Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ICQ prodáno do Ruska

To jako byl nekdo klidny kdyz ICQ patrilo AOL?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak... skoro mi přijde lepší ICQ v ruských rukách než v amerických :). A kdo se bojí o bezpečnost, může komunikaci šifrovat. Mimochodem, to ujednání v licenčních podmínkách, že co se přenese přes ICQ, patří AOL (teď už asi DST), u nás stejně neplatí (čímž neříkám, že to nemůžou i tak - ilegálně - šmírovat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, možná neplatí, ale co ti to je platný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně to je platný v tom, že ať tam napíšeš cokoliv, tak to AFAIK u nás nemůže nikdo proti tobě použít. Pochopitelně, obezřetnost je na místě a kdo ví, jak dlouho ještě budeme mít právo na soukromí, listovní tajemství a podobná privilegia, která se jistým kruhům moc do krámu nehodí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen a jen muj nazor....
ICQ z pocatku nebyl spatny, ale kdo jej dnes pouziva...?
"normalni" lidi pouziji neco ve stylu mirandy a qip...
z hlediska ceny to asi neni hodnota firmy, spise cena "protokolu", ktery asi nebude jen tak k dispozici...
opet jen a jen muj nazor, tak to konci, kdyz k uspesny projekt zacnou ridit "manageri".... / ja jim rikam magori /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám sice ICQ klient nesnáším a jedu přes Mirandu, ale ve svém okolí vidím, že ICQ klienta požívá dobrých 75% lidí. Holt jeho rozšířenost asi nejvíc spočívá v nevědomosti, že existuje i něco lepšího než standardní icq klient.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady vůbec nejde o klienta, který pro ICQ používáte. Jde o provoz komunikace, která místo původních izraelských serverů, poté AOL, bude nově probíhat přes rusy vlastněné servery. Samotný ICQ klient, jakkoliv je špatný, je na tom to nejmenší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ICQ hlavne nie je klient, ale protokol :)
a nech mas cokolvek, stale ides cez servery ICQ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ICQ neni protokol, ale klient. Protokol se jmenuje Oscar :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AOL by se mělo přejmenovat na LOL, on ten protokol je snad někde rozšířen víc než v ČR, SK a RU? Já se rádobyprotokolu ICQ zbavil před dvěma lety a vůbec toho nelituji, pokud stojí za to s dotyčnou osobou komunikovat tak má buďto Jabber nebo Windows Live a nebo ... sbohem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenže zkus to dneska někomu vysvětlit, nepochopí to... :( Třeba já - já bych se ICQ zbavil už dávno, jenže nikdo nechce přejít na WLM nebo Jabber :( Proto bohužel ještě musím ten zastaralý protokol používat... Nehledě na to, že komunikace přes ICQ je strašne nespolehlivá, dneska už komunikaci přes tento protokol dokáže zachytit i podprůměrný student na ZŠ :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Mas Gmail? Alebo si na Facebooku?"
"... mam ... som"
"Tak mas aj Jabber. Klienta stiahni tu, navod ako to rozbehat tam ... A vlastne klienta ani nepotrebujes rovno si ma pridaj."
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy osobně neznám nikoho, kdo by používal Windows Live Mess, a pár lidí s Jabberem. Kdybyste se pohybovali k okruhu lidí, kteří používají Mac i PC, tak zjistíte, že ICQ nebo Skype je jedna z mála voleb. Skype považuji osobně za špatný vtip, takže Miranda nebo Adium to jistí ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ICQ stejnak stoji zaprd, Jabber je lepci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me se libi, jak kazdej nedava na ICQ a kazdej ho pritom ma :-) Jinak ICQ ma v CR docela tradici, a myslim ze hlavne z duvodu male datove narocnosti na prenos. Pred 10-15ti lety, kdy tu byly modemy, ktere jely s bidou 28kb/s to bylo docela potreba. A co si budeme povidat, v te dobe nic lepsiho nebylo.
Co se tyce klienta, tak pro bezneho uzivatele to je podle me jedno, kazdy at si pouziva co mu vyhovuje. Ja mam normalni bezny ICQ, a uplne mi to staci, mam to ciste na to, abych obcas nekomu neco napsal, a na to mi to staci.
Dale se mi icq docela libi v tom, ze to funguje na kazdym druhym mobilu, a trebas ja nemam na mobilu zadny tarif na net, platim za preneseny kb, a opet mi to moc nezere...A je to rychly(na tom mobilu:-)) Mam na mobilu i skype a to prenasi mnohem vice dat a je mnohem pomalejsi. (mozna to bude tim, ze mam Win Mobile, nevim jak je to na jinych systemech)
Nehlede na to, ze proste co mam zname po celem svete, vsichni maji icq a nemam duvod prechazet na nic jinyho :-)

A k tomu presunu do ruska - osobne si myslim, ze oni pujdou tou cestou, ze samotne icq nechaji zadarmo a udelaji do toho hry, ktere budou vice ci mene placene. Viz trebas ty Mafia wars ci jak se to jmenuje na facebooku (sam FB nepouzivam, takze fakt nevim presne) , o cemz jsem cetl, ze to vydelava pomerne velky penize. Osobne vidim v nasledujich letech (a ono uz to bezi ted) velky potencial ve hrach typu Travian a podobne - tedy hry, ktere se hraji po netu, jsou zdarma, ale clovek si za penize muze kupovat nejake bonusy. A ja to znam z vlastni zkusenosti, kdy jsem do Travianu za cca 2 roky hrani dal tak 3-4 tisice urcite. Takze ve finale ze me dostali vice, nez kdybych si tu hru koupil za 1500 v obchode :-)
A to same si myslim prijde na icq...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velmi suhlasim a hlavne ICQ pouzivam uz len kvoli tomu preco pouzivam Winamp. su to proprietarne programy vniknute okolo roku 1997. Vlastne vtedy ked som zavital prvykrat na internet. Winamp nemam dovod menit, a takisto ani ICQ. Mam to otvorene v praci a prakticky je to len na zabijanie casu, resp. neskodne dohody s priatelmi. QIP miranda su radoby ALL IN ONE co som nikdy neznasal lebo to casto konci tym ze nepodporuju to alebo ono, alebo su tam konflikty. ako vtip tejto diskusie je mozno oznacit pouzivanie Windows Live Messenger ktory len kopriuje a nabaluje funkcie od konkurencie. Nie som si isty, ale mam pocit ze niektori prispievatelia tu v diskusii zavitali na internet asi len v tomto tisicroci, inak by vedeli ze ICQ ma oblubu hlavne v EU a prave kvoli svojej povodnej spolahlivosti, datovej nenarocnosti, uzivatelskej pristupnosti, jednoduchosti a hlavne VZDY TO FUNGUJE! ano, cakam aj ja na klient druhej generacie, teda nieco co by nahradilo ICQ, ako napr Googlacky IM sa k tomu blizi ale zatial to nie je vo forme rozsirenia takej akej je ICQ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm... to co jsi ty vyjmenoval možná platilo v době, c oříkáš, ale teď je rok 2010, kdy ICQ je nejnažranější protokol co se týče dat (ověřeno na PDA) nejpomalejší, nejnestabilnější a nejzaspamovatější IM protokol jaký existuje. A nazvat WLM že je to jenom kopírák ICQ, to je něco podobného jako nazvat iPhone že je to první dotykový telefon.

Btw. zkus si někdy zajet např. do ameriky, zeptej se někoho jeslti má ICQ a uvidíš odpovědi typu "co to je?", popř. pokud narazíš na ajťáka tak se ti akorát vysměje ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

da sa povedat ze cakam na nastupcu ktory by bol podobne rozsireny v nasich koncinach ako ICQ, ale zatial som taky nanasiel a kym sa tak nestane bohate mi staci ICQ v praci, XFIRE doma. To ze v USA nikdy nepoculi o ICQ ma ani neprekvapuje, rovnako ako som ja nikdy nemusel windows messenger service ihned po nainstalovani systemu v boote. Prva vec co som odoberal zo systemu. Uznavam, WML sa urcite zlepsil po tych rokoch, ale ze by mi stal za prechod? Okrem ineho ICQ je viazane na unikatne UID a to sa mi nemenilo tych 12-13 rokov. CO je + a exaktny kontakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZOLLINO: A napis este ze pouzivas RealPlayer. Aj to patri medzi "proprietarne programy vniknute kolo roku 1997." :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a Quicktime player =))))))))) ne to je vazne moc :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je spatnyho na Realplayeru?:-) je to zadarmo, rm to prehraje, nic vic od toho nepotrebuju :-)
co je spatneho na Quickplayeru? :-) je to zadarmo, mov to prehraje a nic vic od toho nepotrebuju :-))
videa v rm ci mov mam doma minimalne, tak proc bych resil nejake prehravace....
a to same icq, a to same skype...btw nekdo psal o icq a americe - ja mam par znamych v usa ci v kanade a vsichni maji icq, takze s tim taky nemam problem :-)
btw na icq mam 8 mistne cislo zacinajici 11 :-) to bych byl blazen, abych se toho zbavoval, neznam moc dalsich lidi, co by meli mensi cislo :-)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, já mám 8 místné začínající 14, registrace tuším někdy 1997-1998. A ICQ mají absolutně všichni lidi co znám, takže není jiné volby. Pochopitelně, klient Miranda, ten orig. je příšernej bloatware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.