Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP má bezdrátovou myš připojitelnou přes Wi-Fi

"většina uživatelů jej nepostřehne, hráči prý ale ano" jinými slovy, hráči jsou prostě nadlidé. Ať za mou takový hráč přijde a ukáže mi to "zpoždění" např. u bezdrátové myši Logitech G700, už se těším.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

..to se neda ukazat , to se musi zazit :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro myši, jejichž baterky se musí měnit jednou za několik málo hodin/dnů, to asi neplatí, jinak by se Razer Mamba nikdy za ty prachy neprodala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja trebárs G700 mám a úplne spokojný nie som. Neviem, či je to odozvou, ale hraje sa mi s ňou inak ako s drátovými myšami a dosť dlho som si musel zvykať. Má to nejaké divné reakcie/citlivosť. A skúšal som všetky možné nastavenia.. Ale na oneskorenie by sa trebalo opýtať skôr progamerov, predsa len som kvalitnejších myší na poriadné porovnanie moc nemal...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teda aspoň čo sa týka malých jemných pohybov tak je to bieda, ale to nemusí byť priamo recieverom:/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možné, že software pro nastavení myši je anglicky, když již několik let platí, že se materiály k zařízením prodávaným v České republice musí dodávat i češtině?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty jsi taky "materiál". ;o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možné, že podobní exotopropagátoři "zákonů a vyhlášek" tyto sami neznají ? Za český návod - pouze návod - odpovídá prodejce. Nehledě na to, že je to počítačová periferie - samostatně nefunkční zařízení, které (pokud to tak již dnes není) Vám brzo další zákon zakáže bez povolení instalovat - jako žárovku :oD
Jak vlastně může někdo používat PC, pokud má problémy se základní angličtinou ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní řešení, asi jim někdo spočítal že se to vyplatí, a oni mu na to skočili :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak s tou s potřebou bych to neviděl nikterak tragicky - u naprosté většiny WiFin se dá nastavit výkon, a počítám, že ty ovladače budou udělané tak, aby jely s minimálním možným výkonem, dozajista srovnatelným s BT donglem - už i jeden z těch obrázků říká, že myš má být při párovní poblíž počítače. Ani rychlost asi nebude klíčovým faktorem pro cílovou oblast nasazení - na prohlížení dokumentů nebo emailů apod. to bohatě postačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, IMHO dle mých zkušeností víc lagují spíš myši s vlastním dongle, než bluetooth. Technicky vzato může bluetooth vrstva přidávat jenom 0,625 milisekundy, nad tím už běží HID protokol, který se u bluetooth a USB příliš neliší. V praxi tam bude nějaké šetření energií, takže to bude horší, každopádně ale zase nijak strašné - tipuju něco mezi 5 - 15ms, bluetooth protokol je optimalizován pro nízkou latenci. Horší to bude tady s tou WiFi myškou, tam bych to tipnul o řád horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi to prijde jako zoufaly pokus dostat se do novin .... cekal bych to spis u nejake stare osklive americanky, myslim, ze HP tohle snad zapotrebi nema ... jinak tento vyrobek spis dobremu(?) jmenu spolecnosti uskodi, protoze jsem vazne neprisel na zadnou vyhodu tohoto nesmyslu ..... kdyby to zamysleli treba na velkou prednaskovou mistnost s pocitacem pripojenym k projektoru 40m daleko, tak treba, ale bylo by asi vhodne k tomu prihodit jeste minimalne klavesnici a pochopitelne nejaky vetsi battery pack .... pokud je to na obycejne baterky bez nabijecky, tak je to totalni nefalsovana krystalicka kravina .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aaaaha http://www.cnews.cz/hp-ma-prvni-mys-vyuzivajici-w-fi-vydrzi-nabita-9-mesicu
Takze naprosto k nicemu ...... a 9 mesicu? VYDRZI NABITA ...... to je ok ...... verim, ze moje zrave HTC Vision taky vydrzi nabite 3/4 roku:) .... ale nesmim ho zapnout .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já sem nějak pořád nepochopil jak to funguje, jak se to spojí? Když je počítač připojen přes wifi do sítě, tak se myš připojí na AP taky? Když AP nikde v dohledu, tak se udělá AdHoc síť? V popisu produktu na webu HP je poněkud divná věta:

This mouse easily connects to your Microsoft Windows 7 PC’s built-in Wi-Fi receiver (compatible only with this software). All you need to do is set it up – just once! And it has battery life of twice the life of comparable Bluetooth® models.

Ale nějaký technický popis nebo návod tam není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem si tak pročítal manuál k té myši a ono to nejspíš funguje na poměrně dost nízké úrovni. Myš se nespojí s APčkem, ale rovnou s Wi-Fi v notebooku, mělo by to pracovat současně s připojením do Wi-Fi sítě (ono se dokonce jde teoreticky připojit jedním Wi-Fi adaptérem k více sítím současně, ale prakticky se to moc nedělá, mám dokonce pocit, že Windows to obecně neumí, nicméně tenhle HP driver ve své podstatě něco takového na hodně nízké úrovni toho 802.11 protokolu dělá). V zásadě to tu Wi-Fi tak trochu znásilní k jinému účelu, než je běžné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.