Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Exkluzivně v Evropě: Huntkey FX500SE - měření a závěr

Bude velmi zajimave pozorovat, jak tento pribeh, prekracujici meze bezne recenze bude pokracovat dal. Pokud bude vyrobce dale naslouchat, bylo by to vice nez zajimave. Respektive by se mohlo jednat o jediny zdroj, ktery splnuje to co ma, kdyz vezmu v potaz predchozi recenze jinych vyrobcu.
Muzu se zeptat, co je spatne na krytu? nejak to v recenzich nemuzu najit. Dekuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zadní mřížka není pořádně zpevněná, při zapojování šňůry se prohýbá, a byly tam i nějaké vůle, kde by to mohlo dost rezonovat.

Jinak zatím je to bída, nějak se jim moc nechce kvůli mému malému odběru naskladnit náhradu za ten jeden AiSHi(t). S tím zbytkem taky nevím, hučím do nich skoro obden, pořád že to předali produktovému manažerovi a ten že to dal na R&D a nic nevím. Chci na to každopádně nabídnout v základu dost dlouhou záruku s dalšími možnostmi prodloužení (až na moc moc jedna let, kdo umí trollí počet (o:). Tudíž v prvé řadě musím ve vlastním zájmu vědět, že to ten zdroj dá…

V momentě, kdy budu vědět možný termín výroby, tak spustím předobjednávky. Uvažuji o nějakých výhodách pro ty, kteří předplatí…přeci jen dostat sem nějaké rozumné množství už je nemálo peněz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to je rozumne mnozstvi?

Jinak pro zvyseni prodeju/predobjednavek bych doporucil prelozit recenzi do anglictiny (ani to nemusi byt az tak podrobne) a umistit na nejake zname HW weby.

Jinak cekal bych, ze ty navrhovane upravy daji Cinani do vsech zdroju, ne jen do nejake specialni serie jen pro Behemota.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro začátek řádově desítky kusů. Běžně je minimální odběr 300 ks, což je na moje možnosti úplně mimo a je otázka, zda bych vůbec ukousnul tak velkou část trhu ČR+SR, aby v tom neleželo třeba půl roku řádově půl mega. ANi totiž nevím, jak velký tento trh je.

Anglická verze recenze je připravena k vydání. I ve spojení s tím jsem obepsal pár zahraničních webů, zda nemají zájem o dlouhodobého externího recenzenta zdrojů, dva se mi neuráčily ani odpovědět, ze třetího (peronalista) posledně napsal, že předal nabídku na odpovědná místa, uvidím.

Já také, no kdo ví, výrobu jsem jim prodražil už tak :-D A nějak se do toho holt nehrnou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pokud neznas ani velikost trhu, urcite se do toho nepoustej, spatne to dopadne ))
V tom pul mega kalkulujes i clo, dopravu, dane statu, prispevek na ekolikvidaci?
Pri 300ks to vychzi na 1666 bez DPH, bez tve marze... Ale mozna mas 299 dobrych kamaradu )

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že to je přesně 0,5 mio, nicméně v tomto směru to nehodlám dál rozvádět.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Buďto s nima uzavři exkluzivní zastoupení (ČR/SR/Evropa?) a pak nabízej největším eshopům, nebo sežeň kapitál a založ eshop POUZE na zdroje. Je spousta lidí co má peníze a chtějí je investovat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji. No vidim, ze maji stale jeste co dohanet.
Lib se mi, ze do toho chces jit na vlastni triku a budu ti drzet palce. Otazka je, kolik lidi bude vedet o co jde a koupi to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dle mě je toto jedna z nejlepších recenzí co kdy Bohemot napsal. Je jeden z prvních na světě a tak detailně to nikde nezrecenzují. Navíc když má možnost podílet se na zlepšení a eliminaci chyb s výrobcem. Huntkey mě hodně překvapil, nikdy jsem o této značce neslyšel.

Poměr cena/kvalita je tady na velmi dobré úrovni. Kdybych neměl novej zdroj tak už přemýšlím o objednávce. ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Behemote,
nejsem ten ideální pro odpověď na otázku, jak se zachovat k tomuto konkrétnímu výrobci a tvé spolupráci k nim. Ale nakonec jsem zakoupil Seasonic X-650 km3 (oproti be quiet dark power pro) a vše funguje zatím jak má.

Pokud bys věděl o něčem, co by negativně ovliňovalo tento zdroj (horizont 5+ let), dej mi prosím vědět, rád jej zašlu na úpravu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle Hardware Secrets má dost špatné řízení větve -12 V, jestli vás to netrápí, tak asi nic jiného v nepořádku není.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz to tvrdim davno, treba otestovat Super Flower SF-1000P14PE Golden King, pripadne jeho slabsieho brasku. Udajne su natom zroje lepsie, nez najkvalitnejsie seasonic. Neviem, preco testovat hromadu priemernych zdrojov ktore su natom +-stejne (spatne), ked mnoho ludi zaujima hlavne to, ktory je na trhu naozaj najlepsi, spicka. Casy, ked to bol enermax ci seasonic su pravdepodobne za nami a dodnes nikto nevie, ako si v high-ende vedu dnesny vyrobcovia.
Co sa tyka podrobnych testov zdrojov, tak Behemot neni zdaleka jediny clovek na svete, je jedna vyborna zahranicna stranka, kde najdete rovnako podrobne rozobrane recenzie na hromadu zdrojov: jonnyguru.com ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Do 600 W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Golden Kingy se dělají od 500w, pak ještě Platinum 550w a pasiv. Blbý je, že jsou dražší než Enermaxy Platimax a jsou single raily :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SF Golden King Platinum £131.49
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B004OW3LKG/ref=dp_olp_new?ie=UT...

Enermax Platimax 500w £113.86
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B005ZXUARU/ref=dp_olp_new?ie=UT...

A jednu hovadskou větev nemám v lásce (resp. nepreferuji) hned z několika důvodů. Zaprvé ochrany a zadruhé jsou zpravidla náchylnější na zvlnění pokud je v počítači přítomna jakákoliv "tvrdá" součástka typu "rychlovarná konvice".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč mi to vykládáš?

Jedna větev je určitě lepší, zaprvé netřeba se ničit s nějakým rozdělováním výkonu, za druhé právě menší problém s ochranami. Tomu zvlnění vůbec nerozumím…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože fakt nevím jak jinak reagovat na "eh?"?

Jedna větev se vždy bude dělit - typicky pro desku a pro grafiku. V okamžiku kdy si deska a grafika řekne o šťávu tak může dojít k "houpnutí" (resp. je tu větší pravděpodobnost ovlivnění při nárazových rozdílech mezi stavem kdy deska ani vga nežere a mezi stavem "teď žeru a jako prase"). Ochrana je samozřejmě jednodušší protože je tam jedna.

Pokud se podíváš na spotřebu cpu a grafik tak krom duálních grafik nepřesáhne 300w což s klidem dodá jedna jediná větev nejmenšího Enermaxu. Podobně jsou koncipovány serverové zdroje (slepenice dou zdrojů) včetně redundantních. Samozřejmě jsou zdroje, kde je na obalu nakresleno 5 větví a ve finále si to dělá další větve z jedné a té samé nicméně ty jsem neměl na mysli ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co jiného ti mám odpovědět na to, kdy mi sem začneš vypisovat co je v té řadě za modely? Máš snad dojem, že *já* to nevím?

Díval ses někdy do zdroje, jak jsou ty „větve“ dělané? Můžu ti říct, že v 90 % případů to odběrové špičky neovlivní *vůbec nijak*. Aby nedocházelo k nějakým hrůzným propadům, od toho má být pořádná kapacita na desce, a od toho má být pořádná kapacita ve zdroji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak diskuzi si nečteš jenom *ty* a třeba mě těch 600w vyznělo jako podmínka, jakoby nikdo krom HuntKeye neuměl vyrobit účinný a přitom běžně výkonný zdroj (rozuměj "ne zbytečnou svářečku").

A myslíš si, že já to o těch pseudovícevětvových zdrojích nevím ikdyž jsem na ně v minulém příspěvku vyloženě upozorňoval? Tím se možná i vysvětluje i zmínka o slepencích dvou zdrojů ;)

Pokud to neovlivní *vůbec nijak* tak mě jistě můžeš vysvětlit proč to ti blbci vyrábí takhle složitě a ještě k tomu dráž a naopak proč to ti chytří vyrábí právě jako hovadskou svářečku, typicky vyhoněnou výkonem s jedinou ochranou. Jako proti gustu, o tom žádná ať si každej koupí co chce, já uvedl můj důvod - nic víc, nic míň.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/clanek/zdroje-vybava-a-testovaci-metodika

Dvě větve jsou doporučeny v Intel Power Supply Design Guide.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejede mě formfactors.org takže si nejsem jistý zda je v ATX v2.0.1 něco o nezávislé větvi, pokud si vzpomínám dobře tak je tam druhá větev pouze jako kompenzace

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Verze 2.0.1 je stará, ačkoli to tam možná bude. V 2.2 je jasně

1.2.3. Separate current limit for 12V2 on the 2x2 connector:
The 12V rail on the 2 x 2 power connector should be a separate current limited output to meet
the requirements of UL and EN 60950.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak o tom som nevedel. Je to skoda, pretoze ta tisicovka do nejakych 600W zataze funguje fanless, takze do ultratichych hernych kompov sa mi to javi ako ideal. Ale asi ani ten 550w fanless nebude na zahodenie.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

První generaci zátěže jsem nehrotil na vysoké výkony, nad 600 W dle mého názoru strmě klesá počet prodaných kusů, tudíž čtenáři o moc nepřijdou. Mám už jisté představy o zátěži do 2 kW, ale to bude ještě dlouhá cesta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

plne chapem

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Poznámka na okraj, jestli mě někdo v Pze a okolí naučí svářet, tak se věci začnou třeba i hýbat :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A co použít obloukovou lampu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím... běžný svářecí oblouk má spotřebu 300W, určitě by šlo použít něco výkonnějšího nebo jich zapojit několik paralelně. Já měl na mysli starou obloukovou lampu, která se používala v promítačkách do kin. Možná by šla sehnat na ebay.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co s tím mám dělat? Jsem psal, že potřebuji svářet, ne svítit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych na to pouzil nejakou starou elektrickou troubu do karavanu. Je na nizke napeti, se slusnym odberem a jeste behem mereni zdroje upece babovku - same vyhody!

Jinak asi nejjednuduzzsi je pouzit kus oceloveho dratu namotany na keramickem telese, nebo ponoreny do nadoby s vodou - aspon 3-4 litry at to chvili trva, nez se to nahreje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.