Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 10nm procesory Ice Lake-U zdvojnásobí výkon integrované grafiky

U konkurence uz vyvozujou, ze kdyz bude mit U model 48SP, ze bude mit tolik i desktop Ice Lake. Ale divil bych se, je to vic kremiku, ktery zabira misto dalsim jadrum a v situaci vysocekonkurencniho Zenu 2 si neco takoveho Intel nebude moct dovolit, takze spis ocekavam, ze se od sebe oddeli mobilni a desktop procesory a treba se zase dockame i desktop procaku bez integrovaneho grafickeho jadra, ktere je treba pro hrace PC her zcela zbytecne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro beznyho hrace co nevirtualizuje. Na virtualizaci se GPU navic hodi. Zvlast u ITX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To same jsou pracovni stanice, kde je potreba vykon procesoru, ale grafika staci integrovana. Pocitam, ze se Intel vrati k procesorum bez a s IGP, akorat je otazka do ktere kategorie spadnou K procaky, tam verim je pro vetsinu uzivatelu integrovana grafika zbytecna.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak intel ma spoustu procesoru bez IGP (jak Xeony, tak Core). Takze se nema moc k cemu vracet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyjmenuj alepson jeden Core K procesor, tedy typicky hracsky, který je bez IGP!

Xeony do toho vůbec netahej, to nejsou procaky pro consumer scenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro hrace nejsou jen K, ale i X a ty IGP nemaj.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty procesory vubec nejsou vhodne na hrani her, uplne nejlepsi procak na hrani her je ten, ktery jsem pastnul a ten je s grafickym jadrem.

Jako sorry, ale nekolik let rikam a nadavam, ze Intelu platim uplne zbytecne za neco co nevyuziju a ze bych ocenil, kdyby byl slusnej herni procak bez IGP a pak prijdes ty a zacnes placat, tak co ti asi na to mam rict.

Nastesti ten muj vysnenej procak uz existuje, akorat neni od Intelu. Takze priste az budu upgradovat PC, tak udelam Intelu pa pa.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

With up to 18 cores and 36 threads the Intel® Core™ X-series processor family is our most powerful ever. Turn your PC into a studio: produce amazing 4K or 360-degree videos, stunning photos, or amazing music. This is the ultimate tool for gaming and virtual reality experience the power to do it all.
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/x-serie...

Evidentne vubec nejsou vhodny na hry :DD. Ty ses fakt mimon...
S jednou grafikou a pokud ten pocitac budes pouzivat jen na hry, tak ten 8700K bude malicko rychlejsi. Ale pokud budes chtit na tom delat i neco jinyho ci hrat ve SLI, tak uz te muze oproti Core X limitovat jak pocet PCIe linek, tak mensi cache a pocet jader, pripadne v extremnim pripade mensi maximalni podporovana pamet...
Jediny co nabizi Ryzen oproti Core X je cena, ale vykonove je samozrejme trochu niz.
Cena je samozrejme dulezita (proto mame AMD tak radi), ale zas si nemuzem nalhavat, ze je Ryzen lepsi nez Core X... protoze neni...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Celou dobu mluvim o hrach, pochop: ja nechci delat nic jinyho, chci si poridit GTX2080 az vyjde a k te grafice odpovidajici procesor, u ktereho nepotrebuju IGP a to vyhradne na hry. (Delam i neco jineho, ale nikdy ne soucasne s hrama a tudiz rozhodujicim faktorem pri potrebe vykonu jsou pro me hry.) Tudiz ideal je z hlediska Intelu onen i7-8700K s IGP, kterou nepotrebuji. Skylake X je pro me nebo-li pro hry vykonove horsi procesor, o ktery fakt nemam zadny duvod, proc bych ho mel chtit.

Takze bud si muzu poridit i7-8700K s IGP nebo si spis poridim RyZen 5(7) druhe generace, protoze cena i vykon i provozni vlastnosti jsou jasne na jeho strane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vykon prave neni, aktualni Ryzen je v primym srovnani pomalejsi nez Core X minuly generace. Cili lepsi je jen spotreba a cena.

https://www.youtube.com/watch?v=UfNMn7RWgLw

Pristi Ryzen tak maximalne dorovna vykon minuly generace Core X, ale dost pravdepodobne uz bude stat oproti novejsimu Core X

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukame se na stejne video? Protoze ja tam vidim RyZen 5 1600 v prumeru ve hrach vykonove srovnatelny s Core i7-7800X, pricemz cena Intelu je vice nez dvounasobna. Takze RyZen 5 2600 ten Intel da levou zadni a Intel vyrobi maximalne nastupce opet dvakrat drazsiho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tam teda vidim, ze R5 1600 ve spouste her zaostava o vic jak tech 15% co ma mit R5 2600 navic. Ryzen tak nak srovnava krok az pro pretaktovani a to je dycky loterie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavne ze podla hej hnusnej xantipy (co sa promenadovala po podiu a ukazovala prezentaciu) sa to tu malo hemzit 10 nm procakmi uz v 2015, potom bolo asi 6-7 odkladov. Na konci 2018 pridu nejake 5-10-15W ULV a mobilne procaky do 25-35W a kedy pride nejaky desktopovy cca 80-90 W (zrejme uz 6C12T alebo nebodaj 8C16T) Ci7 9700K 10700K ci 11700K alebo jako to nazvu? Skor jak za rok asi nie. Takze 2019 vs. 2015 ... WOW, tomu hovorim ojeb. Aj na Teslu3 sa caka kratsie jak na intelov 10 nm. Samozrejme kompatibilne to bude jedine s cipsetom Z470 alebo Z570 ... Humus, hnus, grc.

Ano na druhej strane viem ze nanomentre su marketingova sprostost a nie je to nic realne ale iba nieco horko-tazko orientacne (asi ako spotreba pri autach) a ze intelovsky 10 nm bude v podstate najdokonalejsi vyrobny proces porovnatelny s buducimi 7 nm konkurencie a dnesny intelov 14 nm je lespi jak sucasne 14 nm a 12 nm (alias 14 nm+) konkurencie, resp. je porovnatelny s 10 nm konkurencie .......... ale predsa ......... 4 roky slubotechny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Celkovo mi pripadá pre trh efektívnejšie keď sa oddelia návrhári čipov od ich výrobcov. Potom je vyššia konkurencia vo výrobe a vždy si ako návrhár môžem zvoliť tú najlepšiu továreň a neriskujem zaseknutie sa na staršom procese. Tak isto majú potom návrhári nižšie náklady a firma sa môže sústrediť na "to svoje".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice v obecné rovině platí, ale v konkrétní současné praxi ne. Žádný výrobce nemá masovně dostupný lepší proces, než je poslední 14nm generace Intelu, takže by rozdělení na vývoj a výrobu nic Intelu nedalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je tu jeden aspekt a to je maximalizace zisku, coz je hlavni cil Intelu. Zatim nevime, zda-li by prodej intelovskych tovaren a nasledny "outsourcingovana" vyroba chipu jinde, mela pozitivni nebo spis negativni efekt na celkovou bilanci Intelu.
U AMD, pokud si to dobre pamatuji, tak to byla spise znouze ctnost, ze se zbavil vyrobnich kapacit, protoze potreboval dalsi kapital na rozvoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobte 8 jaderne procesory za 290€, vykonnejsi iGPU lide jednoduse nepotrebuji, hlavne si doladte 10nm a podporu HDMI/HDCP inteligenti z Intelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.