Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HTC „trošku“ prohrála patentový spor s Apple

To je přesně to, co nechápu, proč žalovaná strana nepodá protižalobu pro zrušení patentu, vždyť je jasné, že jde o nesmysl. Že by obava ze spuštění řetězové reakce,kdy by si firm vzájemně vystřílely munici v podobě nesmyslných patentů, které nemají žádné opodstatnění?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak... :) patenty firmy nakoupily za drahe penize a casto ty nejobecnejsi patenty byly ty nejdrazsi :) takze ted by bylo od nich blaznovstvi se tou munici postrilet :)))

Strasne to pripomina studenou valku :) kdy se vyrabely tuny zbrani ale nikdo je nemohl pouzit (protoze by se zlikvidovali vsichni) ale bylo super je mit protoze pak si na vas nemohli troufnout ti mali :) stejne je to ted v IT (elektronice telefonech atp.) velke firmy maji patenty na vsechno a nepusti do sveho rajonu nikoho jineho... takze kdyby chtel Venca Omacka delat telefon tak ma smulu protoze se neprokouse pres vetsinu patentu :) pritom velci hraci po sobe hazou bahnem ale nikdy po sobe nestrili ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Než "too obvious" bych spíš použil "prior art".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si pamatuju ze neco podobneho mela jeste nokie 3210 ... a to uz bude skoro 10 let .. jen se na to nedalo tuknut ale cez menu zobrazit seznam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam to bylo přes klávesu, vyskočilo menu použít číslo. ale jak to udělat bez kliknutí na dotykáči co má jenom vypínací tlačítko? Kvůli sw patenty už dneska člověk nemůže udělat nic sám, na každou prkotinu má někdo patent.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na dotykáči stačí číslo stisknout a přidržet 2 sekundy :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za vším stojí lobby amerických právníků. Pro ně jsou patentové války stejné požehnání, jako pro zbrojovky válka.
Nákupy patentů coby forma munice do konkurenčního boje nakonec na globalizovaném světě vyústí v monopol. Některé oblasti generují přirozený monopol díky náročnosti vývoje a výroby - např. výroba procesorů. V ostatních oblastech, kde by šlo dalším výrobcům konkurovat snadněji, bude pole hlídat vlastnictví balíků nakoupených patentů.
Je těžko zakazovat prodej patentů, pokud jej někdo dostane, může být prodej adekvátní odměna. Ale to, jak se s patenty dnes kšeftuje je úděsně zvrhlé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to je dnes popularni - naplivat na Apple - je to ten zly, jez potlacuje svobodu...

A tez vetsina clanku vcetne tohoto je psana tak, aby se Apple ukazal ve spatnem svetle. Dal si nekdo z redaktoru praci, aby zabrousil do historie a zjistil, kdy byl tento patent podan, kdy vstoupil v platnost, kdy, jakym zpusobem a ve kterych mobilech se tato funkce objevila... To se to ale nedozvime - tak jen zkonstatujeme, ze Apple ma zase patent na kolo, ze omezuje konkurenci, ze by bylo dobre takoveto patenty zrusit (nebo zrusit patenty obecne).

Pokud by nekoho presto zajimaly dodatecne informace o tomto sporu, o tomto patentu, doporucuji se juknout treba na jablickare.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.