Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

HTC mobily neuživí, půjde do zdravotní elektroniky

S narůstajícím počtem konkurentů ve světě chytrých mobilních telefonů to má HTC čím dál těžší. Hledá proto alternativní trhy a připravuje nové produkty, kterými by mohla obohatit aktuální nabídku…

Jeff Gattis z vedení společnosti při prezentaci novinek HTC na právě probíhajícím CES potvrdil, že rok 2015 přinese v portfoliu společnosti velké změny. Máme čekat spoustu nových produktů, především různá ultramobilní („nositelná“) zařízení zdravotního a fitness charakteru, dále různé produkty pro obrazový záznam a nakonec půjde i o segment nazývaný „connected entertainment“ (kam obecně spadají různé smart-set-top-boxy, některé herní konzole a zkrátka všechna multimediálně-herní zařízení; obvykle připojitelná k televizním obrazovkám).

Nenápadnou předzvěstí těchto změn bylo již na podzim odhalené zařízení (viz snímky) zvané HTC RE, které je vodotěsné, oblé a hladké. Slouží k pořizování snímků (16MPix) a záznamu videa (1080p); objektiv dosahuje světelnosti f/2.8 a úhlu záběru 146°, disponuje 1/2,3″ snímačem a obraz ukládá buďto na micro-SD, nebo přenáší bezdrátově (Wi-Fi). Podrobněji se této „hračce“ věnovala Olga.

Co bude následovat dál, zatím HTC neprozradila, ale vypadá to nejspíš na různé chytré náramky, hodinky nebo obdobná zařízení s podporou měření krevního tlaku, tepu, případně elektrického odporu kůže a dalších veličin, na základě kterých vám zařízení (nebo přiložený software) bude radit, co pro své zdraví dělat máte, co dělat nemáte a co děláte špatně.

Jedna z vizí elektronické domácnosti

Další Gattisova prohlášení by se dala shrnout do dvou slov: spojovat a zjednodušovat. Zkrátka a dobře to opět míří k té elektronické domácnosti, jejíž spotřebiče si mezi sebou budou šuškat a komunikovat s vámi přes ten, který je vám fyzicky nejblíže. Nepočítejte s tím, že domácí život řízený elektronikou vás vyjde na pár korun - připravované novinky míří spíš do high-endu.

Diskuse ke článku HTC mobily neuživí, půjde do zdravotní elektroniky

Sobota, 10 Leden 2015 - 21:59 | De | K tomu obrázku. Vypne se proud a jste v prdeli :D
Sobota, 10 Leden 2015 - 20:06 | Izak | Zdravotni el. nema zase takovou budoucnost,...
Pátek, 9 Leden 2015 - 19:51 | Tralalák | Zaujímavé. Zrejme VIA Embedded im dlaždí cestu a...

Zobrazit diskusi