Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hvězdné války slaví 35 let

SW jsou scifi pohádka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

.. ze kterých se může stát realita...

Např. komunikátor/trikordér z původní série Star Treku byl inspirací pro žiletku Motorola Razr, rozšířená realita z Minority report může být zanedlouho v mobilech...

Pro mnoho lidí je sci-fi možnost nahlídnout do blízké/vzálené ne/reálné budoucnosti, do míst kam se třeba nikdy nedostanem. Nebo nám mohou dát náhled kam spěje společnost (např. film Cargo). Nebo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak zaprvé jsem nemluvil o startreku to si jen dosazujete co se Vám hodí abyste mohl polemizovat, zadruhé scifi uznávám taky jako určitý pohled do budoucnosti (a tom jsem netvrdil nic) protože rozumný tvůrce scifi vychází ze současného stavu poznání a jen extrapoluje a fantazíruje na jeho základě.
To ale nic nemění na tom že starwars jsou pro mě pohádka. Oni v těch filmech (SW) technologie moc neřeší, jsou stavěné na příběhu, celé je to konstruované jako film pro celou rodinu tj. i pro ty nejmenší - pohádka. Je to napůl cesty k "fantasy" slátanině kde se technologie neřeší vůbec a scifi se to označuje jenom proto že tam nějaký borec "kouzlí"...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mluvil jsem obecně.
Jistě, SW jsou pohádka s politickým podtextem. Ale zapomínáte na jedno. SW byl milník v technologií (nové filmařské postupy, do té doby neviděné).
I o tom byl článek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, me prijdou spis jako fantasy s tenkym sci-fi naterem ... kdyz si clovek vezme Silu a svetelne mece ... je pravda, ze v prvnim dile (mysleno v tom ted prvnim) zavedli midichloriany, ale porad mi pripada, ze se tam moc vedy neobjevilo (a to je za midichloriany fandove servali).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stargate universe a nová battlestar galactica je štýl ktorý mne celkom sedel. Škoda, že už sa nič podobné netočí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vychází kreslené SW: Clone wars a některé díly jsou povedené, animuje se už 5. série, začátek byl slabší.
Z univerza SW se připravuje točený seriál na rok 2014 - http://www.csfd.cz/film/275087-star-wars-underworld/diskuze/

U BSG je to horší, nedávno se odpískal Blood & Chrome jako TV seriál a bude z něj jen webseriál, škoda.

Své kouzlo má i Babylon 5, zpočátku se slabšími triky (1. polovina 90. let) + pár TV filmů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe nemohu souhlasit - po SGC a hlavně po SGA byl SGU dost paskvil. Však se taky dožil jen dvou řad - diváci jím pohrdli. Já se odhodlal až teď se na to podívat, mám 3 díly do konce, ale u většiny dílů jsem se musel nutit, abych je dokoukal. Pak to smažu, zatímco první dva uchovávám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SG-1 a SGA jsou jako seriály dělané na mladé pozorovatele, SGU jsou ale už dělané jinak a myslím že jako seriál jsou dospělejší, jen to již není taková akčňárna jak byly předchozí dva seriály, kde na konci řady vždycky z daleko slabší pozice porazili brutálně silného nepřítele.... prostě už to necílí na děti ale na lidi co od toho čekají víc než jen akci a každou řadu jedny záporňáky u ledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý film nemusí mať originálny dej. Však väčšinou je tam boj dobro / zlo. Hodnotím filmi na základe čo mi dajú. Ak sa po pozretí zamyslím a film mi priniesol nejaké nové nápady či i len uhol pohladu na svet tak je to dobrý film. Scifi ako také mám asi najradšej. Lebo ak je dobrý tým okolo, tak človek uvidí najväčšie fantázie dnešnej vedy. Tak by to malo byť. Star Wars je naozaj asi rozprávka. Stargate SG a Atlantída je ako McGiver. Páči sa mi na nich, že sú založené dosť tvrdo na vede a podané s dobrým príbehom. len niekedy je nereálny čas a spôsob ktorý predvádzajú. SGU keby ten film bol viac technicky založený tak by bol lepší. Pár dielov malo naozaj grády :). BSG nová sa moc dobre pozerala, najviac ma nadchli posledné diely. Hm čo keď na zem pred xxxx rokmi naozaj niekto pristal a priniesol vedomosti ktoré sa začali pomaly šíriť? To je na dlhšiu debatu. Babylon 5 ak ste ho videli v čase keď vznikol, tak dosť kopíroval politické a mocenské dianie na svete. Samo že tam je veľa prvkou nových, ale je hlavne o politike.

Takže takto vidím ja tieto diela. Pozriem si ich rád a to aj viac krát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SW filmy jsou fajn a určitě udělali ve filmu doslova revoluci.
Pokud se někdo chce dozvědět víc, doporučuju SW knížky. Jsou hodně dobře napsané (v originále, překlad jsem nečetl) a osudy filmových hrdinů jsou dost zajímavé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.