Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP představuje novou herní řadu počítačů a laptopů Pavilion Gaming

$ 800 je u nás 24 000,-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na dve veci, ale je to typicke shitojdni HP, ja cekam na Asus nebo MSI. Penize uz mam, teda predstavuju si, ze dam nejvic 35K.

Pozadavky mam jasne: display 17", Core i5-8400H nebo Core i7-8750H, GTX1060, SSD 128-256GB, HDD asi 1TB 7200ot.

Myslim, ze by se to snad dalo. I Kaby Lake se od MSI da v tyhle cene sehnat. Coffee Lake maji u MSI na webu, ale v realu ne a cenu taky jeste nerekli. Prijde mi nesmysl si ted kupovat Kaby, kdyz je Kafe na spadnuti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

17" notebook v dnešní době :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetlis svou poznamku nebo to je nejaky zachvat silenstvi? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

15" je absolutní maximum co lze ještě považovat za "denně" přenosné. Pokud ten notebook nechceš přenášet tak proč si nekoupíš klasické PC? Pokud ti jde jen o výkon a ne vyloženě o velikost displeje, protože (pokud jsi rozumný člověk) to stejně připojíš k velkému displeji tak bych popřemýšlel o Intel NUC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. V podstate denne taham rog g750, ktery ma 17" a s adapterem a baterkou 5,5kg - baterku samozrejme nechavam doma, tak dejme tomu 5kg, uz skoro 4 roky. Brasna je blbost, ale batoh je naprosto v pohode.
Pokud na tom chces neco videt, tak jedine 17".
15" je proste moc malo na to, aby se dalo sedet od obrazovky v pohodlne vzdalenosti. Nekdy se proste velke displeje nevali jen tak na ulicich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.
U me jde o prevazeni na chalupu, doma mam desktop, ale na chalupe ho poridit nemohu a nemohu tam mit ani monitor. V baglu na zadech je to uplne v pohode. Rozdil mezi 15" a 17" se nepozna, kdyz je to na zadech.
Pokud clovek nema externi monitor, tak 17" je takove minimum, aby to pouziti nebyla nouzovka. Chtelo by to 19" notebooky. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja mam na zahrade normalny PC, lebo ubiquiti kamerovy system a keby som velmi chcel, tak tam dam aj staru VGA z kompu (radeon280) na ktorom sa stale daju hrat skoro vsetky hry fHD.. ale koli tomu, ze to bezi nonstop uprednostnujem spotrebu = grafika v pentiumG plne vyhovuje na ytb a horizonGO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokial chce desktop replacement (ze si to chce nosit na chatu piatok a v nedelu spet domov) tak 17ka je idealna. Pokial to chce na robotu tak 13-14" je idealne. Na robotu ale nepotrebuje 1060, takze to chce ako cisty herny PC. Osobne by som si radsej na tu chatu kupil monitor a zainvestoval do nejakej "mini" klasickej bedne, herne booky neuznavam - predrazene nerozsiritelne, huciace a pomale. Vsetko zle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stale je to uplne bezna vec. Aspon sa to dobre chladi a snad kazda lepsia znacka ma v ponuke aj 17-ky a to su prakticky tie najlepsie stroje. Alienware, Asus ROG ci ine spickove herne stroje. Nie je to vsak na denne prenasanie, co je snad jasne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam 17-ku Alienware. Stroj bez kompromisov. 4 disky, 4 sloty na pamat, vymenitelna grafika... Neviem o tom, ze by nieco s toho splnala 15 palcova varianta. A samozrejme velmi dobre chladenie v tejto velkosti a nemam potrebu to ani pripajat k ext. monitoru, kedze na 17-ke sa uz da seriozne pracovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to není na "denní přenášení" tak k čemu to je? Proč si kupovat notebook když základem notebooku je právě jeho přenositelnost? Nehledě na to, že 17" stejně vždy připojíš k monitoru protože je to prostě nesrovnatelně lepší. Z hlediska práce bez externího displeje je to je jen o trochu lepší než 15" a nepovažuju to za důvod kupovat si obří neskladný notebook. Co se týče tvých nesmyslných poznámek o slotech, ty využiješ na notebooku 4 sloty na disky? Pokud svůj obří herní 17" notebook používáš taky jako server tak jsi to měl říct hned na začátku, vůbec bych se tu nerozepisoval :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Simte, nekteri dokazi denne prenaset i 17" notebooky. Se stim smir.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ono, nechapes, ze jsou lidi, kteri proste externi monitor pripojit nemohou a ze proste potrebuji notebook treba jen na vikendy jako napriklad ja.

Tech moznosti si dokazu predstavit spoustu, kdy lidi potrebuji vykonnou masinu a z ruznych duvodu (treba student na koleji) nemuzou mit desktop. Nekdo jak vidis nema problem to ani prenaset denne. Nekdo to treba prenasi jen obcas, ale stale je to mnohem prenositelnejsi nez sebou tahat i treba malej desktop s monitorem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud to není na "denní přenášení" tak k čemu to je?" Napriklad na obcasne prenasanie ?
"stejně vždy připojíš k monitoru" Ani raz nebol pripojeny k ext. monitoru. Pouzivam ako pracovnu stanicu ked idem mimo domu. To mam snad brat so sebou aj ext. monitor ?
Prave na obcasne prenasanie a nepotrebnost pripajat monitor s toho robi idealnu velkost. Do auta sa to zmesti. Tazke to je, ale nemam to na krku 3 hodinu. Zaniest to do auta zvladne snad kazdy.
"ty využiješ na notebooku 4 sloty na disky?" Nie, aktualne iba 2, ale je to prijemny bonus, rovnako ako 4x8GB ram.
"Pokud svůj obří herní 17" notebook" Pracujem s grafikou a videom. Potrebujem vykonnu kartu vratane cpu a pohodlny velky monitor s tym, ze nebudem so sebou mimo domu tahat este nejaky monitor. Okrem toho 17-ka nie je az take mostrum ako sa ti zda. Je to vec zvyku. Vidno ze s tym nemas skusenosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

si pozri thinkpad p51.. 4 ramy 2xM2 1x3,5" klasicka 15.6ka a este ma quadro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v lete sa budu komponenty grilovat. Poznam kopec nadupanych a vykonnych 15-tok, ale ten vykon v tak malom tele je vzdy na ukor zivotnosti komponentov, kedze sa budu prehrievat. 6 rokov som servisoval dell a ine znacky, viem o com pisem. Ak ide o skutocne vykonne notebooky, velkost a chladenie su tu absolutne najdolezitejsie parametre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem samozrejme nadavat na mensie notebooky. Sam mam este 12-ku a 14ku na takpovediac kazdodenne nosenie. Z hladiska velkosti je prave ta 14-ka podla mna absolutny ideal. Kazdemu podla chuti. Ak mal niekto moznost vidiet ci robit na Dell XPS 2010 hned ma predstavu o tom, co je velky notebook :) Prave 2010 bolo neskutocne monstrum. Oproti nemu je ta 17-ka ozaj len mininotebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, včera jsem se čudoval, k čemu je pro OEM dobrá RX 550X a realita mě přišla majznout ještě větším klackem, než mi no-X předpovídal. Je to herní karta, dokonce bez X na konci a v kombinaci s Ryzenem 2200G. Achjo.

Jinak "procesor je limitovaný na 8 PCIe linek, takže zapojení výkonnější grafické karty bude předcházet omezení na úrovni procesoru, jelikož zbylých 8 PCIe linek je dedikované na integrované řešení." je nějaká zmatina, ne? Tam by byl akorát limit u čtyř linek do samostatné grafiky a NVMe SSD, kdyby byly sdílené (šla by zapojit jen jedna z těch věcí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to úplně jinak: 8 v každém případě pro grafiku zbývá. 4 linky pro komunikaci s chipsetem jsou zvlášť. Poslední 4 linky jsou zde pro 2 M2 sloty po dvou linkách. Možné není jen Crossfire. Ale kdo chce víc grafik, asi si Ryzen 3 stejně kupovat nebude. Grafika je připojená nejrychleji pomocí infinity fabric. Je možné že to je těch posledních 8 linek. Ryzen má standartně 24 linek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně 3/4 redaktorů poctivě nenapíše že 8 linek na nižší střední třídu grafik má prakticky nulový dopad. Jen se omílá 8 linek. Nuda.Asi za to berou nějaký všimný.
Pokud jde o HP tak si myslím, že je to už firemní kultura poškozovat AMD.
Notebooky s 1 obsazeným slotem RAM, Instalace přídané karty NVIDIA do NTB k APU AMD co má stejný výkon. A tenhle desktop to jen potvrzuje. APU a RX550.
To je prostě zákulisní politika to mi nikdo nevymluví. Pochybuji, že by se tam sešla taková koncentrace blbců, aby samovolně vydávali dlouhodobě takové produkty.
HP je dlouhodobě Intel a Nvidia a jestli chceš něco jiného tak ti to aspoň zprzníme. Aby se neřeklo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínají, že 8 linek gen 3 má přenosovou kapacitu 16 linek gen 2. Ostatně díky tomu stačí 16 linek na dvě grafiky u crossfire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muselo to tak byt, je to vysledek GeForce Partner Programu Nvidie
viz zde:
https://diit.cz/vyhledavani?r=GeForce+Partner+Program

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U HP desktopů hlavně bacha na MB (a častého použití atypických PWS - ale teď mi jde hlavně o MB). Obvykle použitými jsou buď (v lepším případě) lowendy od MSI, nebo klasické "HP desky", tedy přemalovaná produkce Pegatronu. Bohužel už delší dobu mají tendenci to rvát i do "Gaming" sestav...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozumim pouzivani HP pocitacu ve firmach, sice moje zkusenost je takova, ze Dell od notebooku, pres pracovni stanice az po servery vzdy slouzily lepe nez HP, ale dobre, nektere firmy holt maji pocit, ze HP je vetsi znacka.
Je ale hloupost si kupovat HP na doma, ta firma nikdy domaci consumer oblast neumela a vzdy to byla katastrofa, ktera nakonec vyjde uzivatele draz nez kdyz si necha neco smontovat nebo vezme klidne i ten Dell. (Ale predevsim v CR, kde lide pocitace bezne nevyhazuji po skonceni moralni zivotnosti, ale snad kazdy se snazi o upgrade, jsou proste ty smontovane sestavy dlouhodobe jasne nejlevnejsi reseni.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byť se krabicovky HP pro běžný trh taky dělají (třeba v Planeu byly jednu dobu dost populární - jak je to dnes nevím, nesleduju), HP se v desktopu zaměřuje na jiný segment trhu, než je Franta co si jde jednou za X let koupit nový počítač.
Na druhou stranu repasy od HP se dají sehnat za hubičku a dokáží za ty prachy (když se dobře vybere model) podávat ještě solidní výkon. Jen pozor na ty nestandardní PWS a Pegatroňácký MB.
Mě ta značka zaujala natolik, že jsem se tím i zabýval a celkem chápu proč je ta kvalita tam, kde je. Ale je to téma, které se komukoli bez *reálné* znalosti fungování SMT linky vysvětluje blbě, nicméně praktici se už usmívají :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.