Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k IBM Power7 do základních desek pro Opterony

Hezky jste ten fotobův příspěvek zpracovali :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: Taky si říkám. :)

Teď ještě jestli si licenci na socket F neobstará pro jistotu nakonec i Intel. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: To s Fotobou nemá nic společného, o tomhle jsem věděl dřív, než jsem vůbec psal tu zprávu, kde on reagoval, ale holt nelze dělat všechno najednou, musí se pěkně postupně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufam, že se dočkam doby kdy si pořídim "obyčejnou" serverovou desku a budu si vybírat jestli do ní strčim Power, Opterona, UltraSparca nebo obyčejný itanium. I když nejradši bych viděl vzkříšení Alphy, Mipse a PARiscu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pa-risc je Itanium2
Mips je mrtev, Aplpha je pohrbena.
Kazdopadne nasledovnik Alphy je AMD, neb pouziva obe jejich zbernice a pracuji na tom stejni lidi .... tedy z Alphy a MIPSu

CPU IBM POWER je rozhodne lepsi nez Alpha, i kdyz jsem je mel taky rad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krtek: Tohle bych spíš chápal jako odpověď IBM a Sunu na sjednocení platformy pro Itania a Xeony. Pro AMD to nebude mít větší význam a jde spíš o dobré vztahy s těmito spřátelenými společnostmi. Pro IBM a Sun to bude znamenat snížení nákladů na vývoj svých platforem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izac: zajímavý. To změnili komplet architekturu ? Pokud vim, Itanium (nazývaný Merced uvedený asi jako Itanium 1 - nesledoval jsem to) byl v plánech někdy v roce 95 a v tý době držel výkonnostní primát PARISC 8000 a byla to konkurence. Pochybuju, že by HP svojí procesorovou divizi prodalo intelu a ten že by zrušil svoje Itanium a Itanium2 udělal z konkurenčního Pariscu když šlo o někompatibilní pocesory. Můžu se ale plést... o pořádnejch procesorech se moc nepíše tak nejsou informace :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm, tak nepochybuj. Intel a HP uzavreli dohodu, HP sa zaviazal ukoncit vyvoj PA-RISCov a pouzivat Itanium a Intel zarucil spustitelnost PA-RISCoveho kodu.
HP to trochu oddialilo, udajne kvoli malemu vykonu Itania a ta spustitelnost tiez nie je ktovie co.
Co sa tyka ALPHA archytektury, tak patenty ma tiez intel, kupil ich tusim este od compaqu (ludia skoncili rozne, ale vela v AMD)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZiGi: dík za objasnění. O Alphe vim, s HP jsem neměl tušení. To si teda lidi nas... do bot. Koupit nevýkonnějšího PARISCa a čekat jak to časem sešmoulá intel :( Má vůbec Itanium výkon srovnatelnej s původníma PARISCama ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvaha: On sam o sobe fakt, ze IBM a Sun hodlaji vsoupit na pole desek platformy AMD v dusledku prinese jeste jednu podstatnou vec: obe firmy budou-li chtit aby jejich procesory na tech deskach "jely" a ne se jemo vlekly z duvodu kompatibility, budou muset do platformy desek AMD vtelit svoje know-how na kterem stavi vysoky vykon a apolehlivot. Evidentne to bude netrivialni protoze koncepce Sun-u a IBM na kterych stavi konstrukci zakladnich desek jsou hodne odlisne. V dusledku z toho bude evidentne profitovat i AMD ktera na vyvoj podobne propracovanych reseni nema prostredky kdezto obe vstupujici firmy ty prostredky maji uz z historie ulozene prave ve svem know-how.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.