Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP propouští čím dál tím víc

Som zamestnanec... Čistý zisk firmy stúpol o 17%, tak prepustíme 50 000 ľudí ;) To je už aká korporátna logika!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pátý element - Pravá ruka: "Pane Zorgu, máme finanční potíže, budeme muset propustit asi tak půl milionu zaměstnanců... třeba z některé z menších společností, například taxislužby." Zorg: "Propusťte jich milion." Pravá ruka: "Ale oni říkali... jistě, milion, děkuji, pane." :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Percenta su dost zakerna zalezitost. Niekto by mohol naopak povedat ze bol naplanovany narast zisku o 150% (napr zo 100M na 250M ) takze tych iba 17 (na 117M) bolo vlastne tazke zlyhanie ....
Druha vec je ze take velke firmy firmy si si namodeluju koncorocny zisk ci stratu ako sa im prave hodi. Pri takom obrate sa lahko hra so stovkami mega hore dole.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

U a.s. může být honba za kvartálními výsledky nebo dividendami presentovatelnými na burze u někoho modelování zisků/ztrát, ale to není případ HP. Tam byly smrtící miliardové ztráty souvysející s chybnými rozhodnutími (akvizice prodělečných společností za nehorázné ceny) až moc reálné. Navíc honba za krátkodobými cíly vedla k chybnému odepsání celé části mobilního segmentu, který se daleko dynamičtěji rozvíjel než předpokládali a který je dlouhodobě perspektivnější než se jen držet desktopů, serverů a tiskáren.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by se meli preorientovat na hrobarinu - HP uz toho pohrbilo... Jinak svata pravda, proste nemaji vizi do budoucna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Myslim, ze se to dela naprosto schvalne a cilene....sejdou se takhle akcionari a reknou si - kuciii, tendlecten rok nebude asi nic moc, tak co s tim? No dame jim prece cil zlepsit se o 150% a kdyz toho nedosahnou, nedostanou odmeny. Jooo, to se nam libi, my si prijdem porad na svy a zamestnancum nemusime dat skoro nic, parada, jdeme na to!...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je hned jasně vidět, proč jste zaměstnanec a na nic víc nemáte.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Den blbec?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

blbe kecas / a misty docela casto vulgarne,,, /...
a si pis, ze vim o cem mluvim....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pri osobnom stretnuti by si mal odomna hned jednu na nos... Arogantny debilko ktoreho zivotny vrchol je znackovy elektrolyticky kondenzator a nic pre neho nie je dost dobre (okrem seba sameho). Uz x krat som mal chut ti nieco napisat v clankoch o zdrojoch, ale dnes si to uz prehnal... Mal by si sa nad sebou trochu zamysliet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-)))) Začíná být docela legranda, co ještě?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Výpověď z HP jsem oslavoval 3 měsíce.
Konečně zase žiju !!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co čekáte, když people manager Jan "sádlo" Hlavatý co má vést 90 lidí nedokáže napsat oznamovací větu přítomného času v jakémkoli jiném jazyce než česky?
I četníci ze St.Tropez umí lépe než on a jeho řiťolezci.

Fiktivní výběrová řízení, úplatky šefovi a od něj za mlčení a lepší místa, čorování jídla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zni zajimave, hlavne ta posledni veta...mas nejaky dukazy pro tak odvazny tvrzeni? Ja jen jestli to neni agentura JPP, takhle kydat hnuj by umel kazdej, ze jo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se zamyslíme nad kvalitou jejich "výrobků", tak se ani nedivíme, že propouští a pak úplně zanikne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem HP je v tom, ze o vsetkom rozhoduje vysoky mgmt, ktory vobec nema potuchu o tom, ako veci funguju - minimalne pokial mozem hovorit za sluzby zakaznikom (sprava servrov pre korporatnych zakaznikov). Preto sa pracuje neefektivne, sme zavaleni administrativou, zamestnavame stovky ludi co maju v job description nieco ako "excellence", "reporting"... Ak padne nejaky server, tak bezne to trva niekolko hodin kym ho niekto zapne, i ked incident z monitoringu mame za 5 minut :( A potom kolotoc "root cause analysis", "incident report", a nasledne vylepsovania procesov, checkov, preskoleni...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

heh, presne toto je ten novodoby management, kde si kazdej mysli, ze "vyzral salamounovu latrinu" po precteni par "chytrych" prirucek a ziskani pochybneho titulu, presne toto jsem kdysi zazival po nastupu noveho "vedeni" vzdy po volbach / bylo to ve statni firme /, at tech analnich alpinistu co se pri tom svezlo...
efektivita sla do zadni casti tela, ale toho zbytecneho papirovani a vykazovani bylo tolik, ze praci normalnim lidem totalne znechutili....
holt kdyz chybi "selsky" rozum a zkusenosti...., ale kdo vi, treba to byl zamer z nejvyssich mist pro planovanou zmenu na a.s, pac nasi politici jsou "vsehoschopni"........
cest vyjimkam....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skvělá obchodní příležitost, ale tady budou všichni ze své pozice řadového zaměstnance jen brečet jak řiditel se jen válí a bere prachy a jak von má taky nárok se jen válet a brát prachy.

Co se státních firem týče, taková věc dávno nemá co existovat, všechno se mělo privatizovat. Excelentním příkladem je Česká pošta, státní úřad. Zaměstnanci už se na plnou hubu nebojí říct, že kvalita a rychlost služeb je jim úplně ukradená, protože oni svoje prachy dostanou nehledě na to, jestli tam něco dělají, nebo si vysedí prdel. Ale vohnouti budou pořád kvičet, že privatizace by byl hroznej problééééém. Jako kdyby teď tato pekelná instituce byla nějaká výhra…

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty aj citas, alebo pises len-tak? Ja nikomu nezavidim jeho funkciu, len pisem, ze vymyslaju nadbytocnu administrativu. BTW mne sa moja praca paci a mam ju rad, ale len tu vykonnu cast, nie administrativnu ;)

PS: moj prvy koment bol o tom, ze napriek zisku ide HP prepustat. Kde si z toho nabral pocit, ze zavidim riaditelovi :-O

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys na to měl, tak jsi v tom vysokém managementu a víš, co k tomu rozhodnutí vedlo. Jelikož ale nedokážeš myslet dál, než k tomu, že teď se má HP dobře, tak se mají všechny prachy socialisticky prožrat, tak logicky ani nemůžeš na takovou pozici dosáhnout. Nejsi schopen dohlédnout na to, že při aktuálním směřování by firma šla do análu stejně, jako náš uhnijní socialistický bordel, pokud by nedošlo k restrukturalizaci, byť na pohled zatím vypadá dobře.

Docela novému vedení fandím, moc často se nevídá, aby korporace, které z principu tíhnou k socialistickému režimnímu typu řízení, si toto uvědomily a toto zářízly.

Jinak bordel je v té firmě napříč odshora dolů, v žádným případě nebudu věřit alibistickým řečem o tom, jak řadovej zaměstnanec za nic nemůže, von jen dělá jak nejlíp může a za všechno může vedení. Ten stejnej řadovej zaměstnanec nechal třikrát vyměnit kamarádovic základní desku v laptopu za nějakých 40 kolíků až dokud si nenechal vrátit prachy (a koupil jinej kus toho samýho modelu), když mu bylo třikrát řečeno, že problém je v konektoru na separátní konektorové desce a má vyměnit tuto. Náklad pro tu firmu byl pravděpodobně na úrovni zisku z původního prodeje a ztráta zákazníka na hodně dlouho.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mal by si ist na stáž do korporacie typu HP, DELL, IBM. Potom by si zistil, ze vela veci sa proste pretlacit neda. A vyssi mgmt myslim L3/L4 mgmt a nie L6/L7 :) Ale to je pre teba spanielska dedina. HP ma nastastie tolko penazi, ze este stihnem splatit hypo kym to cele padne na hubu ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, je vidět, že jsi naprosto nezkušený ;-)

P.S.: K případu té desky: Řadový zaměstnanec nemá v takových firmách co vymýšlet, je pouhým kolečkem/převodem, kterým točí firemní procesy. Pokud firemní decision matrix říká u specifického problému vyměnit desku, bude ji měnit do skonání světa (a budeš se divit, to je přesně to, co takový korporát chce, protože jen díky této mašinerii dokáže vydělávat peníze). Ale musím říct, že jsi mě svou neznalostí (korunovanou vysokou dávkou sebejistoty) docela pobavil.

edit: vertikální komunikace ve velké firmě probíhá asi nějak takto: http://www.wussu.com/humour/semantic.htm

edit editu: Doufám, že si nikdo nenamlouvá, že komunikace v obráceném gardu je sémanticky přesnější :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To ti řekla kartářka, nebo jsi hádal ze socu? Jasné jasné, s ničím se nedá nic dělat…tak ještě, že tu máme ty ostatní podnikatele, co to zkouší a někteří z nich uspějí a korporacím konkurují. Jen tady jsou takových firem mraky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

bavíme se o nějaké firmičce o 100 lidech, nebo o megahustém korporátu? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pár takových firmiček o sto lidech má velmi výrazný podíl na českém trhu počítačových sestav (svých vlastních) a ještě navíc je prodávají HPčku, Dellu, IBM apod. A expandují do zahraničí. Těch firem je víc a víc, začínám s nimi sám obchodovat nebo o tom minimálně uvažovat. Většinu jich ani nebudeš znát, takže se nedivím, že si přijdeš hustej v kramflecích. Sám jsem o nich třeba donedávna nevěděl…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jo, česká trha, toprá trha! :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodne mi pripominas jednoho bejvalyho kamarada. Ten mel furt plnou hubu kecu, jak se vsechno rozjizdi, jak bude obchodovat s kdekym, a ja nevim co jeste. a kdyz jsem po nem chtel vyreklamovat grafiku a doslo na vraceni penez, protoze nebyl schopnej sehnat adekvatni nahradu, tak jsem to z nej pacil snad dva mesice a to slo o blbejch 10K. Stal se z nej arogantni a namyslenej blbec, co si hral na velkyho businessmana a nakonec prd. Jestli ty tam nespejes taky covece, s tou aroganci jsi na tom uz presne jako on.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vysoký management v Hrozné-Pakárně nemusí nutně mluvit anglicky.(Luft, Hlavatý, Bodnaruk...)
Třeba takový Tomáš Červenka na úrovni EMEA musel dělat překladatele pro lidi co on sám povýšil na svoji bývalou/é pozice.

To pak jde hovor na managera Jana Hlavatého z anglie co, jak, kdy a on odpoví I not spíík Americano bat I am redy to doing :D No a nakonec to musí vysvětlit a "vypapírovat" v HP Openview operátor L1/L2 má plat 3x nižší a není to jeho práce.

Stejně to dopadlo s nadějným WebOS od Palmu. Vypsali výběrka na testery c++ a .net a než jsem prošel všechna kola, divize byla zrušena. HW to byl super, dílenské zpracování excelentní, sw slušný, jen chtěli konkurovat přímo Applu a nasadili nekonkurenceschopné ceny.
To pak v novinách byly články, že HP už prodalo 300 000 Palmů, ale zapomněli dodat, že jen zaměstnancům a jejich rodinám či přátelům.

Jednou když padl server v Maďarsku, tak manažeři dali párkrát reply to all(50 000+ ve skupině) a sundali na vánoce všechny Exchange servery v EMEA. :-)
Zlatej Oracle

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale zas kdyz par set tisic mailu polozi exchange v tak velke firme, tak tam bylo opravdu neco spatne :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky vam to pripada, ze ta HP je ale radne zazmrdovana firma? A vite co je na tom nejhorsi? Ze ti zmrdi co jsou propusteny se ted budou hlasit na pracak a potazmo do dalsich firem.

Aby to nebylo spatne pochopeno - nemyslim tim vsechny zamestnance co jsou ted propousteny, ale to asi chapete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zmrdi su povacsine menezeri a tych nevyhadzuju, ale len presuvaju ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš primitivní firma. Občas jsem s kolegy anglicky urážel a pomlouval místní vedení, stěžoval si na jejich vnitřní korupci,.... ale protože neuměli zblo v cizím jazyce tak jim to ušlo a mohli jít domů k mamince :)
------

Who were u talkin’ to? Did they contact you via that chat room at virtual HP room session or separately via an email? In case they call to “John Head” u can FEEL ABSOLUTELY SAFE since your boss doesn’t speak a word in English and he won’t be able to respond.

If it was via phone…how did u manage to secure this conversation against “curious ears” of your colleagues? 
C U L8ER

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.