Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nekompatibilita Coffee Lake se stávajícími deskami je podle výrobců umělá

jeden by řekl že Intel tváří v tvář slušné konkurenci vyměkne. Ale ne, bude si dál hrát na tvrďáka - takže kdo bude měnit stroj nemá důvod se dál vázat na Intel, takže další podnět pro růst AMD.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi přijde že si řežou větev pod nohama, protože tohle nakrkne více lidí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Take jsem se setkal jiz s nekolik lidmi, kteri tvrdili, ze by meli o sestijadrovy Coffee Lake zajem, ale pokud to nebude pasovat do soucasne desky (Z170, Z270), tak na to kaslou a pockaji az na dalsi generaci.
AMD navic ohlasilo zlepseny RyZen refresh a pokud bude opravdu zase o kus lepsi, tak verim, ze cast lidi nad nim zacne uvazovat.

Uvidime, snad Intel vi co dela, nerad bych, aby zase byl jen jeden vyrobce x86 procesoru. Jestli opravdu nebyl duvod nenechat to kompatibilni i s predeslyma, tak to opravdu nekdo v Intelu tezce nezvladl. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemusíme chodit daleko, jsou mezi námi tací, kteří nakoupí POUZE intel jádra. :-))))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ne nezbytně. Když jsem byl mladým pařanem, chtěl jsem co nejlepší výkon. Stálo mě to spoustu brigádnických nočních směn v lisovně plastů (príma zážitky do života - doporučuju). Časem jsem ale tím pařanem být přestal.

V roce 2007 jsem koupil kompa s E2140, v roce 2011 ho vyměnil za bazarový E6750, v roce 2014 za Q6700 (zadara ze sběrného dvora - někdo vyhodil mašinu co ho obsahovala). Pravda - všechno jelo v té samé desce ;)))

Teď jsem se na jaře "plácnul přes kapsu" a koupil G4560. S těma mýma "potřebama" mi to vydrží pěkných pár let a i upgrade je možný, pokud časem - za hodně dlouho - seženu nějakou tu i7 (šesté/sedmé generace) za solidní cenovku, tak se tomu nebráním. Dokud vydrží deska, nevidím problém.

Na kancelářinu, net, filmy a hudbu prostě každý nepotřebuje 8/16+CPU s 1080Ti ;))))
Ano - jistě. Právě popisuju pouze sám sebe. Ale jak už v diskuzi zaznělo - těch běžných Frantů co nakupuje krabicovky po Tescách a Okayích jsou mraky. A ti tohle řešit nebudou. Kdysi jsem se bavil na tohle téma s Michalem Rybkou a výsledek byl, že on potřebuje solidní CPU jen kvůli práci s videem, co dělá pro Zelenýho Skřeta (abych tu nedělal reklamu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a je tu ještě varianta že je to skutečně firmwarem a Intel si ponechává zadní vrátka pro případ silné nespokojenosti a nákupů pod očekáváním, takže minimálně ty herní čtyřjádra i3 by mohl povolit na Z200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co intel-idioti ??? Co vsetko ten Intel uz dosral, co (ne)vydava na trh,co si dovoluje, nekale praktiky, kurvitkovy system, umela nekompatibilita napr zakl. dosiek ... a nakoniec este zo svojich zakaznikov robi c0c0tov, kedze posledne roky mobilne Ci7 mali 4 jadra iba vtedy ked to bol 1500 dolarovy notebook s nejakym H procakom (myslim 17tku). Kde je do boha https://goo.gl/q3hyPY co som kupil za 592 € pred 3,5 rokom ?!?!?!?!?!?! Zopakujem: 592 € !!!!!!!!!!!!!!!!! Kde je dnes 17tka notebook so styrmi poctivimi fyzickymi jadrami za 6 stoviek?

Velice zaujimave, u AMD to slo uz na 45 nm uz v 2010/2011 ked ubastlili 125W Phenomy II X6 a siel rovnako krasne v AM2+/AM3/AM3+ fosniach (ano tie tri skraty to so sockety,chapeme to spravne, Ph II bolo mozne osadit az do TROCH socketov!) ako Phenom II X4. Ale u technologickeho lidera to nejde, lebo pozoooor, mame dalsie 2 jadra ... Humus, grg, HNUS VELEBNOSTI!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přidejte prosím více vykřičníků a více CAPS LOCKU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NJN, ale stejně má pravdu, na tom vykřičníky a caps lock nic nemění. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Po prvé si neskutočný troll a tvoja nenávisť je už klinická.
Po druhé nikto ťa nenúti kupovať produkty od Intelu.
Po tretie ukáž mi notebook s 4 a viac jadrami od konkurencie do 600€.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) ja objektivne kritizujem, pretoze to je to co intel-dementel potrebuje (ponivac intel-idiot neni objektivny zivel)

2) velmi NEspravne, pretoze ked intel-dementel uplatnil svoje nekale praktiky, podiel AMD v notebookoch klesol na mizive % a vyberat poslednych 5 rokov v notebookoch NEBOLO Z COHO, takze na poli notobookov NUTI, intel ma nutil kupovat intel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3) NECH SA PACI:
https://www.alza.sk/hp-17_1?dq=4948836
(je to stavebny stroj a neni to sice okolo 600, ale zas neni to tak daleko a Zen APU klopu na dvere)

a teraz ty: 17tku s intelom-dementolom co ma 4 fyzicke jadra, HT mat nemusi, HT je mi u prdele a zbytocne predrazuje veci, pretoze aj nadrogovany imbecil vie ze ovela radsej 4C4T ako 2C4T (4C8T je predrazena zbytocnost, to uz radsej pockat rok na 6C6T notebooky ked vobec nieco take v notebookoch bude)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) na kritike nevidím nič zle ale tvoje vyjadrenie s kritikou nemá nič spoločné, ty len dehonestuješ.
2)to že AMD v sfére notebookov nič nepredviedlo je problém AMD a nie Intelu, mal som v ruke notebook od HP s procesorom a grafikou AMD a bolo to také utrpenie že som radšej zapol desktop.
3) ináč tento notebook čo si dal je nad 600€ ale parametrovo vyzerá slušne. Aj by som si ho možná kúpil aj keď moja kategória notebookov je skôr Dell Precision a tento je len na také domáce žuvanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakýkoliv ARM tablet je konkurencí notebooku a myslím že se jich prodává nemálo a ten zbytek jen proto, že existují aplikace právě jen pro X86/AMD64. A jak víme, Microsoft a Qualcomm chtějí dostat Windows 10 na čipy s architekturou ARM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RyZen refresh by potreboval ako soľ "dva náhodné" jádra bostovať na 4,5-4,8 ghz a ostatné jádra by stačilo nechať na 3,5-3,7ghz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvě náhodná jádra? Takže třeba nějaká uspaná, co se nepoužívají? (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je od nich hezke, ze podporuji konkurenci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlíte prosím jak?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nasiranim vlastnich zakazniku (:

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

jakych?? tech co kupuji hotovy poskladany pocitace je mnohonasobne vice nez tech co si to skladaji doma ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Intelu docela věřím a dokonce si myslím, že na ty důvody klade Intel menší váhu, než by skutečně měl. V očích potenciálních zákazníků by to nevypadalo dobře. Podle informací, které mám je Coffe šité tak horkou jehlou, že jsou dokonce problémy s kompatibilitou některých nových CPU s některými novými čipsety řady x300. Laicky řečeno, né každý CPU funguje s každým novým čipsetem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte k tomu nějaký zdroj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze novych cipsetov x300 uz existuje viac nez jeden (Z370)? Myslel som ze dalsie pridu o mnoho mesiacov neskor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ja si umelo teda v dalsom cykle kupim zen :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stejna kravina jako LGA1151 XEONy.... Stejna patice totozne cpu, jen v BIOSu(EFI) chybi CPUid... :( Bohuzel dnes se uz do nej clovek nedostane jako ve starsich dobach aby si to prepsal... :( Intelu uz delsi dobu musi tect hodne do bot kdyz vymysli takove zhovadilosti...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zase ten prokaltý Intel... tipuju, že v tomto století se už žádné pozitivní zprávy (pro běžného uživatele) nedočkáme :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Celkem se dá čekat, že v tomhle století bude zase nějaká ta válka. Proti tomu je jakýsi Intel prd... ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem samozřejmě v oblasti ITC. Od války jsou jiné weby a diskuze :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poněkud se obávám že i IT do ní zasáhne :)
...ne, to už byl jen "šťouchanec" ;))) ...ale i tak myslím, že na souzení celého století je poněkud brzy ;)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Coffe Lake byl splacan rychle a nasilu, vyuziva v zakladu prostredky architektury Kaby Lake urcena pro ctyri jadra, ted se ty prostredky musi delit pro 6 jader proto i IPC Coffe Lake pokleslo vuci Kaby Lake, Intel to nasledne musel dohanet takty a tak Coffe Lake zere v porovnani s Kaby Lake o desitky wattu vic a to prosim na 14nm, je to jednoduse uplne zbytecnej procesor a uplne zbytecna(umela) intelí 300 platforma, kdo ma jednoduse Core i7 4770/90K, 6700K a 7700K jeste na nem par mesicu dozije a pote leti na Ryzen 5/7(AM4). Nevim kolik ma Intel penez z prodeje sveho malinkeho cipsetu, ale udelal vaznou blbost a hanit 300 platformu tim ze se resilo na zakladnich deskach i300 napajeni je ciste lhani, navrh napajeni tvori vyrobce samotne desky, ze se menila/posilila logika napajeni(IVR) procesoru Kaby Lake to Intel-u verim nebot sou skutecne zrave a co se tyce DDR4 2666MHz, tam lze protoze nizsi Coffe Lake jednou na 2400MHz coz by zakladni desky s prehledem zvladli, jednoduse Intel je nenazrany.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vychazejice ciste jen z toho oficialniho vyjadreni intelu k veci - Takze ty nove, 4 jadrove i3 procesory ve starsich deskach fungovat budou? Nejak se mi tomu nechce verit ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jednoduse nebudou, to ze Intel zakaze rozjet nove procesory Coffe Lake ve stavajicich novych zakladnich deskach s cipsety i200 uz nechapu, ale to ze zakaze rozjet stavajici nove Skylake a Kaby Lake procesory v deskach i300 ale ze nechapu uz vubec, je to ciste svinstvo na urovni mikrokodu a doufam ze takovy Asrock se tomu postavi vlastni prdeli a udela jednu zakladni desku kompatibilni jak pro Skylake, tak Kaby Lake a Coffe Lake, vid. dokazal i taktovat non K Core procesory zaco mu Intel hrozil zalobou a musel tak predelat svuj bios.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel ma vkuse len nasiera. Teplotne peaky na 7700K a reakcia intelu, tak netaktujte ma dozrala najviac.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"posouvá se výkon oproti Kaby Lake v průměru o 1,4 %"
Ku*va jo :) Navíc to chce novou desku a ideálně disk a Win 10.

Z pohledu AMD tohle zní fakt skvěle a ne jen 1.4.(1.dubna)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.