Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP Slate s WebOS opravdový konkurent Apple iPad?

Já hlavně nechápu, k čemu je dobrý netbook bez klávesnice. Tyhle tablety v podstatě nejsou nic jinýho.

U netbooku vidím jako další podstatnou výhodu kromě HW klávesnice to, že ho prostě dám na stůl nebo kolena a on stojí, nemusím ho držet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jejich výhodou bude to , že nepotřebují podložku a stačí dvě ruce, když je není kam položit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že podpora 1080p videa není u zařízení s rozlišením nedosahující ani na standard 720p kruciální. Pro mě je podstatné to, abych si mohl do takové mašinky nainstalovat libovolný přehrávač (VLC, KMplayer) a spustit jakékoliv video bez nutnosti rekomprese, což je obávám se případ iPadu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> kruciální
to je strašný výraz...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na iPadu je v tuto chvíli defaultně přehrávání přes QT player. Ten zvládne většinu kodeků (i MKV), ale oproti desktop verzi nemá podporu pro wmv. Také divx a některé kodeky v .avi nepojedou. Apple se snaží dnes vše razit přes H.624, což vás ale nevytrhne. Jedině až někdo vytvoří další aplikaci na iPad např. VLC.
Jinak je zbytečné hledat konkurenta na porovnání, i když HP na to bude mít koupenej Palm, nebo např Sony/ HTC vydá něco supr našlapané. Stále se to bude špatně porovnávat. To hlavní na čem Apple staví je do sebe zapadající a provázaný ekosystém SW/ HW/ obsah. Jsou tisíce sdětských stavebnic, ale LEGO je LEGO. Doufám, že v budoucnosti s něčím podobným pochlapí Google nebo MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo někdo přijde podobně jako zmiňovaném případě stolního QT s obdobou Perianu pro iPad. Otázkou je, jestli je to vůbec proveditelné když se jedná vlastně o iPhone OS a pokud ano, jestli by to Apple nepovažoval za přílišný zásah do systému, nevím jak a jestli vůbec je mobilní QT rozšiřitelný pomocí pluginů stejně jako ten desktopový.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť si sám odporuješ. Nejdřív říkáš, že 1080p nepotřebuješ, protože ten displej tolik nezobrazí, a pak jedním dechem dodáváš, že chceš přehrávat bez rekomprese. A co když ta zdrojová videa budou právě 1080p?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem na mysli případ, kdy video používá ne zcela standardní kodek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.