Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IMFT prodává 25nm NAND flash čipy ve velkém

25nm 64Gbit NAND flash die, 2bit MLC

Začátkem února tohoto roku oznámila společnost IM Flash Technologies (společný podnik firem Intel a Micron), že dodává svým partnerům vzorky NAND flash čipů vyráběných nejmodernějším 25nm procesem. Nyní Intel oznamuje, že IMFT již dodává vzorky ve velkém a že se brzy začnou objevovat na trhu produkty na těchto čipech založené. Mezi nimi budou také Intel SSD, jako je třetí generace X25-M v kapacitách dosahujících až na 600 GB. Jeden takový 25nm procesem vyráběný NAND flash čip nyní na ploše 167 mm² pojme úctyhodných 8 GB dat.

Podobné čipy začne jistě brzy také dodávat firma Samsung, která ale hovoří obecně o vzorcích čipů 20nm generace bez upřesnění, na kolika nanometrech konkrétně své čipy tvoří (to už tak bývá, že termín „20nm generation“ vypadá na papíře lépe než „25nm technology“ ;-).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku IMFT prodává 25nm NAND flash čipy ve velkém

Středa, 19 Květen 2010 - 13:42 | Jiří Švarc | Pro zajímavost jedna "plotna" (tedy SSD...

Zobrazit diskusi