Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel chystá i odemčené Core i7 pro notebooky

-mozne taktovani i non K modelu od Skylake(kdo chtel koupil si K model)
-prichod mobilnich Xeonu(dnes se nato vyuzivaju moznosti GPU)
-odemcene mobilni procesory(to bude cena exkluzivni)

No ja to vidim tak ze Intel uz proste nevi kudy kam a tak misto toho aby pridal 2 jadra(6jaderne modely) navic tak se sere s vykonnejsi integrovanou grafikou ktera v tomhle segmente vykonnych procesoru nehra absolutne zadnou roli a dalsimi hloupostmi.

Tohle sou proste veci ktere nikto od Intelu nezadal a trh si jel a jede dal spokojene roky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

odemcene i7 jsou presne jak pise autor, jen pro 17" herni laptopy.

jo a mobilni "Xeony" by byly fajn, akorat je to jen JEDEN z kroku, aby sme se dostali k necemu co lze nazvat pracovni notas. Druhy krok by treba mohlo byt vytlouct z hlavy vyrobcum tu debilni ultrathin mantru, vyhodit debilni DVD mechaniku, a nacpat tam treba baterii s kterou by to i7 / xeon vydrzel neco vic nez trapne 3 hodinky. Optimista nicmene nejsem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice trochu jiný svět, ale kámošovi jeho McBook Air (Pro?) vydrží v pracovním nasazení (perl, web, kompilace vagrant boxu a další chujoviny) přes 10 hodin. Takže ta i7 to rozhodně nezabíjí už teď.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Poslední generace Airu vydrží 10 hodin možná tak při minimálním jasu a nicnedělání. Model Pro na tom není lépe. Slušnou výdrž mají třeba pracovní Fujitsu (i 12 hodin "nicnedělání). Podle mě není problém vyrobit notebook s výdrží třeba 15 hodin. Kdyby se osadilo takové 15W Core i7 5500U do 17" těla, bez dedikované grafiky, SSD, normální IPS 1080p displej a fakt pořádný akumulátor. Proč to někdo neudělá?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to se taky ptám. Ještě by k tomu mohli přidat pořádnou osvědčenou podsvětlenou klávesnici na který se dá psát všema deseti, klitoris, touchpad s normálními klapkami, a hlavně - procesor by neměl mít vykastrovanou MMU a čipset, aby uměl ECC RAM a kromě VT-x taky fungovalo VT-d. Pevnou kovovou kastli, větší baterku, optimálně modulární. A dělat to jako řadu od 11" do 17".

Můj dojem je, že se výrobci bojí, že by si to fůru lidí určitě koupilo :-)
Místo toho vymýšlí kokotiny a pak řvou "notebooky se už neprodávají, je doba tabletů".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tablety sou pro dementy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.