Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel dál zlevňuje Core i7-9700K

A zase nám cpe to AMD. Navíc proti procesoru s grafikou staví procesor bez grafiky a tvrdí, jak je to super výhodné.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jj, já viděl už videa některých system builderu jak ty 9700k za tuhle cenu berou jako no brainer.

Jednak pro ně je snazší udržovat intel než AMD, s Intelem mají méně práce při servisování, už jedna hodina času stráveného supportem nebo rovnou postavením toho počítače, když jsou problémy třeba s nekompatibilitou, cenový rozdíl Intel vs AMD mazal, teď ho maže samotný intel. Takže se stává ještě výhodnějším a pro spoustu zákazníků není mezi Intelem a AMD žádný výkonový rozdíl a i to 9700k bude výkonnější než kdy vůbec měli.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš fakt v*l jak anděl :-D Servisování počítačů s CPU Intel je jednodušší než AMD, a navíc problémy s nekompatibilitou. :-D :-D :-D Jasně, u mého Ryzenu půl aplikací nefunguje, protože jsou kompatibilní jen s Intelem. Ty už to neber. Není to vtipný ani jako realita, ani jako trolling, ani jako marketing.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Co ty si proboha za hloupého člověka ?
Hele v práci kolega skládal 9700 ,nechtěl sem mu do toho kecat - ono realita tě přesvědčí sama... Original ten malý chladič v balení použil i toho intelu. Aida64 cpu test. - Teploty 100C . okamžitě throttling a cpu jel cca na 3Ghz. Ten super 65W procesor si vzal 130W by default.
Cena té 9700 BEZ K - 8000 Kč.
Za tu stejnou cenu dostanu výkonější Ryzen 3700x kde i single score měl vyšší a multithreadu a spotřebě se vůbec nebavím...
Takže druhý den kolega objednával Fera 3.. Když sem mu ukázal testy výkonu ,tak změnil názor a další cpu byl AMD.

A nevím co potřebuješ za support ,dám do patice a jedu. Není co řešit a pokud máš nějaké problémy tak jsou to mezi tvou vygumovanou palicí a klávesnicí. Tobě za ty pomluvy kulku mezi oči.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ty dáš do patice a jedeš, ok, hodně lidí dalo do patice a nejelo. Stavíš počítače pravidelně a staráš se o ně včetně SW, zálohování, updatování apod. protože zákazníci se o to starat nechtějí, oni na tom chtějí pracovat a bezproblémově to používat, je tedy na tobě. Když si spočítáš že pdržba AMD systému tě z vlastní zkušenosti stojí více než servis systému s Intelem, tak to zohledníš samozřejmě do ceny takového počítače a jelikož tvoje práce je práce odborníka který nese zodpovědnost, bude přiměřeně naceněná tudíž zákazníka ten Intel vyjde levnějí než to AMD.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, a taky procesory AMD způsobují neplodnost a v ledničce vám zkysne mléko!

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Vetsinou takhle nereaguji, ale to fakt nejde: Vy sproste lzete, jake zalohovani - jakykoliv zalohovaci software (pokud neni Made-by-Intel) pojede stejne tak na AMD procesoru

Jaka udrzba AMD systemu? Jak na Intel ssytemech, tak na AMD jdou zapnout automaticke aktualizace cehokoliv, akorat jedno se deje v "modrem okne", druha aktualizace v "cervenem okne"

Jaky servis systemu? Co to znamena? Jakoze "servis", kdy jednou za cas je dobre treba procistit registry, smazat tunu "temp" souboru apod., tak ze tohle se resi jinak pro AMD nez pro Intel?

Mate nejaky konkretni priklad, kdy servis Intel pocitace je levnejsi, nez servis pocitace s AMD? Opravdu realny priklad?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Vy byste mel pane zacit psat pohadky. Fantazii na to rozhodne mate a umite to podat tak verohodne, ze Vam to budou vsechny deti verit...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ty si fakt psychopat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To pleteš, dnes zapaluje domy a postýlky v nich INTEL !

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, můžeš laskavě vysvětlit v čem je "snazší udržovat Intel než AMD"? V čem spočívá to "méně práce při servisovaní u Intelu"? A konečně - jaké "problémy s kompatibilitou"? Jako že půlka SW na Ryzenu nepojede???? Že ty si chceš kupovat horší produkt za víc peněz je tvoje volba, ale nemusel bys k tomu směrovat i ostatní...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Už u buildu nastávají problémy častěji než u intelu.

jeden pěkný příklad

CPU+deska+paměti, dohromady to nefunguje, nenajede to, zkusíš paměti v jiném počítači jedou, ok, paměti vyměníš, jenže když je tam necháš a vyměníš CPU, jedou ve stejné desce. Stejné CPU i paměti v jiné desce zase fungují.

Nebo narazíš na problém že deska nenastaví XMP, tak hledáš hodnoty a nastavuješ vše manuálně, pak si klient udělá update biosu, a jede na defaultu, opět musíš nastavovat hodnoty manuálně. Tohle u intelu nehrozí XMP profily fungují na výbornou. Tohle je věc co technika stojí 1-2 hodiny práce protože za to zodpovídá, tak nastavené hodnoty musí i otestovat, takže zákazníka takový výjezd vyjde na 200 dolarů, když to za životnost toho počítače udělá 2-3x tak to pomalu stojí víc než nový počítač, natož rozdíl cen takového počítače.

Threadrippery jsou ještě horší, od toho dává hodně builderů ruce pryč zcela. A system builderem nemyslím shopy nebo velké výrobce PC, ale různé garážmajstry a mini firmičky na malých městech.

A ne nekupují si horší produkt dráž, kupují možná horší produkt, za méně protože ten případný servis si ten builder nechá zaplatit

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Cože? Stavím Ryzeny od roku 2017 a s tímhle fakt problémy nejsou, pouze krátkce po vydání byly trable s XMP profily, ale to se vyřešilo asi během prvních dvou měsíců.

I na Intelu musí uživatel XMP ručně zapnout, neznám desku, co by zapla ten profil automaticky, když to klient upgraduje, tak se stejně resetne celé nastavení, není to jako u business class strojů.

V čem jsou špatné ThreadRippery? TRX40 je it just works.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jirka má mimořádně pravdu... Když přijede technik něco podobného dávat dohromady potřetí, tak mu zlámete ruce a na odškodnění to hodí pěknou dardu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je nehledě na CPU, takto bych mohl tvrdit, jak je Intel platforma naprd, protože mi z dvaceti Latitudů 5490/5590 celkem tři umřely, shořela napájecí kaskáda pro CPU. Takže chyba Intelu. Také se v nich nafukují baterie a ty USB-C doky jsou nespolehlivé, zbytečně tím pak pálím čas a stejně tak kolegové, které takový kvalitní produkt Intelu potrápí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jó, když máte dřevěný ruce, tak to máte blbý... ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co hulíte, ale musí to být opravdu solidní matroš.

Jednoduchý příklad k vašim blábolům. Ve firmě máme cca 500 počítačů/notebooků, již rok kupujeme výhradně počítače s procesory AMD Ryzen Pro, oproti počítačům s Intelem nepozorujeme žádné problémy způsobené přechodem na AMD. Počítače s AMD u nás mimo jiné používají grafici a programátoři a to je skupina lidí, která by se ozvala ihned, při sebemenším problému, nic takového se neděje. Jediné co se děje, když Microsoft něco podělá svými aktualizacemi, ale to jsou pak stejné problémy jak u AMD tak i u Intelu, bez rozdílu. Kdyby tady byly problémy tak jak je popisujete, tak už AMD dávno nekupujeme.

Doma měl syn první skládačku s AMD R5 1600, na začátku bylo pár porodních bolestí nové platformy, které ale AMD záhy vyřešilo, nyní již jede na AMD R5 3600x, používá to stále jako herní počítač, občas něco programuje, nemá s ním (a ani s původním R5) sebemenší problém. Mimochodem, počítač s původním R5 mám teď v práci a stále je bez problémů denně v provozu. Já mám svůj domácí počítač postavený na AMD TR 1920x, jedu na něm AutoCAD, střih videa, programování v Powershellu, občas nějaká hra, občas se přepnu na něco do Linuxu, od začátku bez problémů.

On totiž člověk nesmí být jen neustálý šťoural, kterému se stále něco nelíbí, na všechno má výmluvu proč to nejde a proč to nedělat a neumí se nad problémem pořádně zamyslet a případně poučit se z něho. Nedělejte ze sebe "profesionála", když z většiny vašich příspěvků jde vidět, že jste věčný nepoučitelný amatér.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Intel = stabilita, výkon, maximální funkčnost, spolehlivost
AMD = podivné chyby

A tak to přece je! Ve firmě máme taky dost AMD based notebooků, desktopů a serverů. Ale protože mají AMD CPU, tak jsou extrémně nestabilní a pořád nefungují, díky tomu firma zkrachovala a články píšu v městké knihovně, předstírám, že jsem student abych tam mohl být zdarma.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ono je už i hlavní průser tam, kde nějaký takový "odborník" nechá PC prakticky v rukou klienta a ten si pak sám aktualizuje, rozdrbe vše co jde a pak ještě do očí tvrdí technikovi/správci takové bludy jako "já tam nic nedělal, to samo". Jo, takových už člověk zažil dost a dost. Ještě chybí takoví ti kutilové, co si tam hodí nějaký beta-release..
Bios na heslo a nazdar. Jestli chce update - přijede technik, odzálohuje si profil s nastavením někde bokem, udělá se update a ověří funkčnost a nazdar.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Klient updatne BIOS? Proc by to delal? 90% "klienu" vubec netusi ze pocitac ma BIOS. 9% klientu vi ze BIOS je to jak se tam da nastavit z ceho se bootuje. A to 1% co chce flashnout BIOS asi vi proc ho chce flashnout.
Pokud se jedna o firemni PC a BIOS neni zaheslovany tak si IT oddeleni rika o poradnej prusvih, protoze to je bezpecnostni dira jako vrata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si fakt guma, tebe bych nechtěl potkat na schůzce, natož s tebou pracovat, v lednu jsem přesvědčil jednoho projekťáka, aby koupil 1500 sestav s amd místo intelu, stejně v tý době to nebyl intel schopnej dodat a nevšiml jsem si, že by si někdo stěžoval na "servis" nebo na cokoliv jinýho co by vybočovalo z normálu

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Covece, vymenil jsem notebook s intelem za notebook s AMD a cekal jsem tu apokalypsu ktera mela nastat. A musim ti rict, nestalo se vubec nic. Vsechno funguje jako driv, rano vyjde slunce, aplikace si zpivaji, updaty sbiraji orechy na zimu a jednicky a nuly tecou vzduchem jako para nad hrncem s ryzi.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, přece výkonný i7 procesor se zásadně používá jen s integrovanou grafikou, že jo?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na co, třeba na zpracování videa může být lepší než lecjaký threadripper protože ta grafika udělá stjenou práci rychleji a efektivněji. Samozřjemě je to jen příklad.

Ale představ si třeba kancelářkou mašinu, nějakého vývojáře, který programuje a chce mít virtualizované servery na kterých to má běžet, ten server nepotřebuje extra výkon, ale je jich víc - aplikačák, db server atp. Je fajn když to běží na vlastním jádru, k tomu nějaké vývopjové prostředí, nějaký office... tohle to 8c zvládne v pohodě a stačí ta UHD grafika

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak grafika tu práci hlavně udělá znatelně hůř.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"tohle to 8c zvládne v pohodě"

No a "16c" to určitě zvládne ještě víc v pohodě. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale představ si třeba *kancelářkou mašinu*, nějakého *vývojáře*, který *programuje* a chce mít *virtualizované servery*...
:D :D :D :D :D
Jdu si umejt klávesnici, takhle dobře jsem se už dlouho nepobavil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, 9700KF je oproti 9700K levnější (u nás) o 4 stovky, takže o $18, což by bylo $281. Ale píše "na amazonu" a tam je 9700KF za $319, takže dražší...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si sa už retardovaný narodil,alebo si idiot od prírody? Určite nie som AMD funboy,mám i7 7700K a GTX 2080,ale pokiaľ bude lepšie AMD,tak s tým nemám problém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Super, až bude za 100USD, koupím si ho jako přívěšek na klíče.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Napájím si na něj zavírací špendlík a budu ho nosit hrdě na džínsovce jako známku punku...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem viděl CPU jako vyhřívání do rukavic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlatého bludišťáka získává dnes JirkaK. Čéče od tebe bych nechtěl postavit snad ani stan. :-D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ale no. Nebuď taký zlý - však pri jeho intel+nvidia nepotrebuješ ani stan,lebo to vyhreje celé Krkonoše,Tatry a aj Himaláje naraz.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Což mi připomíná. Co se stalo s intel+nvidia uživatelem? Není to nakonec JirkaK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k JirkaK
Teda můžu říct že dneska jsem měl taky špatnou náladu, ale tebe bych jako technika IT, nedej bože jako "strejdu" co se v tom vyzná, teda vážně nechtěl.
Nevim kde žiješ, ale tvoje bublina musí být hodně malá a nejspíš i řádně polstrovaná.
Dneska perlíš.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No za 300$ bych tu 9700K nekoupil ani náhodou. Za tu cenu má člověk fakt 3700X, což je mnohem lepší po všech stránkách. Mělo to shodit na 200$, to by mohla být celkem adekvátní cena...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak a kde a vubec co servisuje JirkaK, ale pokud bych nekomu nauctoval 200$ za nastaveni XMP tak pouzije HW akceleraci a opustim misto otevrenym oknem.
Zatim jsem za ta leta nenarazil na firemni masinu kde by se neco takoveho vubec resilo uz jen proto ze je vsude Dell,HP a nebo apple.A uzivatel vubec ani netusi na jakem HW jede a ze by tam byli RAMky XMP se nezda ani vyrobcum.Vetsinou jsou tam nejake 2133 DDR4 a vic to ani neumi.Ani si nemyslim ,ze v pripade ,ktery me ani nenapada jak by nekdo poznal jak se mu snizila rychlost pameti.... Dalsi veci je ,ze service ma urcity bundle- to znamena ,ze zakaznici maji kazdy mesic free support potelefonu nebo service v urcitem casovem rozpeti a az po vycerpani se fakturuji. K fakturaci prakticky nedochazi pokud nejde o mimozarucni opravy,upgrades atp. Jinak by si FA nasla jiny service a nebo ty by jsi byl brzo bez prace.

K 9700K asi tolik, topi tolik a zere tolik ze se ani za tyto penize nevyplati. Chce to slusnou desku a poradny chladic aspon krakena. jinak to pri vytizeni trotluje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já neměl sílu na to mu odpovídat. Ten člověk snad nikdy neviděl OEM mašinu. Tam se osazuje jen léty ověřené minimum i do Workstations a nějaký vyfikundace nad výrobcem HW stanovené specifikace se nevedou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak me to taky zlakalo, porizuji do sveho Itx mini pc 9700kf za peknou cenu 8299 s tim promo kodem, ujistil jsem se, ze marze prodejce je blizka nule, takze cena dobra, konecne vyreklamuji sve stare zmetkove 8600k co neustoji ani default takt bez rucniho zvedani napeti. Aspon bude v desce tak nejak to nejlepsi co se tam da dat a pc vydrzi jeste par let futureproof, 8 vykonove podobnych jader maji i nove konzole, casem vymenim max grafiku z 1660ti ITX ale neni kam spechat, 3070ka se mi tam stejne asi tesne nevejde i kdyz do suga se vejdou i nektery normalni grafiky. A nekdy v roce 2024 pak poridim nejaky pekny ryzen 6-7000 idealne s ddr6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.