Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel chystá odemčený procesor pro socket LGA1156

Intel Core i7/i5 + P55: Intel Core i7 870

Odemčený procesor pro socket LGA1156 nese podle Fudzilly jméno Core i7 875K a právě podle koncového písmenka „K“ poznáte, že bude odemčený. Slovem „odemčený“ se zde míní pravděpodobně povolené otěže technologie Turbo Boost, která je u Nehalemů jednou ze stěžejních cest, jak přetaktování dosáhnout. Tímto způsobem jsou odemčeny Extreme varianty pro socket LGA1366, protože však platforma LGA1156 není cílena jako „high-end“, nemohl by do ní Intel marketingově pasovat Extreme procesory jako do LGA1366 (protože by mu papírově ztratilo LGA1366 smysl ;-). A tak se tedy dočkáme procesoru nikoli s přídavkem „X“, ale „K“.

Půjde o čtyřjádrový procesor s TDP 95 W zatím na blíže nespecifikované frekvenci, ale protože Core i7 870 má základní takt 2,93 GHz, očekáváme jej i zde, pouze navíc s odemčením. Dlužno dodat, že Core i7 pro socket LGA1156 mají celkem hodně „vytuněné“ Turbo (model 870 jde při jednojádrové zátěži až na 3,6 GHz), takže se bude jednat o hodně zajímavý kousek, takty půjdou podle našeho odhadu s přehledem nad 4 GHz s chlazením nikoli vodním. Dodejme, že procesor by měl být uveden na začátku června, kdy se v Taipei koná populární výstava Computex (1. - 5. června).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel chystá odemčený procesor pro socket LGA1156

Žádné komentáře.