Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Iris Pro 580 se 72 EU prakticky neposouvá výkon

Můj tip - ovladače

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

můj taky.... Intel je v tomto notorik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jo , je to bohuzel tak rok Intelu trvalo(soustavne vztekani a horekovani na support Intelu) kdy opravil bug( ovl. Iris Pro 6200) ve World of Tanks ( http://www.imagebam.com/image/e1ef56499293790 ) ,ale mohlo by byt i hure, chybu opravil a uz je to v poho, s tim 580 gpu, to je mrzute.... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky. Nedávno jsem jen dělal menší průzkum jak se ovladače Intelu pohnuly kupředu a řekl bych že to žádněj šlágr není...stále. Nenašel jsem změnu bitové hloubky monitoru (6-8-10-12bit) kvuli multimediím a dle výsledku bych tipoval, že nepustí víc jak 8bit i když může více. V League of Legends se grafika chovala korektně jen s vypnutý v-sync (jako zástupce nenáročných her) jinak se grafika sypala (s vypnutým v-sync to bylo ale více než dobře hratelné). Afterburner/resp RivaTuner neuměl vykreslit OSD v jiné barvě než černé (což není defaultní barva rivatuneru).
Stále je to jen zobrazovadlo. Lepší, ale stále jen základ.
U grafiky v N3700 jsem narážel i na další problémy s DXVA kde nebyla kompatibilita 100% a ve windows přehrávači 4k h264 jelo, v ničem jiném ne. Ovladače pro tuto platformu téměř nedohledatelné a pro W10 se musíte spolehnout jen na Windows Update. Nemluvě o tom že u N3700 jsem musel DXVA vypnout všude, protože při přehrávání docházelo v rozmezí 20-180min k zatuhnutí systému nebo...jak to napsat, asi ucpání. Zkrátka přehrávaný film zajistil, že se celý systém ucpal a vše se neúnosně zpomalilo. Restart když se povedl, trval třeba 3-5minut (s SSD) a někdy pomohl, někdy bylo nutno PC vypnout/zapnout. Chovalo se to tak na W10 i W7, měnil jsem i paměti, reinstaloval a nic nepomohlo.
Jako základ to funguje, ale nic dalšího od toho nečekat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se fakt nedivím, že Intelí projekt včekly Máji nakonec dopad tak neslavně :) (teda aspoň co se týče grafiky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem si vzpoměl na jednu věc která mě ale nehorázně . Když jsem ve hře nastavil menší rozlišení než nativní, zmenšil se i obraz na obrazovce. Zaboha jsem to nedonutil aby to renderovalo 1366*768 na celý FHD monitoru. Nastavení v ovladačích vesele ignorovalo jakékoliv nastavování.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

borderless ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fullscreen

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DXVA pregravani videa je dnes zaklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní je že na plnotučných Intelech jsem s přehráváním problémy měl naposled tak před 5-6 roky zpět na SandyBridge které jako první umělo h264 přes DXVA. Tam se to dalo pochopit.
Hele je možný že jsem měl vadnou desku. Mohl být nějak poškozený hw dekodér. Ale stejný problém se zasekáváním mi to dělalo jak v PotPlayeru který používám léta a všude tak i ve VLC, kde se to chovalo ještě divněji (obraz se rozpadal dost často).
Místo té lowpower srandy jsem se vrátil zpět k Sandy Pentiu G530 a je po problémech. Jen ten počítač už vypínám když se na nic nedívám.
Nemluvě o tom že N3700 nezvládal po instalaci většiny antivirů kopírování ze sítě a strop byl někde u 80MB/s kdy jedno jádro bylo naplno vytížené, další tři se flákala a kurzor myši byl jak na gumě. To samé když jsem připojil externí HDD na USB3.0 a začal kopírovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I na plnotučném intelu jsou občas problémy. Na Skylake Pentiu mi akcelerace h.264 při otevření víc oken mírně změní barvu, hlavně sytost. To samé na Skylake i5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fakt ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu specifičtěji to nejde? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že Intel neumí dělat grafiky ani ovladače k nim a totálně kašle na podporu + je asi 5-10 let za konkurencí je věc dlouhodobě známá, nic moc zajímavého.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No pokud to má DDR4L (i podle obrázku jo), tak to nikdy lítat nebude... píšou:
8192 MB, DDR4 PC4-17000, 1300 MHz, 15-15-15-36, Dual-Channel
http://www.notebookcheck.net/Intel-Skull-Canyon-NUC6i7KYK-Review.167509....
Např. já mám přenosovou rychlost 53.3 GB/s, oni 34 GB/s (mám @DDR4-3420).
To samý rychlost NB, časování pamětí mám stejný, ale 1T a na mnohem vyšší rychlosti a tak by se dalo pokračovat. To je nějaká mobilní verze konfigurace, s 5775C to má málo společnýho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To GPU je bržděné pamětí. Ačkoliv mnoho lidí tvrdí opak, tak GPU Intelu nepoužívaj Edram ani když je k dispozici, ta je tam jako L4 cache rpo CPU. Mam 5775C a otestoval jsem si že i vypnutí Edram na GPU výkonu nic nezmění, jeho výkon se mění při zmněnách taktů GPU a RAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podle toho odkazu co postoval cyberreality to ale u Skylake funguje jinak než u předchozích CPU a jak se tam píše tak hlavním důvodem změny bylo právě lepší využívání eDRAM GPU a její separace od CPU cache....

"Rather than acting as a pseudo-L4 cache, the eDRAM becomes a DRAM buffer and automatically transparent to any software (CPU or IGP) that requires DRAM access. As a result, other hardware that communicates through the system agent (such as PCIe devices or data from the chipset) and requires information in DRAM does not need to navigate through the L3 cache on the processor"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, divný. Resp aby jí vůbec zrychlily. Současná L4 u Broadwellu (a bga haswellech s Edram před ním) je slow, 1,8Ghz. Ale furt má latence mnohem menší než RAM takže jako cache se to hodí, ale pro framebuffer GPU oproti rychle taktovanejm DDR4 moc ne. Pokud je to stále na 1,8 nebo 2Ghz tak se neni čemu divit.

A to že už se nebude chovat jako L4 mě celkem znepokojuje, mohl by odpadnou ten velkej bonus kterej u Broadwellu dává hernímu výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.