Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel bude zatím nadále spoléhat na přidaný USB 3.0 řadič

SuperSpeed USB logo

Server DigiTimes víceméně jednou větou (dobrá, dvěma) cituje čínsky psané Commercial Times, podle nichž má Intel v plánu nadále spoléhat na USB 3.0 řadič třetí strany, tentokráte však obdobně jako AMD, která se se společnosti Renesas Electronics (právě v době, kdy se z NEC Electronic stala Renesas Electronics spojením s Renesas Technology) dohodla na tom, že bude do referenčního návrhu platformy přidávat její USB 3.0 řadič µPD720200. Intel podle Commercial Times hodlá na IDF (příští týden) oznámit, že součástí jeho referenční platformy „Cougar Point“ pro procesory „Sandy Bridge“ bude USB 3.0 řadič nějakého výrobce (jakého, to nevíme, ale nejrozumnějším řešením se nám stále jeví Renesas, možná pro notebooky už i úspornější varianta µPD720200A).

AMD se mezitím snaží o integraci USB 3.0 řadiče do další generace svých čipsetů, neděláme si iluze, že by na tom Intel též nepracoval. Zatím to však vypadá, že integraci USB 3.0 přímo do čipsetu cosi brání, protože technologie USB 3.0 je mezi námi už dost dlouho na to, aby se to některému ze dvou hlavních výrobců podařilo. USB 3.0 nemá ve svých čipsetech ani VIA, přestože její dceřinka VIA Labs už má dokonce samostatný čtyřportový USB 3.0 řadič VL800.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel bude zatím nadále spoléhat na přidaný USB 3.0 řadič

Žádné komentáře.