Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Instalace Windows 10 se dopředu stahuje i na počítačích, kde to nikdo nechce

Tak to su teda pekni zmrdi !!!
5.6GB vo $Windows.~WS adresari

+1
+70
-1
Je komentář přínosný?

Zasa prebraty clanok bez toho aby si to vobec niekto overil. Tu nejde o to ci sa niekto zastava alebo je proti windows 10 ale o kvalitu informacie.
Inak povedane cele je to blbost a evidentne si to nikto v zdrojovom clanku neoveril (na The inquirer, to ze to slepo preberaju ostatny...)
Pokial nema uzivatel rezervovane windows 10 tak sa nic nestahuje ani sa neobjavia vo windows update. Po rezervacii je vo windows update v polozke optional updates - Upgrade to Windows 10 a je automaticky zaskrtnuta. A teraz to stahovanie zavysi ako ma dany uzivatel nastavene stahovanie windows updatov. Ak to ma na manualne tak sa mu nic nebude stahovat a pred kontrolou/stiahnutim updatov to staci odskrtnut. Pri automatickom stahovani updatov sa samozrejme ten update/instalacka stiahne. Pri odskrtnuti a vybrani daneho updatu ako hide sa uz nebude stahovat. Vyskusane na Pro verziach windowsov (je mozne ze home/bing stahuju tu instalacku tak ci tak).

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

I tak je to kravina, nema sa to co stahovat, naco potom ten otravny msgbox, co vyskakoval kazdu chvilu, kym som ho z win pracne nedostal a nic som nerezervoval ?
Ale napada mi, ze som si pre istotu pred casom generoval USB install disk/iso a on to tam zrejme potichu ponechal.
To len keby som v buducnosti potratil zvysky zdraveho rozumu (resp. na vyskusanie vo virtualboxe).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z jednoducheho dovodu, pretoze to nieje klasicka instalacka ale je to vlastne windows update a je to aj tak distribuovane. Mozeme sa bavit preco MS zvolil tuto cestu a ci je to tak idealne, ale proste to tak je.
Z praktickeho hladiska to aj dava zmysel - nemuseli riesit nejaky novy sposob distribucie a zaroven to asi umoznilo hladku instalaciu. Ludia po nete celkovo chvalia pomerne bezproblemovy update na windows 10 z win7/8.
Mimochodom po cistej instalacii windows 2012 r2 serveru sa stahuje cez 2GB updatov (tusim mi ich stahovalo 182) takze zasa tak nezvycajne to nieje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moze sa to tvarit ako update, ale nie je to obycajny update. Jednak ide do uplne special adresara a naviac chces povedat, ze ked ma niekto zapnute automaticke instalacie updatov, tak rano pride k PC a bude tam mat W10 ?!?

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Že je to pro MS praktické, je jasné.
Že je to od MS hulvátství se mi ale zdá taky jasné. Tohle není prostý update produktu, ale pokus o výměnu vámi zakoupeného (tj vámi chtěného) produktu za jiný, s poměrně dost jinými vlastnostmi.
Jistě, šlo by slovíčkařit s jemnými nuancemi toho, co přesně po právní stránce to znamená. Takže tipuju, že úspěšnou žalobu za toto proti MS asi neuvidíme. Ale podstata toho je podle mě zjevně nekalá obchodní praktika.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Přiznejme si to - je to jediný způsob, jak vnutit Windows 10 co největšímu množství lidí. I proti jejich vůli, či přinejmenším bez jejich souhlasu. Proč asi...?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsem explicitne nesouhlasil se stahnutim updatu na Windows 10, tak by se samozrejmne automaticky stahnout nemel. Ale clovek si musi umet vybrat, jestli chce zit v dnesni elektronikou prolezle civilizaci, nebo jit nekde stredni cestou - treba pouzivat elektroniku jen pokud je nucen si takhle vydelavat na zivobyti, nebo si zbouchat drevenou chajdu nekde u lesa, vzdat se elektriny, mit se v potoku a jist jen to co si sam najde nebo vypestuje a nevedet o nicem nic a pritom o vsem vsechno :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Rezignace na levárny Microsoftu a jemu podobných není podmínkou k používání elektroniky ani k životu v civilizaci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podle nekterych prizpevku z diskusnich for nemate pravdu. Jsou tam uzivatele (a ne jeden) kteri tvrdi, ze i prestonze se nikde neregistrovali, tak presto nasli skryty adresar se stazenym obsahem sebe na disku.
Pokud je to pravda tak spolecne s jinym vystrelkem mrkvosoftu ohledne deaktivace securerom, tak je asi treba zacit se ptat...o co mrkvosoftu jde.mto je chovani odne viruse lol

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Dělal jsem update před pár dny (tuším 4.9.). Zarezervováno dopředu nebylo, a data se začala stahovat až po ručním kliknutí na ten "banner" ve Windows Update. Třeba se to v nějakých případech stáhne samo kvůli nějakému bugu, ale patrně to nebude normální/zamýšlené chování.

Jo a update fakt bez problémů, včetně takových věcí jako zachování custom rozlišení u monitoru (vynucená 48Hz frekvence na LCD, které ji oficiálně neumí), za mě dobrý.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji - na W7/64 nic jsem neodklikával, připitomělé okno "Stáhněte si Win10" vykukuje každou chvíli (tedy každou chvíli, pokud ho zapomenu zabít)... a na disku už mám skrytý adresář s 6.07GB dat. Smazat to nejde, systém si to drží zamčené. Nakopat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hm, uvádíte fakta, která jste ověřil, prima. Jen byste mohl na úvod místo kritiky prostě napsat, co a kde jste ověřil vy a co nevíte. Bylo by to věcnější a přesnější.
Nijak mě neudivuje, že se ten systém updatů zřejmě chová nejednotně, takže pravdu máte vy i autor článku.
Možná bych za tím čekal obchodní politiku MS. Tj překvapivou snahu, chovat se k majitelům Pro verzí o něco málo slušněji, než k ostatním.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V praci mam win7 a instalacky se mi taky stahli. Ok, az na to, ze to jsou korporatni edice bez moznosti bezplatneho upgrade ;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Taková otázka: je ten systém v doméně?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud neni nastavena group policy pro aktualizace, nebo nemaji v domene WSUS server kterym distribuuji aktualizace, tak se to bude chovat stejne jako pocitac ktery v domene neni. Nechapu kam ta otazka smeruje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta otázka míří tím směrem, že admin je schopen to ovlivnit a rozumný admin to taky udělá.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, ale kde se to ten admin dozvi? Mozna z tohoto clanku, jestli si ho precte.Nikomu to nevadi, v praci mame skoro vsichni ssd 256GB+, tak si toho skoro nikdo nevsiml. Stejne s win od windows vista ligaj GB ani clovek nevi jak (udelas 2 ciste instalace na 2 stejny pc ze stejnyho media a nikdy nebude instalace stejne velka :-D).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Správně je to tak, že admin nejprve prověří a vyzkouší každý update jednotlivě, co dělá a jestli ho ve firmě potřebují, až pak ho pouští do provozu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To by z toho adminovi brzo mrsklo. Jednak nema jak a kde zjistit, co ten kterej patch vlastne dela (jako informace, ze "resi zabezpeceni systemu widnows" je fakt vserikajici), druhak ma 10 verzi widli + dalsich hromadu aplikaci ktery musi patchnout. Takze to hodi klidne i 200+ patchu mesic co mesic.

Takze normalne to admin dela tak, ze 14 dnu az mesic pocka, a kdyz se nekde na webu nevyvrbi zadnej pruser, tak to povoli.

To samo neznamena, ze se mu nevyvrbi nejakej pruser lokalne, ale stim uz nic nenadela, protoze zcela standardne se stava to, ze na 20 strojich je to vpohode a na 21. neco prestane fungovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale má. Stačí si najít u MS patřičné KBčko. K bezpečnostním záplatám vychází security bulletiny, tam bývá hodně popsáno (teda bývalo, když jsem to ještě zpracovával pro CDR - jestli to tak ještě je, jsem se už hodně dlouho nekoukal, ale předpokládám, že na tom MS neměl důvod cokoli měnit). A ve firmách, kde to berou vážně, se skutečně celé oddělení zabývá tím, že záplaty nasadí do testovacího či předprodukčního prostředí a vyzkouší, jestli to s něčím nekoliduje, než to pustí do produkce. 14 dnů až měsíc čekání, než se někde na webu zjistí, jestli s tím není nějaký problém, se dělá tam, kde nemaj na pořádný adminy, nebo pro ně není tak kritický to vůbec řešit.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ano je v doméně, ale nemá wsus server - máme většinou notebooky, takže se aktualizace stahují nejen v práci a máme rychlou konektivitu a ty aktualizace by stejně nikdo nekontroloval :-)

Instalačka má 7,2GB, windows je win7pro od HP (pro upřesnění, že to není ultimate/enterprise), nenabídlo mi to nikdy možnost upgrade a přitom se ten hajzlík stáhnul :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nauč se číst. Hned v úvodu čllánku je napsáno, že se automaticky stáhnou pokud má uživatel nastavené automatické updaty. A bohužel těch uživatelů je dost (jestli ne většina). Nehledě na to, že mnohé updaty po instalaci tuto volbu (automaticjké updaty) opět zapnou bez vědomí uživatele a bez ohledu na to jak to má natsavené. Takže jen tak si dovolit uživateli ukrouhnout pár GB diskového prostoru bez jeho vědomí/souhlasu pěkně smrdí.
Je to podobné s Windows 10. Buď automatické aktualizace nebo nic. Rád byhc věděl podle čeho i***i z Miscrosoftu rozpoznávají placené a neplacené připojení. Podle nich je WiFi vždy neplacené nebo bez FUP. Vůbec je netrápí, že to klidně může být tethering na mobilu s FUP 500MB .... Mně se to naštěstí netýká (FUP 100GB), ale kolega byl velice ročarován, když v polovici měsíce měl internet zablokován.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

To mate zato, ze nevypnete automaticke updaty COHOKOLVEK a este si rochnite zmasirovani propagandou `jak je to skvele a bezpecne`...

Osobne by som si prave preto W10 dal (ak vobec dal) jedine nejaky cracknuty `enterprise`, kde mi ziadni `mudri` (c)ujovia nebudu vrtat v OS podla svojej lubovole a nalady!!!
(a nie, `odlozenie` vrtania o nejaky casovy usek v ziadnom pripade nie je vypnutie tejto odpornej funkcie)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

--------------- --------------- --------------- --------------- ---------------
Tak aby bolo jasno, HOVORIM Z VLASTNEJ SKUSENOSTI:

Prislusne KBcko som si odinstaloval a zakazal! Ten exac ma chvilu neotravoval a nejaku chvilu na disku nebol. Ozaj to prestalo otravovat, ale vydrzlo to par dni !!!!!!!!! Potom NAPRIEK TOMU ZE SOM SI TO KBcko s rezervaciou Wokien10 korektne zakazal, sa mi to tam nadrbalo zas a DOKONCA MI TO TU INSTALACKU AJ STIAHLO!

TAKZE SUMA SUMARUM: nielenze som si nic nerezervoval, ale dokonca som prislusnu aktualizaciu zakazal a napriek tomu som mal stiahnutu instalacku Win10.
--------------- --------------- --------------- --------------- ---------------

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

To vies, (c)ujovia `odbornici` z MS vedia predsa ovela lepsie, co je pre teba dobre, ako TY SAM (hlupa nevedoma zaostala ovca) a este sa pri tom asi citia jak nejaki `misionari spasiaci IT svet... ;o)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Placas hovadiny. Mam legalni Win 7 Pro. Nikde jsem neodklikl zadnou volbu, ze chci Win 10, ani zarezervovat. GWX proces jsem zrusil jakmile se mi tam dostal a dal jsem ho jako nezadouci. Ostatni aktualizace mam zapnute a ten 5.7GB adresar se mi tam objevil.

Ta "aktualizace" neni nikde v prehledu videt, tzn ze je to nevyzadany balast.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že pravidelně dělám reinstalaci desktopu alespoň 1× do roka, tak jsem si předem zjistil které updaty způsobují ono prudicí okno, ikonku a všechno možné (hint: http://www.ghacks.net/2015/04/17/how-to-remove-windows-10-upgrade-update... ), takže mne tahle věc naprosto obešla a zatím se mi něco takového neděje (díky bohu). Provedl jsem to takhle na všech mašinách, protože je to otravné. Až usoudím, že je pravá chvíle na upgrade (čti až systém windows 10 uzraje), tak upgrade možná provedu.

Samozřejmě se mi tato agresivní praktika nelíbí a přemýšlím naprosto stejně, vzhledem k tomu že občas jsem mimo místo s wifi internetem a tak musím šáhnout po mobilním... a ten je sakra drahej. Stačí, aby si pár aplikací jen při opětovnému připojení k internetu zjistilo, jestli je k dispozici nějaký update a případně ho to začalo znovu tahat. Těmto aplikacím je pak naprosto jedno, že jste na drahém mobilu s naprosto nepoužitelným FUPem. Zároveň je to ale jakási povinost uživatele, aby se trochu přizpůsobil bojovým podmínkám a byl nedůvěřivý vůči čemukoli, co je online a nebo kontroluje svoji aktuálnost.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a najviac `milujem` aplikacie, co si bez AKEHOKOLVEK OPYTANIA drbnu rovno svoj proces pri spustani OS, ktory kontroluje dostupnost aktualizacii (a samozrejme tieto procesy `smradia` v pameti celu dobu, pripadne rovno aj na liste)...

Nechutna arogancia IMHO - dnes snad ani nema hranice :o(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No to ještě jde, ale co když mám ty dvě složky na PC se samotnými Win10? :D To je teprve mazec.. Jsou sice téměř prázdné, asi 10 souborů a celkem 90KB, ale i tak tam otravují a po smazání se časem zase vrátí.. Screenshot: http://oi59.tinypic.com/5ppnpz.jpg

Ještě dodám, že jsem dělal čistou instalaci (Dreamspark/MSDN), takže to není pozůstatek upgradu..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Oni v tom mají spíš pěkný bordel. Na počítači, kde jsem přes tu ikonu zaregistroval update ještě před vydáním W10, se mi doteď nic nestáhlo, dokonce se nevytvořil ani adresář $WINDOWS.~BT. Tam, kde jsem si pomocí utility stáhnul ISO, zůstalo 6GB pro jeho vytvoření v adresáři $Windows.~WS, do adresáře $WINDOWS.~BT se ale taky nic nestáhlo.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To se pak krásně píšou statistiky, jak widlí přibejvá, když se jim to tam tlačí horem dolem. Kdepak, mrdlosoft je agresivní mrcha a jestli se tomuhle říká "čisté obchodní praktiky", tak potom byl "Adolf" pánbůh ve svý "branži". Tyhle ty "vnucovací praktiky" by se měly po celým světě zarazit, to je přesně ta nenažranost a pak si jiní můžou upsat ruce o spoření, šetření a jiných opatřeních. Tfujtajxl, mrchy redmondský a všichni ostatní, co v "tom" jedou s nima...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mám WIndows XP SP3 s vypnutými updaty a žádné problémy s kradením diskového prostoru nevyžádanými srajdami od M$ co nechci, nemám.

Pokud mají lidi zaplé aktualizace (které, mimochodem, co chvilku něco pokazí a člověk pak nikdy nemá jistotu, zdali mu PC vůbec nastartuje), je to jejich volba.

Nemyslím si, že je to korektní obchodní praktika a jsem silně nedůvěřivý vůči nečemu, co se nám cpe horem i dolem. Takže ne, díky, Win 10 aktualizace nejsou nic pro mě :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na Windows XP ještě má vůbec smysl vypínat si updaty, když Mrkvosoft už pro ně stejně žádné nevýdává? A už vůbec ne upgrade na Win10? :)
Jinak já mám aktualizace zapnuté, ale taky mi to žádné srajdy od M$ nenabízí...ještě aby jo, na linuxu :)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jistěže to má smysl vypnout.
XP SP3 jsou poměrně stabilní systém, když do nich manuálně vyberet pár dalších podstatných updatů, je to ještě lepší. Ale když ty updaty nevypnete a necháte si po instalaci SP3 naběhnout všechno, co v tom systému MS dal za záplaty, jednak to je pěknej bordel, funkčnost nic moc včetně pár věcí, které vyloženě škodí. A druhak ta služba pak zbytečně v pc prudí.
Zkrátka, samozřejmě vypnout.
Jinak ale, kdyby o to někdo stál, updaty pro XP stále ještě jsou a jde se k nim dostat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

XP jsou supportovane jste do 2019 ... a updaty normalne kazdy druhy utery vychazej.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dá se tedy říci, že Microsoft pokračuje ve své politice co nejvíce poškozovat uživatele. Stahování nevyžádaného se dá hodnotit jako Spam a jsem zvědavý zda Microsoft někdo brzo nezažaluje.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

<i>Stahování nevyžádaného se dá hodnotit jako Spam...</i>

Tak to budu hodnotit já, Vy a mnoho dalších, ale soudce to bude vidět jinak. Proč? Protože musí. Protože u soudu nejde o spravedlnost, ale o udržování Statusu Quo. Faktem je, že pokud by se soudce "utrhnul z řetězu", tak by to hasila odvolací instance a když ne ta, tak nejvyšší soud daného státu. A kdyby nepochopili ani tam, že M$ musí vzhrát, tak by to jistil v USA jejich nejmoudřejší Svrchovaný soud :))) (pozn. Supreme court není to samé, jako nejvyšší soud, ten má v USA každý stát svůj...)
Ten mimochodem posvětil i zcela protiprávní Obamacare... asi jako u nás ÚS posvětil církevní tunel.

Realita je, že žijeme jako zvířata na farmě a farmář nám jen dává iluzi svobody - dokud nezpochybníme způsob fungování farmy, jako zde v případě M$... nebo dokonce potřebu farmáře.

Soudy jsou od toho, aby se konala iluze spravedlnosti, ale jak všichni víme a jak bylo 10 000x demonstrováno, spravedlnosti se u nich člověk dočká jen vyjimečně, jen když to neohrožuje zájmy farmářů (čili zde Mrkvosoftu). Proto jsou soudci jmenování a vybírání podle toho, jak dobře dokážou zjevnou nespravedlnost okecat a "zvůvodnit."

Kouzelné na tom zejména je to, že když soudce píše rozsudek, tak on sám si vybere, co z Vaší argumentace vybere. Samozřejmě že vybere to, s čím se dokáže vyrovnat a co dokáže jakš-takš vyvrátit (což bývá snadné, protože on také rozhoduje o tom, které důkazy se provedou a jakou důkazní váhu jim bude přikládat).
Argumenty, které vyvrátit nedokáže, prostě neuvede. A když je neuvede, tak se s nimi nemusí nijak co, Kefalín? Vypořádat. Ergo je to docela snadné. Pokud si z Vaší argumentace mohu vybrat, tak si vyberu to, co mohu na prach rozmetat a zbytek zamlčím.

Aby někdo zjistil, že jsem udělal podvod a rozsudek stavím na LŽÍCH a účelově vybraných skutečnostech, pak by musel mít přístup do spisu, jenž samozřejmě nemá a mít nemůže, protože "bla bla bla bla"...

Nemluvě o tom, že pravda bývá v některých spisech umě zakryta tisíci až desetitisíci listů blábolů, ptákovin a zcela nepodstatného balastu. Víte, Kefalín, že spis pana Kajínka má přes 60 000 listů? Zkuste v takové hromadě svazků (typicky počítejte 500 listů na svazek, tedy 120 šanonů...!!!) něco najít nebo se v tom vůbec vyznat...

Zodpovědný soudce by na to potřeboval tak dva roky... a pak by teprve mohl říci, jak to je a proč, aneb na čisle listu tom a tom je to a to, na č.l. tom a tom je to a to... a proto to bylo tak a tak. Basta.

(samozřejme tohle padá v okamžiku, kdy víme, že PČR manipulovala s důkazy, pak je jedno, co je ve spisu, prostě nejde o spravedlivý proces a musí být buď důkazy dodány, nebo věc smetena ze stolu... ale to je samozřejme jen teorie, jak by spravedlnost vypadala, kdyby byla spravedlností...)

<b>The Story of Your Enslavement</b>
http://www.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Není problém si nevyžádanou aktualizaci na upgrade Windows 10 odebrat a tím i příslušná data.
Stačí vyhledat aktualizaci KB3035583 a dát ji odinstalovat a po restartu máte uvolněná data.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Pravda.
Stejně jako není problém vyhodit smetí, které vám zlomyslný soused hodil přes plot do baráku.
Ale to nic nemění na tom, že takové chování není v pořádku.

Jo a díky za číslo aktualizace, může se hodit.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Karle, těch čísel potřebuješ mnohem více, aby ti tam ten šmejd nelezl (případně ta jejich "telemetryje").
3068708,3078249,3080149...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem tuto aktualizaci odinstaloval (W7 home, 64b), tak její soubory zůstaly na disku i po restartu (např. GWX.exe a další). Smazal jsem je tedy ručně. Bez vyzkoušení bych tedy netvrdil, že ten adresář zmizí jen samotným odinstalováním té aktualizace.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji, ze chovani je naprosto v poradku o tom snad nikdo trosku soudny nepochybuje! Je spis zarazejici, kolik pitomcu se zase seslo zde v diskuzi ......
Pokud ma clovek vybranou volbu "Instalovat aktualizace automaticky (doporučeno)", tak muze byt rad, ze se mu to nenainstaluje automaticky .... pokud ma clovek volbu "<strong>Stahovat aktualizace</strong>, ale dotázat se, zda mají být nainstalovány", tak se ROVNEZ LOGICKY!!! tahle aktualizace stahla!
Tenhle clanek castecne omlouva, ze ji psal clovek, co windows nerozumi a nepouziva (ale pak se vnucuje otazka, proc o tom ma potrebu psat) ..... nektere diskutujici s IQtykve vsak neomlouva nic .....

+1
-61
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace je "trochu" něco jiného než nová verze celého systému.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Wow, vidim, ze s IQ to tu jde fakt do haje .......

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace - udržuje daný systém v aktualizovaném (opraveném) stavu
Upgrade - povýšení na novou verzi systému (kromě uprgade W10 z W7 a 8 typicky koupí)

Anglicky update vs upgrade.

Tedy pokud souhlasíme s automatickými update neznamená to, že souhlasíme s i upgrade na jinou verzi OS (a tedy není důvod ji bezdůvodně a bez souhlasu stahovat).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

<i>Aktualizace - udržuje daný systém v aktualizovaném (opraveném) stavu
Upgrade - povýšení na novou verzi systému (kromě uprgade W10 z W7 a 8 typicky koupí)</i>

Ale prosímváms! Kam s vysvětlováním významu slov na pana BTJ! Nemáte šanci. Hned Vám vysvětlí, jak moc se mýlíte :)))) ...případně že máte IQ tykve :)))) Tohle slovíčkaření už na pana BTJ nezkoušejte. Pochopení významu slov totiž předpokládá jistou míru inteligence, kterou však (jak již z historie dobře víme) tento pán nedisponuje.

Nevytahujte se prosím na duševně zaostalé a nechte je napokoji. Vaše pokusy povedou toliko k tomu, že se pan BTJ stane více a více agresivním a útočným, neb to je přirozená reakce člověka na neznámé ideje / slova a věci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne slovickareni ..... update, upgrade ..... to je teda rozdil:o) Ja uz si nad vama myju ruce .... debilum clovek nevysvetli:) Tak si nadavejte, ze jste curaci a kdyz se vas system ptal, jestli chcete stahovat updaty automaticky, ze jste to povolili a ted kdyz se ma stahnout par mega navic, tak jste z toho uplne zdeseni jak male devky:o) Dobre vam tak!

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Hele, to už opravdu přeháníte. Upgrade s Windows 7 na Windows 10 pro mne znamena, že nebudu moci používat drahý hardware. Já o tom riziku vím, ale většina mých kolegů ne, jsou BFU a pravděpodobně mají automatické aktualizace zapnuté. A pak budou pár dní pracovně v háji a budou muset zaplatit ajťáka, aby jim to vrátil zpět, protože to sami nezvládnou. S updaty pravděpodobnost takového průšvihu je menší. Tudíž upgrade jako aktualizace je opravdu špatně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas musis mikrosoftakom uznat, ze konkretne prechod z W8 na W10 je blizsie vyznamu slova `update` ako `upgrade` :o)))))

Dokonca je to asi jediny scenar, kde by som upgradoval na W10 aj ja.... ;o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když si myslíte něco jinýho než ostatní, máte dvě možnosti, začít nadávat ostatním do hlupáků, anebo se svůj názor pokusit vysvětlit.
Pokud nejste zaměstnanec Microsoftu, možná by vysvětlení vašeho divného názoru stálo za pokus?

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo moc práce s velmi nejistým výsledkem. Kopnout si je vždycky snazší :).

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jak předvádíš každou chvíli - i teď.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Takže si zjevně nemáme co vyčítat :)

Mimochodem chápu to správně, že považuješ za v pořádku, když si operační systém stáhne úplně novou celou verzi operačního systému pro případ, že by sis ji chtěl nainstalovat, a ještě to vydává za pouhou aktualizaci?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

U M$ to zjevne normalni je, neb u M$ ani nevedi, jaky je rozdil mezi aktualizaci, kterou widle potrebujou vs aktualizaci, kterou (za nejakych specifickych okolnosti) muzou potrebovat. Takze pokud pouzivas wsus (kterej jeste stale neumi poznat ani win 8.1, natoz win 10), tak mas v ty admin konzoli (ktera je zcela nepouzitelna a neumi to ani smazat nepotrebny patche z disku) vsechny widle neopatchovany, a u vsech od win 7 vejs (vcetne serverovych) ti bude neustale zarit ze potrebujou (need) 158 aktualizaci. A to presto, ze ti vsechny ty widle reknou, ze zadny dalsi nejsou k dizpozici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je naprosty omyl, to jsi me asi vazne nepochopil, ja na to nemam absolutne zadny nazor! Na to totiz (podle me) ani nejde mit nazor ...... pokud si clovek zapne AUTOMATICKE STAHOVANI NOVYCH AKTUALIZACI OPERACNIHO SYSTEMU, tak ja nevim, patrne nemam dostatecnou mozkovou kapacitu, abych tak zaostale lidi pochopil, ale ja tak nejak doufal, ze naprosta vetsina, i podprumerne inteligentnich, se nebude divit, ze se jim AUTOMATICKY STAHNOU NOVE AKTUALIZACE OPERACNIHO SYSTEMU ...... mozna jsem uplny debil, kdyztak mi to vysvetli, ale ja v tom nevidim NIC, co by melo neco spolecneho s nejakym nazorem, vidim tam jenom ZCELA ELEMENTARNI logiku, pochopitelnou i pro dvoulete dite ...... ale klidne se necham poucit:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jste debil, který neumí česky (ani anglicky). Aktualizace OS není to samé jako upgrade na novou verzi OS.
Taková věc by se měla chovat stejně jako jiné volitelné aktualizace - ty se taky nestahují, pokud si je nevyberu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Dik za vysvetleni, uz je to cerne na bilem ... lidem v diskuzich na cdr uz chybi i zakladni chapani sveta:)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty mudrlante, tak mi vysvětli proč si některé aktualizace dovolí za mně změnit volbu z "Upozorňovat na aktualizace" na "Automatické aktualizace" ? Pokud si to vždy po instalaci aktualizací neskontroluju, tak další měsíc se nestačím divit proč se Widnowsy aktualizují samy.
Takže MS svévolně mění předvolby uživatele - sice částečně chápu proč, ale měl by o těchto změnách uživatele minimálně informovat aby si člověk mohl vše dát opět do pořádku.
A vůbec, jak moc tě baví každého jenom osočovat, urážet apod. Co máš za mindráky ? Svěř se nám. Možná ti někdo poradí odborníka, který by ti s tím pomohl.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Mindrak mam z blbcu, kteri prijdou v noci ozrali nebo zfetovani domu, zmeni si nastaveni a pak to svedou na nejakou aktualizaci:o) To uz je proste moc ..... jak tu nekdo psal, kdyz se clovek hada s blbem vic jak 5 minut, tak se uz hadaji dva blbci .... priznavam, ze se nehadam, ale bavim:) Nad lidma, co si stezujou na to, ze si zapli automaticke aktualizace a ono se jim neco automaticky stahlo, mohlo se to i automaticky nainstalovat, ale je to tak chytre, ze se to nenainstalovalo:o) Pak me dokazou pobavit ctvrtinteligenti, kteri se jeste chvali tim, ze aktualizace vubec netahaji a maji to vyple roky .... ale jak rikam, ja se spis bavim, ja se nerozciluju .... ja vim, ze je to tu v diskuzich pod jezkovinama trotli sebranka z abclinux s IQ limitne atakujici hranici demence:) Nejvetsi sranda je, ze 3/4 zde diskutujicich kretenu nema ani windows, dokonce se tim ani netaji, ale budou nejvic nadavat:o) Jako ted fakt vazne ..... bavi me kopat do takovych pulmozku ... je to moje hobby:)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, ale já v životě sfetovanej nebyl (ani nikdo v mém okolí), takže nedokážu posoudit co v takovém případě člověk dělá. Ale asi máš vlastní zkušenosti. O to víc platí nabídka - svěř se nám co tě trápí. Podle mého názoru máš vážně problém, ale bojíš si to přiznat.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

On si iba prisadol Windows tablet, ktory mu prischol na vajcia. A teraz caka, kym vyjde upgrade, teda pardon, aktualizacia, aby si ho mohol odlepit. Tazko sa je v krize stredneho veku zmierit s tym, ze musis vymenit slipy za volne trenky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze se stim dmentem bavis ... jinak widle ti naprosto v klidu (a to i server verze) nainstalujou (i pokud mas nastaveno ze jen stahovat a cekat) a dokonce cas od casu bez ptani restartujou. Zjevne M$ umi dat patchi nejakej priznak, kterej si tohle vynuti. Takze realne jedinej (jakoz takoz) bezpecnej pristup je, schvalovat i stazeni - coz jak tu vidno uz taky nemusi fungovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"patrne nemam dostatecnou mozkovou kapacitu"

S tymto jedinym suhlasim

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ty lumene, něco jiného je aktualizace (a.k.a. "bezpečnostní záplata") a něco jiného jiný systém, prolezlý špiclovacími fičurami (které je třeba bohužel nově hlídat i na W7/8). A jako bonus případného něchtěného přechodu mám brát odstranění XP-mode (z W7/Pro), které mi ten nový drek samozřejmě nenabízí?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, jsem totalni debil a ty jsi ten nejvetsi bombardak:o) .... sorry, ze jsem nepochopil, co je AKTUALIZACE SYSTEMU:o) Jesteze tu mame tebe, ktery jsi to konecne vsem osvetlil ...... i tim spiclovanim, uz i na rootu psal celkem obsahly clanek borec, ze si nahodil firewall a kontroloval veskery traffic a na nic poderzeleho neprisel ..... ostatne jak tvrdi licence .....

Tak pratele, s politovanim musim konstatovat, ze pan Jezek nejenomze plni tenhle server tendencni zumpou, ale co je horsi, pretahl tu i idioty z abclinuxu a rootu do diskuzi ..... inteligence nebo vzdelani nulove ... pocet minusu u meho prvniho prispevku, ktery zcela jasne a neomylne vysvetlil, proc se lidem stahuje ta aktualizace (PROTOZE SI TO TAK NASTAVILI!!!) znaci jedine .... stala se tu z diskuze a vcelku slusneho serveru totalni iracionalni zumpa par zapcknutych kretenu .....

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Aha, pan je inteligent. Alebo iba tupy troll ? A co tie ostatne analyzy po weboch, kde sa tvrdi opak ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ber to jako darecek http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/
Nasel jsem ti to, kdyz jsi neschopny hledat ....... nejake ostatni analyzy ti hledat nebudu ... vim, ze tys zadnou SAMOZREJME necetl, proc taky ..... hadam, ze jednak zadne nejsou, navic hadam, ze nepouzivas windows, takze je to ti u prdele .... jedine cos musel bylo pridat trollkoment .... jinak na rootu vysel pekny obrazek:o) Dnes se jim fakt povedl:o) http://www.root.cz/clanky/komiks-argument/

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace je výměna oleje, přelakování nárazníku, v horším případě výměna motoru (nějaký ten service pack).

Upgrade je nové auto.

A někteří teď mají v garáži navíc nějaký kontejner, ve kterém je zamčené nové auto, které by případně mohli koupit. A podivují se, co to má společného s automatickými kontrolami oleje v jejich stávajícím autě. Mohli by se alespoň zeptat, jestli s tím kontejnerem souhlasím, že, když není jisté, že si to budu chtít pořídit (a souhlasit s EULou atp co se k instalaci nového software váže...).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, ja fakt nevim, jses uplne blbej? Normalne tu mivas vcelku inteligentni nazory .... co je kuwa na tom, ze se lidem stahlo KBxxxxx kdyz meli explicitne povolene stahovani updatu??? Komu to kuwa vadi? Ja znam jenom par pitomcu ze zdejsi diskuze, jinak nikoho ....... jo, kdyby by aktualizace mel nejaky hlupak vyple, pak by jsme se mohli TROSICKU pozastavit nad tim, proc se to stahlo ...... ale prirovnavat to jeste k autu nebo cemu? COME ON! Pouzivat semtam trosku sede mozkove kury obcas neuskodi .....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Hele, stáhnout nějakou KBxxx, proč ne, i když, tím, že MS ani v náznaku nekomentuje co se s tím nainstaluje mi dost pije krev. Vždy je to něco jako zlepšení funkčnosti a často ani odkazy na web update nejsou sdílnější. A rozhodně by je neměl stahovat, když je vrežimu upozorňování

Ovšem stažení image úplně jiné verze OS prostě není nějaká KB. Na šrot z toho nejsem, ale diskutovat praktiky obchodníka je naprosto správné. Nikdo nemá povinnost akceprovat cokoliv co prodejce napadne.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Něktěří" (tzn. ty) mají opravdu IQ tykve, to souhlasim.
Pokud má člověk zaškrtlou volbu "Instalovat aktualizace automaticky (doporučeno)", tak obvykle očekává, že se mu budou automaticky stahovat a instalovat aktualizace (záplaty, opravy, vylepšení) stávající verze operačního systému.
Je snad Windows 10 něco z toho? Ne, je to nová verze, povýšení OS, upgrade a změna celého produktu na něco jiného. A přesto se stáhne i těm, kteří posledních několik měsíců vyjádřili nesouhlas ignorováním té ikonky v systray, která jim upgrade nabízela. To musí opravdu potěšit lidi s pomalým internetem nebo nedostatkem místa na SSD.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

<i>To musí opravdu potěšit lidi s pomalým internetem nebo nedostatkem místa na SSD.</i>

Anebo s FUPem. Či s pomalým PC, jenž sotva zvládá Win7...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vy me tu chcete vyslovene nasrat abych se uchylik k vulgaritam co???? Ultracurak, co ma v avatarovi tucnaka vyblije tohle! Je to 10 minut, co jsem presne tohle psal ..... linuxari, to je jak trollvir, nic jineho ..... nemaji co rict k tematu, ani v nejmensim tomu nerozumi, vubec se jich to netyka, <strong>tak zcela logicky musi poctit diskuzi svym kretenskym komentarem</strong> a najde se tu jeste tolik lidi, co jim daji za takovy koment plusko .... v normalnim svete by se tohle prece stat nemohlo:)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Tvoji názornou ukázku použití argumentačních klamů jistě někteří ocení. Teď zpátky k tématu nebo už nic nemáš?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Double je taky moc málo, měl jsi poslat rovnou triple, to by se k naší diskuzi hodilo víc. Nejdřív nadávky a pak už jenom obrázek. Je vidět, že se už na víc nezmůžeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promin, ze se nezmuzu na dalsi argumenty .... je to totiz jak argumentovat s tucnakem ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze v hospode/"normalnom svete" dostavas za podobne kecy kazdy tyzden cez drzku ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto tam nechodí a místo toho trollí tady :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimavy ty mamlase, ze existujou desitky aktualizaci, ktery se ani pri nastaveni automaticky nenainstalujou, dokud si je rucne nevyberes. Procpak musim na KAZDY widle instalovat .NET 3.5? A proc se presne stejne nechova tohle svinstvo?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Protoze jsi debil (slusne se to uz neda napsat) a/protoze pouzivas linux!!! Uz to pochop, windows nerozumis .... NIKOMU se samo W10 nenainstalovalo:o) Ale to bys vedel, kdybys neco vedel .....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že kdyby si nějakým nedopatřením Windowsy stáhly do tvého PC image linuxu, tak ty budeš první, komu z toho praskne cévka. Jen stáhly, nebudou to instalovat :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jasne ty debile, ja tech widli jen asi 100 ks adminuju ... a prave kvuli imbecilum v M$ (zjevne stejnym jako ty) zkoumam, jak na tech 100 stroju, ktery maj 80tky disky, protoze vetsi nanic nepotrebujou, znemoznim nasosani tehle sracek. Vazne totiz nehodlam resit to, ze widlim dojde misto na swap, bez kteryho nedokazou zit, natoz skladovat 600GB bordelu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ty si este vacsi kokod, nez som si doteraz myslel. Opravdu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Další počin Microsoftu v duchu "arogance a parazitismu" jakožto jeho nového přístupu k zákazníkům a k prosazování nových produktů.

Sám jsem KB3035583 odinstaloval, takže se mi nic podloudně nestáhlo. Samotný fakt, že si tohle dovolují však znamená, že to jsou dobytkové. Dělají všechno pro to, aby W7 byl můj poslední systém od nich.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Vyborne. Tak sbohem.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, postoj Microsoftu k zákazníkům jsi vystihl dobře.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vies, oni asi dufaju, ze sa im nejaky ten odliv `pricetnych` zakaznikov bohato vynahradi pretiahnutim bonitnejsich -> z platform, kde su na `voditko` a intenzivnejsie dojenie zvyknuti.... ;o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Docela mě baví tenhle kvikot. Když s drzostí Win tak strašně nesouhlasíte, no tak přejděte na jiný systém, ne? Ještě štěstí že tehdy vyšly Visty, které mě přiměly dát MS sbohem a šáteček. Takže se tomuhle směju, celý MS mi je už osm let dočista ukradený a pevně doufám že to tak zůstane až do konce mého života :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kto raz vyskúša niečo iné a vyhovuje mu to, tak už nie je cesty späť :) Pokiaľ nepotrebujem Windows kvôli "Windows only" programom, potom nevidím dôvod vyberať si najmenej odladený a častokrát problémový systém :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Krom toho, ze jste oba pobavili, tak mate veskrze pravdu ...... kvici pouze debilove, co maji nastavene automaticke stahovani aktualizaci a strasne se divi, ze se jim automaticky stahla aktualizace .... ja tu nad tou lidskou hlouposti uchcavam smichy:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, pár giga v podobě image nové verze OS, co budou na disku zabírat místo pro případ, že by si to člověk chtěl náhodou nainstalovat, je <em>aktualizace</em>. Ještě tu o Smolíčkovi prosím…

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ono totiz mate fakt na vyber.

MacOS - svazany s predrazenym HW ( hlavne prislusenstvim ). A z pohledu updatu na nove verze mnohem agresivnejsi nez Microsoft, ale tam je to tak dlouho, takze to nikomu nevadi, protoze Mac je coool.

Linux - pokud na to mate cas, tak proc ne. Na praci je pochopitelne nejlepsi gentoo ... Vas sef jiste oceni, kdyz budete pul dne kompilovat updaty, abyste po obede zjistil ze to nefunguje.

Windows - Microsoft je proste zly, protoze nam dava novou verzi operacniho systemu zdarma. Chovani popsane v tomto clanku vadi asi tak 0.001% populace. Beznemu BFU je to jedno, stejne uz tam ma 15GB adresar s archivem starych aktualizaci a dalsich 10GB s aktualizacema od vyrobce notebooku.
Pravdou je, ze Microsoft je s technologiemi otevreny jako nikdy driv. Dal vsem moznost testovat sve produkty pred vydanim ( Windows, Office, Windows Server, SQL Server, .... ). Mame tu zdarma Hyper-V server, SQL Express, Visual Studio Express. .NET Core je opensource. Muzete si stahnout casove omezenou verzi vetsiny jejich SW a zkouset ( obvykle 90-180 dni ).
Vazeni proberte se .... co vic jeste chcete?

BTW: DIIT.CZ - serioznost tohoto webu se vytraci a clanky tohoto druhu tomu hodne napomahaji, timhle tempem bude za rok v titulku kazdeho druheho claku slovo "Šok" nebo "Skandál". Takhle to přece nikdo nechceme.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, to jak kdybys mi napsal z duse:o)
Linux je fakt efektivni jak cyp, resit neustale problemy hloupeho systemu, pricemz normalni clovek nepouziva operacni system, ale koncove programy. Z cdr/diit se stala zumpa uz davno, ale je to cim dal horsi ..... clovek se snazi v diskuzi RACIONALNIM argumentem vyvratit cely clanek a 13ti lete zfanatizovane decka ho tu jeste ukamenujou .... co z nich vyroste, ani nechci domyslet.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Mám několik všetečných otázek:
1. Co je na operačním systému Linux hloupého?
2. Proč se Valve rozhodlo pro Linux jako ideální herní platformu?
3. Jaké má OS Linux problémy a jaké májí majoritní linuxové distra problémy?
4. Proč jsou posixové OS nejen na serverech tak oblíbené, pokud jsou neefektivní, mají problémy?
5. Proč musí výrobci HW ohýbat standardy kvůli Windows, když je to tak úžasný OS?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1. hlavne komunita
2. nerozhodlo, jenom vi, ze windows store je logicky pripravi o zivobyti (valve je hlavne prodejni platforma, hry snad uz ani nedelaji)
3. nefunguje, tzn. fungujici system je takovy o ktery se nemusim starat jak o tamagoci a furt resit nefunkcni veci, fungujici system je takovy, o kterem nevim
4. na serverech je to neco jineho, tam nepotrebujes rozchazet klientske prostredi (ktere proste na linux desktopu nefunguje a nikdy fungovat nebude!) ..... taky maji linuxove servery na malych instalacich temer polovicni zastoupeni, pravda v enterprise segmentu tam je na tom linux podstatne hur, ale mozna o neco lip nez nula na desktopu
5. opet jsem se nemohl ubranit smichu .... jaky standard ohybaji proboha vyrobci hardwaru kvuli windows? <strong>linku se samozrejme nedockam, ocekavam jen minusy:o)))) ROFL!</strong>

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, čekal jsem odpovědi věcné a oborné.

1. Až do teď jsem měl za to, že kritériem kvality OS je design jádra, modulů a API.
Zeptám se tedy čím je linuxová komunita(vývojáři nebo uživatelé či oboji) hloupá?
2. Steam byl úspěšný už v době, kdy byl jenom pod wokny. Nyní je i pro jablko a linux.
A u toho jablka bych se pozastavil: App store má více produktů a uživatelů než okno store.
Nebylo to spíše proto nebýt závislý na trollovi a využívat OS poskytující vyšší výkon?
3. Mám linux v celé domácnosti, takže pokud by nefungoval, jak bych napsal tento příspěvek?
S linuxem mám starostí méně.
4. A konzole není uživatelské prostředí? Btw. i serverové systémy jako RedHat nebo SLES
mohou najíždět do grafického prostředí, ale to lze na linuxech nastavit, zda má nebo nemá
startovat automaticky. Nicméně důvod proč posixové OS mají celosvětově i v enterprise sféře majoritu
je jejich výkonná administrace a stabilita běhu.
5. ACPI

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1. Nikoliv. To je omyl vetsiny geeku. Kriterium kvality OS je univerzalni pouzitelnost pro dany ucel. A linux je pro vetsinu lidi na desktop zcela nepouzitelny.
2. Neni dulezity nejaky hypoteticky vykon, ale aplikacni zakladna. Tu maji wokna o nekolik radu vetsi nez apple s linuxem dohromady a to vcetne serveru.
3. Pujde mi na tom Witcher3? To bych chtel asi moc. Pujde mi blba hw akcelerace h264/h265?
4. Nikoliv. Rozsireni unisovych os na enterprise je znalost kodu a modifikovatelnost. V zadnem pripade to neni udajna stabilita (mission critical systemy bezi i na Windows OS), casto zminovana cena nebo vykon.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

1-2. V tom případě to majoritní Linuxová distra splňují. Důvod toho, že většina lidí používá wokna je ten, že jako BFU jdou do obchodu si koupit nový PC a mají je tam již nainstalovány. Pamatuju se jak mi říkal jeden můj kamarád, co se prodejem PC a komponent živil, že podepsal MS$ takový papír, kde se zavazoval prodávat PC sestavy jen s Windows za jejich nižší cenu. Co se týká korporací ze kterých MS$ především žije, tak tam o nápupu rozhodují kravaťáci, kteří májí rádi zářivé prezentace, ale ničemu nerozumí. Herní a designový průmysl se v minulosti přizpůsobil trhu. Taky většina BFU si neumí wokna ani nainstalovat(leda totalně automatizovaný režim typu - nabootuj z media a nějak se tam nainstaluj) a taky většina BFU má účty s admin právy, protože wokna k opatrnosti a používání přístupových práv nevychovávají. No a co se týká vývojářů - API ve woknech je naprosto příšerné, proto musí existovat partnerské programy MS$, aby tu apinu vývojář vůbec pochopil, protože není ani intuitivní a ani předvitatelná v době volání. Více a více SW se píše podle standardu jazyka a né podle trollích nepřenositelných konstrukcí.

3. Podpora od nvidie na h256/265 v linuxech je - v rámci driver API. Ano wine teď proje proměnou, protože doba XP kompatibility pomalu mijí, ale stále i win hry lze hrát na linuxech. Valve i vývojáři her dělají dnes hodně pro to, aby tyto hry byli i pro linux nativní. Můj názor je, že aplikace má být napsaná tak, by byla bez úprav zkompilovatelná pod libovolným OS kde existuje pařičný kompilátor a zároveň OS nebude trollovat standardy a házet tomuto přístupu klacky pod nohy.

4. Serverová řešení se většinou kupují s podporou výrobce. Co je důležité je nastavení konfigurace, bash skripty co jsou spouštěné třeba cronem - protože to je to co je nutno konfigurovat na místě u zákazníka. Mimochodem pro server informačního systému, potřebuje MS$ řešení více výkonné železo, než řešení linuxové pro přístup stejného množství klientů a četností požadavků. (zkušenost má i mých známých co v tom dělají s cenovými nabídkami). MS$ je prostě řešení drahé, ale s exceletním marketingem - "nikde nedostanete tolik co vám MS$ slíbí".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O nakupu SW nerozhoduji kravataci to tomu nerozumi. Ty si nechaji od lidi co tomu rozumi zpracovat technickou studii, pak si spocitaji dlouhodobe naklady a rozhodnou.

Cele je to o tom, ze kdyz si firma, potrebujes zajistit support a kontinualnost produktu. Ani jedno ti obvykle opensource nenabizi. Kouknete se co udelala nedavno bugzilla - vysla nova super uzasna verze 5.0 a zaroven bylo oznameno, ze cokoliv starsiho neni podporovano. Ted si predstav, ze si firma a mas na tomhle SW postavenej produkt. Si "dodavetelem" nucen prejit na novejsi verzi - coz pri provazani na dalsi systemu muze byt hodne slozite, nebo celit riziku ze nove nalezena bezpecnosti chyba nebude opravena. Takze jako firma radsi budes platit mnohem vic za neco typu JIRA nebo Kayako ... a budes mit klid.

A proc firmy pouzivaji Windows ? To je to same, maji OS se supportem, maji aplikace se supportem.
Jedina rozumna alternativa je Mac, ktery ale v nasich krajinach do firmy extremne nedava smysl bez ohledu na kvalitu. Trosku soudna firma prece nekoupi za desitky tisic zarizeni s rocni zarukou bez moznosti koupit si Apple Care.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

O desktop/notebook jsem nemluvil - dnes se zvažujou terminály pro lidi co nepotřebují nosit práci ssebou.
Nikde jsem opensource nezmínil - eterprise linux řešení = Red Hat, SUSE(SLES) a Oracle ...
Rozhodují, šéfem IT nejsou experti v daném oboru, ale ti co umí prezentovat zářivé slajdy a leští kliky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Terminal je zcela nefunckni koncept, vyzkouseno osobne. Krabice pro samotnej terminal + prislusny licence vyjdou +- totez jako plnotucnej kancl PC (kolem 10k), samo o sobe to neumi nic (doslova, umelo to spustit sice lokalne browser, ale uz ne browsat, na to vykon nestacil) a kdyz pustis 2+ lidi na session terminalu, a 2+ si tam pustej web, tak ti sezerou veskerej vykon toho stroje (ty dva lidi). Testovano na HW na kterym je 16 CPU ...

Jo, managorsky se to prodat samo da, managorovi se ukaze pidikrabka (to se mu libi) a barevny letacky s vysmatejma rodinkama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já terminály neobhajuju, pouze že je to jedna s možností co prezentují IT oddělení jako úsporu. Je pravda, že bez silné linky a terminálových serverů pomalu v každém kanclu to opravdu jede zdechle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ... ses hodne naivni ...

Chces konkretni priklad? Dokonce takovej, na kterej si mozna narazil doslova osobne? Je to nejakej ten patek, co melo UPC neustaly problemy s fungovanim site. Nefungovaly jim totiz DHCP servery. Vis proc? Do ty doby pouzivalo UPC dvojici linuxovych DHCP, ktery bezely bez jedinyho vypadku a prakticky bez potreby se o to starat. Jenze prisel kravatak, prines pekne barevny a na kridovym papire vytisteny letaky a managori zaveleli, ze se koupi novy system, protoze umi krasne barevne grafy.

Ad support, mam tu SW za par mega. Zcela bezne vyjde nova verze, a zcela bezne dodavatel ukonci podporu verze starsi. Mas na vyber. Bud nasadis (a zaplatis) verzi novou, nebo muzes pouzivat nesupportovanou verzi starou. Za to ze muzes nasadit novsi verzi zaplatis 20% ceny rocne (zcela bezne), nasadit si to muzes bud sam, nebo zacalujes praci (stovky tisic zcela bezne).

Na widle ZADNY support NEEXISTUJE. Plati pro 99,9999% uzivatelu. Mozna tak kdyz budes mit zacalovany SA, MSDN ... a budes mit 100k uzivatelu, ze se stebou v M$ bude nekdo bavit.

Kdyz nasadim opensource, tak MUZU zacalovat vyvojare a MUZU mit support tak dlouho, dokud si toho vyvojare za to budu platit. Klidne mi bude udrzovat 10let starou verzi. A klidne mi do ni bude backportovat veci, o ktere stojim.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, jakou mas smlouvu na nejake svoje widle ........ ale, ti co si koupili windows (zduraznuju to koupili), tak podporu maji ... ja jsem na W8 mel pul roku plnou zakaznickou podporu a to staly tri stovky! Ale jak rikam, to je problem toho, ze tu neni v diskuzi identifikovano, kdo jaky OS pouziva ..... pak by jsme vsichni vedeli, ze na te nemame ani reagovat:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1-2. Cili rikas ze to je sice pravda, ale muze za to Microsoft. To je casty, a zcela nesmyslny zaver, viz Google, ale to bys nepochopil. Jinak tvoje predstavy o programovani pro wokna ponechavam bez komentare krome toho ze je to jedna blbost za druhou.
3. Ach, podpora se jiz pripravuje. Uzasne, ja to pouzivam uz leta....
4.Je videt, ze do enterprise fakt vidis, protoze co veta, to takovy nesmysl, ze ani opak neni pravdou. No, nastesti na tvem nazoru nezalezi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1-2. Mám desetileté zkušenosti s vývojem v C/C++ na woknech i tuxech (8 let přímo jako zaměstnanec jedné korporace). Bohužel prznění smyslu API jeho nekompatibilitu mezi verzemi woken a trollí rozšíření jazyka C++ mimo standard a to nepočítám .NET kotrmelce. Wokna jsou jedním označením technologický chaos.
3. Wine není jenom o portaci na tux ale i na jablko.
4. Prostě to tak je. Ty cenové nabídky jsem viděl a rozvahy taky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sak ve widlich je to dycinky ten spravnej adrenalin ... specielne kdyz bys chtel psat neco podle jejich vlastni dokumentace. To pak nestacis cumet na to, co to dela. A i podle ty dokumetnace budes mit v kodu jeden if za druhym, abys osefoval 150 ruznych moznosti. Vsak se jen podivej do adresare system32 ... trebas d3dx10 ... ja to tam mam jen 12x. Holt kompatabilita.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

JJ, nejlepší je že ty hnoje začaly už v DOSu - INT 21 :-).
Zajímavá řada těch "nejlepších" konceptů - WinAPI, MFC/ATL, .NET, Windows runtime během dvaceti let. Není nad POSIX - jasný a přehledný koncept, který platí pořád, jen se rozšiřuje aby reflektoval vývoj HW.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Pujde mi na tom Witcher3? To bych chtel asi moc."

Vlastně ani ne. Witcher 3 se už nějakou dobu portuje. Před pár měsící jsem se ptal CD Projektu ( http://oi57.tinypic.com/dwalq9.jpgI ).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Si mu teraz pokazil (skodo)radost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne sem v tuxovi zkousel peknych par desitek games rozchodit. Z tech starsich chodilo po vetsim ci mensim laborovani skoro vsechno. Jedinej problem byl ... prave to laborovani. Kupodivu, nektery fungovaly lip nez ve widlich (na stejnym HW podstatne vyssi FPS/vyrazne kratsi loading/...). Holt next->next->next .... v tuxovi nefunguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bude Wine nebo Radeon grafika, mám pravdu? Tam to laborování plně chápu ale co vyšel Steam tak stačí mít GeForce a kliknout v knihovně Steamu na tlačítko "hrát". I když pravda, ani zdaleka tam neni všechno.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Stejná zkušenost. A protože jsem někdy zdechlý, tak používám PlayOnLInux a nebo Crossover, který jsem si zakoupil. A stím loadingem a FPS jsem si toho všiml hodně u LOTRO. DosBOX má nativní port i pro tux, takže vyznavači těchto her nemají problém :-).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kriticky system na win nebezi ani jeden, ale stejne tak ne na linuxu, na to se pisou specialni zakazkovy aplikace, ktery sou podle toho i auditovany.

A co se tyce spolehlivosti .. jedna nejmenovana burza zkousela na widle zmigrovat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Komunita Linuxu je jedna z najlepších vôbec. Bude to dané tým, že Linux väčšinou nepoužívajú BFU, ale ľudia, čo vedia čo robia.
3. No presne to Linux spĺňa, proste funguje a neotravuje. Nevyžaduje žiadnu údržbu ako napríklad defragmentácia disku (ja dodnes nechápem ako môže Windows ísť stále na NTFS), 300 čistiacih programov, reinštal každý rok, antivírové programy, otravné dotieravé aktualizácie. Linux nainštaluješ, nahodíš software, prispôsobíš si prostredie, urobíš image disku a používaš neobmedzene dlho, dokonca ani reštartovať ho nemusíš. To skôr o windows sa musíš starať ako tamagoci :) :)
4. Môžem sa spýtať, čo konkrétne na linuxových desktopoch nefunguje? Používam Gnome3 a nikdy som nenarazil na najmenší problém, nestabilitu alebo niečo podobné, proste funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale linux uz davno neznamena svobodu.

maly priklad: 90% linux adminu Vam rekne, ze nechce pouzivat systemd. To je dnes v kazde komercni distribuci ( tedy neco k cemu mohu za penize koupit support ) a ve vsech velkych ostatnich jiz je, nebo brzo bude. Je to nasilne umisteni technologie kterou spousta lidi nechce do produktu o kterem vsichni rikame ze je svobodny.

Stabilita OS - tohle je slozita vec. Blue screen je v principu to same jako kernel panic. Oboji obcas vidime a ma to typicky 3 duvody:
1. chyba v samotnem jadre ( asi minorita )
2. chyba v driveru ( linux si drivery obvykle nese v kernelu, Windows ale pouziva drivery od vyrobce, kterym musi jadro systemu bezmezne duverovat)
3. chyba v HW

To co pisete v bode 3. je ptakovina.

defragmentace v dobe SSD disku ?

Ano mam na Windows nainstalovny antivir, chci mit klid. Ale chovam se tak, jako by tam nebyl. Neomezuje me, neobtezuje me.

Reinstall kazdy rok ? Nevidim duvod. Instalace vydrzi bez problemu stejne dlouho jako HW. Popisujete situaci z dob Windows 98. Aktualni workstation jsem kupoval v dobe kdy sly na trh Win 8, jsou tam od zacatku a jediny duvod reinstalace bude upgrade na Windows 10, protoze opravdu neverim tomu, ze to bude bez problemu a chci mit moznost se vratit zpet.

Aktualizace - linux se taky aktualizuje, rozdil je ze soucasti distribuce mate i hromadu SW a vse dostavate najednou a z jednoho kanalu. Microsoft se o neco podobneho pokousi a zatim mu to moc nejde. Ale OS jako takovy tohle podporuje, to ze to lidi nejsou ochotni pouzivat neni chyba samotne technologie.

Nefunkcni linux - tohle je slozite. Pokud mate ovladace na Vami vlastneny HW, tak to funguje.V praxi to znamena vyhnout se vsem HW novinkam a kupovat veci, co jsou na trhu alespon rok. Coz je obcas problem, kdyz Intel vydava novou generaci procesoru letos uz podruhe ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenom několik poznámek:
Linux != Linuxová distribuce
Bohužel initd neuměl reflektovat přínos multicore procesorů, tak přišel děcko se systemd.
Přístup, kdy výrobce HW standardizuje produkt a otevře specifikaci, ať si to každý OS implementuje sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí je správný.
Já si HW kupuji, až v době, kdy to není novinka a ušetřím 20 - 30% z ceny. A protože chodím do vyššího mainstreamu, tak životnost je opravdu velká.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To jak ta svoboda zafunguje se teprve uvidi, protoze distra se systemd sou teprve ted vydavany, a realne jejich nasazeni hrozi tak v obdobi 2 let. Pricemz je dost mozny, ze prave kvuli odporu adminu to bude dostatecne velkej propadak na to, aby z toho distra pekne pokorne vycouvaly. osobne pouzivam gentoo a to mimo jiny prave proto, ze se (zatim) tomuhle svinstvu vyhejba.

Primarni duvod proc toto rozhodne ne, protoze nehodlam resit, kde v binarnim blobu (pripadne milionu radku zdrojaku) je zakopanej pes, kvuli kterymu mi nestartuje servis kterej ma, a prozmenu startuje ten, kterej nema. Na watchdog mi staci cron+bash.

Ad kernel panic - videl sem 2x vzivote, pokazdy vlastnim zapricinenim. Pokazdy sem velmi presne vedel proc a co sem podelal. Widle sletej zcela bez duvodu a predevsim se nechaj sejmout !aplikaci!. Kdyz pak tuxovi poslu shudown, tak jde bez kecu dolu, kdezto widle (i s force) zustanou s klidem viset na necem, co prej nemuzou zavrit.

Naprosto kritickou funcionalitou jsou pak pro admina logy. To je casto mnohem dulezitejsi nez sama stabilita. Z win logu nezjistis ... lautr nic. Najdes tam kupu naprosto nezajimavyho hnoje, ale pokud neco sleti, tak tam (pri stesti) najdes "doslo k nezname chybe #AFC2342345". V linuxu najdes v 90% pripadu v logu hlaseni, ktery te primo dovede k reseni problemu. Ve zbyvajich 10% najdes to reseni na googlu.

BTW: To ze by v tuxovi nejakej HW nechodil, sem naposled resil tak pred 10ti lety. Zato v desitkovych widlich mi nechodi 1/3 tiskaren vubec a 1/3 blbe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam ze vsude chodis pesky, do kramu ani nepatchnes, a zivis se vyhradne rucne vypesnovanou zeleninou z vlastniho pole. Protoze v kazdym aute/autobuse/letadle ... je dnes linux. Cely internet funguje na linuxu (ten dokonce muze za to, ze sem muzes psat).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď nikto ti tu nekáže používať Linux :) to skôr ten tvoj Windows sa pchá všade a všetkým. A s čistým svedomím môžem povedať, že od MS nechcem a ani neočakávam aboslutne nič :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No u toho Masoxu je to teď dost zajímavé srovnání. Pokud vyjde nová verze OS X, je v aplikaci Appstore celkem velký banner lákající k upgrade na novou verzi OS. A.... to je vše. Nic se nestahuje, nic se neinstaluje, pokud se člověk nehrabe v Appstore, nikde nic neotravuje a nevyskakuje (tímto zdravím vlezlou veš GVX.exe). Stáhne se to, až když se na to a v Appstoru klikne. Takže ani není důvod, aby to někomu vadilo, když to neotravuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me to uprimne taky irituje, protoze se to obcas zobrazi dole v liste (ikdyz ted uz delsi dobu ne, ale ikonka je tam furt). Se mi strasne libilo, ze tam tu ikonu meli vsichni, ale nikdo si ji nevsiml, az se o tom zacalo psat, tak terpv lidi zacali nadavat, jak se ji zbavit ...... to je jak ballot screen, ktery 3/4 roku nefungoval a nikdo si toho nevsiml:o)
Co se tyce BFU, tak ti na to nejspis kliknou a upgradujou, coz je naprosto v poradku, presne proto je to delane, maji to zadarmo, tak neni co ztratit. W10 prinaseji spousty novych veci, tak proc ne? Stejne tak vetsina normalnich lidi, pokud mohla, upgradovala na W8, kdyz pro ne byla ta akce defacto zadarmo, proc ne? Me fascinujou lidi, co tu do nebes vynaseji 6 let stare sedmicky .... nebo dokonce XPcka, OMG. Nejspis jsou to presne ti, co pred prichodem XP nejvic nadavali na omalovanky, DRM a podobne ..... 7ky jsou uz davno mrtve, 8ky jsou o rad lepsi ..... o 10kach, no asi stejne jak 8ky, akorat mi dost vadi to ovladani, ze tam neni klasicky startscreen jak byl ve W8, dost se bojim jak to bude vypadat na tabletu. A taky mi dost vadi alt+tab ...... ale jinak jsem s nima veskrze spokojen. Dokonce jsem si tam nechal i ty efekty, protoze jsou decentni .... pritom od W2000 jsem pouzival klasicke tema a nedal na nej dopustit. aero bylo vcelku decentni, ale az v w10 to fakt dotahli k jednoduchosti (opak treba k compiz lamerine)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna GVX.exe porušuje všechny dobré mravy aplikací. Nejde ukončit (bez killnutí ve správci úloh), nejde tam vybrat nic jiného, než že upgrade chci a zajímám se o něj (jako třeba oblíbená vlolba "připomenout později"), není v seznamu spouštěných úloh, aby se (třeba dočasně) vypla.

Každého je věc proč setrvává na starším OS. Objektivních důvodů je hned několik. Pak je nějaký otrapa neustále přemluvající k upgrade dost na palici.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pavle, mluvis jako kniha, ale proste tady je microsoft ten spatnej at dela co dela. Byvaly doby, kdy se rikalo ze pro linuxaka jsou wokna spatny i zadarmo. To bylo v dobe, kdy wokna nestaly dva mizerny tacy pri dnesni mene. Dneska jsou wokna zdarma, a microsoft je ten nejvetsi zloduch, protoze dela to same co Google (vskutocnosti jeste mnohem min a da se to vypnout).
Proste nekteri lide nepotrebuji argumenty, potrebuji nepritele.
Takze delam upravu stareho prislovi - pro linuxaka jsou wokna spatny, i kdyby za ne microsoft platil.
Timto se omlouvam svym pratelum linuxakum, vite jak to myslim, zde linuxak=linuxak blbec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To srovnani s googlem trosku nesedi.

Ten uzasny a vsemi milovany google se cim dal tim vice uzavira. Microsoft je naopak otevreny jako nikdy.

Staci si uvedomit prohlaseni Microsoftu z posledni doby - Microsoft podporuje linuxove distribuce. Je jednim z nejvetsich prispevovatelu do linux jadra. Hostuje sluzby postavene na linuxu ve svem cloudu, ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A preco ich podporuje ? Lebo konecne pochopil, ze je to pre nich komercne vyhodne, vid napr. obrovske zarobky na Androide. A zase nerobme z nich charitu, podporuju OSS velmi kratku dobu oproti tym dlhym rokom, ked si naopak z toho robili posmech.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tady je třeba oddělit od sebe "technologické pozadí" a "systém pro lidi". MS začal podporovat otevřenost jen v té první části. Tam je pro něj výhodné využívat příspěvků ostatních, ovlivňovat vývoj svou činností a hlavně motivovat své okolí ke spolupráci v oblastech které nemůže zcela zvládnout vlastními silami.

Samotný GNU/Linux patří v podstatě do té první kategorie. Je to víceméně polotovar, což nemyslím nijak urážlivě. Funguje tam, kde ho někdo vezme a upraví si z něho vlastní produkt. To je případ Androidu i všemožných "čínských krabiček". Blízko k tomu má i použití na serverech. To vyžaduje konfigurovatelnost, funkčnost ale nikoli přívětivost k průměrnému uživateli.

Pokud jde o tu druhou část, tak tam MS přešel na tvrdou uzavřenost (ekosystém Metra), vnucování šmejdu a přístup horší než kdy měl Apple. Ten se totiž musí snažit své produkty prodat, zatímco MS spoléhá na takřka monopolní rozšíření Windows z dob kdy ještě za něco stály.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

To srovnani s googlem ber tak, ze zatimco google "o tobe" vi uplne vsechno par let dozadu, a vetsina zdejsich kriklounu jeho produkty bez kecu denne pouziva (protoze treba android je linux!), tak MS si dovoli pridat do woken geolokaci, aby mohla fungovat Cuntana, a vsichni se tady muzou zesrat. Takoveho jeceni jsem nezazil ani u Fermi.
Nebo ze by.....
Ze byyyyyy....
Ze by se linuxaci bali konkurence? ;)
Ale ne, zadnej sebeprastenejsi linuxak si nemuze myslet, ze linux muze konkurovat woknum ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

M$ tux podporuje jenom tam, kde k tomu byl ekonomicky dotlacen. Procpak (trebas) widle neumi nativne neco jinyho nez fat/ntfs? Zeby proto, ze by pak vyrobce fotaku/telefonu/... mohlo napadnout, ze usetrej, kdyz nahodej trebas ext?

Mimochodem, M$ ma jen z androidu takovy prijem, jako z kompletniho xboxu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial to co pises je aj pravda... Ale aj v ramci `MS kosiara` su moznosti jak sa branit degeneracii
(kazda dalsia verzia WIN sa k svojmu uzivatelovi stale viac a viac sprava ako k nesvojpravnemu decku a ako bonus posledne verzie pridavaju este predpoklad slepoty).

Preto osobne vsade davam co najstarsiu moznu a pouzitelnu verziu plus vypinam akekolvek automaticke updaty, co by to mohli sku.vit!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Těch 0,01% to ale mají na praci a živí je to. A ne každý si může jen tak vyhazovat peníze za ajťáky. Mžná by měli, ale jsou rádi, že jsou rádi

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych byl naopak rad, ze az se rozhodnu upgradnout, tak nebudu muset cekat a bude to hotovy...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Na to ti doporučuji stáhnout si upgrade ISO přímo od MS a vypálit na DVD. Budeš ho tak mít po ruce stále. Předpokládám totiž, že až bude končit akce zdarma, všichni začnou upgradovat a servery budou přetížené. Takhle jen vložíš DVD a během chvilky upgraduješ. ☺

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Zdarma je IBA upgrade, čiže aj tak to bude musieť najskôr upgradnuť a až potom nahodiť čistú inštaláciu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

<em>Takhle jen vložíš DVD a během chvilky upgraduješ.</em>

Tahle věta předřečníka platí i pro upgrade. Upgrade není třeba dělat tou protivnou ikonkou, jde to i spuštěním setup.exe z DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano potvrzuji, i u mne při deaktivování kb3035583 a pár dalších, nastavení Updatu na pouze upozornění, se instalační soubory znovu nainstalovaly. To jsem je den před tím smazal.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To myslíš vážně? Zrovna včera mi kamarád říkal, že má nastavené jen upozorňování, aby se mu nic nestahovalo. ☺

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokial si dobre pamatam, chcelo to aj nejake upravy v registroch (ohladne toho gwx svinstva).

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jeste pocitace s nativni podporou pro Windows XP budou mit svou cenu, to mi verte, tohle co dela Microsoft s lidmi dnes se jinak jako ukajejici svinstvo nazvat neda, USA a Evropska Unie se proste silne boji lidi ktorym jde uz po krk jejich sprosta asocialni politika zabijejici normalni spolecnost, jak jinak si potom vysvetlit:

-Ze Windows 10 sou "zadarmo"
-Ze spehovaci algoritmy z Windows 10 v podobe aktualizaci se hrnou i do Windows 7 a 8.1
-Ze se instalacni adresar pro spicene Windows 10 sam natahne do systemu ktere o to nepozadali

Tu jde o jasne, cilene a ucelne spehovani kazdeho uzivatele, prave ted jednotlive vlady statu Evropske Unie schvaluji takzvane "informacno-technicke" prostredky, cimz plne legalizuji sve moznosti spehovani cloveka zijicim v danem state, jeste budete s usmevem spominat na zlate to casy komunizmu, ted pride to prave orechove, plne digitalny monitoring/spehovani a tvoreni profilu kazde osoby zvlast, neni se cemu divit, sproste zakony EU, prichod bezencu, silna homosexualni lobby, rozbiti tradicni rodiny, rukovani do vojska a dalsi specialitky nesmi byt zastavene, Windows 10 ma za cil spravit z kazdeho kto je proti teto sproste politice teroristu a ako vime terorista nema zadne prava.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji studený obklad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle už je možná trošku mimo diskuzi o stažení pár GB dat na disk.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ja snim o dni, kdy zdejsi diskuze budou fungovat aspon jako pred 10ti lety, kdyz uz prisel trolspam do mailu, tak aspon odkazoval na konkretni prispevek .....
Nebo o dni, kdy u kazdeho postu bude uveden OS jak je tomu (tusim) na zive? Nekde jsem to rozhodne videl .....
Taky by bylo krasne rozkliknout prinosnost a videt, kdo jak hlasoval ..... a taky samozrejme, aby neslo z jednoho pocitace nahazet anonymne stovku minusu jednoduchym skriptem v greasemonkey .... TO BY BYLA TEPRVE DISKUZE ...... ale tak toho se pri zdejsi lamerine nedockame - co taky vic cekat od IT webu ze?:) Kdejaka neziskovka z free templaty ma kvalitnejsi web a redakcni a diskuzni engine ..... Tak furt tu budou pod jezkovinama trololololovat linuxovi boti:o) Ale zas je to obcas sranda, to uznavam .... jako clovek pohybujici se "deep in IT", me dokazou ty mnohe zdejsi oxymorony (13ti letych, co sezrali moudrost sveta) v jedne vete fakt pobavit:))

P.S.: jeste by bylo fakt krasne (pred 10ti lety na CDR by to byla prakticky jistota), kdyby se nekdo trosku znaly a placeny obul do tech W10 a skutecne zkusil zjistit, jestli se neco posila .... zatim jsem videl oficialni vyjadreni microsoftu, ze zadne osobni informace se neposilaji (to je pro me svate, jelikoz jde o OFICIALNI vyjadreni a nikdo nedokazal opak), pak spoooousty trolu o kecech s NSA a jeden skutecne prinosny clanek, kde si nekdo fakt udelal tu praci a otestoval to .... skoro smutne je, ze ten clanek vysel na rootu, zumpe to ceskeho internetu, zapovezene normalnim lidem s jinym nez fanatickym nazorem na linux (http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/) ...... clovek by takovy clanek vcelku automaticky cekal na CDR, ale casy se meni:)

P.S.2: taky by bylo krasne, kdyby tu fungoval nejaky sefredaktor a schvaloval blaboly .... treba typicky tohle, na jinych webech (tusim zive?) s autorem vybehli, ze to musel pak prepsat, ze jde o korektni chovani, kdyz ma clovek zaple automaticke stahovani updatu (a ta ikona dole byla urcena pro rezervaci W10, ne to, jestli chces/nechces) ..... a taky osobni blogy a vypady by mely byt v nejake specialni sekci, aby se nepletly mezi seriozni(???) clanky ....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že bys hromadě lidí ve zdejších diskuzích udělal nevídanou radost, kdybys odešel diskutovat na weby neziskovek s free templaty. Zatím je to tak, že žumpu z toho tady děláte ty a tobě podobní. Aspoň já mám čím dál tím větší chuť sem prostě nechodit.

Vůbec bych se provozovateli webu nedivil, kdyby diskuze úplně zrušil. Podle mě by to tomu tady hodně prospělo. Diskuze nejsou pro čtenáře s tímhle trolím arzenálem už v podstatě vůbec ničím přínosné. Jen hází na web špatné světlo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To co píšeš je tak trochu důvod, proč občas nereaguju v diskusi, nebo reaguju až po X dnech - protože když vidím diskusi o 100+ příspěvcích, kde polovina jsou příspěvky typu páně BTJ, tak prostě nemám sil se tím probírat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"zatim jsem videl oficialni vyjadreni microsoftu, ze zadne osobni informace se neposilaji (to je pro me svate, jelikoz jde o OFICIALNI vyjadreni a nikdo nedokazal opak)"

LOL Podle vas se spicl prizna ze spicluje? vrah se prizna ze vrazdil? zlodej se prizna ze kradl?
ano M$ je pro vas svata modla a kdo vam na ni sahne toho urazite vulgaritami bez argumentu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Lol, bez argumentu?
Tak prosim ..... je tu multimiliardova spolecnost, ktera se smlouvou k necemu zavazala a tvrdi, ze je to tak ......
Pak je tu minimalne jeden clovek, co to overil a ten tvrdi taky, je to skutecne tak ..........

A na druhou stranu tu mame hromady pomatencu, kteri se nechali strhnout nejakou davovou psychozou, kde bez JEDINEHO DUKAZU "ARGUMENTUJI" ......

Stale si myslis, ze ja nemam zadny argument? Ja si myslim, ne vim!, ze ja mam vcelku padne argumenty, kdezto ostatni strana <strong>NEUVEDLA ANI JEDEN, KUWA ANI JEDEN!!!!!! ARGUMENT NEBO DOKONCE DUKAZ, KTERYM BY TO PODPORILA!</strong> ..... ted mi rekni, kdo je tu debil?!

Pripadne mi to jako hadat (nebo spis se snazit RACIONALNIM argumentem vysvetlit) se s clovekem, ktery veri na to, ze kruhy v obili tu delaji mimozemstani nebo podobne konspiracni teorie o bostonskych bombach, WTC a podobne .... existuje jista skupina lidi (bohuzel zde je jich v diskuzi valna vetsina), ktere proste nepresvedci racionalni argument, dokonce ani dukaz ...... a furt si budou mlet svou ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ad začátek. Myslíš třeba jako tabákové multimiliardové koncerny, které se dušovaly, že kouření neškodí zdraví.
A vyžadovalo to hodně práce a let studií dokázat to a na počátku byla domněnka - což asi nebude uznávaný argument, že?

Přesto a práce proto je přístup Microsoftu nápadný. Protože je monopolní výrobce OS pro x86 a má miliardové zisky, tak nemá zapotřebí cpát Windows 10 tímto stylem. Nejsou tak blbí, aby to nevěděli, přesto to udělali. Nebo museli udělat?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nemá důvod přecházet na W10 (a ne dx12 pro mně důvodem není). Tak je třeba lidi donutit. To je vše. A jelikož to je "zadarmo" (a ani kuře zadarmo nehrabe, kor v usa) tak ty prachy potřebují získat jinak a tudíž je logické, že potřebují shromažďovat od lidí data...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade W10 je opravdu zadarmo nebo ses uplne blbej?
Tak hlavni duvod na prechod je ten, ze <W10 uz proste nebudou dostavat nove funkce, budou dostavat bezpecnostni updaty, ale ne nove funkce ... pak je taky W10 evolucnim updatem diky UWP (mozna dokonce revolucnim). Prechod na jedinou platformu pomuze jak developerum, tak uzivatelum, ale pochopit tuhle silene slozitou logiku veci, na to clovek potrebuje trosku vyssi IQ.
Ted jde o to, ze MS i vyvojari muzou de facto pocitat s tim, ze kazdy ma W10 a muzou vyvijet vsechno nove pouze na UWP. S tema par sockama, co neprejdou se uz nebude pocitat, kazdy novy pocitac bude mit W10. "Vratili" i nabidku "start", takze i ultralamawannabes muzou byt happy .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

TVL, cetl sis, aspon co jsem napsal? Nebo to reagujes na nekoho jineho? Neni mozne, aby byl nekdo tak blbej ......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Priteli, pokud Vam tak mohu rict...vy musite mit bud z neceho strach, kdyz tvrdite ze jen "oficialni" informace od MS jsou pro Vas "svate" a nebo jste naivni a nemohl jste nikdy delat v bussinesu. Bussines neni bohuzel casto o "uprimnosti" a cim mene se z toho dostane na varejnost, tak tim je ta firma radsi. Je to podobne jak politika. Clovek vidi spicku ledovce, ale tu to co je pod vodou a co casto rozhoduje, tak do toho nevidi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Super diskuze, ale .. ehm .. je nejaky navod, jak slozku s aktualizaci odebrat? (aby se za tyden nestahla znova)? Diky .. celkem zasadne by to pomohlok reseni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky byste mohl se systémem vydrbat tak, že vytvoříte soubor téhož jména a pokud by to nepomohlo a systém ho smazal a nahradil složkou, tak si trošku pohrát s právy. Když se poprvé objevilo ve Windows ME System Restore, tak jsem se toho takhle elegantně zbavil tím, že jsem smazal tu složku a vytvořil soubor. Když soubor existuje, systém či aplikace, pokud nemá nějakou zevrubnější analýzu toho, proč tam ten soubor je a kdo ho tam za jakým účelem vytvořil a zda je bezpečné ho smazat, ho tam obykle nechá a skončí tiše na nějakou vnitřní chybu.

Pokud to nepomůže, tak je možné, že na to jde systém stylem „brute force“ (aneb „nikdo si nemá co vytvářet soubory téhož jména, jako si já potřebuju vytvořit složky“) a soubor natvrdo smaže. V lepším případě si vytvoří jinou složku, ale v to moc nedoufám, i když by to bylo nejjednodušší ošetření problému.

PS: Nezkoušel jsem to, jen tipuji, co by se mohlo stát, na základě dřívějších zkušeností.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Musis nejdriv odinstalovat a zakazat instalaci nekde kolem se valejicich KBcek (je jich cca 10) + kontrolovat kazdou dalsi aktualizaci. Pak se toho svinstva zbavis (samo tohle pak muzes proste smaznout).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A co byste řekli, mám ho tam.
Adresář $Windows.~BT velikost 6,32GB. A to jsem si žádnej upgrade nerezervoval.
Já hlupák neodstranil tu aktualizaci s otravnou ikonkou a nechal zapnuté automatické "aktualizace". Nechápu, proč to nešíří jako volitelné aktualizace, které čekaj až je zaškrtnu a nainstaluju.

A už vůbec nechápu, proč v historii aktualizací mám několikrát neúspěšnou instalaci "Upgrade na Windows 10 Pro", kód chyby 80240020. To není normální, to asi bude nějakej vir.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

W7 64bit Skrytý adresář existuje ale má jen 88mb. Ale je pravda že jsem "patche" s updatem na w10 odinstaloval a zakázal (asi 8 různých dle webu) takže to bude asi tím :0)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak u mě na pracovním ani doma žádný adresář není, automatiku jsem totiž nikdy neměl rád, aby si OS rozhodoval za sebe, co stáhne, no to vůbec. A cokoli co instaluju tak první čekuju co to je za hnus, čili se mi naštěstí ani žádný humus co by to moh stáhnout nenainstaloval...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ses tak chytrej, muzes se podelit o to, jak zjistujes, co je "hnus" a co regulerni update?:o) A hlavne kolik "hnusu" jsi uz takhle nenainstaloval?:o) LOL

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tyhle reakce už opravdu svědčí o psychopatologii. Když někdo funguje podle představ, které jste výše popsal, nemá zapnuté automatické updaty. A je ipopsaáno, že některé updaty jou schopné zhoršít funkcionalitu systému. Tak nazvat takový update hnus je sice nadsazené, ale přesto pravdivé.
A pokud schvalujete, že updaty nemají být automatické, tak to děláte z obavy, že každá nová porce updatů může obsahovat "hnus". A vaším tónem rovnou všem tykat, pane to jsou borec - borec trol.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"A je ipopsaáno, že některé updaty jou schopné zhoršít funkcionalitu systému." .... kde? Diky za odkaz misto troleni .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Normálně, přečtu si KBčko na které win update odkazuje.... cokoli co mělo mezi kecama něco o zjednodušení updatu na nejnovější verzi win atd. šlo nenainstalovat a později označit za skryté....
a světe div se, paranoidní jsem sice dost ale i přesto, že jsem těm kecům jinak věřil tak se mi NIC NESTÁHLO. Asi v ms někdo není až taková svině aby to schovával všude možně po security updatech...
Stačí, pane trollí chytráku s mozkem v rektálním otvoru?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hm a kdy budes updatovat na W10? Nebo nebudes? ....... ale jo, vsichni budou:) To jsou jen silne kecy, ale 14dni pred koncem bezplatneho updatu tu zacnete vsichni tahat instalacky:o) Tomu chtel zjevne microsoft predejit ... nastesti vetsina normalnejsich lidi a IT expertu aktualizuji pravidelne a lamam se to nastavi jako vychozi kdyz koupi pocitac .... to neni diletantstvi jak na jistych hloupych mobilech:) Mimochodem uz vysel skript pro vytvoreni mp4 fajlu k preposlani MMSkou ..... *
bohuzel jsem tu zatim nenasel nikoho s androidem, tak az vecer doma vyhrabu nejaky stary kram, tak vyzkousim:)

*zajimave, ze je o tom clanek aspon na CDR, skoro se vnucuje otazka, proc se cdr a diit rozdelilo .... nebyt obcasnych blogu, "neprehlednete", prave listy prevzate z diit a kickstarter olinky, tak by cdr vlastne nemusel byt uplne spatny server .....

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A proč by jako "všichni" měli updatovat? Aby mi zase nejela půlka aplikací co potřebuji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v práci máme u tiskáren ještě i WXP, a nic novějšího než 7 tam nejspíš nikdy nebude. Důvod prostý, 8+ si nerozumí s potřebným HW i SW. A to se ten SW stále vyvíjí, žádný 10 let opuštěný prográmek....

A sám to vidím spíš na tučňáka, než abych se cpal do desítek. Co mě jako do toho systému má táhnout? Hovno ledatak...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pak mam uz jedinou (zopakovanou zde asi 100x), proc kuwa prispivas do tehle diskuze??? Bylo by fakt nadherne kliknout na tlacitko a odfiltrovat vsechny linuxare z diskuze;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Opět jsi ukázal, jak geniální a chytrý jsi. Já totiž linuxář nejsem, ale to by ti došlo kdybys vůbec četl co jsem napsal (zmíněno přímo že ani můj pracovní ani domácí PC nemá ten bordel předstažený - to bych asi nenapsal kdybych valil na tučňáku, ne?) takže bych byl rád, kdyby se sfanatizovaný troll bez pořádného argumentu, čili jako ty, diskuzím taky vyhl.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Je to takové nenápadné vnucování. Osobně mám za to, že se jedná také o zájem ekonomický - je přece levnější udržovat a opravovat jednu verzi než čtyři a čím méně bude lidí/firem bekat, že mají se starší verzí problém = projevila chyba v systému, z důvodu neočakávaného chování uživatele nebo aplikace třetí strany(někdy i velké MS$ strany), tím je naléhavost opravy menší. 0 uživatelů = 0 nákladů na údržbu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

No oni musi podporovat podle toho, co maji ve smlouve, ale jen opravy ...... diky tomu, ze dali uplne vsem moznost prechodu ZDARMA, tak by me neprekvapilo, kdyby pro W7/8 nevysel uz ani novy .NET ..... akorat nevim jak je to s enterprise verzema, jestli je dava zadaco nebo za to chce prachy za upgrade, to by jim mohlo trochu srazit vaz.
Realne, co vim, tak driver model je snad stejny uz od vist, takze s driverama a SW problem pri upgradu nebude. Kdyz neco nejede, tak jsou to vetsinou jen nejake sracky, co vyuzivaly nejaky ohek systemu, zapisovani, kam nemely a takove ty veci ...... typicky nejake mizerne antiviry, firewally nebo securomy a podobne zverstva ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Magnezar ma pravdu. Udrzba nekolika systemu vs jednohu je daleko narocnejsi. Jestli je driver model lepe udelay/hure samozrejme ma vliv, ale to nic nemeni na tom, ze museji udrzovat nekolik tymu, atd, atd. cili naklady jsou jasne vyssi.
Zpusob jakym si vybrali a technicka realizace (vyjma upgradu zadarmo, ale bez ktereho by adoptace W10 byla daleko horsi) je vice nez politovanihodny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.