Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP uvádí první All-in-one 27” pracovní stanici Z1

no nech to vyzera lakavo, ale HP ma cim dalej tym viac presviedca, ze ani koza od nich nie je dobra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což o to, fundamentalistické postoje proti HP nesdílím, ale aby mi monitor za 30 klacků fučel jak přetížený notebook skoro přímo do ksichtu - po tom opravdu netoužím.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to dost dobře. Jen jsem zvědavý, jak to bude s hlučností, přecijen, PC pod stolem si může dovolit být hlučnější.

Když si vzpomenu na ty PC v jobu a na stěhování lidí (problémy s umístěným pc, aby dosáhla klávesnice a myš apod.), tak toto by rozhodně ušetřilo dost práce :).

Na druhou stranu, cena není moc konkurenční (PC verzi + monitor je ve stejné konfiguraci možno za poloviční cenu, ač těžko porovnávat kvalitu monitoru).
Další problém je, že s odděleným monitorem je reklamace a výměna asi mnohem snazší (možná toto řešení umožňuje lehce a rychle odpojit horní kryt s monitorem a dát jiný, nevím).

Zdar Max

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Šest malých ventilátorků - připravte se na něco jako start rakety Ariane.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podivej se lepe. Neco z toho by mohli byt repracky. Ja osobne tam 6 malych ventilatorku nevidim. Jen dva maly a dva vetsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vidím tam 4 větráky a nemyslím si, že by lidi z HP byli nějaký idioti, který udělají vysavač a dají ho na stůl.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

dalsie dva su v zdroji, dokopy 6, pridaj si k tomu hdd a mas 7 zdrojov hluku, to este neznamena ze to musi hrkotat ako diesel... Pod stolom mam workstejsnu s 14 tociacimi sa elementami a je pomerne ticho... dal by som tomu sancu, zatial je to snad jedina konkurencia imacu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a na co myslis, ze jsou ty ctyri? Jinymi slovy, kde je schovany ten zdroj, ze jeho vetracky nejsou videt?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď, když koukám na ten obrázek, tak vidím úplně vlevo dvě polodíry, to by opravdu mohl být zdroj s dvěma větráčkama.
Zdar Max

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, to máš pravdu, toho jsem si nevšiml.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No coz o to, vypada to moc hezky. Ale ta cena, to je brutus. Osobne bych ozelel to rozliseni 2560 x 1440 a spokojil bych se s 1920 x 1080. Ale IPS nebo VA panelu bych se nevzdal. I tak si myslim, ze tech 1920 x 1080 by cenu srazilo. Za tech 30 tisic v zakladu je to ale predrazeny jak krava. I kdyby to delali s 1920 x 1080, tak by se se zakladem dostali tak na 20 tisic, min ne. A to je stale moc. V podstate bych za ten komfort byl schopnej priplatit tak max 5 tisic k tomu, co by to delalo oddelene - a to jsem moc stedrej. Ale pokud je to oholeny zaklad, a stoji to 30, tak to je masakr. Clovek by chtel kdyz uz tak Xeon, 1TB disk, 64GB SSD. A to uz nejde zaplatit. Kdyz si odpustim ten komfort mit to v jednom, tak to vyjde i s tim 1TB a 64GB SSD podstatne levneji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No chtěl jsem napsat 1900 x 1200.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemám pocit, že někdo bude kupovat 27" monitor aby se díval na rozlišení 1900x1200.
Tohle je pracovní nástroj a né hračka. A předpokládám, že pokud někdo kupuje pracovní stanici od HP tak vý co chce a proč si to kupuje:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě. Nutně to nemusí být 27ka, stačí 24ka s 1920 x 1200. Otázka je, jestli za 24ku by nacpali ten HW, co je v tomhle.
Každopádně ukaž mi někoho, kdo potřebuje takhle nabušený kompl a ještě k tomu takový rozlišení. Jde o to, že All-in-one jsou celkem mizerný pc s rozlišením 1920 x 1080. Ale tohle je druhý extrém, brutální rozlišení, brutální výkon. Chtělo by to od obojího ustoupit. Udělat něco s normálni grafikou a normálním rozlišením. Pro normální lidi, co potřebujou nadprůměrný výkon.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačně jsou určeny na Cad/grafické stanice. Dovedu si představit, že budou nabízeny a optimalizovány na SW typu CorelDraw a rúzne CAD systémy nebo do prodejen na vizualizace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U pracovní stanice bych očekával myš i klávesnici S DRÁTEM.
- Čož předejde miliónu problémů od nabíjení, rušení, ovladačů, přes krádeže až po pád na zem, mlácení spolupracovníka klávesnici, házení s myší, atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tam je na výběr. Můžeš si vybrat jak usb, tak bezdrát. Příště lépe číst specifikace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého, nemuseli tak šetřit místo ale spíš se věnovat lépe chlazení. Domů na stůl to není ale do firemní kanceláře hodně povedený stroj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa na prvy pohlad zda ze chladeniu venovali nemalu pozornost, taky imac ma 3 aktivne vetraky ak sa nemylim, takze tych 6 by rozhodne mohlo ist pomalsie a na hluk nema az tak vplyv pocet, ale rychlost vetraku. Servisovatelnostou je to nezrovnatelne s imacom, vid: http://www.ifixit.com/Teardown/iMac-Intel-27-Inch-Teardown/1236/1 co sa musi niekde prejavit, okrem ineho aj na cene. Ta byva v realnom predaji nizsia, nez ako sa uvadza v tlacovych spravach, ak to s nou neprezenu, tak mi to pride rozumny stroj. Momentalne potrebujem vymenit monitor a zvazujem ZR2740w, keby som kupoval celu masinu, tak toto rozhodne zvazim, ale chce to nutne vyskusat si pod rukami.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.