozně vtipné, jak autor článku o výměně kondenzátorů na dvě stránky (spousta fotek šroubků:-) obhajuje opravu starých monitorů s malým rozlišením(u jiné nafocené výměny) a dokonce je i prodává a přitom má vlastní webové stránky optimalizované na rozlišení 1400x1050.

Aby nedošlo k omylu. Nevadí mi opravy monitoru, pokud pro ně má majitel využití (na dalších Xlet). Sám používám monitor se stejným rozlišením, ale baví mě ten kontrast, kde na jednu stranu předstírá nepochopení, že nějaká věc morálně zastará a současným "požadováním" vyššího rozlišení na vlastních stránkách = tento monitor je zastaralý na jejich prohlížení. :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na prodejně mám 1280×1024 a taky funguju. Jo, editace v CMS občas pobolívá, ale dá se. Napravo mám stejně jen reklamy. A na velkém monitoru tam aspoň nemám čárku uprostřed.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.