Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesory Devil's Canyon nejsou letované, šedivku nahradily polymery

Sakrys s tou dostupnosti me stvou. Prece nebudu kupovat "stare" K CPU, kdyz nove slibuje o dost lepsi vlastnosti (a tim padem delsi moralni vydrz).

No nic, aspon se do te doby odladi nove chipsety, desky a M2 SSD disky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Polymery jo? Takže to bude nějaký z těch podělanejch epoxidovejch pájko-lepidel nebo jen lepidel? No potěš koště. Ačkoli tady je šance, že to nebude takovej průser, přeci jen to nemá vést proud jako totéž pod jádry (což je - nikoli kuličky pájky - hlavní důvod poruch všech grafických jader, procesorů a čipsetů posledních asi 8 let), ale stejně. Jsem zvědavej co teplotní roztažnost (praskání), degradace teplem apod.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Polymery sa ako tepelne "vodice" pouzivaju bezne v mnohych oblastiach a za istych okolnosti sa mozu rovnam vlastnostiam pajky, je predcasne robit zavery. Predpokladam, ze Intel nemal chut zasahovat do liniek a rozhodol sa len vymenit "napln pasty". Na druhej strane pajka stale ostava v E CPU aj v avizovanych Haswell-E. Zbytocne motas dve veci, to pod chipom je uplne nieco ine ako to medzi nim a puzdrom. Roztaznost/degradacia je otazna, ale opat nie je polymer ako polymer, tieto novodobe chemicke struktury maju castokrat lepsie vlastnosti ako tradicne materialy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já rozhodně nejsem ten, kdo to motá…jaký je rozdíl mezi „pod chipom“ a „medzi nim a puzdrom“? Pod čipem je právě to vodivé pájkolepidlo a pod tím lepidlem je pouzdro. Jinak řečeno je to mezi pouzdrem a čipem. Pod pouzdrem jsou zpravidla BGA, případně na něm piny/kontaktní plošky.

Je samozřejmě otázka, co tam budou dávat - pokud nějaký epoxid nebo pájkolepidlo, je to průser. Pokud silikonovou pastu, tak to je sice polymer, ale rozdíl mezi tím a šedivou čínskou pastou je asi jak stát v blátě a v kaluži, tudíž předpokládám, že o tomto není řeč. A pokud ano, tak je tristní o tom vydávat tiskovku, protože to je úplně jedno, obyčejné teplovodivé pasty jsou na stejno jestli se jedná o bílou, šedou nebo fialovou…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, co že to je za polymer, aby měl stejnou nebo lepší tepelnou vodivost než pájka (jinak by to asi nebyl krok dobrým směrem)...?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší silikonové teplovodivé gumy mají přes 10 W/mK a stojí to majlant. Pájky mají v průměru pětinásobek.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam nazor, ze s tymi `polymermi` je to dost odrb -> jasne ze ked predtym na procesory za stovky eur nacapali nejaky uplny shit, tak to moze byt zlepsenie...

Dalej by ma zaujimalo, ci `unlocked` pentium bude k taktovaniu potrebovat tiez najvyssiu (citaj najdrahsiu) cipovu sadu od intelu....
Lebo to bude dost usmevne a uplne zneguje kecy o `navrate klasickeho overclockingu` -> ked nan bude treba mainboard 2 az 3 krat drahsi nez CPU!!!
To uz je racionalnejsie riesenie kupa lacneho mainboardu a k tomu nejake najlacnejsie 4 jadrove i5...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pozri napriklad tu: http://goo.gl/INOU8r

Je to dokonca starsia sprava, ale uz tam je zmienka o polymeroch, ktore maju vodivost az 100 w/mk. Pre pajku sa uvadza 50-100 w/mk. Tak nie je nerealne mat polymer s lepsou vodivostou ako pajka.

Otazka je, ze co v skutocnosti Intel pouzil, preto nema zmysel sa teraz o tom hadat, pockame a uvidime:) Da sa, ale predpokladat, ze Intel nie je odkazany na zbytocne marketingove recicky a ak vopred informuje o podstatnom zlepseni odvodu tepla tak snad si neserie do ust:)

Osobne verim, ze drby okolo Devil's Canyon typu 5GHz na kvalitnom vzduchu budu realne:)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý odkaz, díky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Skoda toho Pentia Anniversary Edition, nedali mu do vinku ani 4 nativni jadra, ani väcsi L3 cache(6MB) a s tym tez oficialni podpora iba pro 1333MHz pamätove moduly, nic pro co bych tenhle procesor volil do dnesniho vykonneho stroje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě dostala podpora jen 1333MHz pamětí. To ostatní jsem čekal. Jinak je jejich cena docela zajímavá. Viděl jsem je za 1750. Otázka jak půjdou přetaktovat a jestli nejde náhodou taktovat i paměť vzhledem k tomu že to mají být Kčka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"šedivku nahradily polymery"

Byl bych nesmírně překvapen, kdyby v té "šedivce" žádné polymery nebyly. Je zde slovo "nahradily" skutečně na místě?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V šedivce nebyly, v novém materiálu jsou, proto „nahradily“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.