Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Huawei P11 na MWC 2018?

Zdá se, že i Huawei by mohla definitivně naskočit do vlaku firem, které vydávají novou vlajkovou loď každý rok.

Zatímco Huawei P9 se ukázal být velmi dobrým telefonem s výtečným fotoaparátem vzešlým ze spolupráce s německou Leicou, na model Huawei P10 (a jeho jiné větší varianty) se můžeme těšit již velice, velice brzy. Až se ale příští rok s tímto rokem sejdou, mohl by na trh mířit další nástupnický model, tedy „Huawei P11“ (psáno zatím záměrně v uvozovkách).

Vyplývá to alespoň ze slov vicepresidenta společnosti se stylovým jménem Bruce Lee. Ten prohlásil, že „v budoucnu patrně uvedou [další] přístroje na Mobile World Congress“. A tahle věta stačí k tomu, abychom mohli předpokládat, že řeč byla právě o příští vlajkové lodi, která přijde po modelu P10.

Připomeňme v rychlosti, že pro Pé-desítku i větší variantu P10 Plus si Huawei připravila jak inovovaný duální fotoaparát Leica / Sunny Optics, tak vlastní ARM SoC Kirin 960. Tohle osmijádro zatím nese generické ARM CPU i GPU architektury, ale to se může změnit. Vyráběno je nejpokročilejším 10nm FinFET procesem. Jak to bude s Huawei P11, případným novým ARM SoC, to se teprve ukáže. Může jít o pokročilejší variantu na novější verzi 10nm procesu, o 7 nanometrech bych prozatím nerad byť jen spekuloval.

Značku Huawei ale budeme vídat zjevně stále více. Vedle již zavedených řad vyšších modelů smartphonů a spousty levných plastových modelů se také podílí na budování mobilních sítí. Nedivil bych se, kdyby její pozice mezi výrobci smartphonů v nejbližších letech ještě výrazně vzrostla, a neříkám to jen v souvislosti s akumulátorovým průšvihem Samsungu. Jako všude platí, že konkurence je dobrá, tak přejme Huawei, aby model P11 byl co nejlepší. A v roce 2019 model P12…

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Huawei P11 na MWC 2018?

Pondělí, 13 Březen 2017 - 22:02 | teso | No čo. Z Ježka sa stáva Nostradamus. :-)
Pondělí, 13 Březen 2017 - 09:32 | RedMaX | Huawei P6 - 18 June 2013 Huawei P7 - 12 June 2014...
Pondělí, 13 Březen 2017 - 08:05 | kingpong kingpong | Urcite je nutne udrziavat dobre vztahy s Huawei...

Zobrazit diskusi