Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP zaplatí $108 milionů za uplácení ruských státních úředníků

Je mi jí a vůbec celého HP líto. Očividně schopná ženská, která má na to, aby tuto legendární firmu postavila na nohy, ale možná, že bude váha těch kostlivců příliš vysoká. Mimochodem, neměla by HP podat na Apothekera žalobu? Mám za to, že to je maník, který by měl shnít v kriminále.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uplacet v Rusku je standart. V Rusku bez uplaceni neni byznys. Znama je obchodni zastupkyni firmy pro Rusko...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Staci ti cestovat do/cez rusko. Bez uplacania sa ani na hajzel nedostanes.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne,ze vtesy sa to makl;erom na Wall street pacilo. Otazkou v ktorej casti roku 1999 to podplacanie bolo? Lebo sa to objavilo v roku nastupu Carly Fioriny, potom az po jej odvolani. Carly asi nie je svata, ved jej otec bol ministrom spravodlivosti USA, ktoreho vymenoval Nixon pocas beziacej afery Watergate. Na druhej strane asi maju eticker limity

>Ruská divize společnosti HP připustila, že její bývalé vedení uplácelo ruské státní úředníky ve
>snaze zajistit vítězství ve výběrových řízeních na nákup hardwaru do státního sektoru. Dohodu
>bývalé vedení ruské pobočky uzavřelo v roce 1999 a trvala dalších deset let.

>Podobné praktiky regionálních poboček odhalilo vládní vyšetřování také v Mexiku a v Polsku.
>Tato praxe fungovala prokazatelně mezi lety 2006 a 2010, pravděpodobně ještě déle.

February 10, 2005: 9:15 AM EST
Carly Fiorina is leaving Hewlett Packard, effective immediately.

NEW YORK (CNN/Money) - Hewlett-Packard Co. Chairman and CEO Carly Fiorina, one of the most powerful women in corporate America, is leaving the troubled computer maker after being forced out by the company's board.

Shares of HP (Research) jumped 6.9 percent in heavy trading on the New York Stock Exchange Wednesday on the news.
http://money.cnn.com/2005/02/09/technology/hp_fiorina/

Carly Fiorina (born Cara Carleton Sneed; September 6, 1954) is an American former business executive and was the Republican nominee for the United States Senate from California in 2010. Fiorina served as chief executive officer of Hewlett-Packard from 1999 to 2005

In July 1999, Hewlett-Packard Company named Fiorina chief executive officer succeeding Lewis Platt and prevailing over the internal candidate Ann Livermore.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carly_Fiorina

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co na to v Minhove, kde sa odohrva mala vojna medzi politickymi stranami a ich nominantami na pozicie primatora a viceprimatora

Mnichov přešel na Linux a Microsoftu se to krutě nelíbí
6. 2. 2013
Přechod se nakonec uskutečnil, ale jak už to tak bývá, Microsoftu to nedalo spát a tak nyní zveřejnil shrnutí studie, kterou na toto téma vypracovala firma Hewlett-Packard.

Podle ní celá záležitost vyšla Mnichovskou pokladnu na 61 miliónů euro, zatímco přechod na Windows XP a Office 2003 by byl o 17 miliónech euro. Dle HP také celý proces trval neúměrně dlouho, v průměru bylo na Linux převedeno 8 klientů denně, zatímco s Windows by to bylo 50 až 500 za den díky dostupnosti vhodného softwaru pro tento účel. Celkově tedy HP hodnotí přechod Mnichova na open-source jako nákladnější a pomalejší.
http://diit.cz/clanek/mnichov-presel-na-linux-a-microsoftu-se-to-krute-n...

A aj Mnichovska vojna

New leadership challenges Munich's open source strategy
Submitted by Gijs Hillenius on July 16, 2014
The newly elected mayor and deputy mayor of the German city of Munich are questioning the city's open source IT strategy, German IT news sites and daily newspapers are reporting.
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/new-leadership-challenge...

'Munich city council shields Limux against Mayor'
Submitted by Gijs Hillenius on July 21, 2014
The council of the German city of Munich continues to support the city's open source IT strategy, and opposes the newly elected mayor and a deputy mayor, reports Heise, a German IT news site. CSU party members of the deputy mayor shrug off his negative comments as "an irrelevant individual opinion".

According to Heise, the city council will not abandon Munich's open source IT strategy. "We have no new position on this matter", it quotes SPD-spokesperson Bettina Messinger as saying.

On Friday, Heise also quotes CSU council member and IT professional Otto Seidl2 as saying he is an advocate of Limux. Getting rid of IT vendor lock-in was an important and correct thing to do, even if there are a higher number of software solutions available for the proprietary system. He dismissed the comments by CSU deputy mayor Josef Schmid, saying that the open source project is botched, as 'an irrelevant opinion of a lawyer".
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/munich-city-council-shie...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tim se leccos vysvetluje. HP ziskavala v minulosti i v CR z nepochopitelnych duvodu vetsinu statnich zakazek, prestoze jeji nabidka nebyla vzdy srovnatelna. Dokazu si predstavit, ze ty castky v dolarech, byly po prepoctu na Kc pro nasince take neodolatelne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze to nezalezi od CEO - vsetci v HP musime raz rocne podstupit rozne online skolenia, kde uplatky su castou jedneho z nich. Podla interneho procesu je maximum co mozes prijat, je asi pero s logom :) Ale na druhej strane, udajne obchodaci ponukaju 30% z kontraktu... Robim v enterprise services, takze sales je uplne mimo mna, u nas sa neda uliat absolutne nic :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

LOL: Jakmile bylo vedení HP o praktikách zahraničních poboček informováno ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.