Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O hybridní notebooky je 2× vyšší zájem než o modely s Windows 8

"Aktuálně je tedy situace taková, že z 10 prodaných notebooků nese Windows 8 jen jediný" - to je zajimave hlavne s ohledem na nabidku, kdy tech s W8 je 90% a vybrat si neco jineho je cim dal tim obtiznejsi. Gratulujeme plesatemu blaznovi k veleuspesnemu systemu, takove neco se nedelo ani v ere nepovedenych Vist.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ jeden nepochopí jaké hovadiny jsou možné, kdyby ten plešatý blázen zároveň nebyl majitelem, řekl bych, že jde o jasnou sabotáž, protože něco tak blbého jako Metro nelze hodnotit jinak než jako úmyslnou sabotáž s cílem firmu zničit

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze treba nejednotne a az neuveritelne pomale ovladani androidu je lepsi?:o)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to vezmeme přes poptávku, Android je určitě lepší, neboť je daleko kupovanější. A trh holt rozhoduje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaka je poptavka? Ty to vis? Tech zhruba 95% uzivatelu windows by si velice radi koupili i tablet s windows, i telefon s windows misto nedodelku z dilny guglu ..... s cenama telefonu uz je to lepsi, s cenama tabletu je to tragicke a dostupnost modelu je az tristni. Telefony jsou jen par od nokie a mozna jeden od HTC .... a tablety s windows 8 jsou asi zhruba dva nebo tri modely za ceny presahujici hodne 10k.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je sice dobrá úvaha, ale předpokládat, že těch 95% uživatelů Windows by zůstalo u značky a přešlo na WP je dle mého asi tak naivní, jako předpokládat, že 95% konzumentů piva Ambrosius by si nedala Plzeň nebo Budvar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z toho piva se ale vyspíš, z telefonu hned tak ne - naopak čím déle ho máš tím rychleji zjišťuješ, že je přechod na jinou patformu těžší (a dražší)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten predpoklad je spravny, jsem jeden z nich. Uz kvuli tomu, ze na win mi bezi vsechno ostatni co mam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A z toho vyvozuješ, že ostatní by to udělali stejně? To si nemyslím a dává mi za pravdu i realita - nějaká mobilní okna (v telefonu) se dají koupit nepřetržitě od roku cca 2004, ta ale uživatele desktopových Windows nechávají zpravidla zcela chladnými a ti pro mobily volí jinou platformu. Výjimky se najdou vždycky, koneckonců i u toho Ambrosia by se určitě našel někdo, komu chutná víc, než Plzeň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou nějak notebooky s Androidem nějak v kurzu?
Omlouvat vlastní neschopnost neschopností druhých je docela slaboduché, nemyslíte?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dalsie skreslenie prinasa fakt, ze niektore dotykove notebooky nie je mozne kupit bez win8. Takze moje Lenovo Twist s230u bezi od pociatku kubuntu, ale statistiky si pripisali zarez na pazbe win8.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli máš dobré nervy a trpělivost, můžeš licenci vrátit a dostat za ni zpět peníze:

http://www.abclinuxu.cz/blog/kamil_paral/2008/8/vraceni-licence-windows-...

http://www.abclinuxu.cz/blog/dumblog/2012/12/lenovo-refundace-win7-trage...
(tohle je jen závěr, celý průběh je v předchozích blozích, na které tam najdeš odkazy)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lol, to radsi ani nebudu otvirat, neni to o tom onanistovi, co si koupil notebook s windows a pak za ne chtel prachy zpatky??? A o firme, ktera mela kretena na supportu, ktery ho neposlal hnedka do prd..... aby byl klid?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz to tu jednou psal .... nema smysl se o tom bavit ..... zkratka s W8 (nebo proste jednoduseji - v roce 2013) chcou lide dotykovy displej, TECKA!
Kdyz je ale cena dotykovych tabletu s windows nebo proste jen dotykovych notebooku a kdovi jeste jakych booku, 3x vyssi nez nedotykovych, tak clovek nemusi byt zrovna genius, aby vedel, proc se to neprodava.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím mou mamku, jak jí dávám dotykový notebook s Windows 8. "Vypadá to úplně jinak, nemá to start, ale takto se to spustí a tady máš třeba počasí přes celou obrazovku, super ne?" "Ale když na to budu sahat rukama, tak to budu mít upatlané..." "No jo, mami, víš, ale to se dnes tak dělá..."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Upatlání řeší léta letoucí třeba fólie nebo taková kouzelná hůlka (stylus) :) Co jsem tak půjčoval tablet s W8 lidem tak ono zrovna to počasí sklízí úspěch ;) Všiml jsem si, že mi to vždycky ale vrátí s deseti programy v liště protože ten plešatej blázen nedal do těch pexeso apps křížek. Schválně někomu zkus spustit pexeso-mail a pak ať to zavřou. Zoufale budou mačkat křížek na smazání rozepsanýho mailu. Stage II je to samý udělat na klávesnici :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je mozny, ze lidi, co chteji W8, je chteji s dotykovym displejem. Problem je vsak v tom, ze tech, co chteji W8, je asi tolik, co cistokrevnych indianu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je uplna kravina, drtiva vetsina lidi necte nejake pochybne osobni vylevy jeste pochybnejsich novinaru nekde na zive.cz a podobne. Proste prijdou do obchodu a vemou, to co chcou. Kdyz jim ukaze prodavac W8, tak budou doslova uneseni, zname prostredi windows, perfektni rychlost ..... kdyz jim ukaze nejaky android, kde kazde zarizeni vypada jinak a jinak se ovlada, ma GUI jak kdyby ho delali flinstounovi, tak unesen nebude ........
ALE .... ted prijde do obchodu a prodavac mu nabidne android a je unesen, protoze mu proste nic jineho nezbyva, jelikoz zadne zarizeni s windows na prodejne proste neni ..... to je samozrejme chyba vyrobcu ... mozna i microsoftu, ze nejakeho vyrobce proste nekoupil a jedine co predvedl (a jenom nekde) je vcelku drahy surface ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto má ovšem jeden háček - myslím, že prostředí Androidu je pro klasického uživatele desktopových Windows víc "známé", než Metro, a ještě lepší (jednodušší) je pro ně iOS. Prostě kliknou na ikonu a spustí se aplikace jako na desktopu, ne nějaké zmatené dlaždice a / nebo rolující seznam aplikací bez možnosti customizace (toho seznamu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wóóót? Ár jů sýrijes????
Co je na pravouhlych ctveratych dlazdicich matouciho?:o) Je to asi nejlogictejsi koncept! Proste ctvercova ikona .... a jak bys prosimte chtel customizovat seznam aplikaci????:o))))) Na androidu to snad jde? Prosim, pouc me:o) A nebo ne, proc bych to proboha delal??!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem neviem, moja mamka jakozto typicka predstavitelka uplneho BFU ("Pod mi pozriet, nieco som stlacila a zmizla mi ikonka tej gulicky z plochy") nad Osmickami ohrnala nosom a tvarila sa zmatene pri samovolnom prepinani rozhrani hore-dole. Toto spravanie mimochodom vytaca aj skusenejsich uzivatelov, nieto ludi naucenych urcitym postupom ktori si nevedia rady ked im zmizne ikonka z plochy. Zato polozartom-polovazne volala vyrobcovi uctovneho software ci existuje verzia pre MasoX potom co mala chvilu v rukach Macbook takze nechutou k niecomu novemu to nebude ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnosti - upravit a drag and drop si upravíš menu jak chceš, prostě táhneš a pustíš. Ale o to nejde, jde o to, že WP je od desktopových Windows momentálně nejvíce odlišná platforma ze všech, iOS i Android jsou desktopovým Windows daleko podobnější, než WP. Moje mamka je klasický Windows uživatel, ale kdybych jí měl koupit tablet, tak jí koupím asi nejspíš iPad (aniž bych měl nějaký jiný výrobek od této firmy), protože mi ten systém prostě přijde pro běžného uživatele nejlíp pochopitelný. Je fakt, že kdybych šel po ceně, tak bych možná i zkusil nějaký Android okolo pěti tisíc, ale nikdy by mě nenapadlo koupit jí WP, ani kdyby se okolo těch pěti tisíc prodávaly. Tam jsou z jejího pohledu jakési dlaždice a aplikace a "lidé hub" a "game hub" a cloud a spousta dalších věcí, které nikdy neviděla a asi ani nechce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mozem potvrdit ze maminky a oteckovia si s iPadom velmi dobre rozumeju :-D ale aj Androidovy telefon vedia pouzivat, ked su kontakty, SMSky, posta, budiky, pocasie, internet, fotky a hry na svojom mieste. Fejsbuky twittre googly zdielanie a vsetko co robi ten telefon "smart" a "socialny" je nezaujimave pre tuto generaciu, pre ih deti a vnucata je to samozrejme samozrejme.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem maminka ani otecko a světe div se fejsbuky ani twittre cili to co telefon robi "socialny" me vůbwec,ale vůbec nezajímá ba co více obtěžije mě cokoliv kde je toto v defultu na uvodní straně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.