Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Informace o dalších dvoujádrových procesorech Intel

Roadmapa dvoujádrových procesorů Intel: 2006 - 2007

Již dnes víme, že 65nm Presler bude nástupcem Smithfielda, dostupného nyní jako Pentium Extreme Edition 840. V běžících PC byl Presler předveden na jarním IDF, stejně jako mobilní 65nm procesor s kódovým jménem Yonah, který bude nástupcem dnešních 90nm Dothanů. V serverové oblasti se jako Xeon DP chystá jádro Dempsey a jako Xeon MP Paxville, u Itanií to pak bude MP varianta Montecito a DP varianta Millington včetně nízkonapěťové verze (všechny 90nm). Yonah, Millington a Montecito by měly být uvedeny už ve druhé polovině tohoto roku, Xeony Paxville a Dempsey Intel ve čtvrtek předvedl ve funkčních serverech, čekat je můžeme příští rok.

Jména jejich nástupců už jsou povětšinou také známy. Merom bude předělaným nástupcem Yonahu a z něj bude odvozen desktopový Conroe, nástupce Preslera. Zde to tak trochu zavání opouštěním architektury NetBurst a přechodem na něco nového.

Paxville a Dempsey mají také své nástupce. U Paxville je to 65nm Tulsa a později to bude Whitefield, Nástupce Dempseyho pak (bohužel) není Makepeacová, ale Woodcrest. Itania se mohou po Montecitu a Millingtonu těšit na jádra Montvale a dále Tukwila a Poulson (MP) a levnější Dimona (DP).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Informace o dalších dvoujádrových procesorech Intel

Pondělí, 9 Květen 2005 - 21:23 | Anonym | Doufejme, že Paxvile nebude takový paskvil jako...
Pondělí, 9 Květen 2005 - 16:30 | Anonym | Říkám si, kolik lidí Intel zaměstnává jenom k...
Pondělí, 9 Květen 2005 - 12:58 | Anonym | Huraaa, takze "Prasler" bude...

Zobrazit diskusi