Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odklad postihne i 14nm Broadwell-E

Výtěžnost procesu začíná zřejmě narážet na fyzikální limity. Jinak si to u tak bohaté a špičkové firmy jako je Intel nedokážu vysvětlit, že se děje to, co se děje...

Kdy vlastně Moorův zákon ukončil svou platnost, když to vezmeme kol a kolem...?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že někde jsem četl, že výtěžnost (zmetkovitost) jako taková je pro Intel uspokojivá. Problémem je nízky výstup za jednotku času, což výrobu prodražuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ja zas spis tak nejak tusim, ze nemaji konkurenci, tak nemaji duvod se hnat za nicim dalsim. Oni nepotrebuji byt o dva rady lepsi, staci jim byt o rad lepsi nez ARM na lowpower a AMD ve zbytku.
Nedavno byl clanek, ze ARM posunuje 16nm o rok, tak proc by se obecne meli hnat do neceho noveho, kdyz muzou dominovat s haswellem a silvermontem ... navic tu se mluvi o "E"ckovych procesorech, ktere jsou vlastne zcela nezajimave a je to ciste enthusiastic segment pro par nadsencu, pocitam, ze prodeje (zvlaste taky kvuli cene) se pohybujou v tisicich a pro intel to je spis jenom takove chvastani, co vsechno dokazou, nic vic.
Hadam, ze pristi rok se ponese v 14nm dieshrinku, ciste proto, aby kdyby ARM neco .... nahodou .... tak aby byli uz zajeti s necim daleko lepsim ..... nova 14nm architektura, podle me, prijde az napresrok ....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ARM jako takovy 16nm nepripravuje, protoze zadne cipy nevyrabi. Nedavno padlo, ze TSMC posunuje 16nm vyrobu o 6 mesicu (akorat neni jasne, jestli dopredu nebo dozadu :c). Otazkou je stav priprav 14nm u Samsungu/GF.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No a co nejocekavanejsi desktopovy broadwell-k??? Cili core-i3,5,7???
Pocitam, ze ten E je jenom rozsirena varianta, jako je treba ty dnesni i7-5xxx, ktera vlastne neprinasi nic moc zajimaveho pro drtivou vetsinu uzivatelu.
A co treba takovy Skylake a Goldmont? Cili komplet nova architektura, nejenom die-shrink. To melo prijit taky pristi rok a nejak se dokonce prekryvat ne?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nebude, přijde nová generace Bullshitmont, používající novou revoluční sběrnici DIND (DMI Is Not Dead). Také přijdou nové Core i9 Atomy v BGA provedení s 12,8W TDP na 13nm procesu, protože 14nm by bylo moc mainstream.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.