Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel připravuje vlastní „TrueAudio“ a další speciality pro Broadwell

ARM to bude mít hodně těžké.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Core M nestojí proti ARM SoC, přinejmenším ne proti drtivé většině modelů. Ty cílí na klasické tablety a mobily, kde je třeba TDP nižší než 4,5 wattu. Respektive zatímco Core M umožňuje u jednoho modelu snížit TDP na 4 watty, je v případě top modelů ARM SoC 4 watty považováno za maximum, ze kterého se snižuje na ~3 watty (mainstreamové tablety), případně 2 watty a méně (smartphony). To je úroveň Atomů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A do čeho myslíš, že přijdou? To jsou procesory hlavně do tabletů a do 2-in-1 notebooků.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to čipy určené primárně pro 11,6" 8mm zařízení, což má daleko od segmentu, ve kterém se prodává naprostá většina ARM SoC. V ČR je běžně k dostání asi 600 modelů tabletů, z toho úhlopříčku 11,6 a vyšší má asi 15 modelů. Žádný z nich nestaví na ARM SoC. Není mi proto jasné, proč by to ARM měla mít těžké, když jde o produkt namířený na segment, v němž se ARM nerealizuje.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Jsou to čipy určené primárně pro 11,6" 8mm zařízení,"

A na to jsi přišel kde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od Intelu, sám to uvádí v tiskových materiálech ke Core M :-))

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nestojí proti nim ani cenou, 281 dolarů za kus (1000ks odběr) je zkrátka trochu jinde.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hmm skor rozmyslam ci je to najstastnejsia cesta ist roznymi akceleracnymi "koprocesormi" v pripade x86 platformy.Pri androide a ARM SoCoch to taky problem nebude, nieje tam az tak vela historickeho sw, ale napriklad na Baytraile je docela citit ak je aplkacia/hra stavana na starsie cpu, respektive potrebuje cisto procesorovy vykon alebo je to novsia app ktora dokaze vyuzit aj dalsie casti jadra. Niektore relativne stare hry idu docela biedne na Baytraile a naopak novsie hry, ktore uz dokazu vyuzit aj rozne akceleracne funkcie procesoru idu lepsie ako keby len potrebovali hruby vykon. Tym sa trochu straca vyhoda toho mat x86 cpu v tablete a tym aj mat moznost pouzivat klasicke aplikacie (v pripade win8.1)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Len tak nahlas rozmýšľam a niečo mi hovorí, že nebudú jediný s integrovaným DSP pre akceleráciu audia konrétne s licenciou od Cadence Tensilica HiFi Audio/Voice DSP.
link: http://ip.cadence.com/news/444/330/Customer-Spotlight-VIA-Technologies-L....

A, že by integrovali (licencovali) aj Apical’s Assertive Display and Assertive Camera into its latest application processors for mobile devices.
link: http://www.apical.co.uk/2013/10/via-integrates-apicals-assertive-display...

P.S. ako to spieva Meky "Už len 22 dní" :-)
link: http://www.centtech.com/
link: http://www.sisoftware.eu/rank2011d/show_system.php?q=cea598aa9baf96ae9cb...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.