Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IBM otevírá v Praze designové studio. Poskytovat bude nejen inovativní služby

Img 2185
Společnost IBM oznámila další rozšíření sítě svých evropských studií. Nejnovější z nich zaměřené na zákaznickou zkušenost, customer experience, otevírá v Praze.

Nové inovativní „IBM Studios Prague“ se zároveň stává středoevropským centrem konzultantského týmu IBM Interactive Experience, podle časopisu Advertising Age největší digitální agentury na světě.

IBM Studios Prague poskytne pracovní prostředí klientům z různých odvětví. Společně s designéry zde bok po boku budou pracovat konzultanti a výzkumní pracovníci IBM, společně s experty v oboru digitálního marketingu a inovací. Za použití IBM Design Thinking metodologie, postavené na detailním pochopení koncového zákazníka, jeho potřeb a emocí, vytvoří tým studia inovativní prototypy a následně finální řešení. Pro tyto personalizované a poutavé možnosti interakce zákazníků a zaměstnanců budou použity nejnovější generace nástrojů pro spolupráci a analytické a cloudové technologie.

Img 2147Img 2076

Očekávání lidí od podnikových technologií se díky inovativnímu designu, který mohou vidět na mobilních zařízeních a v aplikacích používaných při práci i zábavě, výrazně změnila," řekl Branislav Šebo, generální ředitel IBM v Česká republika. „Naše nové studio se zapojí do globální sítě IBM, která transformuje způsob vytváření nových technologií s důrazem na zákaznickou zkušenost."

Koncept IBM studií představuje nový způsob práce a modelu fyzického prostředí pro
smíšené kreativní týmy na jednom místě. IBM Studios Prague se soustředí především na digitální zákaznickou zkušenost vytvořenou pomocí nové generace výpočetní techniky zaměřené na kognitivní schopnosti a internetu věcí (Internet of Things).

Img 2038Img 2130

"Design je v popředí a centru všeho, co děláme. Design ve smyslu použitelnosti a užitečnosti založené na pochopení uživatelů – empatii. Stavíme na tvůrčích přístupech a zvláštní pozornost věnujeme bezpečnosti, soukromí a škálovatelnosti vytvářených inovativních řešení," popisuje přístup týmu studia regionální manažer IBM Interactive Experience Miroslav Hažer.

Nové designové pracoviště IBM Studios Prague se nachází v IBM klientském centru v Praze 4. Studio již započalo práci pro vybrané klienty z oblasti finančních služeb, zdravotní péče a maloobchodu. S jeho otevřením dochází k dalšímu rozšíření kapacit expertních týmů IBM se sídlem v Praze, mezi které patří mimo jiné výzkumná laboratoř zaměřená na rozpoznávání hlasu nebo tým podporující rozvoj ekosystému kolem nových generací kognitivních technologií. Pražské pracoviště je úzce propojeno s dalšími studii IBM Interactive Experience ve Varšavě, Londýně, Paříži, New Yorku a dalších světových lokalitách.

IBM Interactive Experience

IBM Interactive Experience spojuje 9 700 designerů, vývojářů a konzultantů, kteří pracují s klienty IBM na vytváření datově řízeného designu pro všechny oblasti zákaznické a zaměstnanecké zkušenosti: od virtuálních showroomů a digitálních zkušeností spojujících zákazníky a danou značku, přes byznys aplikace, až po obsah digitálních marketingových kampaní. Tým IBM Interactive Experience v poslední době například spolupracoval s finanční a pojišťovací společností Nationwide na návrhu a vývoji první bankovní aplikace pro Apple Watch ve Velké Británii. Použitím dat vedoucích k pochopení zákazníků Nationwide vytvořila IBM zákaznickou zkušenost, která umožnila spojení fyzického a digitálního světa. Aplikace umožňuje zákazníkům Nationwide spravovat své finance a přijímat rozhodnutí v reálném čase, a to spolu s celkovým rozšířením jejich zákaznické zkušenosti a možností interakce.

Tagy: 
IBM