Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Humor: dokáží IPS monitory LG způsobit infarkt? Ve výtahu ano :-).

Me teda spis nez barvy zaujalo, ze se po tech monitorech prochazeli lidi vcetne slecny na vysokych podpatkach a nebylo videt, ze by jim to ublizilo ... nebo pres ne dali sklo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dovedete si to představit bez nějaké takové ochrany panelů? já ne.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nevyužitý potenciál, na to, kolik vtípků se nabízelo:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, taky si říkám

Ve výtahu třeba víc pobaví, když se kabina náhle zastaví, zhasne, zaskřípou brzdy, zadrnčí lana a za chvilku je slyšet jen svištění kabiny ve vedlejší šachtě zakončené zaduněním :-) Displejů netřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Precitajte si komentare na youtube... V case 1:26 je jasne vidiet odraz greenscreen-u. Ale napad dobry, skoda ze su to len herci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Prave som chcel napisat, ze skoda ze je to cele len fake - staci si uvedomit, ze na vytvorenie ozajstneho dojmu padajucej podlahy by ste museli nejako riesit umiestnenie oci pozorovatela (v pripade dvoch pozorovatelov je to uz s beznym lcd monitorom nonsens) a na zaklade toho vykreslovat scenu pod konkretnym uhlom. Tak ako sa tie 3D kresby na chodnikoch (ktorych je plny internet) javia ako 3D iba pod urcitym uhlom... a pod inymi nedavaju zmysel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevyjímaje fakt, že při pohledu z bezpečnostní kamery v rohu i z kamery shora je perspektiva správná. Což by samozřejmě u minimálně jedné z nich nebyla, kdyby to nebyl fake.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně nějaká nápaditá reklama. Reklamy v český televizi typu: "Náš výrobek je nejlepší, protože to říkáme," mě fakt nebaví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buchtingova sůl je nejlepší, každá jiná je mnohem větší šmejd :-)

(Znalci vědí, ostatním doporučuji k přečtení, protože ač "papírově" dětská kniha, tak má naprosto nadčasový a věkově nezařaditelný obsah.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kniha knih.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V nedelu sme boli pozriet Hornicke Muzeum v Landeku v Ostrave. Na dne vytahu ktorym sa fara su tiez monitory a ukazuju "virtualnu" rychlost zostupu do hlbky 600m, cca 8m/s. Celkom strasidelne a dost presvedcive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svého času jsem pracoval v jedné firmě, kde měli výtah jedoucí šikmo a ze všech stran (vyjma dveří) prosklený. I dole. Jak jsem obvykle výtahofobik, tak na tohle jsem si zvyknul dost rychle. Mělo to naštěstí všeho všudy jen 6 podlaží včetně garáže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před rokem 1989 jeden můj kolega z Prahy umístil v jejich domě do výtahu tabulku s nápisem

Pokyny pro jízdu výtahem:

1. Po nástupu do výtahu si zkontrolujte uchycení podlahy
2. Během jízdy stále uchycení podlahy kontrolujte
3. Pokud se podlaha utrhne, tak se chytněte madel nebo souseda
4. Pozor, nikdy se nechytejte souseda, který se nechytil madel

Po vyvěšení této tabulky ve výtahu, přestala část obyvatel výtah používat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teď mám nutkání to taky použít :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1 :) Soc.ing. v praxi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem, že v jednom zvláštním hausu v ČB jeden takový výtah byl, naprosto v reálu, akorát ta cedulka tam chyběla. Už po nastoupení do něj měl člověk pocit, že podlaha musí upadnout, když ne hned, nejpozději cestou. Stěny kabiny očividně blbá dřevotříska a prostor, kde jsou dveře, evidentně někdo jen tak obřízl šukačkou, aby se tam dalo vůbec nastoupit (že šlo dost velkou škvírou koukat do výtahové šachty mezi tou dřevotřískou a stěnou konstruktéra asi moc netrápilo).

Výtah měl pouze dvě tlačítka: Nahoru a dolu. Byl určen pouze pro dvě podlaží: přízemí a nejvyšší (9.) patro. Celou cestu mezi tím žádné dveře do žádného patra nevedly, po celou dobu kolem ubíhala všelijak křivá zeď omítky různé kvality. Po stisknutí tlačítka podobně jako na videu ve článku zhaslo světlo. Po rozjetí kabiny se opět rozsvítilo (protože šlo o zářivku, tak hezky efektně se startovacím blikotem ;).

Po celou cestu se kolem kabiny ozývají zvuky, že člověk neví, jestli se nevytahují hřebíky z té dřevotřískové stěny, které drží podlahu u dna, nebo jestli nad hlavou nepraskají jednotlivé drátky lanka. Když člověk zatlačil rukou do kolem probíhající stěny, kabinu šlo od zdi odtlačit.

Poté, co dorazíte do 9. patra a vystoupíte, přísaháte, že dolů půjdete pěšky po schodech. Realita vás však vyvedla z omylu. Schody jsou zamřížované, branka zavařená (ne na zámek, ale prostě přivařená. Jinudy než výtahem dolů není tedy možná. Leda skočit z okna.

Dodnes je mi záhadou, jak mohl takový výtah splňovat bezpečnostní parametry, jak je možné, že nebyly otevřené schody (co požární směrnice?), jak je vůbec možné, že tam ještě nikoho nepotkala žádná vážná nehoda. Každopádně nahoře v tom 9. patře byla restaurace. A pokud vím, opravdu jen krátkou chvíli. I v době, kdy jinde bylo narváno (obědy a tak), tak ta restaurace byla prakticky prázdná (tak tři lidi včetně obsluhy). Tomu se naopak vůbec nedivím :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomnělo "The Edge" v Melbourne, akorát tam je to mnohem realističtější a člověk je podstatně výš. http://www.eurekaskydeck.com.au/the-edge.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle pruhledny letadlo, aby se lidem nedelalo pri letu spatne :)
http://www.designmagazin.cz/technika/24703-airbus-predstavil-pruhledne-l...

nebo skleneny chodnik 1200 metru nad zemi
http://cestovani.idnes.cz/skleneny-chodnik-vede-okolo-hory-1-200-m-nad-z...

nebo skywalk nad grand kanyonem
http://www.4stav.cz/skywalk-prochazka-nad-grand-canyonem-video_4c2709

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.