Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

IMP-350 - nový firmware

iRiver logo
Začátkem července se na webu iRiver objevil nový firmware pro CD MP3 přehrávač IMP-350 ve verzi 2.30. Taktéž se ve stejnou dobu objevily nové firmware pro IMP-150, IMP-250 a IMP-400, takže předpokládám, že změny v nich budou velmi podobné. Podíváme se tedy, co tyto změny přinášejí.

Začátkem července se na webu iRiver objevil nový firmware pro CD MP3 přehrávač IMP-350 ve verzi 2.30. Tak se podíváme, co přináší. Snad největší přínos má nová položka v setupu (general) označená „MULTISESSION ON/OFF“. Vliv jejího nastavení se projeví podle typu vloženého CD:

  1. U normálních datových CD se soubory MP3 má vliv zcela podle představ - při zapnutí MULTISESSION OFF jsou přístupné pouze soubory v první session, při nastavení na ON je vidět celé CD (přesněji to, co je obsaženo v poslední session).
  2. CD extra (CD-XA, první stopy jsou audio a za nimi následuje jedna nebo více datových stop obsahijících MP3) - při zapnutí MULTISESSION ON jsou přístupné soubory MP3, při vypnutí (OFF) audio stopy. Toto je asi největší přínos nové verze.
  3. KAKTUS - CACTUS 100: nová verze FW umožní částečně přehrávat disky zmršené tímto nesmyslem, při nastavení MULTISESSION OFF se zpřístupní audio stopy a CD lze přehrát s výjimkou první skladby. Tu zkrátka neuslyšíte a měli byste na ni dostat slevu ;-) Disk poničený „ochranou“ CACTUS 200 šel přehrát bez problémů.

Dalším zlepšením firmware 2.30 je doplnění dalších dvou uživatelských equaliserů, takže jsou již celkem tři. Někomu se to třeba může hodit...Poslední hlášenou změnou je nové animované logo, zobrazující se při zapnutí přehrávače. Asi jsou lidé, kteří bez podobných nesmyslů nemohou žít. Jiných, dlouhodobě očekávaných vylepšení, např. o MP3PRO, OGG, lepší navigaci apod. se v této verzi bohužel nedočkáme. A poslední drobnost - v zadávání úvodního textu již nelze vkládat znaky s českou diakritikou, což šlo ve verzi 2.20.

Obecně je škoda, že nastal trend „vylepšování“ o nesmysly typu hry, loga, skiny (když chce někdo hru, ať si ji koupí v hypermarketu za 130 Kč, hra bude lepší a dost se ušetří) a ať raději přehrávače přehrávají, mobily telefonují a podobně.

Poznámka: neměl jsem možnost to vyzkoušet, ale zároveň se objevily firmware verze 1.30 pro IMP-150, IMP-250 a IMP-400. Předpokládám, že změny v nich budou stejné, nebo podobné.

Diskuse ke článku IMP-350 - nový firmware

Žádné komentáře.