Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP vítězem sporu o inkoust

Bylo by dobre vedet, o ktere soupravy jde a pripadne se predzasobit. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fajn. Zapisuje si do poznámok - nekupovať HP tlačiarne. Krásny príklad že patenty sú nástrojom na vytvorenie monopolu. Nech si HP svoj patentovaný atrament strčí do ... (trezoru?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fish: blbý kecy... určitě by byl každej nadšenej, když by mu léta vývoje hned někdo ukrad... tím neříkám, že originál inkoustový náplně nejsou drahý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maddancer: Vychádzaš z mylného predpokladu že patent je výsledkom dlhodobého vývoja. To bolo kedysi. Teraz sa dá patentovať hocijaká blbosť. Ak by to bol ten istý atrament tak by bolo obvinenie z priemyslovej špionáže. Zrejme porušili patent vytvorený na udržanie monopolu.
Snažím sa nekupovať veci od firiem ktoré likvidujú konkurenciu pomocou patentov - určite bude nižšia kvalita za vyššiu cenu. Môžu si to dovoliť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fish: toto není případ dvojkliku a jiných zvrhlostí, ale ten inkoust musí vydržet extrémní zacházení, zvláště tepelné, a neztratit požadované hodnoty. Jedná se o výzkum v oblasti chemie a fyziky tekutin, což nebude nic levného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inkoust srovnatelné kvality se dá pořídit (velkobchodně) za zlomek ceny. A je to inkoust jiného složení. Takže ten výzkum (v oblasti inkoustů) zase tak drahý nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, obarvená vodička..
Napadlo vás už někdy, že i DROGY jsou levnější než cartridge do tiskáren? :-o :) To jen k tomu chemickému výzkumu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem četl že naplnit nádrž nejnovějšího (nejdražšího) Porsche značkovým kvalitním inkoustem by stálo dvakrát víc, než to Porsche. Ale kdo by to dělal že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiskárnu od HP jsem kdysi měl, jen mě pořád štvalo že jedna nová černá náplň stojí víc než nová tiskárna. Když se po roce a půl (konečně) rozbila, strávil jsem pěknou dobu vybíráním nové. Je to Canonka, sice stála třikrát víc než nová HP, ale teď je jí pět, pořád tiskne a dva nové černé inkousty s třemi barevnými mě přijdou asi na třetinu toho co ten jeden černý do HP, takže si na sebe už dávno vydělala.

Ps. Nevíte někdo proč ještě HP s tímhle přístupem ještě nezkrachoval? Že by to bylo díky těm soudům o patenty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Vrata
lavně si nemyslím, dojelo daleko :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava
Hlavně si nemyslím že by to porshe dojelo daleko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

draimon: prodáváme oboje, HP i Canon. HP naplne byly drazsi nez u Canona, protoze se prodavaji s tiskovou hlavou, kdezto Canon ne-e. Coz uz dnes taky neplati. Udeletjte si prehled nez neco napisete. Navic levny Canony taky mely cartridge vc. hlavy, jen ty drazsi (to co sis zrejme koupil Ty) mely hlavy zvlast. Takze asi zase srovnavas hrusky s jabkama...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maddancer: na druhou stranu co je uzivateli do toho zda je to s hlavou nebo bez? My mame v kanclu 2 Canon tiskarny i865 a IP5200 (na te i856 se tiskne tak jednou mesicne) nekolik let a zadny problem (treba se zasychanim). Obe maji oddelene hlavy od inkoustu.
Mob. operatori taky uz neblokuji mobily. Tak at prodavaji tiskarny za plne ceny a inkoust taky. Osobni nazor: Laser HP OK, inkoustovky radeji Canon, scannery HP otres (hlavne drivery).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to,ze ve srovnatelne cenove relaci mi prijde,ze Canon tiskne lepe,nemluve o tom,ze levneji.Moc nechapu,proc si jeste nekdo koupi jinou inkoustovku nez Canon:-)
Pred par lety platilo,ze Canon mel i kvalitnejsi inkouset,ale uz jsem z toho vypadl,mozna uz se to zase srovnalo,nevim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Draimon: Nemel si kupovat naplne, ale cely tiskarny misto toho :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtMa: taky mě to napadlo, ale pak se chvála bohu rozbila.

Maddancer: možná srovnávám kompot, ale tenkrát HP dělal jenom s hlavou, navíc rozdíl v ceně orig černých inkoustů 1100,- proti 350,- přičemž ještě navíc z té Canonky toho na náplň vytisknu víc, což už je síla. Faktem je že co mám svou i550, tak to moc nesleduju, až poslední dobou si říkám že bych se měl podívat alespoň po náhradní hlavě, tahle toho asi musí mít dost. I když zase na druhou stranu ročně potisknu jen asi 3-4 tis. stran formátu A4 nebo A5.

Není to náhodou dumpingové chování, prodávat tiskárny pod cenou a pak rejžovat na inkoustu? Bylo by zajímavé sledovat co by se dělo, kdyby třeba Škoda řekla, my vám prodáme fabii pod cenou, ale tankovat smíte jen u Benziny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
 
dovolte mi abych trošku sovětlil jak to je, protože je to věc, která se nás týká. Stalo se prostě to, že InkTec vyrobil inkoust, který se až moc shodoval s inkoustem od HP a nevšimnul si toho, že tím částečně narušil jejich patenty, které ale mají přihlášené jen v Německu! Jinými slovy se to ČR stejně netýká. Nicméně jelikož Inktec dodává inkoust do celého světa, ihned zareagoval a změnil recepturu tak, aby nedošlo ke zhoršení vlastností inkoustu, ale zároveň aby nedošlo ke konfliktu s patenty. Tato změna se udála přibližně před rokem, takže od té doby je vše tak jak má být. Celá tato záležitost, paradoxně, rozumného člověka trkne a domyslí si svoje o tom jestli má smysl kupovat předražený originál a nebo x krát levnější alternativu. Bohužel zde zůstává problém, že na trhu je spousta inkoustů, které jsou vyloženě šmejdy, ale jelikož u nás není žádný časopis, který by se tím zabýval a udělal pořádné testy, tak to odnášejí uživatelé. Je to tím, že časopisy se bojí o reklamu od výrobců tiskáren, stačí se podívat do Německa a tam to udělat jde.
Prostě HP se snaží oškubat lidi co to jde a podle toho, že si lidi pořád ještě kupují jejich inkousté tiskárny, tak se jim to zatím daří. Kažfý ať si udělá vlastní názor.
Ivo Janáček, InkTec CZ s.r.o.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Postup HP v oblasti tiskaren je naprosto nechutny, byt po formalni strance muzou mit pravdu. Dalsi duvod proc nekupovat HP. Proc se podobne kauzy nestavaji napriklad v pripade Canonu nebo OKI???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firma Lexmark mala podobnú kauzu. Takýto spôsob podnikania sa mi nepáči. Podnikanie typu drogový dealer - lacné vzorky a potom skasírovať. Nechcem sa cítiť ako blbec ktorého treba ošklbať o peniaze. Tak nekupujem. Nakoniec ja som zákazník a sú to moje peniaze.
Dumpingové ceny - zopár Českých a Slovenských firiem bolo za tento ekonomický priestupok potrestaných. Holt niekto smie a niekto nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm prodavani tiskaren pod cenou, nevim jestli inkoustova tiskarna za 10-20k je prodej pod cenou, samozrejme prodavaji i par levnych a na provoz nakladnych tiskare za par tisic, ale i tak se mi naklady na jednu cartridge az kolem 2000 zdaji krajne neadekvatni, kdyz jejich vyrobni naklady necini ani tak 10% ceny za kterou je prodavaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zástupce InkTecu CZ: docela by me ale zajimal duveryhodny test kompatilbility inkoustu InkTecu, zvlast po zmenach receptury s original HP fotopapiry, coz je podstatna vec. Samozrejme spousta lidi tiskne na kacelarsky xero papiry, tem je to fuk, ale se specialnima papirama je uz problem. Ale nechci pusobit jako zastance HP, napr. ovladace HP jsou pekne tucny potvory, to ma Canon mnohem lepsi a taky je vicemene jedinej kdo umi tisknout na CD/DVD media. Nicmene dosahnout pomerne verneho soutisku barev se mi u HP dari mnohem jednoduseji nez u Canonu - kdyz pominu profiky vybavene kalibracnim HW a SW, kteri si vyrobi svuj barevny profil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lvy:
Mně by docela zajímalo, jak se dá udělat pořádný test inkoustů (třeba srovnání značkových originálních a "těch levnějších").
PS: Potřeboval bych levnou barevnou cartridge do HP DeskJet 870CXi, za kolik by mohla být? (tu tiskárnu jsem si nekoupil, jen jsem k ní přišel za půl darma, coby nefunkční šrot byla vyhozena a já si ji "zrichtoval", dokud tam bylo čím tisknout, tiskl jsem si, teď už netisku, nemám čím a ty drahé originály kupovat nehodlám, to raději tisknout nebudu vůbec - ale kdyby byla opravdu dostatečně levná alternativa, opět bych ji oprášil ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maddancer - vidis a ja myslel, ze prvni kdo tisknul na CD byl EPSON... :-P ... a myslim ze i kvalitou potisku je uplne nekde jinde (rozumej lepsi kvalita) nez CANON :)

zastupce InkTecu - jojo "kvalitni" inkoust mate - jen pro info, jeste jsem nevidel stejne kvalitni inkoust jako je original - mluvim o HP, EPSON i CANON - drive nebo pozdeji se rozdil projevi... a odkud cerpam informace? Z firmy kde pracuji - autorizovany servis CANON, EPSON, HP, ... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT: Příklad jak vypadá porovnání inkoustů:
http://fifty.cz/refillkity-test.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maddancer: na trhu je dneska možné koupit desítky různých inkoustů od většinou zcela neznámých výrobců, dokonce máme výrobce v ČR i SR. V zahraničí je zcela běžné, že se dělají nezávislé testy v různých časopisech, které se zabývají PC tématikou. Bohužel u nás je vše pokřiveno tím, že si výrobci tiskáren drží vydavatele na uzdě, protože jinak si nedjaí inzerci a tak nezbývá než čerpat ze zahraničních zdrojů. Na webu je např. pár testů na www.druckerchannel.de a je zajímavé, že originály si tam moc dobře nevedou. Tyto testy totiž testují vše a porovnávají vše včetně ceny. Často však mají originály i horší vlastnosti při tisku což asi hodně lidi překvapí. Pokud jde o papíry, tak jsme nezaznamenali po změně inkoustu žádné negativní ohlasy a navíc InkTec nabízí i svoje papíry, takže defacto není co řešit.
 
WIFT: jak se dá udělat test? No stačí se podívat třeba na ten web co je o pár řádek výše, je to sice poměrně jednoduchý test, ale pro většinu uživatelů zcela dostačující a podle mě i zcela spravedlivý. Ad cartridge, nechci dělat reklamu, takže stačí kouknout na náš web.
 
Oik: bohužel toto není test, ale spíše rozbor, navíc je to zadáno dodvatelem inkoustu. Jen pro zajímavost, ve vývoji inkoustů v InkTecu pracuje skoro víc lidí, než při samotné výrobě. :)
 
Ivo Janáček, InkTec CZ s.r.o.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Oik:
No, to jsem toho viděl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No docela se snažím, ale najít nějaký ucelený text o metodologii porovnávání výtisků se mi nedaří najít. Ten předchozí odkaz, který jsem uvedl, byl závěr testu. Je z toho alespoň patrné, které parametry se v rámci testování sledují. No nic, tak já zase zalezu pod kámen :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.