Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Innodisk dodává vzorky DDR4-3200 pamětí

Pokud ma DDR4 jeden DIMM na pametovej kanal CPU, tak je zdvojnasobeni kapacity uplna nutnost. U beznych PC je to samozrejme jedno, ale servery maj 4+ modulu docela bezne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude asi nutne aj zvysit pocet kanalov pri servrovych procesoroch, teraz mame 4 procesorove stroje s 32 slotmi a 512GB ram, pri DDR4 a 4 kanaloch na procesor by sme na to potrebovali 64GB moduly, nechcem si ani predstavovat ich cenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DDR4 zatím vypadaj jako "set sail for fail" něco jako jejich GDDR4 jmenovec.

Co nám nabídnou oproti DDR3? Asi nic, ani úspornější nebudou, na voltáž nemá smysl koukat, staré Sdram na 3,3v taky v praxi žerou míň jak DDR3 na 1,5v.

Co nám přinesly DDR1... - výkon. co nám přinesly DDR2 větší kapacity a pád ceny vs kapacita. Co přinesly DDR3? Opět větší kapacitu, a ačkoliv maj horší latence tak narozdíl od DDR2 dávaj 1T commandrate s 1 modulem na kanál, občas i 2 když jsou kvalitní, takže jejich latence ve výsledku nejsou moc špatné. Rovněž se nám dost zlepšila obecná kompatibilita.

Ale DDR4? Větší frekvence, ale to ješ asi tak vše, latence budou pravděpodobně ohavné takže reálnej přístup do paměti se moc nezlepší, jen propustnot a z té těžej leda tak APU, a u těch už je teď plánováno GDDR5 framebuffer + DDR3 kombo což je ihmo lepší jak DDR4.

+ Cena bude jistě první roky horzná, kor jesli jen 1 modul na kanál = moduly budou muset mít dvojnásobnou kapacitu. Opravdu nevidim jedinej přínos DDR4.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že DDR4 to budou mít celkem těžké a než nahradí DDR3, tak to bude trvat hodně hodně moc let..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak DDR4 to budou mít úplně jednoduché, zanedlouho Intel a AMD přejdou na platformu, která podporuje pouze DDR4, a všechny nové kompy budou mít DDR4.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

argumenty typu "co nam to prinesie" boli pri prichode DDR1,2,3 .. presne si pamatam..

Ale je mozne ze teraz to bude ine.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak.. DDR byly jednoznačně výkonostní přínos, obvzlástě pro K7. DDR2 byly useless ve své první generaci, dokud nepřišly chipsety s podporou 2GB kodulů a dokud neklesla cena, ty nám výkon nepřinesly.

DDR3 v první generaci opět epic fail (P35 / X38/48 / Nforce 790i podporujou jen 2GB moduly max), chytly dech až díky Nehalemu kde jim Intel ušil řadič namíru.

S DDR4 to bude obdobné, z počátku suxx, možná pokud se povedou tak časem něco vydobydou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proste na to postupne vsichni vyrobci prejdou a ty to budes muste kupovat. Jak proste...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.