Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k IDF 2010: Gigabyte ukázal dvě desky s čipsetem P67 pro „Sandy Bridge“

To má být jako chlazení? To už si dneska fakt musím koupit serverovou desku, abych byl těchto neskutečných píčovin ušetřen?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to verze UD5 a UD7 ty musejí mít "něco" navíc když za ně chtěji o 5 navíc :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to chlazení(podle mě žádná divočina, ale vkusný a spíš konzervativní) a do highendu tohle patří. Komu se to nelíbí ať si....políbí. Lowend to nemá, mainstream většinou taky ne, tak si snad můžeš vybrat, takže serverovou desku mít nemusíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I dítě z čtvrté pomocné se v fyzice učí, že výměna tepla je přímo úměrná styčné ploše. Ta je největší u zcela klasických chladičů s tenkými žebry. Kdysi byly takové chladiče na všech deskách, pouze high-end později přidal heatpipe. Nevím co je to za debilní zvyk vymýšlet chladiče co v prve řadě splňují nějaké designové požadavky a chlazení je až na druhé místě....

Ale odpovím si sám. Dav to chce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo takhle, já myslel, že tím prvním příspěvkem kritizuješ existenci chlazení napájení. No souhlasím s tebou, že tenký žebra jsou nej - tak snad nějaký jiný výrobce dá větší váhu funkčnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I tak postrádá smysl když obyčejný pětifázový napájecí obvod nakrmí i 95W CPU s přehledem. Tenhle 12ti fázový, dvojitý je schopen dodat hodně přes 300W. K čemu to je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K brutálnímu přetaktování dusíkem. :-)

Holt se nám vnucuje mediální obraz toho, že špičková deska se pozná podle velkého OC, pokud možno v extrémních podmínkách. Co na tom, že tento tzv. high-end má z 90% totálně zprasený BIOS, který implementuje základní funkce typu ACPI špatně nebo vůbec. Hlavní je, že si nějký exot může hrát s dusíkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.