Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Integrujeme SP1 pro Windows Vista

A není jednodušší toto provést pomocí nLite (či obdobného nástroje pro WV)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Provest to muzes, ale fungovat ti to nebude :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lukke: nie. precitaj si este raz uvod

toAll: nechce niekto vyskusat ImgBurn namiesto cdimage? podla mna potrebne nastavenia umoznuje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"(pokud už používáte Vista, nezapomeňte, že resize i systémové partition můžete konečně provést přímo v systémovém Disk Managementu/DISKPARTem, 35GB stačí i pro Ultimate x64)"

Ale resize smerom dolu len dovtedy, kym sa vam nevyskytne hoci len jediny obsadeny sektor na konci partition, ktorym nejde pohnut ani defragmentatorom. Potom to v tej Viste nezmensite, ani ked sa na hlavu postavite, musite pouzit externy nastroj!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky máte pocit že si Microsoft Vistama na_sr_ al do vlastního hnízda ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nemáte někdo návod jak naintegrovat SP1 do office 2007??
Redakce?? Pleas nejsem asi jediněj koho by to zajímalo......
Honza
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Janke:
Já si spíše myslím, že Visty vyšly proto, aby mohla být konečně ukončena podpora a prodej Windows XP, aby mohly vycházet další operační systémy, jmenovitě Windows 7, což bude imho právě to, co měla být Vista už dávno před lety dle někdejších dávných slibů. Kdyby se s Vistou mělo čekat na to, až do ní Microsoft dodělá další slibované technologie, které byly nakonec vynechány, zakořenily by Windows XP na trhu ještě více a MS by se jich o to hůře zbavoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

da sa podla tohoto postupovat aj v pripade instalacneho dvd dodavaneho k notebooku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud na vznikle soubory pouzijete vLite, tak vam ISO vytvori taky. A navic si muzete instalacni medium upravit integraci ovladacu, vyhazenim nepotrebnych soucasti atd. Uz jsem to zkousel nekdy pred mesicem a bez problemu to fungovalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K dotazu "A nemáte někdo návod jak naintegrovat SP1 do office 2007??"
 
SP1 se rozbali a vsechno se to da do slozky Updates Officu na CD. Neni to vylozene slipstream, ale nainstaluje se to automaticky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už je Service pack hotový, je na Technetu k dispozici i česká verze DVD Visty s integrovaným SP1?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doprkýnka, když je to tak zbytečně složité, nebylo by nejjednodušší dát někam ke stažení hotový image??? Hlavně že je Microsoft "User Friendly" ale důležité věci si člověk musí udělat na koleně sám    :=(((((

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nespokojený zákazníi: Firmy tu moznost maji. Domaci uzivatele holt musi nekoho poprosit :-) .

Kofolytik: Ceskou verzi jsem zatim integrovanou nevidel, ale taky jsem cesky SP1 oficialne nekde vystaveny taky nevidel. Holt se bude muset jeste chvilku pockat.

dvercia: Samozrejme.

WIFT: Vista je na tom co se tyce novych technologii celkem dobre. Co je ale totalne zpackane, je prochazeni site (v domenovem forestu s par tisici az desititisici PC naprosto nepouzitelne) a ovladaci panely.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nsel jsme na netu link na tohle:
http://www.winvistaside.de/downloads/details.php?file=47 Je to Nemecky, takze tomu nerozumim - ale z toho malo, co jsme pochytil, by to melo umet SP1 integrovat. Nechce nekdo vyzkouset a dat vedet, jestli to funguje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečně složité. Nová verze programu vLite 1.1.6 umí již integrovat SP1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že IsoBuster má přímo v instalaci češtinu, nechápu proč jsou zde obrázky v angličtině. Nebo že by to bylo proto, že obrázky byly "přesunuty" z cizího serveru?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak je to s tím SP1 je jazykově zavislý nebo není, mám VISTA ultimate CZ 32 i 64, sosnul jsem si SP1, spustil instalaci, mluvilo to na mě česky a normálně se to nainstalovalo. U Win XP když neseděl jazyk tak se SP nenainstaloval u SP pro Visty je SP multilanguage, tak proč se čeka na CZ SP1?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Trashman: Inu proto, že autor prostě používá angličtinu. Já třeba taky nemůžu Nero česky ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: O to nejde ať si Visty klidně prosazují, mě spíš vadí, způsob jak přistupují k zákazníkům, kteří jsou víc než jen uživateli. Proč musí být ovládání a správa v každé verzi úplně překopaná. Stejně jako se více a více projevuje jakási rádo-by inteligence, kdy se systém snaží spoustu věcí nastavit sám a chraň bůh když by to chtěl člověk nastavit jinak, než si představovali u MS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s tim vlitem bych byl opatrný, ani nlite po letech vývoje nefunguje zcela uspokojivě - občas se po instalaci upraveného os vyskytly dost exotické chyby.Do firemního prostředí ani náhodou nic takového, no a když to má někdo doma, tak ať pak nenadává na ms, že mu něco nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4 Janke:
S XP jsem byl spokojený, ale s Vistou jsem též. Občas ještě člověk narazí na problémy s ovladači, nebo nekompatibilném doftwarem, ale většina toho již funguje spolehlivě. A co se týká ovládání a nastavování, tak trochu zmatečné mi připadá jen nastavení sítě, jinak nepozoruji žádné takové rozdíly, které by uživatl Windows nedokázal pochopit. Podle mě, pokud člověk ví co dělá a co chce, tak - pokud je ten systém nastavení a konfigurace alespoň trochu podobný, tak to dokáže na jakémkoliv systému a nejen z rodiny Windows. Je ale fakt, že prvních pár pokusů mu možná potrvá o něco déle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> Janke:
V návaznosti na to, co jsi napsal, jsem se tak zkoušel poohlédnout po dalších softwarech, které jsou hojně používané, a napadl mě vypalovací soft Nero. A zrovna tam je vše pořád prakticky stejně uspořádané, žádné zásadní změny, spíše jen kosmetické, plus nové vlastnosti (a nové chyby, ale to je teď irelevantní).
Svým způsobem zajímavým příkladem je třeba i Firefox nebo Thunderbird, to jsou všechno aplikace, které určitá skupina lidí používá. Nové verze u nich také nepřinášejí nikterak zásadně překopané ovládání.
Takže vlastně taky nechápu, co MS blbne. Asi si myslí, že je to "cool". Já dodnes používám XPčka ve stylu starých málem Windows 95 (vyjma otevírání každé složky v novém okně ;-). A jestli nastane situace, že budu muset přejít na Vistu, nastavím to zase tak. Na tom mě ale docela dost drásá nervy, že průzkumník už nikdy nebude tak krásný, jako nyní. Ještě že jsem si koupil FARa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hh> Jak uz tu padlo, Office 2k7 maji slozku updates, ktera je urcena ke vsemu, co se ma nainstalovat po hlavnim instalacnim procesu. Ano, neni to slipstream, ano, vysledna image je vetsi nez CD, ano je to temer na nic. Je to jen automatizace.
dvercia> Zalezi na tom, jak moc vyrobce instalaci modifikoval, ale odvazim se rict, ze u 99% pripadu to nebude nejmensi problem. Pozor, aby instalace nepouzivala neco, co je v konfliktu s SP1, nejlepe nejdrive zjistit napr. normalni instalaci SP1 na jiz nainstalovany system na nb.
stedan> Ze budou tak rychli, jsem tedy necekal..:-) I kdyz momentalni verze prilis duvery nevzbuzuje, verim, ze to brzo bude odladeny fungujici proces a slozitosti popisovane v tomto clanku budou zbytecne.
Trashman> Je to proto, ze cestina na pocitacich mi uz od dob Kamenickych zpusobuje husi kuzi a boleni hlavy. Ber, nebo nech byt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc se ceka na cesky SP1 na Vistu ? Ze by to bylo proto, protoze temer vsechny nizsi verze nez Vista Ultimate vize jazyku nepodporuji ? Tudiz na Vistu Basic CZ treba anglicky SP1 nenarves :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 WIFT: naprostý souhlas vhled XP mám taky nastavený jako Win 9X. Problém je že když mi zavolá nějakej známej a tak mu budu muste stejně radit a počítat s tím, že má XP nebo visty s novým vzhledem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo, proč nemůže být bootovací DVD+R na rozdíl bootovacího CD-R multisession?

Nero neumožňuje nechat disk otevřený pro další zápis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně to nefungovalo ani s CD. Nero to sice umožnilo, ale pak jsem z toho disku nenabootoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ren: doufám, že jsi svým názorem nechtěl machrovat, že umíš dobře anglicky. Znám uživatele, kteří tvrdili, že programy používají jedině v angličtině, protože si to umí přečíst. Když jsem ale ukázal na nějaký text a chtěl jsem aby ho přečetli, vždy odpověděli, že zrovna toto neumí přečíst. Nebo to snad znamená, že se za svůj rodný jazyk stydíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trashman> Uz se tesis na dvoje ctrnacte narozeniny? Kdyby ses misto prazdnych plku na Internetu radeji venoval studiu cizich jazyku, mozna by ses v budoucnu vyhnul podobnym ztrapnenim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trashman - ja tiez pouzivam vsetko v EN, ale prelozit to neviem, pretoze je rozdiel tomu rozumiet a vediet to prelozit, kedze jedno anglicke slovo sa da prelozit aj ako cela veta, respektive na to neexistuje pochopitelny preklad, clovek proste musi vediet po anglicky, aby to pochopil. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Trashmane...sorry ale jsi fakt kokot!!! Tvoje prezdivka presne odpovida tve inteligenci..jestli si ji teda dokazes prelozit! Buzerante ojebanej!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už se na to nemužu divat,Tady mate okaz na integraci sp 1 i dalšich driveru.   http://www.winvistaside.de/downloads/details.php?file=47.   stači přes nero udělat imič pak ho navest do programu daemon pak připojit a v programu integrace navest vše tedy sp 1 měj te se krasně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pres ten programek až dojdete ke kroku v image musite klepnout na složku source a uplně dole soubor mala byla ikona. dale pozor dělat to pujde jen ve viste,ne v xp neskoušeno cele to trva 4 hodky ale jede to po instalaci visti je tam sp1 sestaveni 6001. odskoušeno čusik.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mono já nevim, ják teda tobě, ale mě to šlo přes vLite normálně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdarec, podarilo sa niekomu integrovat sp1ku do visty podla tohoto navodu? po spusteni postreflectu sa nedeje nic,, ukonci sa chybou 0x0000007F - Failed to GetProcAddress on DiOfflineReinstallAllUpdates. Stretol sa s tym niekto?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diky, funguje :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

claymansvk: mel jsem stejny problem :(. Reseni problemu s postreflectem (chyby FAILED error 0x00000057, 0x0000007E apod.) jsem nasel tady tady http://dobranalada.cz/pocitace/tipy/integrace-sp1-windows-vista.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj tak jsem to udelal podle zde napsaneho pustupu kromne tvorby image to jsem udela pomoci ultraiso a vytvoreny install.wim jsem tam vlozil a ulozil upraveny image odskousel jsem to na vmware a slapr to . instalece je i s microsoft office 2007,opera,firefox,search and destory,ad-ware,nod 32 v3, drivery na tiskarnu canon ip 6000d +software,sekner epson 2400 photo,klavesnice logitech g15 + mouse g5,ultra iso, Easy CD-DA Extractor 12,everest ultimate velykost image je 5,9Gb

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam takyto problem. Vsetko mi funguje DVD mi aj nabootuje ale pri zadavani hesla-licencneho kluca,  dam ze nechcem zadat heslo a instalacia sa sekne a koniec. Neviem cim to je ?
 
Na Jednom DVD mam integrovane SP2. Zdrojove DVD je OEM. takto mi instalacia zbehne. DVD v pohode bootuje.
Da dalsom DVD mam tak isto SP2 + aktualizacie z internetu + nejake tie programy. Ale DVD mi pri zadavani toho kluca zatuhne..  Install.win ma cca 5,5GB.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.