Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Innosilicon uvede II. generaci grafik Fantasy. Zatím však nedošlo ani na první

Cakal by som, ze toto ale bude na hry ovela vacsia katastrofa ako cokolvek, co by mohol hypoteticky vydat Intel. PowerVR su sice hojne pouzivane jadra, ale iba na mobiloch. Podpora na DX neviem, v akej je rovine. Drivery ale asi bude treba pisat od 0, co na to HW, tazko povedat.

Vlastne este aj Linuxova podpora je u PowerVR notoricky tragicka, kedze cely humbuk je uzavrety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linuxová podpora je právě skvělá - výrobce grafiky dostane zadarmo opensource ovladač OpenGL a za příplatek i OpenCL. Jestli z toho zbuilduje jen jednou binárku a OpenCL odmítne, to už je jeho věc. Direct3D je sice třeba napsat znova, ale to je dnes jen DirectX 12 - stejně jednoduché (z pohledu ovladače) jako lowlevel Vulkan (většina práce je na herním enginu). Všechno ostatní nad tím (např. emulace starších Direct3D) už řeší Windows sám.

PS: PowerVR grafiky nás provázely i v začátcích 3D akcelerace na desktopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně s křížkem po funuse. V době, kdy se kusy grafik v obchodech daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného truhláře jsou zatím pryč. Kdo by v této době měl zájem se stál early adopterem nevyladěného řešení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude mít výkon okolo současného lowendu tak si dovedu představit, že to odebere "čínská armáda". Je lepší mít grafiku vlastní výroby, byť málo výkonnou než americkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jadra PowerVR maju IP z UK. Takze sa o ziadnu grafiku 100% domacej vyroby jednat nebude. Stale sa to da zarezat na exporte IP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT// Moc se omlouvam ze pisu sem, mohl bych prosim dostat kontakt na nekoho z redakce? Pripravuji odborneji zamerenou recenzi na zdroj a myslim, ze by byla skoda kdyby prisla vnivec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napište asi na cdr(at)cdr(dot)cz, můžete mně hodit případně do kopie, nejsem si jistý, jak moc akčně se čtou maily co chodí na ten alias: hadik(at)shinra(dot)cz

Tím pádem bych do toho mohl šťouchnout případně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

První generaci nevydali ani jako omezenou sérii jen pro OEM v Číně? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel měl udělat to samý :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo ty karty zatím neviděl? Že by už ten název "Fantasy" napovídal?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.