Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k i-legálně.cz končí, chystá se streamovaný poslech zdarma

Sortiment nic moc a ceny více než přemrštěné.
A pokud tam měli ještě nějaké doje*ané DRM, tak není divu, že končí...

Je jen s podivem, že nekřičí "To piráti, to piráti za vše mohou".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se ty ceny taky 2x nezamlouvali, ale je fakt že jsem si pár skladeb, českých které se nedali sehnat jinde, koupil a byl jsem rád že tu ta možnost alespoň existuje.
Podle mě je škoda že tato služba končí. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze k tomu DRM je dotlacili samotni vydavatele. Ja jen doufam, ze to takhle nedopadne u knizek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je mi jasné, že si nebudou sami sobě házet klacky pod nohy ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DRM u knizek je mega ptakovina protoze 1. objevise ihned upravene verze bez DMR 2. kazdy zacinajici programator zvladne udelat program ktery v prohlizeci projede stranku po strance, ulozi je jako screenshoty a ty necha projet nejkym OCRkem a mate text bez jakehokoliv DMR. je to proste blbost a zbytecnost omezujici jen e jen platici zakazniky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

by mě zajímalo jak balancuje na hranici legality a jak je financována stránka grooveshark.com, kterou mám velmi rád a často využívám

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to se pozna za par let az tam bude naklikano par milionu na bulharsky vycisleni skod

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

-Zbouralo nám to zákaznickou podporu.
-Lidé nám volali, že to nefunguje.
-Že to nemohou přehrát do jiného zařízení.
-Byly s tím jen problémy.
-Zákazníci s takovouhle zkušeností se nám už nevrátili.

Jo tak toto se dalo snadno odhadnout uz pred vznikem i-legalne. Nemuselo se to vubec draze a zbytecne rozjizdet. Zdravej rozum asi fakt umrel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi si budu muset opet prostudovat zakony. Kdyz jsem vloni absolvoval na VS kurz pocitacoveho prava, skoncil jsem v domneni, ze stahovani neni nelegalni, nelegalni je pouze sdileni.

Bud se neco zasadniho zmenilo a ja to propasl, nebo je to mlzeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, prepasol si jeden podstatny detail - sice stahovanie je legalne, ale aby si to mohol stahovat, musi to niekto aj poskytovat - a to je z pravneho hladiska neco uplne ineho. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V některých zemích je legální to i poskytovat. Když si to stáhne od tam, tak to snad není protizákonné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neni podstatne odkud a odkoho a ani co (pokud jde o a/v) stahujete. je na to i judikatura nejvyssiho soudu cr.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz umozni poslech zdarma tak soucasne umozni stahovani, nevim proc bych jeste za to mel platit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čistě teoreticky si lze představit situaci, kdy přehrávání zajišťuje nějaký proprietární přehrávač (tm), který sosá hudbu v obecně zakódované podobě (například s DRM) a teprve u uživatele ji rozkóduje a přehraje.
Samozřejmě je technicky možné zachytit tento rozkódovaný proud na straně uživatele, ale pokud k tomu nebude GUI klikátko, které to vše udělá samo, tak se domnívám, že to bude dostatečná překážka k tomu, aby drtivá většina uživatelů toto neprováděla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

možná plácám blbosti, ale nebyla už u starého SB Live funkce Record what you hear, tedy nahravání zvuku jeste predtim nez se prevedl na analog a poslal na výstup?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neplácáš, nahrání čehokoli, co jde ze zvukovky, je celkem běžná funkce i dnešních integrátů. A kdyby to nešlo, vždycky bude fungovat stará dobrá analogová cesta, která už ze streamovaného komprimátu nic zase tak extrémně horšího neudělá (a navíc to udělá jen jednou). Spíš si myslím, že ta streamovaná verze bude v nějaké té kvalitě typu "preview" na jestli 96 kbitech, tak to bude hodně ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Preview kvalita" je samozřejmě taky řešení :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeknu takhle: Pokud mi preview kvalita dostatečně odpoví na dotaz "je to ono?", pak nebudu mít problém si danou skladbu zakoupit, pokud nebude obrněná DRM a pokud po ní opravdu budu toužit (a upřímně, takových moc není :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se to cele libi... poslech free a pokud k tomu daji nejakou rozumnou moznost stahovani (jak krasne by bylo za mesicni pausal 99,- stahuj co uneses)

Jsem hlavne rad ze to konecne vypada rozumne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím vůbec nepočítejte. Paušál určitě nebude, DRM bude a 99 Kč bude stát tak jedna skladba. Plně by to odpovídalo natvrdlosti vydavatelů čehokoliv audiovizuálního.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv obvykle vystupuju jako odpůrce pirátů, chci dokázat, že na pirátství nemám jednobarevný pohled. Dotknu se teď asi nejproblematičtější oblasti - filmů. Nelíbí se mi, když někdo arogantně ignoruje držitele autorských práv a třeba kinoripy nejnovějších velkofilmů pokládám za jednání s jasným úmyslem škodit, za to bych sekal ruce. Ale jinak vnímám, že pirátství přináší i mnoho dobrého. Internet je fantastické médium - už jako malý kluk jsem sníval o televizi, kde budou dávat to, na co se chci dívat zrovna ve chvíli, kdy na to mám chuť. Vysokorychlostní internet toto umožnil a navíc kulturně člověka obohatí o tituly, se kterými by jinak pro nepřízeň distributorů ani nepřišel do kontaktu. Internet strčí televizi s rádiem do kapsy, to je jasné a tkví v tom i velký potenciál pro legální tržní využití. Jako nejlepší technologie se jeví streamování, ale jenom z reklamy nové a kvalitní filmy nazaplatíte a jak se ukazuje na příkladu youtube, i s otravným nasazením reklamy a distribucí autorsky nezatížených dat je ziskovost mizerná (apropo, už se vybabrali z červených čísel?). Takže streamování za drobné peníze je v dnešní době asi jediné myslitelné řešení. Je potřeba se s majiteli autorských práv dohodnout, aby snížili své nároky na odměnu ve prospěch většího množství prodejů a aby se provozovatel takového streamování poohlédnul po kvalitních filmech, které jsou vytvářeny všude po světě a k nám do éteru se nedostávají. Se špetkou kvalitního marketingu by takový koncept mohl fungovat. Současná situace je taková, že vydavatelé si stěžují a piráti nadávají. Kdyby do prostoru mezi nimi přišel někdo, kdo naváže dialog, mohl by mít vyhráno, ale zadarmo (respektive jenom z reklamy) to asi nebude možné provozovat a otázka je, jestli morální apel přiměje uživatele zříci se sdílení nelegální cestou - toto je otázka víry. Víry, kterou Petr Peřina vyjádřil. Přeju mu hodně štěstí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ziskovost Youtube mizerna? tim myslis co ze kdyz YT Googl koupil tak se mu jeste nezaplatilo? To neznamena ze Youtube neni ziskove jen ho koupil googl dost draho, ale puvodni zakladatele Youtube na tom byli se ziskem dost dobre!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

youtube bol dosť dlho v červených číslach po tom, ako ich kúpil google, to je všeobecný fakt bez debaty

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však tam taky ještě dost dlouho po odkupu nebyla žádná reklama. Teď je tam reklamy kopec. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že se provozovatelé Internetového prodeje hudby nesnaží s vydavateli dohodnout na rozumných podmínkách (cena, kvalita, bez DRM)? Jenže ti nechtějí. Jen ty největší firmy, jako Apple je dokáží k něčemu dotlačit, a ani to není ideál. Na nějaké podnikatele z pidizemě ČR kašlou rovnou. Oni jsou přece páni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

právě proto mne překvapuje, že se CZ vydavatelé nepřipojí k nějakému funkčnímu systému distribuce hudby, kterým by mohli CZ hudbu tlačit do světa a naopak přivést světovou hudbu do CZ. Místo toho se budou snažit o lokální řešení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zpravy/ceska-kina-loni-vykaza...
Všiměte si prosím tabulky v odkazu.
Vydavatelé si stěžují pořád, ale na poklesu návštěvnosti kin v letech 1989-1994 nemohl mít masový nástup digitální éry v druhé polovině 90.let žádný vliv. Takže zavádějící PR, nenažranost a snaha vylobovat nadstandartní ochranu u státu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave ze i-Legalne konci tak aktivne, pritom zadny onen free portal jeste realne nebezi. Je to divne jenom me, nebo i nekomu dalsimu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Společnost DVC International a.s. ukončila provoz internetového obchodu i-legálně.cz z důvodu zahájení insolvenčního řízení. O průběhu insolventního řízení budete na těchto stránkách informováni.“

http://www.dvc.cz/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to přeci tak jednoduché a nechápu, jak to mohlo provozovatele ex portálu i-leghálně stát miliony. Stačilo přijít za kamenožroutama a říct. Vážení jsem ochoten udělat portál, ale bude to v kvalitě FLAC, OGG, MP3 a bez jakýchkoliv ochran. Pokud by s tím náhodou nebo téměř jistě nesouhlasili, řekl bych jim. Volové, mohli jste mít nějaký prachy. Běžte tedy do (_I_), lidi si to stáhnou jinde. A debata by byla vyřízena a nestálo by to ani korunu nákladů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, vy si zrejme stale jeste myslite, ze vydavatele jsou tu proto, aby dostali hudbu a audio/video k lidem, co? Tak pak jo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo jiný jim zaplatí, když ne lidé? Marťani? IMO je pouze otázka času, než dojde k rozumnému konsensu a rozjezdu nových obchodních modelů. Jinak se budou vydavatelé brzy pást, leda by prolobovali zákaz všech nových digi technologií s internetem v čele, což si nějak neumím představit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nebylo uz pred 5 lety pozde?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chytráku. Tak to taky bylo. Oni měli volbu, buď i-legálně nerozjet vůbec, a nebo si nechat nadiktovat DRM od vydavatelů, s kterými jinak nebyla řeč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je velice pekne, jak v ramci co nejvetsiho zisku zaplatili producenti vyvojarum ochran nemale castky a jak se jim to vyplaci....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že otevřeně přiznali, že DRM je hrůza. Díky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Distributoři to nikdy nepopírali, ten nesmysl si vynutili vydavatelé...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, co s lidma, kteří už to mají zakoupeno. To si po zavření portálu už nevrznou nebo to ještě bude dobíhat (myslím DRM ověřování licencí)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já pevně doufám, že díky tomu lidi pochopí, co je DRM za svinstvo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kindle.... to je to zařízení, ze kterého může Amazon mazat zakoupené knihy, pokud se jim zachce?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To dolf: prosímtě jak funguje upload na groovesharku?? Jsem new userem jelikož tuto službu přidali v novém firmwaru přehrávače xtreamer a pokud něco uploadnu nikdy se mi to ve vyhledavači potom nezobrazí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.