Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hudební průmysl ve Francii i přes zákon "třikrát a dost" vykazuje v roce 2013 pokles tržeb o 6,7 %

I potlačení warezu k 0 by neznamenalo růst prodeje hudebních nosičů a byl bych skeptický i k nějakému velkému nárůstu placeného stahování, to samé u filmů a her. Dokud se nabídková strana neprobudí z minulosti do přítomnosti, tak nemaj šanci - např. seriály mají na warezu velký úspěch, snad větší než v tv a proč? Jsou bez reklam, člověk si je může pustit kdykoli a kolikrát chce, nic a nikdo ho neomezuje u filmů je to podobné. Když by nabídli stejnou službu co warez za rozumnou cenu (časové předplatné/jednorázové nákupy v desítkách kč) a k tomu přidali nějakou tu výhodu např.nemuset mít uložený soubor v pc, ale moc ho streamovat od nich ať už z webu nebo podobnou aplikaci jako ma Steam pro hry, kde by uživatel měl seznam zakoupené hudby, filmů, seriálů, her atd. kdykoli přístupný pro stažení/streamování tak by prodeje rostly, jenže oni se nemůžou smířit s tím že zisk už nebude na jednotku ve stovkách % ale v desítkách a to je ten problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu všemu dojde, ten vývoj se nedá zastavit. Nerozhoduje ten kdo nabízí zboží/ služby ale ten kdo je platí. Zlodějině/ pirátství na internetu se nezabrání ani nemá cenu se mu bránit, náklady jsou moc vysoké. Ale rozhodnou platící zákazníci, jen to chce čas. Bude to stejné jako když Apple zavedl svůj AppStore a proti přání Jobse umožnil vývoj aplikací pro nezávislé vývojáře. Tím se vše zlomilo, najednou hry/ aplikace/ utility byly k dispozici za desetinu ceny než na jiné platformy, je normální že je osekaná Free verze aby si to zákazník osahal a když to vyhovuje koupí si Pro verzi.

Obdobně to dopadne s hudbou, knihami, časopisy, novinami filmy. Prostě padne monopol pár distributorů a vznikne masivní konkurence a nabídka. Jinak zisk chce mít každý, a pokud něj nestojíte vy, tak nejste normální. Je úsměvné jak spousta pirátů nebo českých zákazníků nadává na vysoké ceny a zisky prodávajících, aby pak vzápětí skuhrali jak jsou špatně placeni, jak je všichni odírají. Vše je propojené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle všechno je už x let stará pravda, která se pořád opakuje, a paraziti (pardon, totiž vydavatelství/prodejci hudby) na to ne a ne slyšet. Jen mě udivuje, že tohle pořád ještě nepochopili samotní interpreti - mohli by sami o sobě mít dost možná i vyšší příjmy, protože by eliminovali zbytečný článek mezi nimi a posluchači, resp. by ho velice omezili tím, že by mohli hudbu nahrát a pak ji nabízet různým prodejcům, kteří by zdaleka na tom neměli takovou marži, a bylo by to výhodné pro všechny účastníky řetězce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud jsi interpret v balíku, asi to problém není, ale jinak vydat album samozřejmě něco stojí a není to právě málo. Studio, profináhrávky, mastering, potom nějaká forma distribuce a reklamy (bez reklamy se o tom nikdo nedozví). Na tohle vydavatelé mají jak prachy tak cesty a proto se jim stále daří (podobně jako banky stojí v toku peněz a profitují na tom :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

dnes to nestoji NIC, i studio jde pronajmout levne, nehlede nato, ze vykonne PC ma dnes doma kde kdo, koupi poloprofi kartu M-Audio, kvalitni mikrofony a nahrava ;-))
Mastering neco stoji? sakra vzdyt uz to nikdo neumi, vsichni do dej*ou tak, ze kazdy amater to udela lip ;-)

To je jak s fotkou, diky vykonnym PC, levnym fotakum a levne postprodukci dne svetaina tzv. profiku sla na dlazbu, protoze jejich fotky z obradu etc. ztraci smysl ze divim, ze se jeste skoly nechavaji fotit, kdyz to sami zvladnou lepe ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kámoši v pátek křtili album. se studiem, lisováním nějakých těch cd, tiskem obalů atd. zhruba 40 tisíc jen tak pro srandu. Když si vemu, že ze 4 lidí jeden nedávno končil výšku, druhý studuje tak to není taková sranda jak tu píšeš... Z osy nemůžou čekat ani kačku, to co dostanou na koncertu pokryje možná tak dopravu... fakt si pořád myslíš že to je taková pohodička?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ona to má být pohodička? Umělci byli vždy spodina společnosti. I Mozartové museli pořádně makat, jinak šli na dlažbu. Chlapci si budou muset ujasnit priority, buď budou čundrovat po koncertech, nebo dělat pořádnou práci. Logicky jim ale nebudou peníze padat do klína za realizaci příkazu "copy"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš problémy se psaným slovem? Nebo odkud sis vycucal že nestojím o zisk? To je snad jasné i malému dítěti, že se snaží předevšim maximalizovat zisky, ale tady jde o to že filmový/hudební průmysl byl zvyklý, že z jednoho cd/dvd (dříve desky, kazety), kde náklady měl dejme tomu 10 jednotek na kus a prodejem za 1000 jednotek kus vydělal mnohem větší % než je tomu u jakýchkoli jiných výrobků na trhu a nechce se toho vzdát, což samozřejmě chápu, ale oni teď tratí, přitom by mohli mít celkový zisk vyšší, přestože na jednotku bude menší.

Warez je hlavně mnohem dostupnější, pohodlnější a uživatelsky příjemnější, k tomu ve většině případů v podstatě zdarma (neberu teď náklady na pc, net, elektřinu, případně placené stahování z úložišť) tak mi řekni proč by tedy člověk, za reklamy, upozornění, nepohodlnost a nedostupnost, chtěl ještě platit? Nebo bys snad raději vždy chtěl vstát z gauče a jít přepnout kanál na tv a zaplatil za to nebo raději používal zdarma dálkové ovládání? Dokud se pohodlností nevyrovnají a nenabídnou něco navíc, tak na tom budou jen hůř a hůř. Nikdo tady nenaříká, jen sděluje, že za tyhle ceny to kupovat nebude ať se producenti a OSA třeba staví na hlavu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Těm lidem to asi vysvětlíš. Oni prostě nechápou tento styl myšlení. Je prostě musíš totálně zesměšnit, aby byli ignorováni.

To je jak aktivisti, zřeba tuhle Cyklo*Zmrd. Schválně jsem se ptal na aktuální problém…jo, dělaj na tom, pomalu, aby se někdo nešprajcnul…takže po deseti letech už není situace tak hrozná jak byla a za další dekádu to třeba v Praze bude takové, jak je to v Brně úplně normální odjakživa! Hlavním cílem je pro ně „zlepšit podmínky pro cyklisty aby ti lidi sami rádi jezdili na kole“.

Jo, omezením a zákazy všech ostatních, to určitě lidi rádi přesedlají na kolo a budou ve větru dešti šlapat do kopce. Jak říkám, prostě úplně závadné mentalita, s takovými se nedá vyjednávat, takové je třeba zabít plamenem…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Průmysl ztrácí, protože produkuje tuctové sračky. Člověk jen s nepatrně vybočujícím vkusem nemá v mainstreamu mnoho na výběr. A krom toho, jsou důležitější a zajímavější věci k nákupu, než hudba, video, hry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Celý problém je v tom, že se nenabízí kvalitní obsah. Skoro veškerá produkce je v taktu producentů, kteří nejvíce věří remakování čehokoliv, případně nastavování úspěšných kousků do nekonečna. Zacílené je to spíš na teenagery a teď mi řekněte, kdo má hlouběji do kapsy než důchodce a teenager. Z toho co mě v kině dokáže opravdu zaujmout tak, abych na to fakt šel, jsou v posledních letech jen jednotky za rok.

Online obsah se rozrůstá, ale buď jsou to známé věci, co my středněvěkovatí stejně už v archivech a na zaprášených CD máme a nebo jsou to nemastné neslané popové hvězdičky a jsme zase u těch teenagerů bez kreditky a bez peněz.

Navíc mi pořád není jasná cenová politika. Kurnik, prodávejte skladbu za pár centů. Lidi to budou stahovat jak šílený, když je to "zadarmo". Lidí je na internetu jako much, budete v balíku raz dva, pokud skladba (film) za něco stojí. Přesně na tom se chytil Apple s App store. Aplikace za třičtvrtě Eura, nad tím se dvakrát nepřemýšlí. A už vůbec se nevyplatí mařit enegii na hledání jiné cesty jak si danou věc pořídit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

p.s. Na zaprášená CD pozor, měl jsem takhle nezaprášené médium v suchu a temnu a po 7 letech se mi odmítá v čemkoli načíst..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On ten kvalitní obsah existuje, ale je to prostě propojené. Velcí vydavatelé jim to neudělají za rozumných podmínek a bohužel mnozí i kvalitní interpreti stále nepřišli na to, že fyzická média už fakt nikoho neberou a když už si to nějak vydají za své, tak samozřejmě musí úměrně tomu nastavit cenu, aby se jim to splatilo. A jsme tam, je to drahé, neprodávají…ti chytřejší ovšem aspoň koncertují, protože tak se dělají fanoušci a koncertováním se pořádně vydělává.

Např. onehdá jsem dostal záchvat irské/skotské hudby a narazil na Celtic woman. Všechno supr, bohužel nabízí pouze disky za nezajímavé ceny. Aspoň že koncertují…ale za babku ten vlez taky není;-)

A tak jich hromada prostě za těmi vydavateli jde, protože oni tak zkřivili trh, že nic jiného se moc nevyplatí. Nicméně lepší se to, koukám, že třeba The Piano Guys mají veškerý obsah jak na médiích, tak i digitální, a ten za peníze, které za to člověk dá…oproti médiu za dvojnásobek co se poškodí a nazdar.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tim jak sony oznamila PS4 tak hry na PS3 slevnili na od 2,5 eur do 5 eur za kus a kdyz si vezmu 2 tak mam treti zdarma. Takze nakupuju a hraju jak to jen jde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímalo by ma koľko hudobných a filmových spoločností ročne krachne, keď ich ten warez tak urputne ruinuje ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

klesa malo, sk* frantici, sakra bojkotujte to tam, stavkujete za kazdou blbost, tak konecne stavkujte svoji penezenkou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo mi stacilo malo, OSA rekla, ze jsme vsichni zlodeji a budem platit za pc datove CD/RW ... tak a od te doby jsem si nic z tehle branze nekoupil, jo zasel jsem parkrat na koncert, 2x vazne na kvalitu, jinak z hecu s kamarady, abych pochopil, jaci jsou ti umelu luzri, proti tem 2 co to fakt umeli a pohlidali si i ozvuceni ;-) ... ti si taky hlidaji i mastering na CD ... posloucham par interpretu a obcas neco jako kulisu, vetsinou ale posloucham zpivat ptaky ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sakra, ale za 1 3TB disk skoro 400kc OSA ... jednou jim budu muset propichat pneumatiky a objet auta ;-))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.