Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel dnes představí výsledky za třetí čtvrtletí. Do čtvrtého jde s obavami

Nic s baytrailem jeste nevyslo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čeká se na 18.10. - Windows 8.1.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne .... a pokud vyrobci opet nezaspi, tak bude mit intel zne:) Byt Intelem, tak se naseru na ty pokoutne a neschopne vyrobce a zacnu vyrabet tablety sam .... ostatne jak to musel udelat i Microsoft. Myslim, ze to bude posledni zatezkavaci zkouska, pokud to failne, tak si myslim, ze se do toho fakt Intel pusti.
Dokazu si predstavit referencni model ... 8" IPS displej s rozumnym rozlisenim, ROZHODNE 3G, GPS, 4GB RAM, 64bit W8.1, pochopitelne baytrail a 128GB SSD (klidne volitelne k 64GB zakladu) rozsiritelne na 256GB a cena do 10k .... lidi by jim doslova trhali ruce z kloubu:)

Ale zatim to vypada, ze max bude 64GB (bez moznosti volby), 2GB RAM (fakt vtipne v kontrastu, ze ultramegasracky z androidem maji uz i 3GB:o) ..... a jen velmi malo jich bude s moznosti 3G. Takovy zvraceny trh at si strci do psich pochev, jestli se fakt do mesice nevyroji tuny pouzitelnych zarizeni, tak doufam, ze jim MS a Intel konecne zatnou tipec ... MS uz dal vyrobcum vedet, ze NENENE PANOVE - TAKHLE TEDA KURVA NE!, v podobe koupe Nokie a predstaveni i Nokia tabletu. Intel muze koupit nejakou malou spolecnost nebo nejaky Acer, Asus nebo neco podobneho a zacit vyrabet tablety a telefony taky sam. Ale mozna bude stacit ta Nokia, ta ma velky vyrobni potencial .... ale nesmi to tedy byt tak, ze prvni s cim Nokia prijde na trh je bazmek s ARMem ..... to mel byt asi nejaky vtip a nove vedeni snad vnese do firmy i trochu toho rozumu:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc velké žně Intel mít nebude, na Atomech za $30 bude mít zisk řádově menší než třeba na mobilních Haswelech za $300.

Mimochodem, víte o nějakých aplikacích na androidovi, které potřebují nebo aspoň jsou schopné využít více než 1 GB RAM? V telefonu mám 512MB, v tabletu 768MB a zatím sem nenarazil na aplikaci, která by mi neběžela kvůli nedostatku paměti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak 30 je cenikova cena za kus .... velkoodberatele to budou mit za 20, mozna jeste min (fakt nechapu, ze nekdo da do tabletu za 5k+ v dnesni dobe jeste ARM, i kdyby ten byl zadarmo ....).
Ale kdyz jich Intel proda rekneme sto milionu a vydela 10 dolaru na kazdem (nejspis vic), tak to neni spatny vejvar:)
A kdyby mel vlastni znacku a svet zaplavil levnyma tabletama s brutalnim vykonem, tak by vydelal i na zarizeni, nejenom na CPU. Kdyby tablet s 3G, 64GB SSD, 4GB RAM, IPS, windows a 4jadrovym Z3770 prodaval za 5 litru, tak kompletne odstavi od dojitka cely samsung a vlastne vsechny vyrobce tabletu drazsich rekneme litr az 1500 ..... cili prakticky vsechny. To same muze udelat ve spolupraci s nokiou, kdyby se MS u WP8.1 zasnazil a jednak ovladne trh, vydela majlant, ale hlavne, kompletne do par mesicu pohrbi ARM. Ted jsou tu 5x vykonnejsi atomy s energetickou efektivitou lepsi nez ARM .... do konce roku Intel predstavi 14nm proces, ktery bude cirka 4x uspornejsi nez 28nm a tabletu, natoz mobilu s Intelem, aby clovek pohledal ...... jak je tohle kuwa mozne?
Loni nevysel prakticky zadny tablet s W8 do Vanoc, je videt, ze na trh proste musi nutne prijit novi hraci a udelat trosku poradek. Je totiz uplne k hovnu, kdyz mate o pet radu lepsi system a CPU na tablety, kdyz je nikdo nevyrabi ...... a kdyz jo, tak jenom v enterprise segmentu, kde stoji jak ojeta skodovka ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I když by Intel prodával Atomy za $20, tak stále dost těžko může konkurovat MediaTeku, který prodává chipset za $10. Tablet s 3G, 64GB SSD, 4GB RAM, IPS, windows a 4jadrovym Z3770 za 5 litrů prostě s dnešními cenami nikdo není schopný vyrobit, ani se kdyby se na hlavu stavěl. Asi proto jsou tablety s Win8 tak ořezaný, bez 3G s nejlacinějším displejem, když výrobce použije dražši CPU, tak se snaží ušetřit na něčem jiném.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis drazsi CPU o 200 korun?:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A OEM verzi W8 + Office 2013, MS v unoru srazil na 30$ a v cervnu udajne znova, takze ted muze stat 15$, stejne jak staly W8 do letosniho unora .... maximalne treba 20$ at nezeru ..... coz i s intel CPU dela max 30$ navic za PAN TABLET. At vemou nexus 7 za 350$, daji mi do nej 120GB SSD a pridaji 2GB ram, at misto FHD displeje mi radej daji digitizer a pero. Za pridani tech 90GB SSD a 2GB ram, at klidne nauctujou konecnou cenu z predrazene alzy, rekneme 100$ navic ..... tak jsme na 480$, kuwa klidne 500$!!! To je klidne to prezenu, 10k a to je 12k s dani ..... at mi takovy tablet vyrobi!
A to nexus 7 je svinsky predrazeny "znackovy" hajzl .... jsou tu IPS tablety za 4-5k, jenom do nich narvat CPU, OS a trochu te pameti, at to k necemu je .....
A klidne at to stoji tech 10 litru ... ale at to je! .... jsou tu android tablety za 18k, to uz je fakt perverze a totalni pokrivenost trhu, kdyz suntacky tablet s androidem stoji daleko vic jak ipad .... ale co chcit po tamtungu, ten prodava i ty sve priserne telefony draz nez iphone:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

android tablety za 18k jsou důkazem, že Vy jste nějakej popletenej, prostě vůbec nerozumíte trhu, resp. tomu co lidi chtěj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nazvat hocijaku platformu v IT sektore Brickland je bud hodne odvazne alebo taka ticha pomsta inzinierov PR oddeleniu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.