Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei Kirin 970 se představuje

BIG-shitty v nekonečném příběhu. Zjistit jak to přesně funguje je nemožné. Údaje o spotřebách obou částí tradičně chybí. Koho by zajímaly, hlavně že budou dobrá čísla v idiotských benchmarcích a v o něco méně idiotských hrách. Kdo by se divil, když jsou mobilní OS i jejich HW, jen zoufalou napodobeninou normálních OS/HW. Většině špinitelů displejů tohle bohatě stačí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

+1

Jak pises, klidne big.LITTLE, taky nejsem fanda, ale at tam hodej klidne triple.LITTLE, na lagdroidu se to stejne bude sekat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave, ze iPhone za radovo vyssiu cenu sa seka viac, nez nejaky Redmi Note 4 za 1/3 cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máte něčím podložené nebo jste to prostě musel napsat? Jaký iPhone? 4S, 5? Tam bych i věřil, u jiných ne. iPhone jistě není dokonalý a určitě je drahý, ale že by se sekal?

https://www.youtube.com/watch?v=UbPsRwshHq8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhone 6. ;) Pokial si niekto berie do huby i dnes, kedy su spickove topend mobily na Androide svizne jak blesk, slovicko "zasekany", tak predpokladam, ze ma na mysli hlavne cakacie doby uzivatelskeho prostredia, nic ine. V tom pripade porovnavam to, co tu padlo ako tento argument:

https://www.youtube.com/watch?v=6uAYc-BdHyY

//Porovnavame podotykam s telefonom za 4 tisic, vacsim displayom, lepsim rozlisenim a hlavne lepsou vydrzou baterie. 4000Kc vs 10000Kc ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, no zasekaný je něco dost jiného.

Ten iPhone 6 je opravdu viditelně vlažnější v rekacích, že by byl zasekaný (škubání, dlouhé prostoje), to tam opravdu nikde nevidím. Každopádně iPhone 6 je tři roky starý telefon a už rok se nevyrábí! Běží na něm dnes verze iOS 10, uveden s iOS 8 a ještě několik iOS určitě dostane (letos 11), tudíž náročnější OS než ten se kterým se dostal na trh. Navíc je to dvoujádro proti osmijádru, takže si myslím, že se drží dost chlapsky na svůj pokročilý věk (ve světě smartfounů - jakpak bude konkureční Xiaomi Redmi Note 4 za 3 roky s už dnes zastaralým Androidem 6 :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Hmm, no zasekaný je něco dost jiného."

Cim si prave kapnul na pointu. ;) Hromada saskov ako Redmarx vsak tento argument pouziva dodnes, vid vyssie. Ak sa budeme bavit o "zasekanosti", tak prosim, porovnanie najdeme na vyssie uvedenom videu. Cize podla Redmarxa je iPhone "vic zasekany". ;)

"Každopádně iPhone 6 je tři roky starý telefon a už rok se nevyrábí!"

A Xiaomi je 1 rocny telefon a co teraz? Vyssie sa tu obhajuje, jak ma iPhone podporu a zivotnost 6 rokov, tak tvoj argument je tym padom zcela mimo. :)

"Navíc je to dvoujádro proti osmijádru, takže si myslím, že se drží dost chlapsky na svůj pokročilý věk"

Koho zaujima, kolko jadro v nom je? :D Ja ti pisem, ze porovnavam telefon za 4000Kc vs. iPhone za 10000Kc! Ten 2.5 drahsi dostava na prdel jak v rychlosti, tak vo vydrzi, tak v moznosti dual SIM ci rozsirenia pamate. Chapes pointu?

"konkureční Xiaomi Redmi Note 4 za 3 roky s už dnes zastaralým Androidem 6"

Alebo bude s upgradnutym najnovsim Androidom vdaka customizacii a moznosti rootu, ze? :) Alebo sa po 3 rokoch vyhodi rovnako ako predrazeny iPhone kvoli integrovanej baterii, ktorej kapacita bude realne na urovni cca 50%, ze? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz nic, běž a srovnej to s iP6s z 2015 nebo iP7 z 2016 ať máš aspoň trochu relevantní srovnání. A srovnej si v hlavě význam slova "předražený". Žiješ v tržním prostředí, kde cenu jakéhokoliv produktu určuje poptávka a nabídka. iPhone je nejprodávanější smartphone a zároveň bezkonkureční produkt, protože Apple vlastní a kontroluje jak hw, tak sw. Android a 3rd party výrobci konkurují tomuto řešení jenom zdánlivě. Jeho cena je tedy plně opodstatněná, i kdyby měl Apple 80% marži. Se s tím smiř a drž se toho co je ti rovno - čínského Xiaomi Redmi Note whatever.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"srovnej to s iP6s z 2015 nebo iP7 z 2016 ať máš aspoň trochu relevantní srovnání."

Asi mas problem s chapanim textu. Zrovnal som si iPhone 6 za 10k s mobilom za 4k !!!! Az mi najdes iPhone za 4k, rad spravim porovnavaci test. :))))

"Žiješ v tržním prostředí, kde cenu jakéhokoliv produktu určuje poptávka a nabídka."

Samozrejme, preto poukazujem na debilny konzum, kedy niekto je ochotny dat 10k za 3 rocnu Apple picovinu, nez by si kupil normalny telefon. :)

"iPhone je nejprodávanější smartphone a zároveň bezkonkureční produkt, protože Apple vlastní a kontroluje jak hw, tak sw."

:D A to si sa naucil ve skolce? :D iPhone je najpredavanejsi telefon. Bodka. Po tento fakt s tebou suhlasim. To, jak Apple "kontroluje SW a HW", s tym si ma opravdu rozveselil. :)))

"Se s tím smiř a drž se toho co je ti rovno - čínského Xiaomi Redmi Note whatever."

Keby si nebol pubertacik s iPhonom, aka tvoj zivotny uspech, tak by si napriklad nezacal urazat na zaklade abstraktnych domienok voci mojej osobe. Predstav si, ze Xiaomi Redmi Note 4 doporucim kazdemu, kto nechce utratit moc penez za mobil, ale chce slusny telefon bez toho, aby si kupili 4-rocny potrat od Apple. Sam mam XZ Premium, co je v cenovej kategorii toho tvojeho bozskeho iPhone. Akurat, ze mi na neho nemusela prispievat mamka. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx nic o iPhonu nepsal. Koupis Android foun, neseka se, narves tam par appek a za chvili je totalne zasekanej, protoze Android nema dodnes vyresenou spravu pameti. Stale se aplikace spousti dle idiotskych flagu, nebo-li definovanych akci a neexistuje zadna sprava priorit. Tudiz napriklad na flag zapnuti wifi se okamzite naraz zacne spoustet 20 aplikaci a telefon je na 5 minut seklej.

Proste Android, made by marketing company Google.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozes byt konkretny prosim, o akom telefone je rec?

Mozes nam predniest detaily, ako funguje "multitasking" u iPhone?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by vás zajímalo na multitaskingu na iPhone? Je tam stejný preemptivní multitasking jako na macOS (stejný scheduler). Uživatel si může stanovit které aplikace jsou na pozadí spící a které aktivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze iPhone neuspava aplikacie v pozadi? Mam pocit, ze ano a multitasking v pravom slova zmysle tam neexistuje. Na moju druhu otazku sa vsak nejak zabudlo odpovedat. Ktory ze to Android sa po zapnuti wifi na 5 minut zasekne? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Multitasking v tom pravém smyslu (tedy preemptivní) na iPhone existuje - má to stejné jádro jako dospělý desktopový macOS / OSX. Multitasking fungoval odjakživa, ale první tři iOS neměli možnost provozovat více uživatelských app vedle sebe (systémové tasky pochopitelně běžely trvale, telefon, push, zprávy, příp. hudba), uživatelské aplikace na pozadí se pak uspaly. Bylo to celkem pochopitelné opatření na 400 MHz jednojádrovém ARMu se 128 kB RAM u prvních ajfounů.

U app záleží jak si je nastavíte. Aplikace u kterých není třeba, aby byly aktivní (protože si svoje zařídí přes PUSH nebo na pozadí není důvod aby běžely bo neprodukují žádný výstup) se uspí - neodstřelí, prostě jsou v RAM a mají zastavené vykonávání, aplikace které mohou něco páchat i na pozadí mohou klidně běžet i na pozadí (uživatel si volí/zakazuje variantu která mu vyhovuje).

Zaseknutí Androidu po 5 minutách je otázka na někoho jiného, já to netvrdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod multitaskingom mam na mysli opravdu pravy MT, kedy je clovek schopny pracovat aktivne i v rezime multiscreen a podobne. Neviem, nakolko sa v tomto posunul iOS, ale viem, ze to bola vzdy jeho slaba stranka: http://i.imgur.com/ulzh7UC.jpg

Co sa tyka fam o zasekoch, ano, nepisali ste to vy, ale troll menom Redmarx, ktory sa tym denne ohana a pritom nedrzal v zivote ziaden poriadny telefon v rukach. Kecov ma ale na rozdavanie..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravý multitasking je paralelní běh více úloh v OS ;-), v angličtině se to bohužel zaměňuje s tím, že uživatel může dělat více věcí najednou na jedné obrazovce, čímž vznikl terminologický chaos - zajímavé, že na desktopech se to nikdy před tím nepoužívalo. Ale co už s tím. I ten uživatelský multitasking na iOS existuje.

https://support.apple.com/en-us/HT207582

Na zařízeních s malou úhlopříčkou split screen není dostupný (jak je tomu u "pádel" iPhone Plus opravdu nevím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viem, aky je rozdiel v multitaskingu a multiscreeningu.. ;) Hromada ludi uz vecnost obhajuje iOS, ze nema vysoke naroky na RAM. Ale uz sa zabudalo opomenut, ze system aplikacky, ktore nie su zrovna aktivne, prakticky uspava (vyraduje z RAM) a pouzivalo sa to ako hlavny argument voci Androidu, ktory kym ma dostupnu RAM, tak ju pouziva. Ten isty "problem" ako ked sa zistilo, ze od Visty si system ukrojuje/alokuje tak vela RAM, kolko je k dispozicii. A moja otazka znie, preco to niekomu vadi? Naco mat 32GB RAM, ked bude OS sockovat a poriadne ju ani nevyuzije? Je to i pripad Androidu, ak ma dost RAM, neboji sa ju pouzit. Ak nahodou pamat dojde, nema problem z nej uvolnit nieco, co tam zrovna v dany moment nemusi byt. A k tomuto sa opravdu u lepsich mobilov s 4GB RAM ani nedeje, takze nevidim dovod na nejaky hate. Aj keby boli naroky na RAM v mobile 16GB, tak je mi to u prdele, pokial za ten telefon s takouto vybavou zaplatim este menej, nez za konkurencny mobil s chudobnejsimi parametrami, avsak za vyssiu cenu. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: jen takovy dovetek vcera mi privezli TV ( nativni 100Hz 4k panel) ...chci si testnout miracast a prask ho iphone ani tuk :) Android (od 4 po 7) i W10M no problemo ..tak koumu na netu proc ...a pry to u iOS funguje jen s jejich AppleTV ....jako nektere dalsi funkce ...dekuji abych si k pomerne drahe TV musel dokupovat jeste pixlu za 5 klacku abych vyuzil veskere funkce telefonu a supploval tak integrovane reseni v TV :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Precital som prvu vetu a uz ti mal chut napisat, ze ako spravna ovecka si mas kupit AppleTV. Nakoniec som nemusel, dosiel si k tomu sam. :D No jo, je to bohuzial tak, ako pises. Ale pockaj si na Redmarxa, ten ti pride vysvetlit, preco je to skvele. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není tak úplně, že to funguje jen s jejich Apple TV, přesnější je tvrzení, že iOS vůbec Miracast nepodporuje a tlačí svůj proprietární AirPlay systém. Applovina. Existuje více možností jak zachytit AirPlay zrcadlení i bez Apple TV (nebo Maca), ale nevím nakolik je možné najít něco i pro SW v té televizi (tedy bez jiného počítače).

Tyhle věci je třeba znát už před nákupem, hlavně u Apple. :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nikde nepsal, jestli je iOS lepší nebo horší, jen uvádím plácanace na téma iOS na pravou míru.

iOS nevyhazuje z paměti uspané aplikace obecně (ve skutečnosti nejsou uspané, jsou pozastavené, přičemž uživatel si může zatrhnout ty co chce aby běžely kdykoliv i na pozadí - rozdíl je v energetických nárocích - cílem je aby CPU běžel v idle tak moc jak jen je to možné). Vyhazuje je z RAM ve chvíly, kdy mu dojde RAM a vyhazuje ty nejdéle spící. Pochybuji, že tyo na Androidu funguje jinak. Vzhledem k tomu, že nemá možnost swapovat mu nic jiného nezbývá a nutno říct, že to běžnému provozu vůbec nevadí, protože člověk málokdy přeskakuje mezi více než několika málo aplikacema v jednu chvíly a ty jsou prostě v RAM současně. Pokud se spustí něco co celý den uživatel neviděl a mezi tím to systém vyhodil z RAM tak si sekundu počká na spuštění.

To jen k tomu jak funguje práce s app a pamětí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak este raz, ktory ze to Android sa po zapnuti wifi na 5 minut zasekne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hele nedělejte si ze mě prdel. To že má něco 6 let podporu jaksi neznamená, že se tomu bude zlepšovat starý HW. Prostě to má ARM odpovídající době vzniku, kažý rok jde výkon flash čipů a ARM skokově nahoru, takže to prostě musí být znát, že je to výrazně starší generace. Dva roky odstup jsou ve světě smartfounů věčnost a výkon může narůst násobně. Ten telefon neudělá ostudu ani takto zastaralý, jen je pomalejší než novinky, nic to nemění na výborné použitelnosti, jak prosté.

Jestli je telefon levnější nebo dražší je naprosto legitimní argument, míchat do toho vybavení je též zcela legitimní a nikomu to nebudu rozmlouvat, ale zamíchat do porovnání starý telefon a říct globálně iPhone je lagující/pomalejší je manipulace a není to pravda (protože jsme selektivně vybrali takový, aby to ospovídalo našemu záměru) a nechápu tuto potřebu. Tak je prostě drahý, Apple mi není sympatický/nenávidím iOvce a tečka, proč si vymýšlet absurdní argumentace, že?

Nevím proč by se měl iPhone vyhazovat kvůli baterii. Výměna je otázka 30 minut, investice v hodnotě stokorun. Mimochodem máme doma iPhone 3G s 9 let starou původní baterií (nabíjen je jednou za týden, ale využíván už je jen sporadicky jako přehrávač, většinou chrní ve sleepu). Jen pro zajímavost. :-)

Závěr: proti Xiaomi Redmi Note 4 nemám vůbec nic, jen se snažím rozbít vaši nesmyslnou argumentaci. Argumentujte jen fakty a ne vašimi předsudky a bude to OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jako clovek co drzi iphony pravidelne v ruce musim rici ze od 4s az po soucasnost se zasekavaji pri uzivani vsechny iphony a po updatech jsou navic jak pises "vlaznejsi" a hezky to maskuji za plynule animace ale i tak se proste obcas sekne(obzvlast pri aktivnim vyuzivani)...4s tenkrat zabili tou vlaznosti po updatu uplne... to ze se Androidi telefony prodavaji s sirokou skalou ruzne vykonneho HW(plus to ze uzivatele cpou maximum dat na suntove SD karty dela taky sve) a vznikaji tak silne negativni nazory je vec druha (ale je fakt ze i nejvykonejsi HW se taky "zadrhava" i ta super S8 neni uplne Ok >>>i kdyz ona neni ok ani i7 v desktopu ale v porovnani treba s i3 je to jak balzam na dusi :) )

to ze je nekdo takovy tydyt ze dokrve obhajuje apple ci android je jeho osobni problem ....ale kazda platforma ma sve plusy i minusy vc. WP/W10M (tam je skoda ze posel spise samotnou rukou MS a neschopnosti vyvinout a udrzovat vlastni app ..protoze vypadal velice slibne ...obzvlast jak pekne behal i na L520 ....kdyz se na tom podilela jeste samotna Nokia tak to bylo mnohem lepsi )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě mě je to jedno co si kdo kupuje, ale nemám rád ničím nepodloženou argumentaci a hlavně srovnávání nesrovnatelného. Třeba lagování iP4S jsem zažil na vlastní kůži a ano stal se tím poněkud obtížným - nicméně v tu dobu už to byl OPRAVDU zastaralý telefon (byly mu 4 roky). Člověku zůstanou dvě možnosti, neupgradovat iOS a bude jako nový, ale zastaralý, nebo upgradovat a pak bude mít aktuální OS ale zlenivělý telefon. Volba je na každé, ales poň nějaká je. :-)

Hlavně je nesmysl srovnávat HW různých generací - pro zajímavost, jistě proč ne, ale vzít starý telefon a porovnat je s novým a udělat univerzální závěr ta značka (které jsem vzal starý model) je pomalá, to je klasická manipulace.

Pokud chce někdo argumentovat cenou, tak je to jednoduché, Apple je drahý, to ví každý, nemá smysl kvůli tomu dělat nějaké šarády a vymýšlet si z paty argumenty proč je to šmejd. Nemám ho rád, nekoupím, tečka, nevím proč existuje potřeba si nějak zdůvodňovat, proč je zrovna ten můj Android určitě lepší než Apple - vždyť je to jedno, buď mi to vyhovuje nebo ne a basta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrovba 4s je krasny priklad podpory kdy updaty zrusi puvodne funkcni ficurky :) takze volba je aktualni OS ktery omezuje funkcnost nebo zustat u starsiho ktery je ve vysledku taky k nicemu bez radne podpory ....

proc nesrovnavat HW kdyz treba dvou jadro od snapu bylo stejne vykonne jako jeho 4c nastupce v nasledujici generaci (v jine tride >>>v kazde generaci jsou ruzne vykonnostni tridy ktere se postupe posouvaji) vykon je jedna z velicin ktera je velmi dobre porovnatelna :) vzit ale telefon za 4k+ a srovnat ho s telefonem za 10-15k a vys urcite dava smysl ..obzvlast ve velmi oblibenem srovnani pomer vykon/cena ...manipulace by mohla byt maximalne obhajoba prestrelene ceny telefonu u ktere je uz davno zaplacena cena na vyvoj i stavbu produkcnich linek atd. a ac je uz "vyzily" prodava se nekolikanasobne draz nez stejne vykonna nebo i lepsi konkurence :)

to nevim proc existuji fanatici v ruznych taborech kteri za kazdou cenu haji tu svou "znacku" ...osobne jen zdeluji sve prakticke zkusenosti ....a bohuzel mi nevyhovuje ani jedna platforma nejblize k me predstave idealu mel WP 8.1 ac vypada hnusne mel pekne naslapnuto dokud ho MS nezabil svou neschopnosti >>dokonce i prechod na W10M vypadal v prvni chvili slibne ale tam to MS podelal jeste vic (ok nekdo bude argumentovat ze na praci a zakladni veci bohate staci to je sice fakt ale i to MS vlastni neschopnosti zabil protoze dokazal rozbit i puvodne funkcni veci ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to není tak, že by mi vadilo obecně srovnání nesouvisejících modelů a řad, mnohdy to může být hodně zajímavé. Vyvozené závěry každopádně musí odpovídat všem vloženým faktorům. Nic více, nic méně. Mě je opravdu srdečně jedno jestli někomu vyjde iPhone pomalejší nebo jiný ARM android rychlejší. Myslím, že o tomhle soutěž platforem není. Taktéž levné Androidy jsou těžká konkurenční váha, potud OK. Ale pokud někdo zcela obecně vyvozuje nekonečnou zatuhlost Androidu podle telefonu s mizerným HW, nebo pomalost Applu podle několik generací starého modelu, pak mě to poněkud prudí. :-) Pokud uvede všechny vložené konstanty, tak naprosto OK (jako příklad řekněme: tři roký straý iPhone 6 za 10 litrů je pomalejší než loňský osmijádrový číňan za 4 kkč). S tím pak problém nemám, protože je to konkrétní.

WP 8.1+ jsou kapitola sama pro sebe. :-) Osobně jsem Windows v telefonech i tabletech definitivně pohřbil a MS si za to může sám svou neschopností a nestabilitou (jako že pořád něco překopávají).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+ za to, ze sa najde v diskusii obcas aj clovek, ktory uvazuje racionalne. :) Ja sice nie som zastancom Apple a este viac nemam rad ich obchodnu politiku, co je mozne citit i z mojich prispevkov, ale to neznamena, ze pri komentovani ci porovnavani platforiem ci konkretnych telefonov stracam hlavu a zaslepene obhajujem jednu stranu. A keby som osobne a pre moje potreby povazoval iPhone za najlepsiu volbu, zrejme by som si ho i kupil. Ale nie, opravdu mi to za tie prachy nepride ako dobry pomer cena/vykon/sluzba. Schvalne som porovnal Redmi Note 4 s iP6, pretoze cenovy rozdiel je 2.5x a pritom rozdiel v sluzbe minimalny. Ked pominieme subjektivnu preferenciu platforiem, tak sa mozme akurat tak bavit o lepsom fotaku v iPhone a kvalitnejsim displayom(kontrast/citatelnost). Ale prakticky vo vsetkom ostatnom je natom horsie. A tam prave to porovnanie nastava tym zaujimavym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina špinitelů displejů kupuje šmatlafouny od dvou do pěti tisíc, takže tohle rozhodně mít nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Zjistit jak to přesně funguje je nemožné.

:))) to ze vy nejste schopni to zjistit, neznamena ze je to nemozne.

> Údaje o spotřebách obou částí tradičně chybí.

Co by jste chtel vedet o spotrebach ? Spotreba u hiendu bude takova, jakou lze uchladit a pri tom udrzet mobil v ruce. Cili uplne stejna jako predchozi generace. Fakt desiva zahada... jestli chcete presna cisla, lze si koupit Odroid XU3/4 a pustit si na nem power monitor, nebo pozadat nekoho na odroid forech. Je to sice starsi generace, ale jak rikam ty cisla v zatezi se u hiendu nijak zasadne nezmenili, v idlu to ted mozna zere min. Jestli si dobre vzpominam, tak ty male jadra jsou 4x az 5x uspornejsi (v idlu i zatezi).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.