Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP opět prodává počítače s Windows 7, je po nich poptávka

Cisto z ekonomickeho hladiska W8 oproti W7 beznemu uzivatelovy neprinasaju nic co by stalo za priplatok 150 dolarov. Takze preco neusetrit ked sa da :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale bohuzel s tou nabidkou usetrit 150$ za W7 je to asi tak, ze stejny pocitac je o 50$ drazsi nez s W8 a u W8 je sleva "jen" 100$, cili oboje stoji stejne:o) S tim rozdilem, ze ta W7 verze nejde tolik konfigurovat, viz muj prispevek dole:)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No ano, ak sa da kupit novy stroj s WIN 7 a usetrit tak je volba jasna. Ja som prave pred par tyzdnami rozmyslal aky win kupit. Nakoniec vyhral WIN 8.1. Milo prekvapil voci 8. Neviem to opisat exaktne, ale sprava sa menej blbo. Zatial vsetko co som od neho cakal a pozadoval prebehlo bez problemov. Metro nepouzivam kde to ide. Na druhu stranu ani nejak neobtazuje. Na druhu stranu preco som volil W8 je ten, ze sa objavuje viac a viac takze je len otazka casu kedy u mna niekto bude hladat b´vedomosti. Tak skusam :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

teraz riesime implementaciu W8.1 do firemneho prostredia(rozhodnutie vedenia)a narazili sme na jednu ..malickost... nejde wsus :) skvele riesenie, Microsoft

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I installed these updates:

Update for Windows Server Update Services 3.0 SP2 for x64-based Systems (KB2720211)
Update for Windows Server Update Services 3.0 SP2 for x64-based Systems (KB2734608)

Then re-indexed the DB and ran Server Cleanup

Solve my problem for Windows 8.X and Server 2012

Gregory N. Brooks Secure Data Inc. gregory.brooks@securedatainc.com

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale pokud je tohle pro vas problem, meli byste vyhodit cele IT oddeleni, protoze na zaktualizovani WSUS serveru opravdu neni nic sloziteho!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu vzrušující zpráva o tom, že se HP vrací k Windows 7. Pak se na to člověk podívá líp a vidí, že HP nabízí cca 80 modelů a z toho 5 se sedmičkami. A dokonce i 32bitové verze nebo edici Basic. Pro chudší duchem, kteří se nedokáží naučit pár jednoduchých změn v práci s Windows - ideální volba.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Úsměvné jak se navážíte do chudších duchem. Recipročně, naučte se 15-20 výrazů v příkazové řádce a ušetřite si spoustu práce (nejen jako vývojař) a budete multiplatformní, ideální volba :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ta nabidka je opravdu pouze pro chudsi duchem, co neumi pocitat a skoci na "povanocni vyprodej" .... viz muj prispevek nize:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano BTJ máš opět zcela pravdu ..... i ty náš nejmoudřejší... všechno zná všude byl, aj Lenina viděl...

Zajisté jsi nikdy nezažil a jistě by jsi elegantně vyřešil takovou drobnou situaci.
Máš v organizaci tiskárnu/kopirku za zhruba 250tis pořizovací náklady, a ať se snažíš sebevíce, prostě nejsou ovladače na 64bit systémy.
A zajisté by jsi pak všem kupoval nové laptopy a PC s Windows 8, 8.1...., protože je to přeci to nejlepší. Že nebudou tisknout je předci nepodstatné, mají si koupit novou tiskárnu... vždyť přeci že to stálo 250tis je nepodstatné, je to staré, tak vyhodit a koupit...

No já sdílím jiný názor. Bez jakýchkoliv dlouhých uvažování, se jim kupují laptopy a instalují se Windows 7, a to dokonce 32 bit verze. Až se jim ta tiskárna po**** pak se přehodí na 64bit verzi.

Ale zajisté najdeš k tomu i své hodnotné názory, jak toto je špatné, přeci mít to nejnovější je jediná možná cesta... tedy sice jen v konzumní společnosti, ale v té ty žiješ.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pochopitelne k tomu mam svuj (a pochopitelne) spravny nazor:) A tomu se rika printserver!!! Coz muze byt v podstate JEDEN staty notas treba ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře pane,
dám Vám 1000Kč + cenu toho printserveru + cestovné když to dokážete rozchodit :-)
Mimochodem, printserver tam je, k tomu je to napojené na PC s 32bit Windows a je sdílená.
A netiskne, a netiskne, a nestiskne.

A protože nejsem škrt, už jsem tam zavolal dva techniky, experty přes Windows, každý z nich to dělá přes 15 let, a oba po třech hodinách, vyzkoušení asi 4řech printserverů, nainstalování x driverů prostě konstatovali, tohle z 64bit OS tisknout prostě nebude.

Ale zajisté existuje někdo, kdo to dokáže, slovo "nemožné" jsem před 15 lety vyřadil ze slovníku, neboť vždy se najde někdo kdo neví, že to nejde a udělá to.
Nicméně, ten čas, který by byl potřeba na vyřešení, je neadekvátní k výsledku a nikdo jej nezaplatí.
Prostě výrobce nemá pro to ovladač na 64bit OS tak prostě není.

Dle výrobce ta Sharp kopírka/tiskárna prostě už dávno nemá fungovat.

Takže cítíte se na to dokázat, že to umíte ? Tedy kromě obligátního dejte tam printserver ? Mimochodem, ne každý printserver s tím funguje, taky bohužel zjištění nemilé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to, že se někdo něco naučí používat ještě automaticky neznamená, že se mu to musí líbit nebo že je to pro něj přínosné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo přesně tak. Ale podstatnější je následné HW, které k tomu připojuješ.
Je pěkné mít nový laptop, nový OS, ale když u tiskárny nejsou ovladače, tak je ti to všechno pěkně víš na co.

Ale jak píše BTJ, všichni jsme hloupí, socky, a absolutní LAMY.

A to kdyby věděl, že běžně nahrazuji XP dnes linuxem, tak to by teprve bylo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby vyrobci zacali prodavat sve stroje znova i s XP-ečkama byl byt urcite tez po nich vysoky dopyt protoze vecsina software i dnes chodi nejlepe s nima, treba takovy VAS coz neni zrovna lacina vec pro detekci automobilu koncernu Volkswagen, ten se pod 7 nehejbe vubec pricem stoji par desettisic. Ja na miste HP delam a prodavam sve stroje s Windows 7 Professional kde by byl jeste pribalen disk s downgrade na XP. Nektery budou jodlovat ze v aprili jejich podpora konci, to ano ale kdyz nechopim na masova péčka a neprijimam blbosti co se vali internetem nevidim problem je neuzivat nadale, kto bude chtit ten cileni stroj ukrade, urcite se nebude se patlat s jeho prolomenim.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mas pravdu ..... akorat, ze VAG (ne VAS mimochodem) neni oficialni aplikace VAGu, ale soukrome firmy. A taky jeste ten drobny detail, ze mluvis o maximalne verzi z roku 2004, coz je ta s kterou ji, podle toho co pises, pouzivas, cili ta, ke ktere mas ten svuj crackly cinsky kabel za 5$:o) Mimochodem, ja dal pred lety asi 15$ a mam pro rok 2009:) ..... ale uz je rok 2014:o) Takze asi tak .... nove verze samozrejme jedou i na W8, jmenujou se VCDS a uz nekdy od roku 2010 jsou i pro 64bitove Windows:o)
Pro socky jako ty nebo ja, existuje XP mod nebo si muzes, stejne jako ja, udelat vmwarovy image XP a v nich VAG. A dokonce, pokud si nekoupis detsky toy tablet (s androidem), tak si muzes ten svuj stary obskurni VAG pro XP rozjet primo na nejnovejsim tabletu s W8.1:o)
Takze NE, opravdu pouziti XP dnes uz nic neospravedlnuje:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ze mysli VAS2000, tablet PC a sw urceny pro diagnostiku aut. To se skutecne jmenuje VAS. Licence stoji 30.000 Euro, takze do aktualizace se skutecne nikdo nehrne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zadny vas2000 neznam a ani jsem nenasel. On pise o VW koncernu a na to stoji profi pristroj kolem 30-50ti tisic Kc primo od VW. Par litru stoji pak ten VCDS ....
Jinak kdyby neco stalo 30k € tak to by byla fakt sila a urcite by to nekdo predelal:) A jak rikam, vmware nebo xpmod to resi ....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Buzeranti, co dodat?
Jinak jeste mam slusnou radku upgrade licenci, koupenych za akcnich 297 korun:) A ani neakcni upgrade nestoji ani zdaleka tech 150$ ... co dodat, jsou to pitomci. Timhle ty sedmicky vlastne lidem nuti, coz je podle me blbost, nutit by se mela aktualni verze a ne 3 roky stara ....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak nic, je to jen vyprodej dementum:o)
Zaprve sleva je AZ 150$, cili 150$ plati pro tri modely:)
Uvedu zbezny priklad "tzv. slevy po cesku":)
HP ENVY 700-215xt (W7) vychozi cena:850$ po sleve: 700$
versus
HP ENVY 700-210xt (W8) vychozi cena:800$ po sleve: 700$

Takze u W7 je "sleva" 150$ a u W8 verze jen 100$ ... akorat ta W7 je v "zakladu" o 50$ drazsi.
A ted si asi kazdy mysli, ze ta 215 bude mit neco navic nez ta verze 210, uz jenom proto, ze je to vyssi cislo a vychozi cena bez slevy je o 50$ vyssi.
Ted prijde ta tzv. sleva po cesku + bonus:o) Obe sestavy jsou ZCELA totozne! Lisi se akorat operacnim systemem, takze kdyby clovek kupoval bez "akcni" ceny, tak ma ten stroj s W7 o 50$ jeste drazsi:o) Se slevou to stoji uplne stejne!
Ale samozrejme, ze to musi mit hacek a tim je onen BONUS:o) Tim je, ze verze s W7 je asi nejaky stary odpad, takze kdyz si clovek klikne na konfiguraci, tak si nemuze priplatit za mnozstvi rozsireni, mezi ktere namatkou patri nemoznost pridat SSD do konfigurace u W7 verze + spousty dalsich veci, ktere pro verzi s W8 jdou:o) Takze produktove cislo 215 misto 210 to ma jen proto, ze je to "inovovana" verze se starym operacnim systemem, nemoznosti rozsireni, ale zato za stejnou cenou:o)

A TO SE VYPLATI -VYPLATI!!! Kurnik VYPLATI!:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kdo zde kope za Microsoft, ale na PC v průmyslových halách jede spousta aplikací na WXP. Celkem nejsou problémy s přechodem na W7, vyšší verze už je problémová. A je spousta strojů, které ještě budou dlouho sloužit a vyrábět, ale původní soft dodavatelé už nebudou přizpůsobovat na nové operační systémy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V prumyslovych vecech predne nemaji co delat WinXP ani zadne jine uzivatelske OS.

Tam maji byt veci jako napriklad Windows CE (dnes Windows Compact) ci jine realtime OS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano s tím je nutno souhlasit, že tam WinXP nemá co dělat, ale už tam jsou a nikdo je za WinCE měnit nebude, dokud ty mašiny pojedou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ani se nedivim ze HP nema rado W8, kdyz na vetsine jejich strojich je problem upgrade z W8 na W8.1, pac bordel od HP to but vubec neumozni a nebo to po upgradu nefunguje :D .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze HP bloatware dela hodne problemu. Me stacilo, kdyz jsem dvema kolegum predal novy Elitebooky a jeste ten den jsem mazal predinstalovany PDF Complete, ktery blokoval znaky s ceskou diakritikou v MS Office 2003, ktery mame na firme v ramci multilicence.

Na obhajobu HP ale musim rict, ze nejsou jediny, kdo instaluje takovy otravny smejdy. Jedna kolegyne si zjevne nedavno neco instalovala, protoze potrebovala pridat vyjimku na blokovani popup oken v IE. Pridal jsem vyjimku a nic. Problem zazracne zmizel, kdyz jsem odinstaloval Google toolbar, ktery jsem tam rozhodne nepovoloval pri zadne instalaci. Takze to mame HP, Google ... kdo bude dalsi? :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.