Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Infinitec připravuje na březen „nekonečnou flešku“

Dobrý nápad, avšak...co se stane, když nebude dostupná žádná bezdrátová síť? :-) Sice dnes je v každém městě nějaký ten volný AP ale na horách jsem ještě AP neviděl :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No asi by som to chápal trochu inak - ide o náhradu bezdrátovej siete pre domáce použitie:
"Asi se ptáte, k čemu je USB paměť sdílící data, která již máte na pevném disku a tudíž si ji ani nemůžete vzít s sebou někam mimo dosah PC. Tato záležitost je skutečně určena pouze pro přenos dat na krátkou vzdálenost"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No na horách asi budou těžko dávat AP na každej stožár od lanovky, ale WiFi už má snad i ta nejzastrčenější horská chata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me by zajmalo kdyz to tam predvadej na te tv, zda teda kdyz budu brat v potaz ze se to chova jako falshdisk, a mam v pc disk jako NTSF a tv umi jen FAT32 tak zda prehraje i vetsi soubor jak 4GB....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá věc, ale byla by ještě lepší, kdyby si člověk mohl ještě vybrat jakého souborového systému se to má tvářit. Předpokládám že nativně bude FAT32 kuli kompatibilitě. Ale nese to sebou omezení na 160GB a menší soubory než 4GB (2GB?). Takže volitelné souborové systémy by přišli vhod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč zrovna 160 GB? FAT32 limit je přeci mnohem vyšší ... min 2 TB, popřípadě 8 či dokonce 16 TB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V Infinite Portal softwaru pak nastavujete, které soubory mají vidět, _jaký_souborový_formát_ a kapacitu má vzdálená IUM mít."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli to dobře chápu, přijdu s NB nastavím tam sdílení a "flashku" vrazím do nějakého USB portu jiného zařízení. Otázka je:
1. bude mi v té stejné chvíli na NB fungovat internet přes wifi?
2. co u zařízení které vlastní wifi kartu nemá? (čekal bych dvě "flashky" jedno do usb počítače, druhou do zařízení...
3. asi to nebude fungovat pod jakýmkoliv os co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to pochopil tak, ze jsou to dva usb "klice". Ty se sparuji a kazdy se vrazi do jednoho zawrizeni. Napriklad jeden do notase a druhy do TV. to co tam v notebooku nakopiruju, to vidim na tom druhem miste. treba si takto poslu film do TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud vím, tak u AVM (http://www.avm.de/de/Presse/Informationen/2009/2009_09_01.php3) je tento produkt na světě už asi půl roku. Oni to ale vyřešili tak, že do standardního WIFI USB klienta nasypete jiný firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne poradny notes na ilustracnich foto

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to asi nechápu... Možná je to výhoda při přenosu velkých souborů, ale není jednodušší to prostě přenést na normální flashce?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napad je to sice dobrej, ale:
1) na kolika to fakci, jestli ono to nebude na dnesni pomery pomale
2) jestli ono to taky nebude zbytecne drahe
3) kolik to papka (fleska je fleska, HDD pres USB nefunguje vsude)
4) kompatibilita, viz. diskuze vyse
5) zabezpeceni, aby mi ty data nekdo od sousedu primo nesosnul, kdyz uz mi nemuze vzit normalne flesku ... (:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdrive jsem byl presvedceny, ze to je neskutecna kravina, jenze pak jsem videl obrazek tohoto bazmeku v USB zasuvce televize. Moje televize umi krasne prehravat i mkv a h.264 az do full hd rozliseni. Pokud by byla cena do 500kc, tak bych to koupil misto multimedialniho centra. Momentalne jsem pouzival 2,5" disk do usb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo ... kdyby televize, DVD rekordery a podobne meli normalni ethernetovy konektor tak by nepotrebovali takovehle udelatka ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.