Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Inno3D varuje, že těžbu kryptoměn na GPU nemusí krýt záruka

ehm a jak to zjisti ?(maji nejaky monitoring toho co dela uzivatel ???)

ale i tak je to blbost karta tu zatez proste musi vydrzet minimalne po dobu zaruky jestli ne tak je spatne navrzena ...a tudiz problem vyrobce (navic si na zaklade tohoto prohlaseni nadelali do vlastnich kalhot obzvlast kdyz to budou pouzivat jako duvod k odmitnuti reklamace)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak je to obecně, ale takovéto omezení záruky se třeba u bot používá běžně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ze s nimi nemozes tazit kryptomenu?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Este lepsia vec

Oblíbený trik prodejců: Koupili jste si „módní obuv“? Na reklamaci zapomeňte

Když ale s kozačkami dorazil domů, přečetl si záruční list, který mu prodavačka u kasy po zaplacení přicvakla k účtu. A nestačil se divit. „Dočetl jsem se tam, že se jedná o módní obuv, která je určená pouze na občasné nošení, zejména pak v dopravních prostředcích, nákupních centrech a interiérech,“ líčí. Což zní u zimních zateplených kozaček za dva a půl tisíce jako špatný vtip. „V nenáročných prostředích je prý lze nosit i venku, ale pouze krátkodobě,“ vyplývalo dál ze záručního listu.
Trik s označením módní obuv používají prodejci k zamítání reklamací už dlouhou dobu. V některých prodejnách je tak označeno i devadesát procent zboží

Zdroj: https://www.penize.cz/reklamace/233480-oblibeny-trik-prodejcu-koupili-js...!

aj p. Jilkova to v "Mate slovo" riesila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no, to je tym ze sa velky brat EU stara do vsetkeho mozneho(vytvara derave smernice ) a potom obchodnici to samozrejme s radostou vyuzivaju. Keby bolo v zakone pouzite len jednoduche - obuv, tak sme z obliga. Len by potom vsetci ti uradnici v Bruseli nemali za co zrat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Toto prave nie je regulovane EU.

A bolo to aj za "sociku", akurat sa to nevolalo "modna obuv" ale "tanecna obuv", vhodna na tanecne kurzy, "Stuzkovu" (v CR maju nieco velmi podobne ako Maturitny ples, akurat Stuzkova slavnost byva v 1. polroku maturitneho rocnika), plesy a podobne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v tom linku co si mi dal ale je napisane nieco ine, pise sa tam, ze prave v EU smernici su definovane asi 4 druhy obuvy + modna obuv bez nejakej specifikacie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenze normy EU su take, ze ich stat do dvoch rokov musio pridat do svojich zakonov, ktore len nesmu byt v rozpore s naraidenim EU. Mozu byt treda prisnejsie, ale nesmu byt menej prisne..

Doplnok

A uradnici na s top robia. Napr. pri legendarnych bananoch- EU nariadila, aby sa ako vyberove banany, alebo banany 1. triedy kvality mohli oznancit len tie, ktore maju prislusne zahnutie.
V zakonoch SR a CR bolo, ze vsetky banany, predavanae v state mozu mat prislusne zahnutie. A Ti,. co ten zakon pripravili a schvalili, kritizuju, ze EU naraiadila zahnutie vsetkych bananov, co nie je pravda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@skaven "no, to je tym ze sa velky brat EU stara do vsetkeho mozneho"

s EU to nesouvisi (i kdyz mas asi tendenci kvuli EU trapcit tak mas smulu), ja reklamoval po 2mesicich boty pred >20rokama u Bati na Vaclavaku, ze maji prosoupane vnitrky, popraskane svy a odlepenou podrazku... a byl sem vyfuckovan s tim ze se jedna o vychazkovou obuv a dle stavu sem ji za ty 2 mesice pouzival nadmerne casto...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a z těchto důvodů jsem si začal kupovat na zimu ve speciálkách pouze pracovní obuv, kde je jakási záruka, že splňuje normy pro zátěž v terénu (na stavbách, zemědělství, atd.)
Nejhorší na nákup obuvy je Deichman (10 let zkušenosti), ať jsem koupil levnou obuv nebo drahou do roka se něco utrhlo, rozlepilo, prorazilo. Tkaničky v botách se mi u 70% bot rozpadali do 14 dnů. Takže jsem si potom v Deichmanu kupoval sólo kusovky, které "kupodivu" vydržely déle než životnost těch bot. Došlo to tak daleko, že jsem měl stres kdykoli jsem si v botách od Deichmana vyšel ven, takže jsem neustále při chůzi čuměl na nohy kde co odpadne nebo se rozlepí.
Nakonec jsem si řekl, mám to probůh zapotřebí ? Dneska kupuji jinde a mám klid, dokonce i boty z Kauflandu či Lidlu vydrží déle než od Deichmana, kam to spěje nevím, ale doufám, že si jednou nebudu muset kupovat v drogerii svetry nebo spodní prádlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proc kupujes 10 let boty nekde, kde vis od prvniho nakupu ze jsou to sunty ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo je to divný, ale jsem ještě stará škola a věřím v něco jako stavovská čest a když tam někdo přinese čtvrtý, pátý poškozený pár (a nejsem sám) a oni to pokaždé vymění za nové, čekal bych, že se jednou někdo chytne za nos a řekne takhle už to dál nejde, ale asi jsem naivní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednak mas evidentne hodne dlouhy vedeni, kdyz ti trvalo 10 let pochopit, ze Deichman prodava shity a druhak, zkus presvedcit nakou zenskou, ze by si mela na zimu koupit misto kozacek pracovni boty, a pak nam prijd rict jak si dopad :D.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

U ženských je to jiné, rády nakupují (pokud tedy mají za co). Většině z nich ty boty vyjdou z módy dříve než se jim stačí rozpadnout. Tím chci říci, že jen málokteré vadí pokud má každý rok jiné boty :)
Já mám rád dobré prošlápnuté boty v kterých chodím klidně 3-4 roky. Časy kdy jsem měl boty i 8 let (v maloobchodu za rozumný peníz) jsou už asi nenávratně pryč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ze s nimi nemozes tazit kryptomenu?"

To mi připomnělo http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AsbestosFreeCereal :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GeForce Experience ta data reportuje NVIDII a ta je dále dodává výrobcům karet pro zlepšení uživatelského zážitku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

:))
sice troling, ale mozna ne uplne od veci :)
+1

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí jednoduchej čítač na pár bytů, kterej za každou minutu, kdy to jede víc jak 98 % load, zvýší číslo o jedničku. Druhej údaj je už jen datum prvního zapnutí a datum posledního zápisu. Takže EEPROM na 64 bytů nebo tak. 2^32 by mělo stačit na 8 000 let, zbytek na datum aj. Já jsem pro, vyřešila by se dostupnost.

P.S. pro méně chápavé, z takového logu a kalendáře se zjistí, zda počas používání karta jela převážně ve full loadu 24/7.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale nezjistí se, zda tak jela kvůli těžení nebo kvůli něčemu jinému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velice jednoducho. Staci si pozriet adresar ovladacu nvidie kde je nainstalovani. Je tam NvTelemetry, nejake dve kniznice na NvTelemetry Api. Ovladac nvidie nieco posiela a nieje problem poslat aj nazov spustenej aplikacie, procesu. Ostatne to si ovladac zistuje aj koli optimalizaciam na rendering. Samozrejme najjednoduchsi sposob je premenovat execa, ale boh vie co to odosiela. Moze posielat cast skompilovanych shaderov alebo nejaky podobny kod a podla toho sa da zistit co na tej karte bezi. A je kopec dalsich moznosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc bych chtěl vidět, jak by mi to výrobce zdůvodnil. My jsme vás špehovali a tak víme, že jste měl puštěné to a to :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většinou to jde snadno poznat podle opotřebení karty (větráky, tepelné opotřebení, studené spoje, ...). Hráč dlouhodobě nezatíží kartu po celý den, když minimálně musí chodit spát, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom upřesním. Žádná hra nevytíží kartu tak jako těžení kryptoměn. Zátěž karty při hraní razantně kolísá (i když to není vidět), naproti tomu při výpočtech typu těžení je zatížena prakticky konstantní zátěží. Navíc hráč musí spát, jíst, a podobně a není možné aby jel 24/7/365. Poslední mě známý rekord v nepřetržitém hraní je 135 hodin a 50 minut a je výjimkou. Běžný Franta Uživatel, když hraje, nejvíce zatěžuje kartu o víkendu, kdy hraje od rána do večera s přestávkou na svačinu, oběd, svačinu, večeři, nepočítám kolikrát si odskočí na záchod a někteří staromódní závisláci si jdou ještě zakouřit (pokud to nejsou ještě větší čuňuta a nečudí doma).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevíš o čem mluvíš..
RX570 v dual-miningu ETC+Decred aktuálně GPU load 16% (mem. contr. 100%) Teplota 60C, větrák 27% 1200 ot/s
Pokud ti hra kartu nevytíží na 99% tak si kup silnjší cpu nebo hraješ v nízkým rozlišení.
Teploty při miningu jsou nižší, ale hlavně stabilní oproti hraní a přestávkám při hraní.
Jediný co může odejít je větrák, ale to se dnes už taky moc neděje, protože doba 280X kdy jely větráky pořád na 100% aby to uchladily už je dávno pryč..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty víš o čem mluvíš, ale trochu mlžíš (vytížení CPU na 99%, nížší rozlišení akceptuji). Silně přece záleží na tom, jakou cryptoměnu těžíš. Opravdu zatím co jsem kdysi těžil, tak nejvíce vytížilo grafickou kartu právě těžení. Určitě existují hry, které to dokáží taky, ale stejně těžba umí zvítězit na plné čáře, už jen tím, že těžaři ladí parametry těžby a přetaktovávají právě tak, aby z té karty dostali co nejvíce. Ladí se každý MHz. Wattmetr mi říkal svoje.

A to, že jediný může odejít větrák je také nesmysl. Při těžbě (uvažujme dvě a více karet) ti mohou vyhořet časem cesty na základní desce, pokud nemáš nějakou s větši durabilitou a také ti může odejít napájecí kaskáda na grafické kartě a jestli to Inno3D flinká, což asi ano, jinak by se neozývali, tak zjevně karty tolik nedimenzují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tomu přidejte třeba poměr využití shaderů a rasterizérů. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá antireklama. V tom případě bych si kartu od nich nekoupil ani na hry, protože ta nálepka zrovna moc důvěry v kvalitu produktu nevzbuzuje.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Prvni co mi napadlo: Wow, Inno3D jeste existuje ? ... od nich bych si kartu nekoupil zadnou, na hry ani nic jineho. Pred 10 lety toho prodavali spoustu, a 98% byli desive sracky. Neco podobne byla znacka grafik Manli, kvalitu lze odhadnout uz podle zvucneho cinskeho nazvu ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Desivy je, ze i to Manli jeste existuje. A jeste to ma stejnyho vlastnika s tim Inno3D http://www.pcpartner.com/En/index.php?m=Brands

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba Club3D taky nebyla kdoví jaká značka a pořát funguje a tuším že v USA je i celkem známá s dobrou reputací.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Urcite nelze s vyrobcem nez souhlasit, ze karty postizene miningem je treba na reklamacich odmitat, tam neni co resit. Problem vidim v tom, jak poznat, ze se nejedna o beznou zavadu, ale o kartu oddelanou nepredpokladanym pouzivanim, at uz mining nebo vedecke vypocty. Aby se pak nezacaly odmitat reklamace, ktere budou oduvodnene. To by bylo nesolidni, ale u Inno3D bych se nedivil nicemu, u Asusu nebo MSI tedy znackovych grafik to snad nehrozi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

co viem tak tazobne karty sa podvoltovavaju a pretaktovavaju pamate, tj karta urcite nejde na doraz

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ona jede na doraz, akorat ze je nastavena tak, aby byl optimalni pomer vykon/spotreba pro dany typ miningu. Podvoltovani tam neni proto, ze by meli mineri obavy o to kolik karta vydrzi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, jenže přímým důsledkem optimalizace napětí a taktů na těžbu je, že se napájecí obvody nezatěžují tolik, jako kdyby karta běžela na defaultu (a třeba i při hraní). Mně třeba při těžení RX480 žere na jádře kolem 90W. Ve hrách při standardním nastavení ale skáče kolem 150.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne, pri tezeni se trochu zvysuje frekvence pameti, coz je (v podstate) jedine co se pouziva...
GPU jadro se pak naopak snizuje frekvence, a vytizenost GPU jadra je skoro 0...
napeti pro GPU jadro i pameti se snizuje...
takze i kdyz karta tezi, tak ma odber polovicku nez kdyz se pari hry... a OC paric navic pro hry pretaktuje GPU jadro a napeti pro GPU i RAM naopak zvysuje, zvysuje power limity...

takze doporucuju vyrobcum nalepit na graficke karty:
"Pokud budete kartu pouzivat pro hrani her, nebo 3D modelovani, tak vam neuzname reklamaci, jedine spravne pouziti je desktop bez 3D efektu" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, ale na druhou stranu se netěží jen Ethereum...
Třeba Equihash algo dává grafikám docela zahulit.
A jelikož výrobce o kterém je článek grafiky s AMD čipem vůbec nevyrábí, tak je dost velká šance, že se na těch jeho grafikách bude právě těžit něco jako ZEC, ZEN, ZCL, HUSH apod..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výrobce se podívá do logů. Pokud se chcete inspirovat, nahlédněte pod pokličku pevných disků a zaměřte se na EEPROM, do které se zaznamenávají kompletní provozní data. Z paměti dostanete i podrobné chování uživatele.

Zničit nový disk může i uživatel. Schválně si dojděte pro kapacitní disk s vysokou hustotou plotny a zapište na něj několik tisíc malých souboru se směšnou kapacitou. Stačí jen simulovat chování a nechat disk intenzivně lítat po velmi omezeném prostoru (nebo-li nad omezenou plochou povrchu). Nyní stačí měřit čas, který degradace vyžaduje. Byl byste velmi překvapen, jak rychle lze zničit disk a jak snadno se dá z disku vyčíst, co jste s ním dělal.

Vybral jsem takový příklad, který si můžete vyzkoušet doma ... jediné štěstí pro spotřebitele, že se jednotlivými disky nevyplatí zabývat. Položek, které právně zametou s nárokem na záruku je tam více a výrobce zřetelně deklaruje způsob použití. Divil byste se, co všechno si elektronika disku dokáže uchovat. Smart je takový velmi chudý příbuzný pana Továrníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A máš to podložený, že grafika si někde uchovává provozní data? Přeci jen HDD je trochu něco jiného..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Očekával bych, že si tématické stránky a příklady, budete schopen najít sám. Samozřejmě se bude muset prokousat různými návody např.: výroba Tesly K10, nebo Quadro K5000 z GTX690, ale najdete co potřebujete.

Pokud myslíte osobní zkušenost, ano z některých karet umím dostat skryté např.: chronologické záznamy o teplotách VRM, které nejsou standardně reportované. Posledním pacientem byla karta W9100 a povedlo se mi najít způsob, jak se k záznamům dostat. Shodou okolností dříve, než ve 2 měsíce staré debatě o teplotách W9100. Šlo o to, že viditelných 80°C (jádra) znamená 120°C (VRM) a nelogické chování ventilátoru. Proběhlo měření a rozbor, protože jinak by nebylo možné dohledat datasheet výrobce a nezjistil bych maximální provozní hodnotu (125°C) a doporučený pracovní rozsah (90 - 110°C). Mohl jsem pana Součka a další nevěřící Tomáše uzemnit daty, ale dobře vím, že by dokazování nemělo žádný význam. Maximálně pro několik jednotlivců a za tu námahu to nestálo. Aktuálně se snažím dostat k datům z PNY Quadro P2000 a vím, že tam jsou. Zbývá najít způsob, jak je přečíst.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

P2000 je docela vtipný jednoslotový ořezaný bazmek, který drží zpět pidichladič a TDP limity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takže nemáš. Příště stačí jednou větou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, teď to tam píšu o kousek výš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale neodpovídáš na dotaz, to jak by to mohlo fungovat je snad jasné všem. Otázka byla, zda tomu tak je, když to tu píšete jako hotovou věc..
Já si třeba myslím, že Inno dělá jen bububu.. aby odradili minery, grafiky se jim v dnešní situaci prodají tak jako tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pochopitelně v jejich případě asi jasný, že je to osraný hardwarově. Bylo to opravdu k tomu "jak by to asi poznali". *četl jsem to Stepovo až po postu mýho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednak by me zajimalo, jak to chteji poznat, a jak to chlazeni teda navrhovali, kdyz provoz 365/7/24 je jediny, kdy nedochazi k nadmernemu opotrebovani pajenych spoju, ktere ty karty oddelava nejcasteji. Kartu daleko vic nici ne tezeni, ale obcasne pravidelne hrani, to ta pajka nevydrzi to neustale roztahovani a smrstovani stridanim tepla a chladu a grafika pak odchazi. Jestli neumi udelat chlazeni, to je jejich blbost.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Možná tam mají nějakou diagnostiku, není problém počítat kolik hodin ta grafika najela, případně kolik najela na plný výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked sa grafika podvoltuje tak vydrzi podstatne dlhsie. Navyse (ako bolo spomenute) pokial sa udrziava cca konstantna teplota grafiky namiesto kolisania teploty tak je to len dobre. Na svojej R9 Fury som znizenim napatia o 100 mV znizil spotrebu o 50 W a stacia mi otacky ventilatorov 40% pre teplotu do 65°C.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inno3D nedělá AMD karty, ale jen Nvidii. A na Nvidiích se sice taky dá dobře těžit Ethereum a jeho klony, ale často se na nich těží spíš něco s Equihashem jako ZEC, ZEN, HUSH apod.. a tam je potřeba hrubý výkon, takže karty jedou opravdu na max.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o zákony, podle mě by takové omezení prošlo, kdyby to nějak dobře formulovali.
Např. kdyby do návodu dali větu, že v zátěži nad x % nesmí karta běžet víc než y hodin denně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakože hraješ 5h v kuse a pak musíš dát povinnou přestávku, něco jako komioňáci.. :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

By mohli teda do krabice přidávat kotouček abych věděl jak na tom sem. A když náhodou hru pauznu a minutu nepojede na 100% tak to nebude hodina v kuse...ne? :) Ty voe to sou <->.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne uz problematika miningu zacina vadit. Drive byli pocitace oblast nadsencu do techniky. Dneska do vseho leze "prachy, prachy, prachy". Spotreba jak cela CR, absolutne neefektivni algorytmus.. z drivejsiho nadseni z meny, ktera nepodleha statnim regulacim, apod, se z toho stava normalni spekulativni komodita jako akcie, zlato, atd...zamer a co vysledek uplne jinde....a tresnickou na dortu je, ze si ve vysledku si nekoupite grafiku... skvely..nemam vic komentaru

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> absolutne neefektivni algorytmus

1) vybrane slova po R jste se asi moc neucil...
2) nevim co presne si predstavujete pod pojmem "neefektivni", ale rekl bych se jste absolutne nepochopil pointu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? tak mne pouc.. a s vyjmenovanyma slovama jdi k sipku..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„vybrane slova po R jste se asi moc neucil”

Možná to bude tím, že vyjmenovaná slova po R neexistují.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V cestine ne, ve slovenstine ano :-)

Vyjmenovaná slova po R
ryba, rýchly, rys, ryť (rozrývať), rýpať, rýľ, úryvok, hrýzť, ohryzok, kryť, úkryt, strýc, strýko, stryná, ryža, bryndza, koryto, korytnačka, ryčať, kryštál

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nechybí tak krYpl ? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale on psal česky a v češtině se po R píše Y. S výjimkou cizích slov, jako např. algoritmus :-)

Drakor: Kripl se píše s měkkým. Slovensky je to pokud vím „kripel”, taky s měkkým.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, je to z perzstiny al-Khwārizmī, teda v originale محمد بن موسی خوارزمی tam je to jasne vidiet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto je tam ten smajlík :), bylo to myšleno jako vtip, ale asi jsem se přecenil :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem netušil (nebo zapomněl), takže to mi jako chceš říct, že máte ve slovenštině pár speciálních slov s ypsilon po R a zbytek je měkký? Zvláštní to národ :p

ricipici arizóna texas MC Ritmus ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne. Nemají ř, tak jim r zbylo jako obojetné. Nejsou sami, ruština to má taky. Jen nevím o těch vyjmenovaných slovech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hrozná to představa nemoci říct: "Do řiti!" Vyvolává to až deprese ;-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je podle toho zpěváka Rytmuse a tvrdý Y protože je tvrdej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to chcete posuzovat takhle, měly by naopak všechny grafiky jít na těžbu kryptoměn, protože to je mnohem efektivnější využití než hraní her.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jednak mi vadi princip, ale to je vec pohledu. Kazdopadne pokud se naklady na jednu bitcoin transakci splhaji k 9$...hmm.. tak asi efektivita nebude nejlepsi..kdyz je drazsi nez creditni karty..
https://bitinfocharts.com/comparison/bitcoin-transactionfees.html
A jinak z toho co vim, tak vetsina tech operaci co se pocita, se stejne zahazuje..tudiz nevim, jak lze o nejake efektivite vubec mluvit :)
Ale rad s necham poucit, pokud to nechapu spravne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapes to spravne. Prvne graficky karty se nepouzivani na tezbu bitcoinu. A druhak jakakoli tezba je efektivnejsi nez zabijeni casu hranim her, protoze tezba ti prinasi penize a hrani te naopak pripravuje o cas.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Karty se na tezeni bitcoinu pouzivali..ze se to dneska nevyplati je myslim uz jina vec. Tady nejde jen o bitcoin..ale o cely ten distribuovany algorytmus. Naklady na 1 bitcoin transakci jen dokladaji, ze to cele nema jakozto "normalni" virtualni mena nahrazujici penize, zadny smysl.
Co je zabijeni casu a co neni, je uhle pohledu. Pro nekoho je zabijen casu jit na prochazku a pro nekoho se ozrat v hospode. Tudiz tvrdit ze tezba "je efektivnejsi" je pouze subjektivni pohled.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tvuj pohled na efektivitu tezby grafickyma kartama je subjektivni, cili nema smysl ho tu prezentovat jako nejakou univerzalni pravdu. Transakcni poplatek za bitcoin nema s tezbou na grafickych kartach zadnou souvislost, protoze Bitcoin uz se netezi na grafickych kartach hodne dlouho a meny ktere se na grafickych kartach tezi maji samozrejme poplatky uplne jinak definovany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano Bitcoin nema uz moc spolecneho s tezbou karet. Nicmene hodne lidi meni do bitcoinu, to co vytezi jinde. Tudiz stale je tam nejaka souvislost. Krome toho rozsireni bitcoinu je daleko vetsi, nez jinych virtualnich men a pokud nekdo prijima virtualni menu, je to zpravidla bitcoin. Tudiz tvrdit, ze jine virtualni meny s bitcoinem nesouvisi, neni az tak uplne pravda. Bez smeny do bitcoinu, ti pak zbyva smena do beznych men, jelikoz v opacnem pripade mas akorat nejake virtualni cislo, ktere bez dalsiho zprocesovani a nebo "ulozeni jako investice" nema zadnou hodnotu a klidne muzes rt, ze ani virtualni meny nemaji zadnou hodnotu..protoze je musis smenit. V tomto pohledu nevidim zadny rozil mezi virtualni menou a treba akciema..stejna virtualni bublina.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakou hodnotu maj jine cryptomeny se muzes podivat tady: https://coinmarketcap.com/
Bitcoin je sice nejsilnejsi a muzes s nim dnes platit skoro na kazdym rohu, ale Ethereum neni az tak pozadu a jakoukoli menu muzes na ruznejch burzach menit primo za fiat meny.
Co se tyce samotnyho poplatku za Bitcoin transakci, tak nevim kde si sebral 9 dolaru za transakci, zvlast kdyz poplatek za transakci neni pevne danej. Jak poplatky za transakci funguji popisuje tenhle clanek https://news.bitcoin.com/bitcoin-transaction-fees-1200-past-two-years/
Minimalne v Unoru stacil poplatek $0.25 za rychlou transakci, pricemz minimalni poplatek je nula.
Rychlost transakci je to co se aktualne u Bitcoinu resi.
Co se tyce hodnoty klidne muzes rict, ze zadna fiat mena (jako Dolar nebo Ceska Koruna) nema zadnou hodnotu. Je to totiz uplne stejna "virtualni bublina" jak rikas jako akcie nebo cryptomeny nebo cokoli jinyho. Cokoli ma totiz nejakou hodnotu pouze pokud to chce nekdo jinej. Koruny chce vetsina cesky obcanu, akcie chce spousta investoru a cryptomeny chtej jak investori, tak lidi, co s nima chtej platit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina ceskych obcanu by se vykaslala na to prijimat koruny kdyby v nich nemuseli platit dane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejným způsobem uvažování lze říct, že při hraní se nevytváří vůbec nic, takže efektivita je nula.
Čili těžba vyjde lépe.

Nicméně ten úhel pohledu je jen varianta na „Proč se vyrábí XY, když já to k ničemu nepotřebuju?”.

Co komu vyhovuje víc ví nejlépe ten dotyčný. Zjevně má dost lidí nějaké důvody preferovat BTC před kreditkou.

Ostatně, pokud něco přináší zisk za kterým nestojí nějaká regulace (dotace apod.), přináší to větší užitek než jsou náklady, takže to je efektivní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze je vse uhel pohledu a osobne jsou mi jak tezeni tak virtualni meny jedno a at si kazdy tezi co chce. Co mi neni ale jedno je fakt, ze diky tomu nemam produkt ke koupi, ktery by tady jinak byl. A to je omezeni, ktere mi vadi a doplacim na to i presto, ze netezim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuální situace s kartama je asi taková, že to funguje jak na "Black Friday" v USA. Kdo se víc pere a přijde jako první, ten má co chtěl.
Já jsem měl to štěstí, a objednal na scan.co.uk první dávku Vegy 56, už je dokonce na cestě, příští týden tady :-). Je pravda, že asi 30-60 minut po objednávce už karty nebyly k dispozici (za úvodní cenu £379.99).
A kupodivu jsem ji zaplatil bitcoinem :-)... Bylo to pro mě jednodušší, než směnovat bitcoiny za EUR/GBP nebo koruny, poplatek jsem si nechal dát menší za 4 USD (cca).

To, že zrovna vy nesouhlasíte s těžením a stěžujete si je váš problém. Stěžovat si je pro vás tedy asi jednodušší, než hledat řešení.
Já třeba čekal, až bude nějaká RX 580 na skladě, ale jelikož jsem kartu nepotřeboval akutně, klidně bych si počkal... Mezitím teda vyšla Vega, ale o 64 jsem neměl zájem, počkal jsem si na úvodní vlnu 56tek a ejhle - karta se objednat dala, a dokonce i za normální cenu, ne přemrštěnou jako 13500 u nás :-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takove komentare mam nejradeji..... takze nez se bavit o principu, jak veci funguji, tak si vyberu 0.1% pripad (samozrejme ten svuj) a pak vlastne vsem ostatnim 99.9% reknu, ze jsou vlastne blbci, protoze nehledaji reseni.
Byt Vami, tak to takhle budu vysvetlovat vsem tem klukum od 12+ a jejich rodicum, co si chteji koupit pocitac a misto karty za 5.5k, za ni zaplati 8.5k, potazmo ji nezaplati vubec, protoze to treba nekupuji X mesicu dopredu..ale jak rikate, kdo si pocka, ten se docka...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle máte částečně pravdu. Problém se zvyšující cenou tu je a ovlivňuje to spoustu potencionálních zákazníků.
U RX karet to došlo do toho extrému, kdy karty nebyly k sehnání po celém světě. A pokud ano, za nesmyslné ceny.
Ale jak jsem říkal - řešení existují - koupit ze zahraničí (pokud se to vyplatí), či koupit u konkurence (Nvidia), nebo z druhé ruky - zde je výběr opravdu tak veliký, že si musí vybrat snad každý.
Samozřejmě neberu v ohled osobní ne/preference koupě z bazaru a/nebo ze zahraničí... Tím se ale zákazník omezuje sám. Když už tu v EU máme jednou volný trh, a jen za poštovné si koupíte stejný produkt kdekoliv po EU, nevidím důvod toho nevyužít.-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes byla skladem na mindfactory.de Vega56 za slušných 409 eur.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se omlouvam, jestli jsem na Vas trochu vyjel :) Mate pravdu, reseni existuji, jenomze jen vetsinou pro uzkou skupinu lidi (vy, ja, ..). Vetsina beznych uzivatelu to takhle nema a ti maji smulu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ze si neschopnej si koupit kartu jakou chces je tvuj problem, ne problem tezby cryptomen.
Pokud dvanactiletymu klukoj nestaci karta jako RX550, ktera je furt bezne dostupna nebo si nedokaze sehnat starsi vykonnejsi kartu, tak je to rozmazlenej fracek, co si stejne nic lepsiho nezaslouzi.
Ja kdyz mi bylo dvanact tak sem se musel spokojit s Commorodem 64, coz uz v ty dobe byl 10 let starej HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu prinosny komentar... doufam, z se Vam dostane podle zasluh , presne jak tady popisujete, v momente, kdy si budete kupovat neco jineho v cem se nevyznate, treba auto,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz kupuju neco drazsiho, tak vzdycky jak rikaj amici "do my homework". Pokud nekdo nakupuje bez pruzkumu trhu nebo bez porady s nekym zkusenejsim nesmi se divit, ze nakoupi blbe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

12+ decka dostavaj notebooky... a to i na hry. A to i pres marnou snahu vysvetlit, ze se na hry notebook vubec nehodi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a přes 50 % prvňáčků nastoupí se smartphonama... za 30 let bude 50 % prvňáčků augmented.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba těžím, protože obecně té technologii (blockchain) věřím. Že se na tom dá vydělat pár dolarů, to je jen malý bonus. Kryptoměny a blockchain obecně můžou být průlom v chápání měn a veřejných záznamů. Bude to trvat, vše je na začátku, ano při Proof-of-work jde o značnou spotřebu el., ale prostoru na inovace tu je dost. Poplatky u Bitcoinu jsou (momentálně) vysoké, ale vzhledem k tomu, že Bitcoin se stal spíš investicí, tak náklady jsou pro mě pořád menší, než transportovat cihlu zlata. Na placení používám třeba Litecoin nebo jiné alternativy se zlomkovou cenou za poplatek. Jestli děti nemají na čem hrát, to je mi líto, ale grafiky zase budou, stačí počkat a upřímně... technologický posun lidstva je pro mě podstatnější, než nějaké hraní her. (a to jsem sám hráč)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já té filozofii dostatečně nerozumím, proč nemůžu v našem malém městě zavést lokální digitální měnu, přes normální public a private klíče, do definice/disclaimeru napíšu, že žádná vláda nemá právo mi do toho kafrat, kurz na začátku 1:1 pro ty, co do toho půjdou, potom fluktuační pásmo a decoupling... Protože mi na to vlítne ČNB. Toto je sice kryptoanarchie, ale za cenu hacknutejch burz, bublin atd. Svým způsobem je to pořád jen spousta keců a "měna shora", nerozumím tomu, jak může měna začít shora a ne od barterových obchodů v nějaké geografické/virtuální realitě. Přijde mi to asi tak užitečný jako v 80. letech "céčka". Až jim na to někdo vlítne, bude konec bubliny. Ostatně celá bublina je jen díky Japonsku (a pak asi i dalším zemím), který to povolily jako "platidlo".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V příspěvku máš spoustu nesmyslů a nepřesností. Napsal jsem jen svůj názor, ale osobně nemám potřebu obhajovat blockchain nebo kryptoměny, nebo vysvětlovat jejich principy. O bublině lidé mluvili, když jsem si kupoval BTC za $200. Teď jen smutně koukají..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

este sa postazujem ja(a hladam riesenia, nie ze nie) ze scan.co.uk (ani overclockers) na slovensko karty neposiela, a ani neplanuju. takze mne trhalo prstom ci kupit na alze Vegu 56 za 500€, ale vyprdol som sa na to. sledujem teraz ze Vegu 56 predavaju za krasnych 480 libier :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..akorat ze to jsou zatim vsechno referencky... musite na to hodit vodni blok nebo koupit nejake Accero... kdo se s tim ma takhle patlat... krome toho jsou to dodatecne naklady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"100 % výpočetního výkonu v režimu 24/7/365"

Je zaujímavé že súdruhovia s EU ešte nezakročili, keď už likvidujú vysávače alebo varné kanvice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nenapovídat :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Inno3D je shit sam o sobe, i na vykonne graficke karty osazovali cisty pasiv, na strane druhe ne kazdy chce a nebo na to nema koupit si GTX 1070/1080 nebo Vegu kdyz chce hrat, pro tyto lidi sou tu prave GTX 1060/6GB nebo RX570/580 ktere maji vyborny pomer vykon/W ale sou kuli miningu tezce nedostupne a i kdyz se najde par kousku sou prodrazene minimalne o 1/3 oproti cene kdyz jiz davno v prodeji byli a mining byl jeste ukocirovan, a to lidi dost podstatne sere, holt sere se to podobne jako s cenami operacnich pameti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kupte 980 Ti na bazoši nebo si připlaťte za 1070/1080/1080 Ti. 1060 3G jsou běžně dostupné.

Problem solved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky "problem solved" s AMD kartou nebo ty jsou vyprodane vsechny co za neco stoji?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Alze maj skladem jak 570 tak 580, tak jakej problem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.