Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel vybavil high-endový Broadwell duálním videodekodérem

Ak je tam samostane hw enkoder a dekoder, tak ako je zmiene v clanku napriklad na priame prekodovanie videa z jedneho rozlisenia na druhe, docela by ma zaujimalo ako sa casom k tomu budu stavat vyrobcovia specialneho hw prave na prekodovanie videa. Asi moc z toho nadseny nebudu. Iste specializovany box ma ine moznosti a aj kvalitu ale zasa nie kazdemu treba taky vykon za vyskou cenu. V tomto moze byt intel casom slusna konkurencia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je vývoj. Pamatuji dobu, kdy byla speciální karta potřeba k přehrávání DVD. Tehdy běžné Pentium to nedávalo a PII bylo nové a drahé.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Obvody pro kompresi i dekompresi videa má v grafických čipech po několik let integrované Intel, AMD i Nvidia. Z hlediska navýšení nákladů na výrobu čipu je to téměř zanedbatelné, zvyšují plochu GPU v řádu několika málo jednotek milimetrů čtverečních (s novějšími výrobními procesy ještě méně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvele, takze doufam, ze budu moct dekodovat 4k h.265 3D stream a posilat do 2 projektoru aniz by mi to zralo prilis procesoroveho casu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.