Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Malwarem napadený FTP klient FileZilla zasílá uložená hesla útočníkům

Osobne pouzivam verzi 3.4.0 takze se me to asi netyka...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak, tem napadenejm, to je snad nejvetsi blbost instalovat neco z uloz.to a podobnejch serveru. navic kdyz to je open source a jde to najit na ofiko strankach
Nastesti se me to netyka, nemusim nic hledat, staci napsat "aptitude install filezilla" a mam to navic prubezne aktualizovany :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napada. Nemaji nahodou tyto instalacni baliky digitalni podpis? Takze kdyz to nekdo upravi tak uz tam ten digitalni podpis nebude?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na to stačí i kontrolní hash souboru, ale ten je samozřejmě taky jen na oficiálních stránkách. Když si to někdo stahuje bokem, tak už mu to moc nepomůže.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tolik k bezpečnosti open source. Proč si lidi nestáhnou zdrojáky a nezkontrolují si je, když je to tak snadné?
(Sorry, ale musím si trochu rýpnout, údajná vynikající bezpečnost open source programů mi byla v diskusích už omlácena o hlavu tolikrát, že jsem k nim získal mírný odpor, přestože sem tam nějaký i používám. Nebo spíš jsem získal odpor k opensourcovým misionářům...)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A co má tenhle článek společného s open source? Když si někdo stahuje malware z kdovíjakých webů, tak je to úplně jedno. A lidi, kteří si kotrolují hash souboru, stahují oficiálně nebo přímo z repozitářů svého systému, kde to bývá digitálně podepsáno správcem, či přímo kompilují a kontrolují zdrojáky samozřejmě tento problém nemají. Četl jsi vůbec ten článek?

Odpověď na tvoji otázku proč je ano, oni to dělají a nemají tyto problémy. Ale jsou tu i jiní, nezodpovědní, kterým je to jedno. A může jít klidně o hacknutý Total Commander.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já s vámi souhlasím. Bezpečnost každého systému závisí v první řadě na jeho uživateli, ve druhé řadě na jeho správci.

A právě proto mi vadí misionáři, kteří mi už v mnoha diskusích a mnohokrát vysvětlovali, že v open source se takové problémy nevyskytují. Jakoby to bylo něco posvátného a samospasitelného. Není a ti misionáři jsou lidé s pochybným úsudkem, často se chovající jako náboženští fanatici.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Hlavnim duvodem, proc je open source statisticky bezpecnejsi je, ze spousta uzivatelu z kategorie tech velmi pito- ... sobe nebezpecnych se mu vyhyba jako cert krizi. Je ovsem zjevne, ze v pripade rozsireni open source o tuto ochranu prichazi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

edit: Jsem reagoval moc rychle. Hned v dalším příspěvku koukám už napsal někdo jiný to co já jen vlastníma slovama. Tak se omlouvám za zbytečný příspěvek. Škoda, že se nedají vlastní příspěvky mazat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to není moc chytrý úsudek. Open source programy umožňují (zasvěceným) se podívat, jestli tam autoři nemají nějakého čertíka, ale už z podstaty někdo ten zdroják může vzít a upravit, čertíka tam vsadit a zkompilovat si vlastní verzi programu. Stažení z neznámého zdroje je tudíž stejně rizikové jako u uzavřeného software.

Takže zaměňujete možnost nahlédnout do zdrojáku s distribucí podvržené infikované verze.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy bych z jiného než officiálního zdroje nestahoval právě proto, že bych tam očekával levárnu.
Kontrolovat zdrojáky v IT - na to opravdu není čas :-( pokud to není něco nutně důležitého, hlavního, stěžejního. Krom toho např. z Cnetu, Softonicu, Brothersoftu bych nestáhl ani gif (když neberu v úvahu, že to dělá prohlížeč) :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To nestačí, co když je zrovna napaden oficiální zdroj? Musíte to stáhnout z několika různých zdrojů a binárně porovnat. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zminil bych kontrolni hashe ... a nektere oficialni zdroje maji rovnou digitalni podpis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže odkud se ten hash dozvíte? Z oficiálního webu, že...
Digitální podpis už je lepší, nicméně zase - podvodník to může také podepsat svým podpisem. Víte zcela do písmenka přesně, jak se ten správný držitel certifikátu jmenuje? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať žijeme my, paranoidní ajťáci :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A odhalí to antiviry? Dá se to někde ještě stáhnout a otestovat antivirem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... myslis jako treba ze by antiviry zacali vysilovat kvuli tomu, ze program obsahuje standardni C++ knihovnu? Antiviry pomuzou jen proti znamym hrozbam.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hehe tak sem kouknul do About u svý nainstalovaný verze a liší se jak od obrázku oficiální tak malware verze :-D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.