Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k IBM se dohodla s GlobalFoundries na částce $1,5 miliardy

Kdyby IBM ty své továrny nabídlo Rusku, tak Ruský vojenský průmysl by to určitě bral všema deseti a ještě by za to Putin IBM dobře zaplatil. :p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to zabudnite....

Tie tovrane vyrabaju chipy do americkych zbrani tusim do Patriotov a F-22Raptor...

Podmienkoui bolo, aby tam ta vyroba ostala a podmenikou uradov v USA je, zaby to ostalo pod kontroliu USA.. to by pri Putinovi nedostali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akorát mi není jasné, jak ta podmínka může být splněná, když GF vlastní arabové.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoducho - v zmluve bude dodatok, ze ten a ten zostane na veducej pozicii, a dozrie na bezpecnost tychto X vyrobnych liniek. Na zabezpecenie bude mat volnu ruku v spolupraci s ... (niekym z armadneho priemyslu). Za tieto linky mate od statu slusne zaplatene, tak drzte hubu a krok. V opacnom pripade vam bude hrozit trestne stihanie z porusenia narodnej bezpecnosti.

A nie je zrovna malo prikladov, ako USA dokaze v spolupraci s inymi krajinami odchytit "potencialneho zlocinca" z inej krajiny, a este ho odsudit na pode USA, podla ich zakonov. Co nie je zrovna podla dohodnutych medzinarodnych dohod.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Transformace? U nás se tomu říka výprodej a ztráta části vlastního majetku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak, ze prodavaji sva aktiva, to je nesporne...na druhou stranu, pokud jim to generuje ztratu, kterou nejsou schopni kompenzovat, tak prodej neni spatne reseni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

já bych tomu neříkal prodej, ale dar ;-) . by se mi taky líbilo, kdyby mi soused takhle "prodal" passata a ještě mi zaplatil na rok benzín... ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale spíš by vám prodal dehtovýho prasáta s vadným turbem, vstřikama, rozvody, pumpama, dvouhmoťákem či něčím jiným, výběr v závislosti na verzi turbodehtu (ale vždy tak tři věci a víc), a k tomu nějakých pár šušňů co zaplatí možná materiál, ale ne práci. Pak to odpovídá realitě i případu těch továren :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

OT: korektorské okýnko bylo zrušeno (EDIT: aha, tak nebylo, jen už nefunguje Ctrl+Enter), tak to s dovolením pastnu sem

„Požadovala proto $2 miliardy dolarů“ – ten znak $ taky znamená americké dolary. ;)

„IBM se dohodla s GlobalFoundries na částce $1,5 miliardy“

Už jsem na to kdysi tady upozorňoval buď vás nebo kolegu, že česky se píše jednotka za číslo, tj. 10 $, 20 €, ne americky před číslem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.